Kayınvalidemin canına okudum

ben kayınvalidemin yerinde olsam birdaha hayatta gelmezdim..ama o yüzsüz...birdaha gelir birdaha gelir...işallah bu olayı sindiremezde gelmekten vazgeçer....istemiyorum gelmesin gitmesin...

Ablamda benzer sorunları yasıyor senın gibi,

defalarca kıyametler koptu ama ablamın evine yine geldi...

Yani hani birdaha gelir eminim demişsin ya :)

o birdaha gelmelerin hiçbirşey olmamış gibi oturmanın kopyasına çok şahit oldum.

İlk yorumumda da seni suçlayıcı birşey yazmadım,

tek düşüncem evliliğini nasıl etkıleyecegıydı bu konunun,

neyseki eşinde seninle birlikteymiş sorun yok.

Ablam çözümü çook uzak bir mesafeye tasınmakta buldu.

Kısmetse önümüzdeki ay kurtuluyor.

kayınvalidesinin bize karsı hiçbir terbiyesızlıgı olmadı bu zamana kadar ama

tüm derdi ablamla :)

Biris yazmış ya hani eşşek hayvan diyeceğine dediğine inanmıyorum diye.

Eşşek hayvan nedirki misal ablam daha beterlerini duydu ne küfürler ama...Burda yazılmıyor.

8 Yıldır süren kısır döngü artık sabır tüketti ,eniştemde ne olduğunu anladı ve annesinden kaçmak istiyor.

Oluyor böyle şeyler anlayacağınız hemde bal gibi...

Öyle kötü kayınvalideler var ki...

Neyse kelebek,sende ruh sağlığın için birşeyler yapmaya başla hayatına kımseyı karıstırma

çocuklarınla eşinle mutlu olun...

İşte bende bunu diyorum,eşiniz annesinin hatalarını görmüyorsa hatalı olan hep siz olacaksınız.Hem eşinizle hem ailesiyle huzuru yakalayamayacaksınız.
Gördüğüm kadarıyla eşinizide gözden çıkarmışsınız.Dediğiniz gibiyse,eşde olanları göremiyor ve siz haklıysanız benimde yapacağım gözden çıkarmak olurdu.Ama hiç kendimi üzüp sinirlerimi bozmazdım ben,medeni bir şekilde yollarımı ayırırdım.Çocuklarımı o huzursuz ortamda büyütmek istemezdim.

Son düzenleme:

Bir kaybının olduğunu düşünmüyor ki Madamiks. Yani ortada iki tane bebek var. Anneler birbirine girse ne olur girmese ne olur. Evet kayınvalide bir terbiyesizlik yapmış fakat sonuçta o da eşin annesi.

10 numara bir yorum..teşekkürederim...

Dışarıdan gazel okumak, yorum yapmak o kadar kolay ki. O cinnet anının değişik bir versiyonunu yaşamış biri olarak seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Saygı göster, sevgi göster, anlayış göster, hoşgörü göster, tebessüm et, yaptıkalarını unut, söylediklerini duymazdan gel, ver, ver, ver, ver... Nereye kadar? Birgün kendinin bile bastıramayacağı bir cinnet getirene kadar. İnsan sebebi her ne olursa olsun sadece kendine duyduğu saygıdan bile kendini bu duruma düşürmek istemez. Ayrıca bu düşünülerek, planlanarak ve kasten yapılmış bir olayda değil. Tamamen spontane gelişen, insanın artık istesede bastıramadığı bir durum. Asla büyük konuşmasın kimse hayat insanı iyi insanlarla karşılaştırsın. Öyle bir an geliyor ki insan yapmam dediği neleri yapıyor...

kiminiz sessiz kalsaydınız diyor..kimiz bunca yıl sessiz kalarak aileni rezil etmişsin diyor..

