• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenin ev temizliği

Arkadaşlar ben keyfimden eltimi çağırayım demedim daha ben gelmeden bana telefonda anne temizlik yapacak bakalım nasıl yapacak ben inerdim ama inmicem dedi sonrasında geldim dün akşam ben normalde inerdim falan filan lafları yaptı o yüzden ben onu düşündüm bide ikimiz iyi anlaşırız normalde o yüzden onu dedim.

Zaten kayınvalidem sabah bana bı yere gitmiceksen kapıları silermisin dedi valla iş işi açtı bütün evi sildim süpürdüm 🤣 hoşuna gitti onunda oğluma pike takımı bana yatak örtüsü sofra bezi halı örtüsü bir sürü şey verdi ya 🤣🤣 açıkçası benimde içim rahat etti sonuçta 3 günde olsa yaşıcam oğlum rahatsız biraz tozun kirinn içinde iyice hasta olmasın diye yaptım bende bazı yorumlar çok gereksiz gerçekten 🤣

Kaynayla ömürlük dipdibe yaşayan eltiniz ve siz '3 günlüğüne!' gelip bir de kaynana temizliği için ondan yardım mı isteyeceksiniz? Arkanızdan saymasını istiyorsanız teklif götürün ✨

Allah saglik sihhat versin , elden ayaktan dusmedigi surece kv evinde hicbir seye elimi sürmem. İhtiyaci olursa bile kendi yaninda yakininda maddi manevi birbirlerine karşı faydalari dokunan , samimiyet anlamında
ona daha yakin konumda bulunan kizi oğlu gelini vs varken ben misafir okarak gittigim vakitte yine de elimi surmem şahsen. Ayrica cocuga bakabilecek durumdaysa eli ayagi tutuyordur kendi yapsin, ne diye bu kadarr dertlendiniz ku

Arkadaşlar ben keyfimden eltimi çağırayım demedim daha ben gelmeden bana telefonda anne temizlik yapacak bakalım nasıl yapacak ben inerdim ama inmicem dedi sonrasında geldim dün akşam ben normalde inerdim falan filan lafları yaptı o yüzden ben onu düşündüm bide ikimiz iyi anlaşırız normalde o yüzden onu dedim.

Zaten kayınvalidem sabah bana bı yere gitmiceksen kapıları silermisin dedi valla iş işi açtı bütün evi sildim süpürdüm 🤣 hoşuna gitti onunda oğluma pike takımı bana yatak örtüsü sofra bezi halı örtüsü bir sürü şey verdi ya 🤣🤣 açıkçası benimde içim rahat etti sonuçta 3 günde olsa yaşıcam oğlum rahatsız biraz tozun kirinn içinde iyice hasta olmasın diye yaptım bende bazı yorumlar çok gereksiz gerçekten 🤣
Ay bu cocuklar da iki toz gorunce hemen hasta oluyor. Normalde evleriniz laboratuvar ortami gibi sanirim. Ben sahsen milletin hizmetciligini yapmaktansa çöp ev bile olsa 3 gun dişimi sıkar otururr donerim evime cok tuhafff

Yapma görevin olur bir daha yapamadığında fena dedikodu dönebilir yapmıyor artık diye

Konu sahibi, kv size hediyeler vermese ama her sene de böyle temizlik beklese 3-5 sene sonra böyle düşünür müydünüz acaba. Ama kv akıllılık etmiş, tebrik ediyorum, iyiliğin altında kalmamış,

Allah saglik sihhat versin , elden ayaktan dusmedigi surece kv evinde hicbir seye elimi sürmem. İhtiyaci olursa bile kendi yaninda yakininda maddi manevi birbirlerine karşı faydalari dokunan , samimiyet anlamında
ona daha yakin konumda bulunan kizi oğlu gelini vs varken ben misafir okarak gittigim vakitte yine de elimi surmem şahsen. Ayrica cocuga bakabilecek durumdaysa eli ayagi tutuyordur kendi yapsin, ne diye bu kadarr dertlendiniz ku
Evet çok haklısınız bende böyle düşünüyorum ama psikolojik baskımi diyeyim ne diyeyim için rahat etmedi gezmeye gitme şansımda vardı ama ben kalmayı tercih ettim sonuçta kendi annem olsa yardım ederdim diye düşündüm
Ay bu cocuklar da iki toz gorunce hemen hasta oluyor. Normalde evleriniz laboratuvar ortami gibi sanirim. Ben sahsen milletin hizmetciligini yapmaktansa çöp ev bile olsa 3 gun dişimi sıkar otururr donerim evime cok tuhafff
Oğlum normaldede hastaydı demek istedim malesef. Hizmetçilik mi etmiş oldum ben şimdi ne alaka anlamadım sonuçta misafir olarakta gelsem bu evin kızı geliniyim her neyse bide rica etti silermisin diye napiyim
Yapma görevin olur bir daha yapamadığında fena dedikodu dönebilir yapmıyor artık diye
Haklısınız ama bı dahakine direk arefe günü gelmeyi düşünüyorum nasipse 😁
Konu sahibi, kv size hediyeler vermese ama her sene de böyle temizlik beklese 3-5 sene sonra böyle düşünür müydünüz acaba. Ama kv akıllılık etmiş, tebrik ediyorum, iyiliğin altında kalmamış,
Kadın sordu bı yere gitmiceksen silermisin dedi o sırada yapılmış bı planımız yoktu silerim dedim sonrasında eşim babasını ve dedesini bı yere götürürken kayınvalidem sende git gez hazırlan dedi içim rahat etmedi sonra gideriz dedim gitmedim kendi annem olsada bırakıp gitmezdim öyle düşündüm karşılık asla beklemedim her defasındada böyle şeyler verecek degil hem her zamanda arefe gününde geliriz bu sefer erken olunca cesaret buldu oda heralde ne bileyim

