Kayınvalideme fazla mı kuruluyorum acaba ?

Kayınvalideleri savunacağımı düşünmezdim ama şimdiki zamanda kucağına alsa çok müdaheleci, almasa ilgisiz oluyorlar..

Kesinlikle katılıyorum.

Büyük düşünür annemin bir sözü var "herkes doğurduğuna baksın, çocuk bakabilseydim fazla doğururdum"

yani kimse size çocuk yapmadan önce “sen yap, ben bakıcam” demediyse boşuna üzülüyorsunuz. herkes kendi çocuğuna bakmakla yükümlü.

düsüncesizliğinden dolayı takıldığınızı falan söylemissiniz ama bence kv annenizden daha düsünceli kadın en iyisini yapıyor. yemeğe vs çağırıyorlarmış zaten. ama yetişkin bir insan olarak düsünerek, tartarak çocuk yapmaya karar verdiğinizi düsündüğü için karışmıyor.

ben de doğum yaptım ve kv’nin yaklaşımı bana daha iyi hissettirirdi o dönemde de, simdi de. sizin beklentileriniz farklıymış ama beklentilerinizi de her zaman minimumda tutun. cünkü dediğim gibi kimsenin görevi değil bu. anneniz yapmış sağ olsun, kv yapmıyorsa görevini eksik yapıyor demek değil.

Her gün davetsiz kapıya dayanmasından, her şeye burnunu sokmasından çok daha iyidir böyle olması. Eltim yeni doğum yaptı, bir şeylere şahit oldukça çocuk sahibi olmadan afakan basıyor bazen üstüme benim. Benim çocuğum olduğunda da böyle mi yapılmak istenecek diye. En korktuğum şey, torunumuzu görelim bahanesiyle her gün kapıma gelinilmesi. Mutlaka çok zordur desteksiz bakım ama emin ol tam tersi olsa çok daha fazla kurulurdun. Kimse mecbur değil destek olmaya öyle düşün, destek olsa tabi ki çok güzel olur ama olmuyor diye bu kadar enseyi karartma.

En son yazacağımı en başta yazayım En önemlisi senin ve bebeğinin huzuru işte o kadar .
Canım hiç abartmıyorsun, gayet normal hislerin Yeni doğum yapmışsın, destek görmek herkesin hakkı. İnsan bir gelip yardım etsinler diye değil de, biraz ilgi ve anlayış bekliyor sadece. Kaynananın bu kadar uzak durması gerçekten kırıcı olmuş hiç ama hiş hoş olmamış. Yazık gerçekten.
Sen elinden geleni yapmışsın, hâlâ gidip torunlarını gösteriyorsun bile. Boşver canım, kim ne yaparsa kendine yapar.

Valla bu kaynanalr napsin onlarda sasti. Gelirler istenmezler, gelmezler yine darilir.

Yemege cagiriyorlamis daha ne istiyosunuz acaba? Artik cocuklu bir annesiniz siz bakmalisiniz anne yada kayinvalide degil!

Bu yeni nesil anneler cocuk dogururken elli kere dúsunmeli, annelik alslgisi bambaska!

Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce.
surekli orada olan, yardim diye bebak bakan, akil veren kaynanalarin lohusa kadinlarin buyuk bi cogunlugunun nefretini kazandigi hatta kocalarindan soguttugunu 1 ay BDV gezen biri bile bilirdi
bence Allahtan belanizi istiyorsunuz, dertsiz basa dert ariyorsunuz.
Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
e siz madem ise donmeyi düşünüyorsunuz bebegi planlamadan konusmadiniz mi bebeginize nasil bakacaksiniz anne mi gelecek kaynana mi bakici mi tutulacak ucretsiz izne ayrilip kres yasina kadar beklenecek mi...
oylesine hamile kaldınız "kaynanam elbet bakar" diye mi düşündünüz?
sizin niyetiniz bence daha kötü. cocugunjzu kitlene derdindesiniz böyle bir niyeti olmayan insanlara. yarin hic hesapta olmayan - kendilerinin teklif dahi etmedigi cooook zor bir görev olan torun bakmayi yapmadi diye küsüp torunu bile gostermek istemeyecek gibi gorunuyorsunuz buradan bakınca

Kaynaniza sorsak belkide onunda canını sıkan şeyler vardır belki size geldiğinde yüzünüz düştü belki bı söz söylediniz farkına varmadan kirdiniz yani uzak duruyorsa illaki bir sebebi vardır

Benimki de sanki hic cocuk buyutmemis gibi davraniyor isime geliyor dahil etmiyorum kv yi calisiyorum mecbur birine birakmam gerek annem bakiyor yoksa kimseyle ugrasmazdim sahsen.

Kaynananın fikrine güvenerek mi yaptın çocuğu? Ona sormadan karar verdin sonuçta, bebek senin ve ilgilenmesi gereken kişi de eşindir.

aaay yengeç sen yazınca :)
ilk çocuğumu genç yaşta doğurdum (24) bende hiç kayınvalideme sormadan bakar mısın eder misin demeden yaptım çocuğu heee hiç sormak yok ne cahillik
bende ilgi bekledim evdeyken gelse baksa ne olur diye ne alaka halbuki..
çalışmaya başlayınca baktı da sağolsun... ama şimdi olsa önce ona sorar sonra yapardım kesinlikle.. çevremdeki kv ler baktığından kesinlikle bakar diye kodlamışım kendimi

konu sahibi N nefertiti00 ilk çocukta beklenti çok oluyor neden gelip gitmiyor vs diye ama ikinci çocukta kalmıyor öyle bişey
gerçekten o çocuklar bizim anne ve babanın sorumluluğunda
ama bu arada aranız iyiyse sitem etmeden istemekten çekinmeyin derim