Ben burada sessiz kalsaydınız"diye bir yorum okumadım,
" kendinizi rezil etmeseydiniz, bağırmasaydanız, o anda evinde tepki verseydiniz,bu kadar çirkinleşmeseydi olaylar," vs. vs.
bu böyle uzar gider.
Sizin zaten evliliğinzde problemleriniz var
istediğinizi yapabilirsiniz
sizi yargılamak gibi lüksümde yok ama
toplum birliğine uıymamız gerek kurallar vardır
sizin yaptıklarınız ona uymamış.

Bir kaybının olduğunu düşünmüyor ki Madamiks. Yani ortada iki tane bebek var. Anneler birbirine girse ne olur girmese ne olur. Evet kayınvalide bir terbiyesizlik yapmış fakat sonuçta o da eşin annesi.

Kimse terbiyesizliği haketmiyor ki,eşin annesi anneliğini bilecek,eşin karısıda karılığını bilecek değil mi?
Terbiyesizliğe terbiyesizlikle cevap verilmez.Mutlaka bende yaşadım terbiyesizliği,ama büyük ama küçük fakat asla muhattap olmadım.Eşimin ailesiyse eşime bıraktım olayları,o da benim yanımda olduğu için uzaklaştırdı onları,araya mesafe koydu ve böylelikle yüz yüze baktığımızda utanacağımız olaylar yaşamadık.Ne yapılırsa yapılsın asla seviyemi düşürmem,gerekirse kapıları tamamen kapatırım.kelebe-k de böyle yapmalı bence.

Son düzenleme:
Yeni evliydim..kayınpeder ölünce bekar kaynımda askerde , kayınvalide yalnız kalmasın diye bütün eşyalarımı depolara koyduk kayınvalidemle aynı evde yaşadım..kaynım askerden geldi eşimin hatırı için aynı evde yaşamaya devam ettim bir süre daha...ki düşünün ben yeni evliyim ve kendi çeyizimden bir tane eşyam yok yaşadığım evde...onlar her hizmetini yaptımki normalde bunların hepsi bana terstir..ama eşimi sevdiğim için. Severek evlendiğimiz için bazı fedekarlıklarda isteyerek bulundum..kayınvalidemin hiçmi laf sokmaları olmadı..çoookkk..çünkü patavatsız ve fazlasıyla cahil biridir..
Ama hadi hanımlığımı bozmıyım büyüklük bende kalsın diyip sustum...o dönemlerde eşimle annemin arası açıktı..sebebi ise ben çalışıyordum ve eşimin ısrarı üzerine işi bırakmıştım..annemde duyunca eşime kızmıştı benden kızı alırken söz vermiştin asla çalışmasına karışmıcam diye falan filan atışmışlardı..annemler o süre zarfında hiç eve gelmediler..hiçbirşey bizden bilinmesin yuvalarında mutlu olsunlar diye düşündüler..beraber yaşarken kaçkez kayınvalidemin ufak çaplı ameliyatları oldu..gece gündüz tek başıma baktım..hastaneden 1 yada iki saat ayrılır eve gelir evde eşimle kaynıma bişeyler hazırlar tekrar hastaneye giderdim..kayınvalidem taburcu oldu kendi annem ameliyat oldu..benim eşim arayıp geçmiş olsun bile demedi..hata telefonda anne kavgası yapınca annen gebersin dedi öfkesinden..şimdi çok pişman öfkemden demiştim diyor ama gel bana sor..yıllar geçti o lafı ben unutmadım..annemle dargınlar diye bir kaç bayram aileme göndermemişti..kendi ailesiyle geçirmiştim.bunları bir silgi versinlşerde sileyim hafızamdan..varmı öyle bir silgi..bir akşam eşimle tartışmıştık ertesi günü eşim yokken kayınvalidem bana ne dedi ..ohhh canıma değsinn ohhh demişti..ya daha neler nelerrrr...hangi birini anlatayım hangi birini...eşimde o dönemlerde beni yalnız bırakmıştı...beni sevdiğini çok sevdiğini biliyorum ama bir okadar annesinden çekindiğinide...bunlar geçmişte kaldı tabi dışardan bakana..hatta kayınvalidem ve eşim içinde geçmişte kaldı..ama benim için hiçbirşey geçmişte kalmadı..bunların hepsini unutabilirdim eğer bana bunları unutturacak davranışları olsaydı..bilakis dahada edepsizleşti..evimizi ayıralı iki sene oldu ama bana o günleri unutturacak hiçbir iyiliğini hiçbir güzelliğini görmedim..şimdi bunlarmı yaşandı..ben bunlarımı yaptım..otursun bir düşünsün bakalım...bu olayların ertesi günü evlerinin önünde iki arabalarıda cayır cayır yanmışş..ben razı gelmedimde allah razı geldimi bu yapılanlara.....yine allaha havale ediyorum..evet artık koptum çünkü çok şeye sabrettim daha nelere nelere..şimdi erkek gibiyim dur durak dinlemiyorum..laf söz anlatamıyorlar bana..ozaman herkes yerini bilecek..herkes haddini bilecek...

