Kayınvalidemin canına okudum

Çirkinleşerek yorum yazan arkadaşlar var ise şikayet edebilirsiniz
sevgiler diyeceğinize konuyu kapattırın o zaman, tekrardan her yorum v-cevap vermeyin.

Siz hareketinizin yaptığınızın doğru(!) olduğunu ve hala doğruluğunu savunuyorsanız
k.k üyesi olarak tabiki yorum yapacağım.
Siz bu konuyu belkide öfke anında açıp paylaştınız sinirinize, gerginliğinize
diyecek lafım yok ama bana göre yaptığınız her kesin yaptığı ve yapacağı bir davranış biçimi değil!
Toplum içinde yaşıyorsak bizi biz yapan değerler var sizin yaptığığınızda bana göre çok yanlış,
kusura bakmayın ama
açık formda kim ne isterse kendi düşüncesini olaya bakış açısını yazabilir, saygı içerisinde.
Konu açıyorsak karşıt düşünceleri engellememk lazım!

Size destek vermedik diye kızmanıza size uymayan her yoruma ters cevap vermenize gerek yok(!)
Umarım şu öfkenizi yener ikizlerinizle beraber çoook mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
kayınvalide daha kelebek hamileyken çocuklarına bakmayacağını söyleyen birisi,zorlamayla yapılacak bir iş değilki,
bir şekilde kaynana baksın diye çabala,kadın bakmaya başlayınca güvenme arkadan anneni kontrola gönder bu garip değilmi.madem annen gelip ilgilenecek vakti var neden güvenmediğin birine çocuklarını emanet ediyorsun,belki kaynananda bazı şeylere dolup annene patladı.o da ağzına geleni söyledi.kaynanan haklı demiyorum ama o da senin gibi patlamış olabilir.konularından okuduğuma göre annenin dolduruşuna fazla geliyorsun gibi.kendince haklıyım diyebilirsin,annem bakıyor,annem ilgileniyor hakkı yok diye tamam da annen de bu nedenle seni kaynanana karşı hep doldurmuş,daha öncede bu nedenlerle kaynanayı arayıp ağzına geleni söylemişsin.

birde daha önceki konularında da sordum.ihtiyacın yokken neden ikizlerini 40 günlükken bırakıp işe başladın.doğum iznini neden kullanmadın

bütün yazılanları okumadım belki benden önce soran olmuştur ama bakıcı kayınvalide ve anneyi bir araya getirme nedeniniz nedir? k.v. i eğitmek mi? madem çocuk bakmaktan anlamıyor neden 3 gün ona baktırma kararı aldınız? bu durumda eşiniz de kendi kendine büyümüş demek ki...sizinki anne de o nedir?ne kadar hatalı da olsa yaptığınız edepsizce en kötü görüşmezsiniz olur biter..sokağa çıkamıyordur lafınıza da çok güldüm ..çemkirilen değil çemkiren ayıplanır her zaman kendinizi kandırmayın..zaten sevmiyordum kritik bir ortam oluşturdum istediğim böyle bi patlamaydı rahatladım diyin olsun bitsin....

valla çok iyi yapmışsın
ne kadar terbiyesiz biriymiş ki haketmiş
o anne de seninki anne değil mi
patlama noktasına gelmişsin sen de sana yazık değil mi
az edepli olsaymış o da..
ama sen de demişsin psikiyatriste gitmen senin için daha iyi
zaten yeni doğum yapmışsın iyice depresyona girceksin..

arkadaşım belliki kaynanan psikolojini çok bozmuş. yaptığın şeyi eleştirmek bana düşmez ama keşke tepkini verirken bu sahneye milletide dahil etmeseydin, belki şuan çok rahatlamış gözüküyorsun ama uzun vadede canını sıkacak konularada hazırlıklı ol,
sen bu yaşanılanları unutmak istesen bile, başka meraklı insanların sorularıyla hem muhatap olcak hemde olayları tekrar yaşamış gibi olcaksın.yani malzeme verdin herkese,elalemin agzı torba değilki ...
madem çok sinirlendin, haddini bildirmek istiyorsan evine gidip orda derdini anlatsaydın,inan daha iyi olurdu senin için.

canım süper yapmışsın ağzına sağlık dinsizin hakkından imansız gelir eğer kocanla bi problem olmadıysa bence çokda ii olmuş en azından bi süre evine giremez

Ne demek istediginizi anlamadim ben "annemi cagirdim ona bebek bakmayi ögretsin diye.."Kaynananiz kocanizi bakimevinden mi almis.Dogrusu cok komik bir durum.Bu durumda siz mükemmel,esiniz asagilarda bir yerde oluyor.Eee madem bu kadar mükemmelsiniz ne isiniz vardi camin agzinda?ne diyelim.

