kaynana , görümce , ben ve nişanlım :(

çok haklısın .. çoğu insan eleştirdi beni yanlış anladı ama sorun şu biz nianlıyız karısı olcam ben işten çıktım çalışmıyorum iş arıyorum kart borcum var cüzzi bi rakam 500 tl kadar ben ona hiç öde demedim istemem de benim ailem zaten ödüyor ihtiyaçlarımı karşılıyor çalıştığım zamanlar bize verme kendn için biriktir diyen insanlar . nişanlım madem ilerisi için birikim yapmıyor bana diyemezmi al 100 tl üstünde dursun diye bunu garip karşıladılar ki altını çiziyorum ben versin demiyorum amöa annesinin gereksiz harcamasını gözü kapalı öderken beni hiç sayması ilerdede mi böyle olcak diye aklımı kurcalıyor..

Bir evde baba öldüğü zaman evde ki erkek o evin babası gibi oluyor bir süre sonra.Kayınvalidenizin özel günlerde birlikte olmak istemesini ben bu durumda normal karşılıyorum.Kadın kocasını kaybetmiş ve her özel günde eminim anıları canlanıyordur gözünde ve yalnız kalmak istemiyordur.Sizin de bu durumda anlayış göstermeniz gerekiyor.Zaten bütün günler nışanlınızla sizin.Özel günlerde de kadını yalnız bırakmayın ne kaybedersiniz? Bu özel gün takıntısını da ben hiç anlamıyorum.Benim sevdiğim insan yanımdaysa bana her gün özeldir.İstediğim zaman istediğim planı yaparım eşimle şartlanmış gibi illa özel günler de mi bir şey yapmam lazım,bir gün sonra yaparım.Yani böyle ufak şeyler için kendinizi strese sokmanıza gerek yok.Para konusuna gelince de sizi ilgilendiren bir durum yok evleneceğiniz zaman nışanlınız kendi düşünsün.O da biliyordur kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini değil mi? Onun da kendine göre bir planı vardır bence.Siz kafanıza takmayın,kendisi düşünsün.

babası ölmedi hayatta sadece boşanmışlar ve evde ablasıda var ben özel günleri başbaşa kutlamayı tercih edenlerdenim en doğal hakkım . şuan tamam oğluyla olsun akat evlenince oğlunun bi ailesi olcak bi oğluyla bi aile olcaz bunu anlaması anlayış göstermesi lazım para konusunda yazdığım bi kaç cevabı okursanız anlıcaksınızdır umarım. lşuan kozmatiğe yemeğe harcanmasımı doğru evlilik için harcanmasımı ?

Pardon ben öldü sandım baba yok dediğiniz de yorumumu ona göre yaptım.
Para konusun da kendinize göre haklı olabilirsiniz ama insanların neye ne kadar para harcayacağına siz karışamazsınız ne yazık ki.Demek ki o şekilde yaşamaya alışmışlar.Sonuçta bu nışanlınızın parası,onlar o evde birlikte yaşıyorlar ve bir düzen kurmuşlar.Yaptıkları doğru veya yanlış her hangi bir savunma yapmıyorum yanlış anlamayın sakın.Ama malesef siz bu duruma karışmaya kalkarsanız siz zararlı çıkarsınız dış kapının mandalı durumuna sokarlar sizi ve sen kimsin ki karışıyorsun derler,düşman olurlar.Tekrar söylüyorum kesinlikle onları savunmak için söylemiyorum fakat karışmayın,siz zararlı çıkarsınız,sizin için söylüyorum yani.

Evlenince de annem yalnız kalıyor gelsin bizde kutlasın ne olacak der. Yani bu sözlere kanmayın bu adam değişmez gibi geliyor bana. Benim annem de yalnızdı benim abim evlendi kadın kendi borç yaptı da evlendirdi hala o borçları ödüyor hiçbi zamanda kızımı alayım da gezeyim oğlum ödesin modunda olmadı kusura bakmayın ama hata sizin nişanlınızda baştan beri evin ihtiyaçlarına yardım eder anlarım da tutup tüm maaşını kv görümcenin gezmesine yatırıyorsa evlilik sorumluluğuna girince de bu iş aynı şekilde devam eder.

29 yaşında o da çok bunaldı ama işte annesne öyle değer veriyoki babaı olmadığı için kıramıyor anne yok ben para biriktircem diyemiyor yoksa o da farkında herşeyin..
Ya yanlıs anlama canım ama bu bana bahane gibi geliyor. Babası yok annesine düşkün. Peki evlenince sihirli bi değnek mi gelecekte iki kişilik bi aile olabileceksiniz. O zaman annesiyle konuşacak diyecek ki anne malum düğün gelecek bi hesap açalım ona da her ay biraz para atalım yine kalan parayı sen al. Yani bana biraz hayal ürünü geliyor evlenince hepsi bitecek olayı. Yabi söyle söyleyim benim eşim kadar ailesine düşkün birini görmedim. Ailem bile Çocuğun inşallah babasına çeker derler. Benim annemde içli köfte yesek onun annesi çok sevdiği için kendi hakkından ayırır annesine götürür. Artık den düşün. Ama maddi bi çok konuda annesine dur demeyi bilir Yada aile içi bi olayda Yada annesi haksız olan bi olayda. Sevgiliyken de öyleydi. Ha benim eşimde sevgiliyken harçlık alırdı zaten babayla ortak iş yapar. Ama düğünümüzü eşimin ailesi komple yaptı. Yani erkek tarafına Düşen ne varsa eksiksiz fazlasıyla yaptılar. O yüzden sorun olmadı. Eğer senin kv de para düğüne biriktiriyorsa sorun yok ama diğer türlü bence biraz düşünülmesi gerekiyor