nerde beğen butonuuutam benim yazmak istediklerimi dökmüş satırlarına. konu sahibi arkadaşımız böyle davranarak uzun vadede evliliğini nasıl çıkmaza soktuğunu henüz farkında olamayacak kadar öfgeli şu anda.. ha illaki çoookkk büyük sorunlar yaşamıştır. ama bi kriz anında bile mantıklı olmaktan bi sakin düşünmekten yanayım her zaman... herşeyden önce kendime olan saygımdan daha sonra da eşime...tabiki herkes kendi yaşadığını bilir ama taşı bile çatlatcak bi kaynanam ve görümcem var... allah düşmanımın bile başına vermesin. yaptıklarını tek tek anlatmaya kalksam sayfalar yetmez yani o kadar. ha benimde oldu cinnet anlarım çok geçti içimden "ikisini birbirine bağlayıp bi temiz dövsem" diye ama kendime hakim oldum. sustum sabrettim sonuçta ne oldu eşimin tüm yapılanlara rağmen benim duruşumdan dolayı bana karşı sevgisi saygısı bağlılığı arttı. etraftaki insanların hep taktirini aldım. ha aksi şekilde davransaydım ne olacaktı... sürekli kavga gürültü olan huzursuz bi evliliğim olacaktı muhtemelen...

Ben olsam bunu yapardım ben olsam yapmazdım..benimde başıma geldi ben böyle davrandım...senin yaptığını yapmadım asla yapmam..bizdede var edepsiz kaynana ama biz terbiyesizleşmedik biz şöyleyi biz böyleyiz diye yaznlara diyorum...neyi ispat etmeye yada neyi anlatmaya çalışıyorsunuz...afferim sizeeee..çok edepliymişsiniz..hatta sizi ayakta alkışlıyorum..demekki ben bukadar sabırlı değilmişim..demekki herkesin olaylara karşı tepkisi farklıymış..demekki herkesin mide haznesi farklıymış...demekki herkesin sabır süresi katlanma süresi farklıymış..herkese yorumları için çok teşekkürederim ama burda bazı insanların benim yaptığım rezilliğin üzerinden oynayıp kendi egolarını şişirmelerine kendilerini tatmin etmelerine izin vermicem..son kez yine söylüyorum herkes kendi yaşadığını bilir..

