- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
o zaman iki kere düşünün derim
bizim annemiz babamız bizim paramıza kıyamaz
asla lüks harcama yapmaz yapmadığı gibi kendileri katkı yaparlar
bugün olanı bugün bitiren cinstenseler kötü
enine boyuna herşeyi konuşmadan evlenmeyin
daha evliliğinizin birinci ayında borç istemek için ararlar muhtemelen
Evlendigin zaman bu durum değişmeyecek. Simdiden belli. Cok cekecegin var.
Bir evde baba öldüğü zaman evde ki erkek o evin babası gibi oluyor bi süre sonra.Kayınvalidenizin özel günlerde birlikte olmak istemesini ben bu durumda normal karşılıyorum.Kadın kocasını kaybetmiş ve her özel günde eminim anıları canlanıyordur gözünde ve yalnız kalmak istemiyordur.Sizin de bu durumda anlayış göstermeniz gerekiyor.Zaten bütün günler nışanlınızla sizin.Özel günlerde de kadını yalnız bırakmayın ne kaybedersiniz? Bu özel gün takıntısını da ben hiç anlamıyorum.Benim sevdiğim insan yanımdaysa bana her gün özeldir.İstediğim zaman istediğim planı yaparım eşimle şartlanmış gibi illa özel günler de mi bir şey yapmam lazım,bir gün sonra yaparım.Yani böyle ufak şeyler için kendinizi strese sokmanıza gerek yok.Para konusuna gelince de sizi ilgilendiren bir durum yok evleneceğiniz zaman nışanlınız kendi düşünsün.O da biliyordur kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini değil mi? Onun da kendine göre bir planı vardır bence.Siz kafanıza takmayın,kendisi düşünsün.
Pardon ben öldü sandım baba yok dediğiniz de yorumumu ona göre yaptım.babası ölmedi hayatta sadece boşanmışlar ve evde ablasıda var ben özel günleri başbaşa kutlamayı tercih edenlerdenim en doğal hakkım . şuan tamam oğluyla olsun akat evlenince oğlunun bi ailesi olcak bi oğluyla bi aile olcaz bunu anlaması anlayış göstermesi lazım para konusunda yazdığım bi kaç cevabı okursanız anlıcaksınızdır umarım. lşuan kozmatiğe yemeğe harcanmasımı doğru evlilik için harcanmasımı ?
ben konuştuktan sonra çok düzeldi en basiti annesi doğum gününde bende geleyim dediğinde hayır diyebildi gerçi yılbaşnda çıkamayız çünkü hep annem ablam ben kutladık şuan evli değiliz çıkarsak alınır dedi ama evlenince evimiz ayrı olcak tabiki başbaşa olcaz diyorrr
Ya yanlıs anlama canım ama bu bana bahane gibi geliyor. Babası yok annesine düşkün. Peki evlenince sihirli bi değnek mi gelecekte iki kişilik bi aile olabileceksiniz. O zaman annesiyle konuşacak diyecek ki anne malum düğün gelecek bi hesap açalım ona da her ay biraz para atalım yine kalan parayı sen al. Yani bana biraz hayal ürünü geliyor evlenince hepsi bitecek olayı. Yabi söyle söyleyim benim eşim kadar ailesine düşkün birini görmedim. Ailem bile Çocuğun inşallah babasına çeker derler. Benim annemde içli köfte yesek onun annesi çok sevdiği için kendi hakkından ayırır annesine götürür. Artık den düşün. Ama maddi bi çok konuda annesine dur demeyi bilir Yada aile içi bi olayda Yada annesi haksız olan bi olayda. Sevgiliyken de öyleydi. Ha benim eşimde sevgiliyken harçlık alırdı zaten babayla ortak iş yapar. Ama düğünümüzü eşimin ailesi komple yaptı. Yani erkek tarafına Düşen ne varsa eksiksiz fazlasıyla yaptılar. O yüzden sorun olmadı. Eğer senin kv de para düğüne biriktiriyorsa sorun yok ama diğer türlü bence biraz düşünülmesi gerekiyor29 yaşında o da çok bunaldı ama işte annesne öyle değer veriyoki babaı olmadığı için kıramıyor anne yok ben para biriktircem diyemiyor yoksa o da farkında herşeyin..
