- 4 Ocak 2023
- 1.011
- 2.118
- 63
- Konu Sahibi nefertiti00
-
Kayınvalideleri savunacağımı düşünmezdim ama şimdiki zamanda kucağına alsa çok müdaheleci, almasa ilgisiz oluyorlar..
surekli orada olan, yardim diye bebak bakan, akil veren kaynanalarin lohusa kadinlarin buyuk bi cogunlugunun nefretini kazandigi hatta kocalarindan soguttugunu 1 ay BDV gezen biri bile bilirdiYani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce.
e siz madem ise donmeyi düşünüyorsunuz bebegi planlamadan konusmadiniz mi bebeginize nasil bakacaksiniz anne mi gelecek kaynana mi bakici mi tutulacak ucretsiz izne ayrilip kres yasina kadar beklenecek mi...Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
aaay yengeç sen yazınca :)e siz madem ise donmeyi düşünüyorsunuz bebegi planlamadan konusmadiniz mi bebeginize nasil bakacaksiniz anne mi gelecek kaynana mi bakici mi tutulacak ucretsiz izne ayrilip kres yasina kadar beklenecek mi...
oylesine hamile kaldınız "kaynanam elbet bakar" diye mi düşündünüz?
sizin niyetiniz bence daha kötü. cocugunjzu kitlene derdindesiniz böyle bir niyeti olmayan insanlara. yarin hic hesapta olmayan - kendilerinin teklif dahi etmedigi cooook zor bir görev olan torun bakmayi yapmadi diye küsüp torunu bile gostermek istemeyecek gibi gorunuyorsunuz buradan bakınca
e bakmis ya kadinaaay yengeç sen yazınca :)
ilk çocuğumu genç yaşta doğurdum (24) bende hiç kayınvalideme sormadan bakar mısın eder misin demeden yaptım çocuğu heee hiç sormak yokne cahillik
bende ilgi bekledim evdeyken gelse baksa ne olur diye ne alaka halbuki..
çalışmaya başlayınca baktı da sağolsun... ama şimdi olsa önce ona sorar sonra yapardım kesinlikle.. çevremdeki kv ler baktığından kesinlikle bakar diye kodlamışım kendimi
konu sahibi N nefertiti00 ilk çocukta beklenti çok oluyor neden gelip gitmiyor vs diye ama ikinci çocukta kalmıyor öyle bişey
gerçekten o çocuklar bizim anne ve babanın sorumluluğunda
ama bu arada aranız iyiyse sitem etmeden istemekten çekinmeyin derim
işte o zaman öyle sanıyordum yani kv gelir bakar bende dinlenirime bakmis ya kadin
sen ise gittiginde tam zamanli bakici olmus daha ne kadar bakabilir?
evde anası başında olan bebege niye gelsin baksin ki?
benim annem ilk doğumunu yaptiginda ananem tatildeymis, gelme demis annem de gelmemisbabaannem ve halam gelmis köyden o da tabii guzel gecmemis. 3 günün sonunda babaannem "koca adam cocuk alti degistirir mi" diye diye dönmüş. halam da "ben burada kalayim hem cocuga yardim ederim hem is ararim" falan demis babam "karım gecimsiz insan, istemez" demis kabul etmemis:)
sonuc olarak annem tek bakmis. sonra ben dogmusum bana da kimse gelmemis. kocasiyla guzel guzel bakmis.
o ara bir hastalik süreci olmus babam sabah esini büyüğü doyurup ise gider oglen eve gelip büyüğe meyve falan verir aksam yemek yapar bizi yikar uyuturmus. o donemde de annemin cok destekcisi yokmus. ama sonuc olarak cocuklarin bakiminda aktif rol alan, komsu cocugu gibi davranmayan bir kocasi olmus bu yalnizligin sonunda.
ablamda da öyle hem sezaryen oldu hem hastanede kimseyi istemedi. evde de zaten kalmayi dusunmedik bile o konuda netti ama hergun hergun gelmemizi istemedi. emzirme kampi diye birsey var ya bebek ciplak anne ciplak bebegin durup durup emdigi. "emzirme kampi mi yapacagim baska isim mi var ne alaka evde devamli birileri" falan demisti
sonuc olarak kocasi evde oldugu zamanlarda tam zamanli baba oldu herseyi yapti
bizim ülke oyle ilginc ki
cocuk doguyor eve bir kadin ordusu geliyor. gık dese anane kucagina aliyor aciksa annesi yikamaya anane altini degsirirmeye anane
baba babaligini anlamiyor bile. koca evde ona sira gelmiyor. anca gelip "elini yikadin mj" diye tembihlendikten sonra kucakliyor onda da "basini destekle oyle tutma" diye azar isitiyor.
sonra bu kadin ordusu evden gidiyor. baba da alistigi babaliga (yani tv karşısında oturup hic mudahil olmamaya) alisiyor. bu sefer gercek babalik yapamiyor.
bence bu daha kötü.
cevremde o kadar ornek var ki (34 yaşındayım tum arkadaslarim kuzenlerim coluk ccouga karisti bol bol gozlem yapacak zamanim oldu) neredeyse aksi yok gibi birsey.
o yuzden ben de dogum surecine girdigimde kimseyi yanima almayacagim. Zor da olsa babasiyla halletmek daha guvenli geliyor bana (hos eşim bebek kediyi bile kucaginda tutmaya korkuyor ama neyse).
Yani eğer uyumsuz biririysr uzak durması daha iyi şahsen ben kayınvalidemi severim 1 sene p baktı kızıma ama uyumsuz söz dinlemeyen birisi olsaydı o zaman istemezdim mesela sağolsun bize hep yemek yapar ama işte eğer biz anlaşamıyor olsaydık o zaman yemek de istemezdim biraz böyle bakınSelamlar 6 ay önce doğum yaptım yaşadığım şehir eşimin memleketi ailem uzak bir şehirde kendi isteğim üzerine 40 gün annem geldi kaldı o süreçte kv misafir gibi geldi oturdu yani bi şey beklemiyorum ama bi torununu al pışpışla ağlayınca bana veriyo annem tabi böyle yapmadı yardım edip müdahale ediyodu. Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı sadece yemeğe cagırırlar hepsi o bir kere geldiler gelmişken yürüyüşe çıkayım dedim noldu çocuğun sana ayak bağımı oldu dedi çok sinir olmuştum yüz göz ysptım gelmediler 6 aydırda cagrmıyorum biz gidiyoruz yemeğe ve torununu göstermeye. Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce. Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?