Sevgiler...

bakın ne güzel sizde diyorsunuz cahil bi kadın...bide sizde aileler çok yüz göz olmuş anladığım kadarıyla... eşinizin sizin ailenize sizin eşinizin ailesine saygısı kalmamış. acı bi durum... bide ben sorunları biriktirmeden hemen o an konuşmaktan yanayım. bende biriktirirdim eskiden kızgınlığımı öfgemi içimde tutardım ve bu katlanarak büyürdü ve sonrasında yaşatttığı patlama çok büyük olurdu. ama artık neye kızmışsam hemen orda veriyorum cevabını birikmiyor içimde böylece büyük patlamalar yaşamıyorum. artık olan olmuş yaşanan şeyi değiştiremezsiniz ve yapılan hiçbişeyde unutulmaz kolay kolay... bence sakin bi tavırla oturup eşinizle konuşun. kayınvalidenizin sizi mutsuz ettiğini yaşadıklarınızı anlatın eşinize ve bundan sonrası için beraber karar verin evinize gelip gitmemesi konusunda. siz görüşmek istememekte çoookkk haklısınız ve eşiniz sizi buna zorlayamaz. ama sakın eşiniz ailesiyle görüşmek isterse sakın ona engel olmayın bırakın görüşsün ama o evde olan biten şeyleri size yansıtmasın sizin evinizde olan biten şeyleri annesine... en büyük sorumluluk erkeğe düşer böyle durumlarda aradaki dengeyi sağlayabilirse eğer sizde daha rahat edebilirsiniz. bi uzmandan da yardım alabilirsiniz sorunlarınızın çözümü için. bu kötü bişey değil. ben tam 2buçuk yıldır düzenli olarak terpiye gidiyorum emin olun çok şey kattı bana. bu kadar sıkıntı sinir stres size sağlık problemi olarak dönerse birgün artık çok geç olmuş olabilir. bundan sonra bence bırakın kaynanayı bilmem kimi sadece kendinizi ve bebeklerinizi düşünün...

Konuyu aciyorsun sonra begenmedigin sekilde yorumlar gelince laf soyluyorsun ozaman acmasaydin konuyu.
Herkes seni anlayamaz herkes bilemez herkes desteklemez hemen kopurmene gerek yok yani.. O ani sen yasadin baskasi senin gibi bilemez normal tepki alman..
Sahsen ben tepkine cokbozuldum cunku bende kendimce yaptigini desteklemedigimi soylemistim.
Madem boyle tepki vercen paylasma bizzle.. Cok bozuldum ve sinirlendim..

Son düzenleme:

gerçekten çok zor günler geçirmişsin, müstakbel eşim polis, inan sırf aile kavgaları etmeyelim diye direk şarka gitmeyi göze aldım, kendi ailemden de onunkilerden de uzak olayım istedim, evimizi direk gideceğimiz yerde kurcaz hayırlısıyla, ama bu seferde uzak yoldan geldik diye geldimi gitmek bilmezlermiş yağmurdan kaçarken doluya tutulurmuşum offffffffff

Canım önceki sayfada yaşadıklarını anlattığın yorumunu okuyunca gözlerim doldu,
iyi yapmışsın diyemem ama seni buna zorlayan insanlar utansın.
O kadar iyi niyetli düşünüp, fedakarlıklar yapıp sonrasında hayal kırıklığına uğramak,
cahil insanlardan laf söz işitmek, baş tacı etmeleri gerekirken ezmeye çalışmaları,
yani seni o kadar çok iyi anlıyorum ki bir patlama yaşadın, hoş değildi ama
yaşadıktan sonra eğer bir pişmanlığın yoksa rahatlamışsan boşver herkes te terbiyeli olmayıversin.
Sanki terbiyeli davranırken çok mu kıymetliydin, komşular ne düşünürler bilmiyorum ama biraz
tanıyorlarsa kayınvalideni gelinini de sonunda çıldıttı demişlerdir.
Mesela ben asla küfürlü konuşmam, argo kelime bile kullanmam ama bir akşam eşimle
yine ailesinin tartışmasını yaparken küfrettim ve inanır mısın rahatladım,
çok ayıp biliyorum ama insanı bu hale kendileri getiriyor.