Son düzenleme:
Seni o kadar iyi anlıyorum ki........
Benim de başımda bir tane var ve aynı apartmanda oturuyoruz. Eşim annesinin nasıl biri olduğunu bilmesine rağmen, bazen bana hakaret içeren laflar söylüyor o kadın yüzünden. Kendisini asla görmek istemiyorum, aynı apartmanda yaşamaya mecbur da değilim ama eşim taşınmayı da kabul etmiyor. Çalışıyorum üstelik.Neymiş efendim, annesi babası üzülürmüş biz burdan taşınırsak.Be adam, benim her gün ağladığımı biliyorsun.Neler yaptığını anlatsam kitap olur zaten, altı üstü 2,5 yıllık evliyiz. Ama ömrümü tüketti..Yaşama sevincim kalmadı sayesinde. Çocuğuma da bakmak istiyor, ama onu görmeye tahammülüm yok ki, çocuğuma bakmasına katlanayım. Ama eşim sağolsun bu konuda da baskı yapıyor bana......Mecburmuşuz, ona baktıracakmışız.....Allahım bana sabır ver.....
Senin gibi yapmak istiyorum aslında. İçimdeki sessiz çığlıkları bastırıyorum şu an sadece.Onun yüzünden evim huzursuz oluyor, çocuğum huzursuz ortamda büyüyor daha şimdiden. Reva mı bu? Apartmandan taşınsak ne olur sanki? Ama sabrım az kaldı.....
Allah yardımcımız olsun.....

Arkadaşım, sen ki 4 yıl boyunca o kadına başının üzerini göstermişsin ama o ısrarla ayağının altını tercih etmiş eee sende en sonunda onu layık olduğu yere yerleştirmişsin sonuç itibariyle bana sorarsan haketmiş yerini yurdunu layığını bulmuş.

İnsan olaydı senin yalnız kalmasın diye yanına taşınmandan, ona evinde hizmet etmenden, ameliyatında yanında olmandan, ona bakmandan anlardı ve bütün bu yaptıklarının bir hatırı olurdu değilmi? Ne yazıkki kayınvalideniz maalesef insan sınıfına girecek yapıda değilmiş.

Yaptığın hareket doğru bir hareket mi bana göre değil bunu sende biliyorsun ama bu kadının bir şekilde frenlenmesi gerekiyordu bu frenede elbette senin basman gerekiyordu, bu frene basılması içinde iyice bir cinnet hali gerekir ki bunuda maaşallah pek güzel becermiş kaygana hazretleri en sonunda sana cinnet geçirtmiş.

Boşver kelebek hiçç kafana takma canım, insan görünümündeki bazı yaratıklar bu tip hareketlerden anlarlar, onlara insanlıkla iyilikle güzellikle birşeyler anlatmak onlarda ters teper.

Herkes yerini ve haddini bilecek, bilmezse de öğretilecek bu kadar nettir. Kimse benim anneme hakaret edemezse senin annenede hakaret edemez empati budur işte.

çıldırtmasınlar adamı da çıldırmayalım dimi ama.

yaşananlar hoş şeyler değil ama insan istemeden de olsa bir süre sonra şirazesinden kayıyor..

babam' öfke geldimi iman gider 'derdi hep..çok haklıymış..

seni çok iyi anlıyorum.öyle bir an geliyor ki bardak öyle bir taşıyor ki önünü sonunu başına gelecekleri bile düşünmeden yapacağını yapıyorsun.etten kemikteniz elbet bir dayanma gücümüz var.

kimse bu durumlara düşmek istemez.kınamamak lazım.herkes ne yaşadığını kendi bilir.ilerde bizden birilerinin yaşamayacağı ne malum bu durumu?başa gelmeden ben olsam şöyle yapardım dememek lazım yoksa büyük konuşmak olur o

gazetelerin 3.sflarındaki cinnet geçiren insanlara hak veriyorum

Son düzenleme:
bazı yorumları okuyunca..sinirlerim bozulmuş ve kendi açtığım konuya girmek istememiştim..çünkü zaten fazlasıyla gerginim burda kimseyi kırmak istemedim...bazı yorumlar varki burda son yazılanlar özellikle sanki içimi okumuşta yorum yazmış gibi...

