- Konu Sahibi limonludondurmam
-
haklısın direk bana kimseye söz verme die konuştu. eşimede ddim bana böyle diyor ben bi yere gidiceksem son gün plan yapmam planım varsa napcam iptal edip ona mı gidicem dedim. gidemem dedim. konusu geçsin tekrar dicem temizik.i gelsn ben artık gelemem çoluğum çocuğum olcak kendi işim gücüm anca dicem
bunu farkına bi t ürlü varamadı zaten bnmm evim temizmiş. onun evide temiz ama pis pis kokucam diyor halbuki bişisi yok zaten iki kişiler yaniibırakın trıp atsın saygısızlık yapmayın ... hatalı olmayın ınsan kendı evıne zor yetıo...
bu bak çok mantıklııSen kendine temizlikçi birini bul. Bir daha isterse benim yardımcıya söyleyelim uyarsa sana gelsin dersin.
aynen doğru diosunuz kimseye söz verme salon süpürülcek ben öyle tarhana dökemem dedi. bende salonsa tmmda başka bişi yapamam dedim. onada hemen tabiki hepsi yapılcak dedi. reddettim güzelce istersen yanlış anlasın napabilirim yaniTelefon edip gel evi süpür diyebilmesi çok garip geldi. Neyse hasta ise tarhana dökecegine her gün bir odasını süpürsün. Aynen devam
Pardonda siz hizmetçimisiniz? Madem hizmetçilik yapacaktınız bari evlere gidip paranızı alsaydınız. Hamile olsanızda olmasanızda kimsenin evini temizlemek zorunda değilsiniz. İster suratını assın ister başka bir tarafını. Ama burada suç birazda sizde. Aliştırmışsınız
Siz neden bu şekilde alıştırdınız ki ? Herkes kendi temizliğini kendi yapsı ne münasebet! Hamile olmasanız bile gayet gereksiz bir durum ki hamile bayanı nasıl iş yapmaya çağırıyor o da hayret edilecek bir durum
Böyle şey mi olur ? Bende 6 haftalık hamileyim kayınvalidem geldi yemeğimi yaptı, valla bende salonda yattım. Bunun ayıbı günahı yok. Siz hamilesiniz , ayrıca kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz. Benim eşim duysa annesine kızardı. Dünyada ne insanlar var şükrediyorum.merhaba arkadaşlar daha önced yorumlarım bazı konularım vardır.
15 haftalık hamileyim ve haliyle her işimi eskisi gibi yapamıyorum. cumartesi annemlerde mevlit vardı kayınvalidemde gelicek. sabahtan kahvaltya gel öyle gidelim dedim annem bi sokak altta oturuyor kayınvalidem arabayla 15 dk dolmuşla 2 vesait eşim getircekti ama gelmedi. neyse telefonda konuşurken bana yarına kimseye söz verme tarhana dökücem salonun süpürülmesi gerek dedi bende bi salonsa olur ama ben diğer yerleri yapamam dedim. tabikide diğer yerlerde olcak bnayramdan beri süpürmedim elim ağrıyor die dedi ( not parmağından ameliyt oldu dikişleri falan alındı). bende hamilieyim anne kendi işimi yapmıyorum kardeşimi çağırıyorum ben hepsini gelipr yapamam dedim. geçen hafta çağırdın ütünü yaptım kendi ütüm kaldı perdem yıkancak ev süpürcem ben yetişemem dedim. iyi sen kendi işini hallet dedi. bak yine söylüyorum bi salon süpürceksek neyse ama diğerlerine karışamam dedim.
neysee öğlen oldu ben anneme gittim oda geldi suratını görün 5 karış. geldi 10 dk sonra hemen başlasada bitse çok işim var evde die söylendi duymadım. suratının düşüklüğüne noldu falan demedim. mutfakta yedi çay içti etti içeri kuran okuması dışında girmedi bile. zorla girdi sonra surat 5 karış ne güldü ne söyledi. soranada mıy mıy hastaym gibi konuştu falan. çayı iç bana söylemeden eşimi ara açmayınca msj atmş gel beni al tekrar aramş falan haberim yok.