beni de bi korku sardı çünkü benim kayınvalide adayımda herşeyi ben bilirimci

ufacık birşeye neden sinirleniyorsun...bence hoşgörülü olmalısın öyle değilmi...evet konu açtım yorumları okudum..ama baktımki bazı yorumlar kasten adam öldürüyor..tamam eleştirebilirsiniz buna saygı duyarım ama kendi hayatınızdan kesitler sunarak ben böyle yapmadım hah hah hah seni edepsiz seni ..bak ben terbiyeli kızmışım meğer seni seni yaptığını okuyunca bunu bir kes daha anladım ....tarzında aşağılamaya giren yorumlarıda okuyamayacağım kusura bakma....zaten sinirlerim alt üst durumda.daha çok geriliyorum...hayır yani eleştirseniz bile yapıcı eleştirinki burda herkese faydası olsun...

Açıklamamı yapıp sevgiler dileyip açtığım konudan ayrılıyorum buna bile çok bozuldum sinirlendim diyerek tepki gösteriyorsun...benim yapamadığım ama senin çok iyi bildiğin şeyi yap...hoşgörülü ol.....

noktası noktasına katılıyorum canım.

kayınvalidenizle sizin deyiminizle cinnet düzeyine gelecek kadar bir ilişki

boyutuna gelmeden önce, neden ilişkinize bir mesafe koymadınız ya da denediniz de başarılı mı olamadınız ?

çocuğunuza bakmak istemiş ,hayır annemle bakıcı var sana gerek yok diyip kestirip atsaydınız keşke...bu kadar hayatınızın içine

sokup da, bu kadar büyük tepkiler göstermek zorunda kalmazdınız,yuvanızın dahi gidişatını etkileyecek bir sorun haline gelmezdi belki de ..sinirlerinizi de bu denli yıpratmazdınız

burda hep gelinlerin şikayetlerini okuduk ,dinledik ama bir de kayınvalidelerin ağzından bazı şeyleri duymak isterdim..çünkü hep tek taraflı yorum yapıyoruz..

oh olmuş ,iyi yapmışsın diyenlerin de anneleri kayınvalidedir belki sizin gelininizde annenize böyle tepki gösterse onu da tebrik edecek miydiniz,merak ediyorum...

ilişkilerde bıçak kemiğe dayanıncaya kadar bekleyip. sonra ortalığı kasıp kavurmak kadar zedeleyen birşey yok..akrabalık ilişkilerinde bizler

hep bu zamanlama ve mesafe probleminden kaybediyoruz..bu forumda okuduğum gelin kaynana ilişkilerinin de temel eksikliği bu zaten...

bu saaten sonra artık olayı eşinize çok yansıtmayın,eşiniz bu raddeden sonra annesine bazı şeyleri kendisi söylemeli,,mesela uzun bir süre sizin ve kayınvalidenizin

görüşmemesi gerektiğini hususunu..çünkü buna her iki tarafında ihtiyacı var..sizde sakinleşin ve olayların sizi patlama noktasına

getirecek kadar doldurmasına izin vermeyin..bu kadar sinir bünyenizin düşmanı zira...sağlığınızı olumsuz etkiler...

bizizm toplumda hep bağırıp çağıran edepsiz olur bir Allahın kulu da demezki derdin ne boşuna kendini paralamışsın değmezmiş canım evine gidip ona bağırsaydın daha içine otururdu neyse olmuş bir kere

Oncelikle benim yorumu bile yanlis anlamissin, konudan ayrilmana niye sinirlenim ben banane..ben sadece o sekilde tepki vermeni hos bulmadim. Sana o tur yorumlar yapanlarla bir bnm gibi normal yazanda kaynadi senin tepkinde ben buna kizdim.

Ve tabiki o tur yorumlari kabullencek degilsin, ama bunu az cok tahmin etmen lazimdi.. Herkes bir bireydir ve farklidir.
Daha cok asiri tepkili yorumlar gelir ama yine diyorum Yorumun hos degildi benim gibi yazanlara karsi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…