Kızlar gözüme uyku girmiyor bana fikir verirsiniz diye konu açmak istedim..

Başka şehirden bayrama geldik kayınvalidemlere burası 3 katlı girişte kayinvalidemler üst katlarda iki eltim oturuyor. Büyük eltim çalışıyor kayınvalidem onun çocuğuna bakıyor 3. Çocuğu zaten iki tane büyük çocuğu var hatta bu hafta kızı bakmış okul tatil olduğu için. Diğer eltiminde aynı yaslarda küçük kizi var ama o çalışmıyor evde bir işi olduğu zaman kayinvalideme bırakıyor en küçük benim ve ben başka şehirde yaşıyorum zaten.

Küçük eltim kayinvalidem büyük eltinin çocuğuna bakıyor evini o temizlemeye yardım etsin diye hiç yanaşmamiş bu sefer kendi öyle dedi yani..

Kayınvalidem sözde temizlik yapmış ama uzaktan yakından alakası yok evin o kadar temizlenmeye ihtiyacı varkı anlatamam.bense 3 günlüğüne geldim ama bana tabi yardim et temizlik yap diyen yok ama içim içimi kemiriyor kayınvalidem çok iyilik bilmez senin duzelttigin yeri arkandan gelir kendine göre değiştirir ama şu an bu evin temizlenmeye ihtiyacı var sizce ben bu işe yarın tek başıma giriseyimmi yoksa karışma her bayram sana kalırmi dersiniz yada küçük eltime soyliyim beraber yapalım mı diyim napim bilemedim.. büyük olan kendi evini temizliyor çalıştığı için son güne kalmış zaten yapmaz kayınvalideme yaranamadigini düşünür her zaman çünkü. Bana fikir verin lütfen :KK43:

Aslında sevaptır Allah rizasi için yapılır diye düşünüyorum aslında ama yinede bu düşünceler kemiriyor içimi.
KV eli ayağı tutmuyor mu? O yapsın yada kızı yokmu oda yapabilir ki neden gelin yapmak zorunda,ben tatil için gittiğim eşimin teyzesinden dolaplar temizlenecek,yerler silinecek diye ima edilince kızın gelsin yapsın dedim.. tabi eşim hoşlanmadı pek🙈 ayrıca temizlikçi kadın tutsunlar,hiç olmuyor sa kadınlarda iş istihdamı..

KV eli ayağı tutmuyor mu? O yapsın yada kızı yokmu oda yapabilir ki neden gelin yapmak zorunda,ben tatil için gittiğim eşimin teyzesinden dolaplar temizlenecek,yerler silinecek diye ima edilince kızın gelsin yapsın dedim.. tabi eşim hoşlanmadı pek🙈 ayrıca temizlikçi kadın tutsunlar,hiç olmuyor sa kadınlarda iş istihdamı..
Dün mutfak dolaplarini silmiş ama alakası yok görseniz her yer yapış yapış temizlik anlayışı çok farklı kadında orayı ellemedim valla bı tane kızı var oda Almanya'da zaten bunların mantığı gelin yapsında ben normalde arefe günleri gelirdim karismazdim biseye iki tane eltim var işlerine gelirse onlar yapardi bu sefer ikiside yanaşmamiş bendende rica etti sonuçta bende silerim dedim öyle oldu yani temizlikci tutma adetleri asla yoktur burası öyle bı yer değil yani

Evet çok haklısınız bende böyle düşünüyorum ama psikolojik baskımi diyeyim ne diyeyim için rahat etmedi gezmeye gitme şansımda vardı ama ben kalmayı tercih ettim sonuçta kendi annem olsa yardım ederdim diye düşündüm

Oğlum normaldede hastaydı demek istedim malesef. Hizmetçilik mi etmiş oldum ben şimdi ne alaka anlamadım sonuçta misafir olarakta gelsem bu evin kızı geliniyim her neyse bide rica etti silermisin diye napiyim