eşim beni aradı ben geldim annem insin die. noldu dedm beni aradı fln dedi. telefnda dedim suratı 5 karış dedim sende gel dedi eşim. yok belki derdini sana anlatır temizliğe gitmedmya bn gelemem dedm. anne gelmş bana haber vermedn falan dedm. sana haber verip napcam ki dedi tersledi. bende hani ne bilim haberm yok bize çıkardık falan yok seninde kendine göre işin var dedı. otururduk dedm. çok işim var oturulcak zaman değil dedi yine ters ters çıktı gitti.
ne aradı tabi ne sordu zaten arayıp sormazda beni beklemem hata :)
sizce benm bu laflarda hatam var mı yani ?? elim ağrıyor yapamıyorum diyor e bende hamileyim benden iş beliyor bildiğiniz. bu kadına iş temizlik yapnca cansın yapmayınca suratı böyle. gitmezsin surat gelmezsin surat oğlu olcak hayatında gelin desen yeri gelince iç kapı yeri gelince dış kapı.
Canımcım ben senin yerinde olsam bebeğimi düşünürdüm, senin kendini yormaman lazım,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, kayınvalidenin de yüreğine vicdan versin, yapamayacak durumda olur anlarım hepimiz geliniz yeri geldi mi seve seve yardım ediyoruz ama hususi bunun için çağırması hiç hoş değilgelinlik temizlik iş güçle sanırım anlayamadm. bi temizlik olsa keşke herşeyi oğluyla halletmeye çalışıyor. başta çok iyiydik ama sonradan bu böyle olmamaya başlayınca tabi ben cozlayınca falan bi tuhaf oldu bende samimiyetine inanamadım sonradan normal davrandım ama hala aynıı.
arasam gelir ama kendide arayıp naptın bugün naslsın falan demedi taş çatlasın 2 kere aramıştır. hiç takmam aramadı die ama zoruna gidiyor insanınBöyle şey mi olur ? Bende 6 haftalık hamileyim kayınvalidem geldi yemeğimi yaptı, valla bende salonda yattım. Bunun ayıbı günahı yok. Siz hamilesiniz , ayrıca kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz. Benim eşim duysa annesine kızardı. Dünyada ne insanlar var şükrediyorum.
haklısın canım bende seve seve yaptım hatta nişanlıyken bile ama şimdi kötü olduk. ama umursamıorum kendisi bilirCanımcım ben senin yerinde olsam bebeğimi düşünürdüm, senin kendini yormaman lazım,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, kayınvalidenin de yüreğine vicdan versin, yapamayacak durumda olur anlarım hepimiz geliniz yeri geldi mi seve seve yardım ediyoruz ama hususi bunun için çağırması hiç hoş değil
Hamile halinle bunu sana teklif etmesi bile çok saçma, ikincisi; hamile olmasan bile neden yapasın?! Ben çok şaşırıyorum bunları duyunca, gelin o yörede temizlikçi olarak mı geçiyor! Eşin işten çıkınca gitsin temizlesin annesinin evini, millet artık temizliğe yardımcı alıyor, sen iki evi birden temizliyorsun. O da temizlikçi alsın hastaysa, çok yoksulsa eşin de temizlikçinin parasını ödesin. Canım neden alıştırdın böyle, herkes kendi evinin temizliğine bakar. İyi niyet de sezmedim, zira iyi niyetli olsa söyleyemez bile, yapan yapar der. Bir de surat yapmış. Yazıktır, bu olaya bile stres olup buraya yazmışsın, bir de hamilesin. Şimdi seni el bebek gül bebek etmeleri gerek, temizlik yaptırmak da nedir!
