- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 123
- 31
- Konu Sahibi limonludondurmam
-
aynen öyle. benden önce güya komşusu para ile yapuomş. araları açıldı ben gelnce. bana bakıyor yapayım die. yapmaynca böyl oluyor. başkası gelsn dedik begenemiyorum herkesi diyor. e ben napayım yani dimi.. ya işte sabderiyorm ama bu temizlik konusunu kaç kere dedim anlamadı bu sefer ciddi ciddi dicem artık yani yapamıcağımıHamile olmasanız, bol bol boş vaktiniz olsa ne olacak? Mecbur musunuz eşinizin annesinin evini temizlemeye? Kesinlikle değilsiniz. Yardıma çok ihtiyacı varsa oğlundan istesin. Ayrıca yardım istemeyi bile bilmiyor, emrivakiler, tripler, köle değilsiniz ya... Baştan taviz vermişsiniz belli. Şimdi hamilelikti, bebek bakımıydı bahaneleriyle elinizi tamamen çekin bu işlerden bence. Anlamıyorum bu tip insanların oğlu evlenmese, ne yapacaklardı? Af edersiniz ama b.k içinde yaşayamayacaklarına göre bir çaresini bulacaklardı, o zaman bir zahmet bulsunlar.
Demek ki temizlikçiye verecek paraları var. Gerçi parası olmasa bile insanın utanması lazım gelinine kendi ev temizliğini kakalamaya çalışmaya ama...aynen öyle. benden önce güya komşusu para ile yapuomş. araları açıldı ben gelnce. bana bakıyor yapayım die. yapmaynca böyl oluyor. başkası gelsn dedik begenemiyorum herkesi diyor. e ben napayım yani dimi.. ya işte sabderiyorm ama bu temizlik konusunu kaç kere dedim anlamadı bu sefer ciddi ciddi dicem artık yani yapamıcağımı
evet hata bende belkide.ama sırası gelsin dicem ben artık gelemem die. sonuçta bende bi evin kadınıyım çocuğum olcak bide işe gidiorum haftasonları biz kendimize anca yeteriz dicem sanada getirelim bi temizlikçi yapsınlar sende raht et bende yapacğaım bişi yok dicem.Vallahi hayretler içinde okudum konuyu.Sen şu an hamilesin,kaldı ki olmasan bile gitmek zorunda değilsin.Yanlış anlama da temizlikçi kadını çağırır gibi emir veren cümleler de nedir ya.Hiç bir zaman gitme koy mesafeni.Senin bebeğin olacak yakında kendine yetemeyeceksin zaten.Az yesin de kadın tutsun.Emir vere vere iş yaptırsın.Ha bir de kolaysa kızını arasın aynı üslupla gel süpür desin de görelimKusura bakma ama sen bu kadını çok şımartmışsın.
sordum bişi dememiş suratı nasıldı dedm yarı asık yarı normal gibiydi dedi.Oğluna neler anlatmış acaba
işte zamanında çok yaptım. hatta unutmam bigün mutfağın duvarı silincekmiş bana duvarda silincek ddi o kadar. bende nasılsa arar der die bekliyorm aradan zaman geçmiş kendi silmiş kolunu ağrıtmış ameliyt olcağı vakitt. sonra o kadar bir araya geldk kolumağrıdı dedi ama hiç duvar sildim demedi. ben aradım napıosn die bana söyledi. e haber verseydn ddim. bana tartışmak istemioyrm ben bunu sana diyeli kaç zaman oldu demesin mi. ben şok :) resmen ben temizlikçi gibi laf attı. ogün eşimlede tartışmştm kv me de dedm temizlkçi gelsn die ama aynı değişmez.Demek ki temizlikçiye verecek paraları var. Gerçi parası olmasa bile insanın utanması lazım gelinine kendi ev temizliğini kakalamaya çalışmaya ama...
Hani öyle naif, tatlı bir insan olur ki karşınızdaki, o istemese bile içinizden gelip yardıma koşabilirsiniz, orası ayrı. Ben yardımlaşma karşıtı değilim. Ama böyle nazla, triple, emirle üstünüze hiç vazife olmayan işleri size yüklemeye çalışanlara, insan sümüğünü bile vermemeli.
