Kaynana Sorunsali 😏

Yalniz biseyler yapmak istedigimizi belirtmistik öncesinde ama insanlar yüzsüz olunca siz ne yapardiniz. Ben de gitmem dedim i yüzden esim de gitmedi zaten

görümcem dedi ki kahvaltiya gidyormusuz ben de gidiyoruz derken dedim ee annem dedi gidecekmisiz diye. Neyse seslenmedim. Esime de kaynanama da bisey demedim. E burda bir şey demedim yazmışsınız. Sizin kendinizi ifade edişinizde ciddi bir sıkıntı var bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Üstüne kızmışsınız bak gördün mü kızlarıyla gitt diye. Siz gelmek istemediğinizi söylemişsiniz. Napsın o da gitmesi mi? Umarım kayınvalide ve görümcelerle de bu şekilde konuşmuyorsunuzdur eğer öyleyse anlaşamamanız normal. Her çözüm önerisine bir kulp bulmuşsunuz. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum bu konuyu neden açtınız? Sizin kafanızda bu işin bir çözümü yok birlikte yaşamak zorundasınız. Eş ailesi düzelmiyor. Eee bizim önerdiğimiz çözümler de size uygulanamaz geliyor. Kolay gelsin kabile hayatıyla mutluluklar o zaman ne diyelim

Ben her halükarda sigmiyordum zaten. Konunun 3. Cocukla alakasi yok diyorum. Nereyi anlamiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz??
yahu sığamadığın evde o zaman neden şartlarını daha da zorluyorsun. iki çocuğun olsa belki sen de çalışırdın ve kiraya çıkardınız. ama 6 aylık çocuk elini daha fazla bağlıyor. yok benim çalışmaya niyetim zaten yoktu diyorsan o senin bileceğin iş. bu düz mantığı kuramıyor musun?

almanya gibi memlekete gidiyorsunuz ve hala kaynana yanına yerleşip bu tip sorunlar yaşıyorsunuz. yemin ederim hayatımda gördüğüm en vizyonsuz davranış bu.

insan hakları, sosyal hayat, medeniyet vs yönünden türkiye'den ileri bir memlekete yerleşip de sanki ingiliz kraliyet ailesinde yaşıyormuş gibi peş peşe çocuk doğurup görümcem de kahvaltıya gelmek istiyo ühühühühü cinsinden 3. dünya ülkeleri problemleri ile uğraşmanın manası ne? üstelik eşiniz de iskele babasından beter, sesi çıkmıyor. söz verdiği kahvaltı etkinliği üzerinde bile söz sahibi değil. ve sizin derdiniz kaynananın kendi öz kızlarını sevmesi ve gözlerinin ondan başkasını görmemesi mi? ne olacaktı peki, kendisi başka yere yerleşip daha fazla doğurun diye evi size mi bırakacaktı?

dil öğrenmek, meslek sahibi olmak, kendini geliştirmek filan hadi bunları geçtim. belli ki insani olarak, bir birey olarak gelişebilmek adına herhangi bir çabanız yok. bari gereğinden fazla doğurmayın.

cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....

Konuyu bir kahvaltiya bagladiniz bravo size

cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....
Türkiye'de onu bile vermiyorlar.
Gülünç bile olsa sosyal bir devlet orası.
Kiraya çıkamayacak durumdaysa zaten kabile halinde yaşamak zorunda ve eşinin ailesi de yeni tanıdıgı insanlar degil.

Peki siz niye almayayi bu kadar el üstünde tutuyorsunuz acaba???
Bence de kabile halinde yaşamalısınız.
Almanya'da aldıgınız çocuk yardımlarıyla kirada bile oturamayacak durumdaysanız ayrı ev size göre degil.
Çok yerinde bir karar olmuş.
Seni almanyada bir hansla beraber görmek isterim gel calis cocuk dogur ve parasini da al derim

3 tane cocuklari varmis toplam 649 € yapar birde Elterngeld aliyor bir sene (yada iki sene yarisini) daha önce calismadadiyasa 949 €/799 € yapar calistiysa maasinin 65 - 67%. Bir sene boyunca 949 € az mi yada iki sene boyunca 799 € ondan sonrasi zaten 650 € ama o da az degil lütfen. Ama evet bu konuslarda baska yardim alamazlar

Seni almanyada bir hansla beraber görmek isterim gel calis cocuk dogur ve parasini da al derim
Beni Almanya'da bir Hans'la görene kadar kapak attıgın Almanya'da kendin bir Hans bulaydın da kabile halinde degil çekirdek ailenle yaşasaydın.
Ha bu arada Evliyim.