55 yaşındakaç yaşında ki kayınvalideniz kendi işini kendisi görsün yardım edilir de emrivaki nedir ya
55 yaşında
Aynen kendi kızı olunca işi olur ama gelinin olamazcanım kendi kızına asla kıyamaz hemde. bayramda son gün eşim çalışıyır bi misafrir gelcek ben gelemem evde işim var dedm. bozuldu bitmez tabi iş biter mi die lafvurdu. ertesi gün yine gittim 1 saat. annesi aradı kızını sordu napsın kızım evin bi kızı iki çocuuğu var iş igücü çamaşırı ütüsü var olur demesin mi nasıl bozulmuştumm ah ahh
Keşke baştan yapmasaydınız. Hasta olur sakat olur o ayrı. Ama böyle asık suratlı birine yardım etmeyin bile. Kaldıki siz hamilesiniz. Az yesinde uşak tutsun kendine. Eşiniz ne diyor bundurumaiyi niyetimden reddetmediysem şimdide reddettim die kötü mü oldum işte ona takılıyorum. alıştırmayıda geçtim söylemesi bile hayret ettrici ama dicem bu böyle olmaz suratını çekemem her sefernde
Yerin de olsam torunu hakkında herhangi bir şeye de karışmamasını söylerim, o mesafeyi korumalısın, her konuda. Torununu düşünen temizlik yaptırmaz bu halde. İki gün sonra torunu özledim sevicem diye gelir.şuan hiç el bebek gül bebek davranmıyor ki. sıradan bir babanne yani ben anlatırsam eşim anlatırsa ancaa öyle. başkasıda sorunda anlatılmaz yaşanır babanne olmak demiştide şaşırmıştım malumm o övgüyü el bebek gül bebekliği bana yansıtmadığı içinn
gelin almadan önce nasıl yapıyor bu kadınlar işlerini acaba...kayınvalide adayıyım ama, asla gelinimden iş beklentim olamaz...merhaba arkadaşlar daha önced yorumlarım bazı konularım vardır.
15 haftalık hamileyim ve haliyle her işimi eskisi gibi yapamıyorum. cumartesi annemlerde mevlit vardı kayınvalidemde gelicek. sabahtan kahvaltya gel öyle gidelim dedim annem bi sokak altta oturuyor kayınvalidem arabayla 15 dk dolmuşla 2 vesait eşim getircekti ama gelmedi. neyse telefonda konuşurken bana yarına kimseye söz verme tarhana dökücem salonun süpürülmesi gerek dedi bende bi salonsa olur ama ben diğer yerleri yapamam dedim. tabikide diğer yerlerde olcak bnayramdan beri süpürmedim elim ağrıyor die dedi ( not parmağından ameliyt oldu dikişleri falan alındı). bende hamilieyim anne kendi işimi yapmıyorum kardeşimi çağırıyorum ben hepsini gelipr yapamam dedim. geçen hafta çağırdın ütünü yaptım kendi ütüm kaldı perdem yıkancak ev süpürcem ben yetişemem dedim. iyi sen kendi işini hallet dedi. bak yine söylüyorum bi salon süpürceksek neyse ama diğerlerine karışamam dedim.
neysee öğlen oldu ben anneme gittim oda geldi suratını görün 5 karış. geldi 10 dk sonra hemen başlasada bitse çok işim var evde die söylendi duymadım. suratının düşüklüğüne noldu falan demedim. mutfakta yedi çay içti etti içeri kuran okuması dışında girmedi bile. zorla girdi sonra surat 5 karış ne güldü ne söyledi. soranada mıy mıy hastaym gibi konuştu falan. çayı iç bana söylemeden eşimi ara açmayınca msj atmş gel beni al tekrar aramş falan haberim yok.
eşim beni aradı ben geldim annem insin die. noldu dedm beni aradı fln dedi. telefnda dedim suratı 5 karış dedim sende gel dedi eşim. yok belki derdini sana anlatır temizliğe gitmedmya bn gelemem dedm. anne gelmş bana haber vermedn falan dedm. sana haber verip napcam ki dedi tersledi. bende hani ne bilim haberm yok bize çıkardık falan yok seninde kendine göre işin var dedı. otururduk dedm. çok işim var oturulcak zaman değil dedi yine ters ters çıktı gitti.
ne aradı tabi ne sordu zaten arayıp sormazda beni beklemem hata :)
sizce benm bu laflarda hatam var mı yani ?? elim ağrıyor yapamıyorum diyor e bende hamileyim benden iş beliyor bildiğiniz. bu kadına iş temizlik yapnca cansın yapmayınca suratı böyle. gitmezsin surat gelmezsin surat oğlu olcak hayatında gelin desen yeri gelince iç kapı yeri gelince dış kapı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?