kaynana altinlarimi vermiyor

Eger öyle bi cümle kurarsam büyük olay cikarir kadin asiri derecede cirkef

3 aylik evliyiz 3 aydir 700 veriyor. Esim cok gururludur. Benim olan parayi bana vermeyen adamin ne ayagina gidip dilenicem diyor.

O nasil laf ya benim parami bana vermeyen adamin neyine dilenicem.. galiba esiniz biraz pasif kaliyor karsilarinda tamam normal saygisizlik yapmasin genede ama az bir para degil.. benim basima oyle bir durum gelmedi ama gelseydi eyer ben duramazdim ki ben nisanimda da nikahimda da annem i aldim odaya esimde kaynanam gelsin dedi. Hatta esim espirisine bizim nisanimiz yemekliydi ki bundan 7 sene once babam restranti kapatma parasi sirf 10 bin verdi pasta kameraman falan haric babama nerden baksan takilarla 20 binden fazlaya maal oldu 7 sene once esim de kayin pederim de babamda annemde 1 lira istemedi senin hakki doya doya ye dedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Suan yorumlardan anliyorumki ben haksizlik falan etmiyorum esim benim yanimda. Bundan sonra yukari cikmiyorum dedi. Acaba eşime her ay 700 tl verdirmesem mi. Ya ceyrekleri alicam ya bilezikleri yada 700 den gecicem

Benim takilari da kaynanam aldi kendine bilezik falan yapti. Hiç de umrumda olmadi. Ihtiyacimiz da yok zaten cok şükür. Ne biliyim sonuçta size hic borç birakmamislar kendileri oduyorlarmis. Biz borcsuz yaptik dugunumuzu cok şükür. Bence cok takmaniz gerekmiyor. Ama ailenizin size taktiklarini alabilirsiniz. Onlar bende kalmisti.
Esiniz 700 lirayi vermez olur biter.

Eger öyle bi cümle kurarsam büyük olay cikarir kadin asiri derecede cirkef

Cikarsin cirkef olsun kendine haksizlik ettirme susmak zorunda degilsin kimsenin karsisinda.. dedigmi gene diyorum kendi gorevlerini senin altinlarina guvenerek mi yapmislar.. eger durumlari yoksa acik acik deseleridi kizim bizim durumumuz yok kendiniz yapin o zaman siz kendi takiniza guvenirdiniz kendi takinizla kendi istediginizi daha iyi yapardiniz veya daha kotu ama kendimiz yaptik derdiniz bu problemlerde olmazdi

Altınlarınızı vermeyin onlar sizin . Düğün borcunuzuda kendiniz ödeyin onlara gebe kalmayın.

dava bile acabilirsiniz. medeni kanunda da altinlar kadinin hakkidie.

Kaynananamin yüzüne helal etmiyorum desemmi

dinn mihr kadinin hakkidir. Ve evlenirken erkek kadina vermelidir. Kadin dilerse esine bagislayabilir. Dugun altinlari toplumumuzda mihr olarak gorulur. Dugunde erkek evinin taktiklari mihr sayilir yani. Kiz evininki zaten gelinindir o ayri.
Siz dilerseniz istediginize verirsiniz ama bunlar bizim diyerek el koymak hirsizliktir,gasptir.
Ben evlendigimde esime mihrimi ver demedim, canin sagolsun dedim. Acikcasi hemesimin o ana kadar comertliginden emin oldum ayrica dugun dernek esya vs yi hep ikimiz yaptik. Ben kendi ailemi de katmadim. Durumumuz vardi. Ve acikcasi mihr ve dugundeki oteki altinlar hayatimizda cok birsey degistirmeyecekti. Ama maddi durumumuz farkli olsa (o altinlarla ev alacak olsak falan ya da borcumuz olsa da oduyor olsak) bir sekilde almaya calizirdim.hicbirsey yapamasam iki gunde bir laf soylerdim.