Pardon ben öldü sandım baba yok dediğiniz de yorumumu ona göre yaptım.
Para konusun da kendinize göre haklı olabilirsiniz ama insanların neye ne kadar para harcayacağına siz karışamazsınız ne yazık ki.Demek ki o şekilde yaşamaya alışmışlar.Sonuçta bu nışanlınızın parası,onlar o evde birlikte yaşıyorlar ve bir düzen kurmuşlar.Yaptıkları doğru veya yanlış her hangi bir savunma yapmıyorum yanlış anlamayın sakın.Ama malesef siz bu duruma karışmaya kalkarsanız siz zararlı çıkarsınız dış kapının mandalı durumuna sokarlar sizi ve sen kimsin ki karışıyorsun derler,düşman olurlar.Tekrar söylüyorum kesinlikle onları savunmak için söylemiyorum fakat karışmayın,siz zararlı çıkarsınız,sizin için söylüyorum yani.
Evlenince de annem yalnız kalıyor gelsin bizde kutlasın ne olacak der. Yani bu sözlere kanmayın bu adam değişmez gibi geliyor bana. Benim annem de yalnızdı benim abim evlendi kadın kendi borç yaptı da evlendirdi hala o borçları ödüyor hiçbi zamanda kızımı alayım da gezeyim oğlum ödesin modunda olmadı kusura bakmayın ama hata sizin nişanlınızda baştan beri evin ihtiyaçlarına yardım eder anlarım da tutup tüm maaşını kv görümcenin gezmesine yatırıyorsa evlilik sorumluluğuna girince de bu iş aynı şekilde devam eder.
Ya yanlıs anlama canım ama bu bana bahane gibi geliyor. Babası yok annesine düşkün. Peki evlenince sihirli bi değnek mi gelecekte iki kişilik bi aile olabileceksiniz. O zaman annesiyle konuşacak diyecek ki anne malum düğün gelecek bi hesap açalım ona da her ay biraz para atalım yine kalan parayı sen al. Yani bana biraz hayal ürünü geliyor evlenince hepsi bitecek olayı. Yabi söyle söyleyim benim eşim kadar ailesine düşkün birini görmedim. Ailem bile Çocuğun inşallah babasına çeker derler. Benim annemde içli köfte yesek onun annesi çok sevdiği için kendi hakkından ayırır annesine götürür. Artık den düşün. Ama maddi bi çok konuda annesine dur demeyi bilir Yada aile içi bi olayda Yada annesi haksız olan bi olayda. Sevgiliyken de öyleydi. Ha benim eşimde sevgiliyken harçlık alırdı zaten babayla ortak iş yapar. Ama düğünümüzü eşimin ailesi komple yaptı. Yani erkek tarafına Düşen ne varsa eksiksiz fazlasıyla yaptılar. O yüzden sorun olmadı. Eğer senin kv de para düğüne biriktiriyorsa sorun yok ama diğer türlü bence biraz düşünülmesi gerekiyor
anasından kopamayan adam evlenmesin arkadaşım..nedir bu sapkınlık derecesinde aile kadınlarına düşkünlük anlamıyorum ki.. sakın evlenme bu herifle kızım ,yarın balayına kaynananla gitmek istemiyorsan yol yakınken vazgeç
Eger nisanlin ailesinin zevk masraflarini ödüyorsa o zaman abarti olur tabiki. O zaman görümcen siz evlenince bu yardimdan mahrum kalacgi icin kv ni dolduruyor olabilir. Dugun zamani yaklastikca daha buyuk olaylar olmaz insallah.
Görumcen sana karsi nasil peki? Nerden anladin doldurdugunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?