hepinize tek tek teşekkürederim...burda konu açmış olmamın bana hiç bir faydası olmadı..hatta gerdi bile...
düşünüyorumda ne çok empati yapamayan insan varmış..ben zaten konumu açarken yaptığımın yanlış olduğunu söylerek açtım konuyu..yani birilerinin ısrarla yanlış yapmışsın çirkinleşmişsin doktora git ben böyle yapmazdım ben edepliyim bak sen edepsizsin tarzında yorumlar canımı çok sıktı..banane sizin kayınvalidenize edebinizden terbiyenizden..bende 4 yıl terbiyeliydim başımda gezdirdim ne oldu..hanginiz düzeninizi bozupta kayınvalidenizle aynı evde yaşamayı kabul eder sırf o yalnız kalmasın diye..hanginiz yapar bunu..burdan bile benim nekadar merhametli olduğum çıkar ortaya..annemle kayınvalidemin o gün aynı evde olmasının sebebini bile anlayamıyorlarki ben açıkladığım halde....
neden o gün bakıcı annem ve kayınvalidem aynı evdeydi...
6 aydır bebeklerime annem bakıyor..artık onlar ek gıdaya geçtile..hangi saatte hangi gıdanın verileceğini ve nasıl hazırlanacığını haliyle annem daha iyi bilir öyle değilmi...bunu kayınvalideme göstersin diye annemi eve çağırmam neden suç....evde hiçbir sorun yaşanmasaydı bu durum normal karşılanırdı..evde kavga çıkınca sen anneni neden çağırdın oldu..bırakın yaa....
ister anlayın ister anlamayın..çokta iyi yaptım..bir kez daha yapsın bu terbiyesizliği yine düşürürüm seviyemi yine yaparım yapacağımı....herkesin anladığı bir dil var....iyilikten güzellikten anlasaydı 4 yıl iyiydim ben...başımda gezdiriyordum..onun hatırı için bile olsa ağzını açmazdı...demekki anlamıyormuş bu dilden..ozaman kusura bakmayacak....
şimdi anladığı dilden konuştum onunla...pişmanmıyım..değilim ve aslada olmayacağım..hatta bu tarz insanlara edepli olmayıda düşünmüyorum...terbiyemde edebimde hakedene....

Oradan taşınmanız lazım gerçekten, ev ev üstüne olmuyor kendimde tecrübe ettim. Eğer çocuğunuzu da baktırırsanız iyice yüz göz olursunuz, o çalıştı ben çocuğuna baktım diye daha da abartır sürekli karışır. Ve konuyu açanı örnek almayın, eşiniz annesinden yana çıkıyormuş, böyle bir şey yaparsanız haksız konumuna düşersiniz hem de eşinizle aranız tamamen bozulur, araya mesafe koymalısınız. Cinnet iyi bir şey değildir, sorunları bir an önce halletmek lazım. Bir de içinize atmayın haklıysanız savunun kendinizi.

Ne siz kayınvalidenizi değiştirmeye kalkın ne de siz onun için değişin. İnsanlar birbirlerini değiştirmeye kalkınca ilişkilerin dengesi bozuluyor.

Tatlım keşke işi bu kadar büyüteseymişsin, şu an daha çok yüz göz olma ihtimalin var.

Bu arada bazı yorumlara anlam veremiyorum.Anladık herkesin uslubu, seviyesi terbiyesi tepki verme şekli farklı, kimisi tasvip eder kimisi etmez bu olayı ona göre de yorumunu yazar geçersin, ama kalkıp da " Sen kesin boşanacaksıııın, dul kalacaksıııın, ilerde aynısını çoluğundan çocuğundan görüp sen de çekeceksiiin" demeler ne oluyor? Beddua edercesine böyle şeyleri yinelemeyi hiç tasvip etmiyorum.

Kelebek 2. soruşum kavga neden cıkmış.???

Kelebek 2. soruşum kavga neden cıkmış.???

17. sayfada cevabı var aşağıya bir kısmını kopyalıyorum tamamını 17. sayfadan okuyabilirsin.

Kelebekten alıntı : kaynanayla annem o gün kavga ettiklerinde kavga nasıl başlıyor..çocuğun biri kusuyor.kaynana panik yapıyor..çünkü kaynanaın kucağındaymışş...
panik yapınca anneme diyorki bu çocuk tabiyki kusar haftada ikiş kere banyomu yaptırılır.böylemi çocuk bakılır pislik eşek artık ağzına ne gelirse...

Atlamışım teşekkürler..

bende senin gibi bir kaynanaya sahibim kavgalarımız oldu tartışmalarımız oldu insanı çileden çıkarıyorlar ben seni anlayabiliyorum
bundan sonra mesafeni koru ancak öyle hayatına devam edebilirsin yoksa her taşın altından çıkacaktır ama eşini de arada bırakma
ben senin kadar bile tepki veremedim kavgalarımızda neden mi eşimi düşündüm o da bazen beni bazen annesini düşündü
ama ben onun da durumunun kolay olmadığını anladım annesi anlamadı onu doldurdu ama ben anladım.olayları ona yansıtmamaya başladım
artık ve aslında kaynananın varlığını bile umursamamaya başladım.görmüyorum artık en iyi çözüm bu oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…