İki doğum yaptım ikisinde de eşimin ailesi hastaneden çıkınca bir saatliğine görmeye geldiler sonra kalkıp gittiler gidiş o gidiş.ne arama var ne sorma bırak bebek bakmayı aramadilar bile.baksinlar diye bı beklentim yok ama insan bari bı arayıp sorar .bu onlara göre çok normal doğum yapmak abartılacak bişey değilmiş.bende hiç takmiyorum gelmesinler kafam daha rahat.sizde beklentiye girmeyin bence ne güzel işte kafanız rahat gelseler laf sokup sinir edecekler sizi.gidin yemeğinizi yiyin gelin evinize.

e bakmis ya kadin
sen ise gittiginde tam zamanli bakici olmus daha ne kadar bakabilir?
evde anası başında olan bebege niye gelsin baksin ki?
benim annem ilk doğumunu yaptiginda ananem tatildeymis, gelme demis annem, o da gelmemis babaannem ve halam gelmis köyden o da tabii guzel gecmemis. 3 günün sonunda babaannem "koca adam cocuk alti degistirir mi" diye diye dönmüş. halam da "ben burada kalayim hem cocuga yardim ederim hem is ararim" falan demis babam "karım gecimsiz insan, istemez" demis kabul etmemis:)
sonuc olarak annem tek bakmis. sonra ben dogmusum bana da kimse gelmemis. kocasiyla guzel guzel bakmis.
o ara bir hastalik süreci olmus babam sabah esini büyüğü doyurup ise gider oglen eve gelip büyüğe meyve falan verir aksam yemek yapar bizi yikar uyuturmus. o donemde de annemin cok destekcisi yokmus. ama sonuc olarak cocuklarin bakiminda aktif rol alan, komsu cocugu gibi davranmayan bir kocasi olmus bu yalnizligin sonunda.
ablamda da öyle hem sezaryen oldu hem hastanede kimseyi istemedi. evde de zaten kalmayi dusunmedik bile o konuda netti hergun hergun gelmemizi de istemedi. emzirme kampi diye birsey var ya bebek ciplak anne ciplak bebegin durup durup emdigi. "emzirme kampi mi yapacagim baska isim mi var ne alaka evde devamli birileri" falan demisti
sonuc olarak kocasi evde oldugu zamanlarda tam zamanli baba oldu herseyi yapti
bizim ülke oyle ilginc ki
cocuk doguyor eve bir kadin ordusu geliyor. gık dese anane kucagina aliyor aciksa annesi yikamaya anane altini degsirirmeye anane
baba babaligini anlamiyor bile. koca evde ona sira gelmiyor. anca gelip "elini yikadin mj" diye tembihlendikten sonra kucakliyor onda da "basini destekle oyle tutma" diye azar isitiyor.
sonra bu kadin ordusu evden gidiyor. baba da alistigi babaliga (yani tv karşısında oturup hic mudahil olmamaya) alisiyor. bu sefer gercek babalik yapamiyor.
bence bu daha kötü.
cevremde o kadar ornek var ki (34 yaşındayım tum arkadaslarim kuzenlerim coluk ccouga karisti bol bol gozlem yapacak zamanim oldu) neredeyse aksi yok gibi birsey.
o yuzden ben de dogum surecine girdigimde kimseyi yanima almayacagim. Zor da olsa babasiyla halletmek daha guvenli geliyor bana (hos eşim bebek kediyi bile kucaginda tutmaya korkuyor ama neyse).

Son düzenleme:
işte o zaman öyle sanıyordum yani kv gelir bakar bende dinlenirim
çevremde bizimkiler öyleydi çünkü :)
diyorum ya cahillik

senin baba iyiyimiş maşallah ona
maalesef ülkemizde öyle yaa.. ben doğum yapınca da evim kadınlarla dolup taştı eşim alt değiştirme bilmezdi :)
ama ikincisinde yalnızdık ve herşeyi bildi.. ilkinde aynı senin dediğin gibi oldu adam
seninki kediyi kucaklayamaz belki ama yavrusunu tuta tuta alışır :)

Yani eğer uyumsuz biririysr uzak durması daha iyi şahsen ben kayınvalidemi severim 1 sene p baktı kızıma ama uyumsuz söz dinlemeyen birisi olsaydı o zaman istemezdim mesela sağolsun bize hep yemek yapar ama işte eğer biz anlaşamıyor olsaydık o zaman yemek de istemezdim biraz böyle bakın

Kayınvalidem "Çocuk yaparsanız siz bakamazsınız, çalışırsınız. Ben alırım çocuğumu götürürüm, siz bana görmeye gelirsiniz" demişti.
Şakayla karışık söylediği bu laf beynimde şimşek çaktırmıştı. :)
Özetle gelip bakmıyorlar diye kimseye darılmayın. Mesafe her zaman iyidir, tadını çıkarın.

Çocuk yaparken ne kendi ailenize ne de eşinizin ailesine güvenmeyin. Herkes kendi evladından sorumlu. Anneniz yardımcı olmuş evet ama bu da doğru bir yaklaşım değil. Gittiği zaman kalakalmışsınız işte. Oysa en başından beri kendiniz baksaydınız, her işinizi kendi kendinize halletmeyi de öğrenirdiniz. Destek olacak kişi eşinizdir daha doğrusu destek değil de sorumluluğu alacak olan kişi diyelim. Anneniz yerine kayınvalideniz gelseydi eminim burda kayınvalidem her şeye karışıyor, bebeğimi bana sormadan alıyor, vermiyor falan diye konu açardınız.

Boşuna kendinizi doldurmayın. Bebeğinize bakın, süreci kendiniz yönetmeyi öğrenin. İşin içinden çıkamadığınızı hissettiğinizde de yardım isteyin, çekinmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…