- 19 Mayıs 2020
- 47.689
- 214.304
- 598
Valla düzene zorla alıştırılan ama kendi üşenen, hep gelinden bekleyeni de var, konu sahibi durduk yere başına dert de alabilir.Bakın o düzende büyümüş belli bir yaş üzeri insanlar kolay kolay değişmezler, o düzensizlik içinde düzenleri vardır, karışılmasını pek istemezler. Evet bize göre pis ve düzensiz geliyor. Her yer her yerde, evde bir ton eski püskü eşya, temizlik desen süpür geç, ıslak deterjansız çul çaputla yaparlar temizliği.
Bana kalırsa giderseniz yiyip içtikten sonra bulaşığa yardım edip çekilin, gerisine karışmayın. Ağzınızı açsanız yanlış anlaşılır, kötü olursunuz. Onları da öyle kabul etmek gerekiyor. Siz bir şeyleri atsanız sıkıntı olur, bir şeyleri kaybolur falan hiç gerek yok.
E kabı kaşığı mecbur yıkayacaksınız valla1 senedir birçok bahane buldum bulmayada devam ediyorum kendim hazırlasam bile yemeğimi bulunan ortamdan kaptan kasıktan yiyememe durumuna geldim artık
Yok kız ihtiyarları çok fena oluyor, evinden çöpü çıkar kıyameti koparır; attırmıyorlar hiçbir şeylerini. Belki genç bir kaynanaysa dediğin olabilir, o da var dimi, ne gerek var, yaptığın iyilik görevin olur, hep yapmak zorunda kalırsın…Valla düzene zorla alıştırılan ama kendi üşenen, hep gelinden bekleyeni de var, konu sahibi durduk yere başına dert de alabilir.
Bulaşıktan başka bişeye elimi sürmüyordum artık onuda yapmıyorumAyni sehirdeyken kalmak cooook sacma. Kalmamaya calisin bence evi temizlemeye degil. Aman ha sakin diyim, kendinize dur deyin, pisse pis sabredin ama kendiniz sorumluluk alip temizlemeyin. Sonra sanki sizin görevinizmis gibi is beklerler , yapmayinca kotu olursunuz.
Sanıyorlar ki 2 gün önce girdikleri yerde 40 yıllık düzeni değiştirebilecekler, ben bu zamana kadar elinde patlamayanı görmedim. Bu yeni gelin idealizmini de hiç anlamıyorum.Yok kız ihtiyarları çok fena oluyor, evinden çöpü çıkar kıyameti koparır; attırmıyorlar hiçbir şeylerini. Belki genç bir kaynanaysa dediğin olabilir, o da var dimi, ne gerek var, yaptığın iyilik görevin olur, hep yapmak zorunda kalırsın…
Kaynananın eli ayağı tutuyorsa hiç o toplara girmeme taraftarıyım. Beğenelim beğenmeyelim evin kadını o, kendince o çekip çeviriyor. Gidersin, beraber yiyip içiliyor, çay kahve bulaşık kısmına yardım edip çekilirsin. Evi adam etmek vs ıı ıhh, elinde patlar, dertsiz başa dert açarsın.Sanıyorlar ki 2 gün önce girdikleri yerde 40 yıllık düzeni değiştirebilecekler, ben bu zamana kadar elinde patlamayanı görmedim. Bu yeni gelin idealizmini de hiç anlamıyorum.
Kimsenin 40 yıllık katranlaşmış kirini temizlemeyin. Önce jest olsun diye yaparsınız sonra sizin göreviniz olur.Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum.1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum.
Bazı insanlar öyle.Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum.1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum.
Sizi anlayabiliyorum dağınıklık ve pisliğe katlanamıyorum, içimden birileri dürtüyor sanki toplamak ve temizlemek için amaç yaranmak falan değil sırf ben rahatsız olduğum için ama bir başkasının evine karışamam. Ben olsam çok sık gitmezdim, gitsem de çok kalmazdım. Şaka yollu söyleyin eşinize ya da bahane bulun biraz birlikte zaman geçirelim, şunu yapalım , şuraya gidelim gibi :)Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum.1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum.
Uygun bi dille eşine söyleyebilirsin bence canımArkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum.1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum.
Simdi ellersin,duzeni degistirirsin akabinde sana yikilir bu isler.evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır.
Aynı sehrin köyündeyse 20/30 km falandır en fazla neden yatılı gidiyorsunuz?Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum.1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum.
Allahım yeni gelin sendromuBen geri dönmek istiyorum ama eşim istemiyor aslında sık gidilmesinin sebebi eşimin köyde de işlerinin olması eşim gidince bende yanında gidiyorum
Ya zorla götürülüyor kadın.Allahım yeni gelin sendromu
Kacırmazlar ablacım kocisiniGitme otur evinde
AaaYa zorla götürülüyor kadın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?