Tamam da almanyada sadece ev kirasi toplamda 2.000 € ( elektrik su gaz her zaman dahil olmuyor bu miktara )

Beni Almanya'da bir Hans'La görene kadar kapak attıgın Almanya'da kendin bir Hans bulaydın belki şuan kabile halinde degi,l çekirdek ailenle yaşardın.
Ha bu arada Evliyim.
Ben almayaya kapak atmadim ki bura dogumluyum. Belki sen kapak atamadigin icin öyle düsünüyorsun

almanya'yı el üstünde tutmuyorum. türkiye ile kıyaslayıp mevcut durumunu söylüyorum. siz şimdi almanya daha geride yaaa filan da dersiniz. bunun sebebi evinizin küçük bir türkiye'den ibaret olması. ama siz bu mantığı kuramıyorsunuz. ben mesela türkiye'de yaşıyorum. evin dışarısı türkiye, ama evimin içi almanya gibi. bilmiyorum bu lafımdan ne anlarsınız bilmiyorum ama anlayan anlar bence.

duruma göre az, mesela o para benim yasadigim yerde soguk kiram bile yapmiyor. o yüzden hesaba katilmaz dedim. calismamis olmali hic calismasindan bahsetmemis yani su an icin minimum 300+ cocuk parasi aliyo o dogru az da degil ben sizin demek istediginizi anladim aslinda. bence insan hesabini bilmeli madem hem kredi hem kira ödeyemeyecek güctesin o zaman ev yaptirmayacaksin.

ayrica anlamadim ya benim yan tarafima ev yapildi 9 ay sürdü. bi arkadasim ev yaptirdi 11 ay sürdü (ki bir bucuk ay uzadi. bunlar hep bahane.

Ee o zaman kiyasa devam ne diyim

Bahane oldugunu nerden cikariyorsunuz ki? Ben de istiyorum kurulu jir düzenimin olmasini ama elimizde olan bisey degil ki

Bahane oldugunu nerden cikariyorsunuz ki? Ben de istiyorum kurulu jir düzenimin olmasini ama elimizde olan bisey degil ki

bende diyorum ki daha dogrudu soruyorum, hem kira hem kredi ödeyemeyecekseniz o zaman ne diye ev yaptirdiniz? baukindergelde mi güvendiniz neye güvendiniz? hakkinizi aramak icin mahkemelere basvurmadiniz mi? maden kv kp sizin evde yasiyor kira geliriniz niye yok? vergide problem oluyor?

Ee o zaman kiyasa devam ne diyim

benlik bişey yok ben devam ederim. siz bence gözlerinizi açın. eski konunuza baktım. 8 senedir evliyim, hiç değer görmedim yazmışsınız. sizce değer görmediğiniz bir evliliği devam ettirmek veya sürekli çocuk doğurmak mantıklı bir davranış mı?
3 çocuk doğurdum adam hala odun demişsiniz. adam evliliğin 1. günü de odun 1. yılı da odun 1. çocuk doğduğunda da odun. adamın odunluğu ve değer vermezliği için sizin doğurduğunuz çocuk arasında bir bağlantı yok. bu düzene isterseniz 10 sene susun, isterseniz 10 çocuk doğurun değer vermeyen adam yine vermez.

sizin bunu görebiliyo olmanız lazım. ama siz inatla kahvaltıya gidecektik gidemedik, görümcem şöyle dedi, eşim bişey demedi, kaynanam kızlarını tutuyor vs gibi sorunlara dalıp asıl problemi görmezden geliyorsunuz. asıl problem siz ve eşiniz.

Ben almayaya kapak atmadim ki bura dogumluyum. Belki sen kapak atamadigin icin öyle düsünüyorsun

kapat atmak falan cok ayip kelimeler gercekten. Türkiyeden Almanyaya sonradan gelen herkez Almanyaya kapak atmak icin gelmiyor nedense böyle bir algi var. Kolay degil hayata sifirdan baslamak. Dilini yolunu bilmedigin biryerde. Ha evet pasaport icin evlenen cok ama kimseye önyargiyla yaklasilmamali

Tamam da almanyada sadece ev kirasi toplamda 2.000 € ( elektrik su gaz her zaman dahil olmuyor bu miktara )

Almanyanin neresindesiniz bilmiyorum ama heryerde kiralar 2000 € degil :) Siz neresindesiniz. Konunun basinda beraber oturdugunuz evin sizin oldugunu söylemissiniz biryerde de daha önce kirada oldugunuzu. Eger ev kayinailenin ise interneti suyu bilmem neyi ödemeniz bana göre normal ve olmasi gereken. Biraz destek olmaniz lazim.

Evin yapilmasinin bu kadar uzun sürmesi evet Almanyada normal cünkü usta bulmakta zor. Adamlarin defterleri dolu radevu alsaniz aylar sonrasina. Bizim bir banyo tamiri bile 6 ay sonraya ertelendi. Almanyada usta acigi var.

Pardon buraya konu acmanızın sebebini ogrenebir miyim? Hepimiz ailelerimizle, es aileleriyle sorunlar yasayip buraya icimizi dokup birbirimizden fikir alıyoruz bazen güc alıyoruz fakat siz, size verilen tum tavsiyelere ters sekilde cevap vermekten baska bir sey yapmadınız.
Tamam aldiginiz cocuk parasi yetmiyor, kira fazla. E bunu ters ters soylemenin manasi ne?
Eger beklemekten baska careniz yoksa burda bu üslupla kimden destek alıp biraz olsun icinizi dokeceksiniz?

evet önceden en ince ayritisina kadar her istisna düsülüp alinmaliydi.
Bazen sürebiliyor gercekten birde bazi seyleri kendileri yapiyorlarsa eger tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…