Bu arada aynı yaştayız hangi bölüm okudun bilmiyorum ama evlenmeden kesinlikle işe gir ve çalış evlenince de sakın bırakma ekonomik olarak ezdirme kendini derim.

teşekkür ederim zaten karışmıyorum ama yinede ima etmek istiyorum seneye düğün var ortada bişey yok biraz düşünceli olmaları lazım nişanlımla konuşcam umarım düzelir düzelmezse de bilemiyorum..

anasından kopamayan adam evlenmesin arkadaşım..nedir bu sapkınlık derecesinde aile kadınlarına düşkünlük anlamıyorum ki.. sakın evlenme bu herifle kızım ,yarın balayına kaynananla gitmek istemiyorsan yol yakınken vazgeç

bende annemle yaşıyorum abim evlendi gitti annem hala onlara yardım ediyor abim evli değilkende bes kuruş istemezdi abimden .. ben ailemden böyle gördüğüm için garibime gidiyor tabiki..yani ihtiyacı yok annesnin o paraya ihtiyacı olsa ben derim yardım et annene diye ama tamamen eğlence amaçlı yapılan borcu ödüyor nişanllım bu durum bi iki ay içinde değişir umarım konuşmayaı deneyi izlcem

hayır para falan biriktirmiyor kv . ve aynı senin eşin kadar düşkün inan . oda bizde değişik bişey yese annesine götürür yaşadım bu olayı :) yani buna gülüp geçiyorum ama bu kadar düşkünlük rahatsız ediyor beni çünkü devamlı annesi ondan ilgli bekliyor onlarda odada oturalım bilgisayarda bişey bakalım hemen onla oturmuyoruz diye bozuluyor tabi nişanlımda konuşa konuşa değştirdim onu artık anneyle her dakka oturmamı istemyr mesafeliyim annesiyle buna bozulmuyor şimdi para konusnu konuşup ikimizi için gelecek için biriktir dicem. annesi bi pastaneye oturup 200 tl hesap ödedi yani gereksiz şeylere sağlığa falan harcamıyor bende nişanlımla çıkınca fazla harcamasın diye en ucuz yere oturmaya çalışırken onların bu düşüncesizliği üzüyor beni..

Eger nisanlin ailesinin zevk masraflarini ödüyorsa o zaman abarti olur tabiki. O zaman görümcen siz evlenince bu yardimdan mahrum kalacgi icin kv ni dolduruyor olabilir. Dugun zamani yaklastikca daha buyuk olaylar olmaz insallah.
Görumcen sana karsi nasil peki? Nerden anladin doldurdugunu?

uzun zamandır düzeldi eskiden dışarı çıkarken hemen anne sende gel derdi sevgili olduğumuz ilk 2 ay hiç başbaşa çıkmadık hep annesi ablasıyla çıktık uyardım tepki verdim düzeldi çok şükür umarım bozulmaz

görümcemin psikolojisi çok bozuk . annesini benden hatta kardeşinden bile kıskanıyor benim aram çok iyiydi kv ile görümcem kıskandı benim nişanlım beni uyarmştı ablama güvenme dengesiz o diye inanmadım güvendim ama biz yokken hep doldurdu kayınvaldemi çünlü kaynvaldm iyi biri nişanmda diyor ablam dolduruyo kıskanıyor diye tabi kv iyi biri saf hemen kim doldursa o tarafa geçiyor..

Ben hic inanmiyorum boyle yok adetleriymis ozel gunleri beraber kutlamak, yok ailesine cok duskunmus falan. Bu erkekler ve annelerin normalde hic bu kadar yakinliklari yok bence taaaki bi gun gelin adayi cikiyo ortaya annecik ve kuzucugu oluveriyorlar bi anda her seyleri birlikte yapmak istiyolar.

Evlen canım ne olacak değişir değişir merak etme, hem bütün erkekler nikahtan sonra karısına kul köle olur sözünden çıkmaz ne desen yapar.
Senden başka kimseyi gözü görmez.
Koca bu bulan var bulamayan var bence elinden kaçırma derim hatta çok uzatma nişanı hemen evlen.

Parayı annesine vermesi kötü değil benim kardeşim çalışmaya başlayınca büyük ihtimal anneme vercek ama anneminde kardeşimin düğününde ne gerekiyosa yapacağına yüzde yüz eminim.bu durumda kv nizin ne yapıp ne yapmayacağını düşünün derim..hem ayrıca annesi bende geleyim dediğinde hayır diyebilmiş..buda iyi bişey.ama bunlarla sınırlı kalmamalı tabi genel olarak iyi değerlendirin.

1. Evlenince nisanlin asla degismeyecek hatta daha cok Annesine baglanacak...

2 Nisanlin senin borclarini ödemek zorunda degil böyle bir beklenti icinde oöman bile sacma...

3. Nisanlin dügün icin para biriktirmiyoda öylesine annesine veriyosa ve anneside biriktirmiyosa.
Bence sorun büyük al karsina konus...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…