Aynenn öyle.Çalışan bir anne olarak hafta sonunu kv.de temizlik yaparak değil,çocuğunla ilgilenerek geçireceksin haliyle.Her defasında tartışıp kötü olmaktansa bir kere kötü olmak daha iyidir.Bir daha da teklif edemez zaten.evet hata bende belkide.ama sırası gelsin dicem ben artık gelemem die. sonuçta bende bi evin kadınıyım çocuğum olcak bide işe gidiorum haftasonları biz kendimize anca yeteriz dicem sanada getirelim bi temizlikçi yapsınlar sende raht et bende yapacğaım bişi yok dicem.
Ay fenalık geldi, daha fazla anlatmayın. =)) Kadın oğluyla evlenmenizi işe alım gibi görmüş, görev tanımınıza da "evimi temizleyecek" yazmış adeta. Siz de bir süre böyle hissetmesine izin vermişsiniz. Neyse zararın neresinden dönseniz kar... Çocuğu olunca insan kendi evini temizlemeye zaman bulamıyor çoğu zaman. Eşim işlere ortak olmasa, valla evdeki karmaşada kaybolabiliriz. Şimdi siz bir de tutup onun evini temizleyemeyeceğinize göre, bu defter kapandı olarak bakın. Laf etmeye devam ederse de arada kalp kırmaktan zarar gelmez.işte zamanında çok yaptım. hatta unutmam bigün mutfağın duvarı silincekmiş bana duvarda silincek ddi o kadar. bende nasılsa arar der die bekliyorm aradan zaman geçmiş kendi silmiş kolunu ağrıtmış ameliyt olcağı vakitt. sonra o kadar bir araya geldk kolumağrıdı dedi ama hiç duvar sildim demedi. ben aradım napıosn die bana söyledi. e haber verseydn ddim. bana tartışmak istemioyrm ben bunu sana diyeli kaç zaman oldu demesin mi. ben şok :) resmen ben temizlikçi gibi laf attı. ogün eşimlede tartışmştm kv me de dedm temizlkçi gelsn die ama aynı değişmez.
El kizi eşittir hizmetçi kizi kanli biçakli olsada sana yap der ama yapma kendi yapsin cadaloz kariikızı mı düşman başına. araları açık kocsasıyla ayda yılda bir gelir gider. ama dilinden düşmez kv min çok sever hepsini. bi gelinde benm herşeye koşş koşş
aynen öylee..El kizi eşittir hizmetçi kizi kanli biçakli olsada sana yap der ama yapma kendi yapsin cadaloz karii
haklısınız daha önce demştm ama bir kez daha dicem bakalımAynenn öyle.Çalışan bir anne olarak hafta sonunu kv.de temizlik yaparak değil,çocuğunla ilgilenerek geçireceksin haliyle.Her defasında tartışıp kötü olmaktansa bir kere kötü olmak daha iyidir.Bir daha da teklif edemez zaten.
aynen bu son dediğinizden korkmadım değil açıkcası ben bakarım sen yap die. o yüzden konusu geçerse dicem artk bende napayım sürekli asık surat olması sinirlerimi bozuyorCanım şimdi tepki verir surat asar ama zamanla alışır ve kabullenir bu durumu. Çocuğun doğunca hiç yapamayacaksın. Bir iki surat asar sonra durulur boşver. Ama alıştırırsan hiç başedemezsin. Sonra ver çocuğa ben bakayım sen şu işi yap bu işi gör demeye başlar.
aynen hamilelik değil konu bni her haftasonu mutlaka beklemesi aslındaa.Konunun hamilelikle bile ilgisi yok aslında. Hamile olmasanız bile temizliğini yapmak zorunda değilsiniz. Hadi onu geçtim özel bir durumunuz var böyle anlayışsızlık mı olur ? Surat asarsa assın bu sebeple asacaksa. Hiç umrunuzda olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?