Haklısınız ama bı dahakine direk arefe günü gelmeyi düşünüyorum nasipse 😁

Kadın sordu bı yere gitmiceksen silermisin dedi o sırada yapılmış bı planımız yoktu silerim dedim sonrasında eşim babasını ve dedesini bı yere götürürken kayınvalidem sende git gez hazırlan dedi içim rahat etmedi sonra gideriz dedim gitmedim kendi annem olsada bırakıp gitmezdim öyle düşündüm karşılık asla beklemedim her defasındada böyle şeyler verecek degil hem her zamanda arefe gününde geliriz bu sefer erken olunca cesaret buldu oda heralde ne bileyim
Evlenice es ailesinin kızı falan olmuyoruz. Kimse kimsenin kizi oglu falan olmuyor. Kendimizi kandirmayalim. Kadinlari daha kolay hakimiyet altina almak icin uydurulan "sen bizim evimizin kizisin artik" yalanini da yemeyin artik hanimlar ya

Evlenice es ailesinin kızı falan olmuyoruz. Kimse kimsenin kizi oglu falan olmuyor. Kendimizi kandirmayalim. Kadinlari daha kolay hakimiyet altina almak icin uydurulan "sen bizim evimizin kizisin artik" yalanini da yemeyin artik hanimlar ya
Yok öyle bişey diyen yok valla benim kendi uydurmam bu olmuyoruz tabi kızı falan 🤣 ama işte kalmayada gelince göz var nizam var siz bı görseniz evi asla görülmeyecek gibi değil bu sefer denk geldim yardım etmiş oldum öyle dicem artık

Bazı ınsana yardım edersın dua alırsın.
Bazı yaslılarda istifci ve dagınık pıs olurlar
O fazlalıkları atmanada ızın vermezler bıde kotu olursun
Degerde bılmezler..
Deger bılecekse yapsan ıyı olur ama sımdıye kadar yapılmamıssa uc gunlugune gelmıssın
Bence uc gun gormezden gel gunluk ısını yap gıt . Bugune kadar yapmaları gerekırdı

Bazı ınsana yardım edersın dua alırsın.
Bazı yaslılarda istifci ve dagınık pıs olurlar
O fazlalıkları atmanada ızın vermezler bıde kotu olursun
Degerde bılmezler..
Deger bılecekse yapsan ıyı olur ama sımdıye kadar yapılmamıssa uc gunlugune gelmıssın
Bence uc gun gormezden gel gunluk ısını yap gıt . Bugune kadar yapmaları gerekırdı
İşte o ikinci dediğiniz benim kaynanam evde adım atacak yeri zor buluyoruz nereye elimi atsam kir içinde yaptım biseyler ama napiyim elimden geldiği kadar artık

Sakın yapma. Yediğinizi içtiğini kaldır temizle. Bütün eve girişme. Senin ev temizlemenle temiz olamazlar. Benm pasaklı kynana ağzıyla ister. Dolapları silsen bilmem napsan . Senin ki demiyomuş boşver
Dedi bı yere gitmiceksen kapıları silermisin dedi bende silerim dedim planımız yoktu geri ceviremedim sildim süpürdüm falan birazda olsa adam oldu ev ama ya

Anacım bunun bahsettiği sil süpür toz al değil, kadına eni konu bayram temizliği yapacak perde yıkamalı cam silmeli, eceline susamış, olay bu
Yok kaynanam rica etti kapıları silermisin bı yere gitmiceksen dedi planımız yoktu bende geri ceviremedim sildim sonra diğer yerlerede el attım biraz süpürdüm sildim çok detaya girmedim ama içim biraz ferahlamadi değil

Geçen burada birini linçlemişlerdi
Yok kaynanam rica etti kapıları silermisin bı yere gitmiceksen dedi planımız yoktu bende geri ceviremedim sildim sonra diğer yerlerede el attım biraz süpürdüm sildim çok detaya girmedim ama içim biraz ferahlamadi değil
Evi süpürüp silmeden kapı silinmez dip köşe yap demiş nasıl da seviniyorsunuz temizlik yaptınız diye..en iyi gelin sizsiniz süper..Seneye ağlamayın eltim inmiyor hep temizlik bana kalıyor diye

Size zorunda tutan olmamışken niyet okuyuculuğu yapmaya gerek yok. Bayramdan önce gelmişsiniz 3 gün geçireceksiniz, bir süpürge, bir toz al, bir paspas yeter çok gözünüze batıyorsa. Sonuçta yatıp kalkacaksınız siz de evi dağıtacaksınız. Bayramda uzaktan gelmiş biri olarak dibinde yaşayan eltilere laf edip onların düzenini de bozmayın. Rahatsızsanız temizleyin. Yoksa oturun işte.

İyi yapmışsınız ellerinize sağlık. Kendi annemizin evine gidince de yapıyoruz sonuçta. Zaten yapmasanız içiniz rahat etmeyecekti. Bayramda yardım ettiniz hep üzerinize kalır yazanlar olmuş🤪 hiç öyle değil. Ben senelerce kayınvalideme kıyamayıp yardım ettim, bacakları beli ağrıyor diye her kalmaya gittiğimde ve arefe günleri dip temizlik yaptım. İçimden geliyordu o zamanlar 🥰 sonradan bazı yorumlarına gücenip yapmayı bıraktım, yaşım ilerledi yoruluyorum, 2 çocukla kendi işim bitmiyor. Bıraktım diye hiç laf etmedi, gel gene temizlik yap demedi. Gene de annem gibi severim sağolsun o da beni sever💕

Back
X