Son düzenleme:
3 aylik evliyiz 3 aydir 700 veriyor. Esim cok gururludur. Benim olan parayi bana vermeyen adamin ne ayagina gidip dilenicem diyor.
Doğru demiş ya 3 aylık evlısınız sen gıdıp takıları ıstemeye devam ettıkce evlılıgınız uzun kadının elıne koz verıyorsun hep kadın bu kze bıgun sana der dılencı gıbı dayandın 3kurus için kapılara 3kurus değiil ama ozamn 3kurus olur bak gör onun için ugrasma sen arada kötu olursun

700 lirayı kesin. Borç için hak ettiklerinden fazlasını almışlar zaten. Yüzsüzler. Bir de yiyorlar altınları. Boğazlarında kalsın! Hiç haber de vermeyin kapıya gelip 700 istesinler. Siz de altınlar yetiyordu fazlasıyla artık gerek yok dersiniz.

Evliliğiniz çok yeni şimdiden eşinizin ailesi ile yüz göz olmayın hatta hiç yüz göz olmamak gerekir. Herkes kendi ailesiyle konuşması gerekeni konuşmalı. Madem altınları aldılar birde bozdurmuşlar neden siz birde para ödüyorsunuz anlam veremedim.Bu durumda bir yerde her şeyi zaten siz ödemiş olacaksınız. Bence siz sakin bir zamanda eşinizi sıkmadan güzel güzel söyleyin adam akıllı konuşsun alsın altınları. en kötü bilezikleri o istesin düğün için. yeni evlisiniz kenarda hiçbir birikiminiz olmasın mı yani.

Karaktersiz le karaktersiz Olma.. Gün gelir Lafı Çakarsın İçine Oturur...

eşin ne diyor bu duruma bence oyle bir anda iste ki yok deme şansı kalmasın
bende ellerine saydım altınlarımı borç var dediler sonra ne mi oldu
gittiler oturma grubu aldılar 4000 liraya

Yuhh yani , ne bu canim odaya dalip altinlari ve parayi almak ??

O Altinlar senin hakkin ve almalisin , ben olsam tartisirdim bi sekilde alirdim.. boyle kendilerini acik goz sanan insanlardan nefret ederim..

700 tl felanda verme almislar zaten butun parayi yeter o onlara.. senin yerinde olsam asla verdirmezdim o parayi ...
simdiden araya mesafeni koy , ve hakini koru yoksa bunlarla bas edemezsin.. ceyreklerini vr bileziklerinide bir sekilde al...

eşin ne diyor bu duruma bence oyle bir anda iste ki yok deme şansı kalmasın
bende ellerine saydım altınlarımı borç var dediler sonra ne mi oldu
gittiler oturma grubu aldılar 4000 liraya

sizinki yine oturma grubu almış bizim k.peder araba aldı kendine bizim düğün altınlarıylaaa

Bizde de öyle oldu cnm. düğünde bize takılan paralar altınlar kayınpederde eşyaların parasını ödemek için aldı.bizde sadece bilezikler var .düğünde toplanan para + çyrek altınlarla eşya borcumuzu ödüyor ama geçen ay geldiğinde bu evdeki eşyaların borcunu ben ödüyorm bütün eşyalar benim hakkım biliyorsun değil mi dedi :84: kaldım öyle yaa. yaşlı insanlar bişeyde söylenmiyor.

1. Kayınpedere ait bir evde mi oturuyorsunuz?
2. Kayınpederinin ödediği toplam borç ne kadar?

O ne oyle maaş baglamissiniz. Ha durumunuz iyi olsa onlarin da ihtiyacı olsa amenna ama her ay verdiğiniz paraya rağmen acgozluluk yapiyorlar. Bu fedakarligi haketmiyorlar. Kesin parayi bi silkelenip kendilerine gelirler.

Bir gün annem

Kınada takılan takılan kızın ailesinde kalır, bir nevi ailenin çeyiz için yaptıkları masrafın karşılığıdır" dedi.

Yanımızda babam da vardı o sırada.

"siz bana tek çay kaşığı bile almadığınız için altınların benim olması lazım" dedim.

O gün bu gündür bizim evde altın lafı açılmaz, babam altınların benim olacağını söyledi :)

Keşke düğünden önce aranızda bir konuşma geçebilseydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…