- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.970
- 598
Yalniz biseyler yapmak istedigimizi belirtmistik öncesinde ama insanlar yüzsüz olunca siz ne yapardiniz. Ben de gitmem dedim i yüzden esim de gitmedi zaten
yahu sığamadığın evde o zaman neden şartlarını daha da zorluyorsun. iki çocuğun olsa belki sen de çalışırdın ve kiraya çıkardınız. ama 6 aylık çocuk elini daha fazla bağlıyor. yok benim çalışmaya niyetim zaten yoktu diyorsan o senin bileceğin iş. bu düz mantığı kuramıyor musun?Ben her halükarda sigmiyordum zaten. Konunun 3. Cocukla alakasi yok diyorum. Nereyi anlamiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz??
bende işe girerim, eşime destek olurum
oturup kv ile günümü geçirip akşama kadar tv izlemem
ben öyle yapardım yani
ayrıca almanyadn bahsediyouruz, lütfen yani
siz çocuk parası alıyorsunuz
ayrıca ev kira yardımıda alabilirsiniz mutlaka
bahane üretmeyin
Konuyu bir kahvaltiya bagladiniz bravo sizesize saçma geliyor tabii
klasik mağdur gelin modu
Kızlarınız varsa çok iyi örneksiniz, bravo
Neyse size daha fazla zaman harcamaya gerek yok siz kv ile takılmaya devam edin, ev bitene kadarda oturup ağlanmaya devam edin kahvaltıya gidemiyorum diye
Türkiye'de onu bile vermiyorlar.cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....
Peki siz niye almayayi bu kadar el üstünde tutuyorsunuz acaba???yahu sığamadığın evde o zaman neden şartlarını daha da zorluyorsun. iki çocuğun olsa belki sen de çalışırdın ve kiraya çıkardınız. ama 6 aylık çocuk elini daha fazla bağlıyor. yok benim çalışmaya niyetim zaten yoktu diyorsan o senin bileceğin iş. bu düz mantığı kuramıyor musun?
almanya gibi memlekete gidiyorsunuz ve hala kaynana yanına yerleşip bu tip sorunlar yaşıyorsunuz. yemin ederim hayatımda gördüğüm en vizyonsuz davranış bu.
insan hakları, sosyal hayat, medeniyet vs yönünden türkiye'den ileri bir memlekete yerleşip de sanki ingiliz kraliyet ailesinde yaşıyormuş gibi peş peşe çocuk doğurup görümcem de kahvaltıya gelmek istiyo ühühühühü cinsinden 3. dünya ülkeleri problemleri ile uğraşmanın manası ne? üstelik eşiniz de iskele babasından beter, sesi çıkmıyor. söz verdiği kahvaltı etkinliği üzerinde bile söz sahibi değil. ve sizin derdiniz kaynananın kendi öz kızlarını sevmesi ve gözlerinin ondan başkasını görmemesi mi? ne olacaktı peki, kendisi başka yere yerleşip daha fazla doğurun diye evi size mi bırakacaktı?
dil öğrenmek, meslek sahibi olmak, kendini geliştirmek filan hadi bunları geçtim. belli ki insani olarak, bir birey olarak gelişebilmek adına herhangi bir çabanız yok. bari gereğinden fazla doğurmayın.
Seni almanyada bir hansla beraber görmek isterim gel calis cocuk dogur ve parasini da al derimBence de kabile halinde yaşamalısınız.
Almanya'da aldıgınız çocuk yardımlarıyla kirada bile oturamayacak durumdaysanız ayrı ev size göre degil.
Çok yerinde bir karar olmuş.
cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....
Beni Almanya'da bir Hans'la görene kadar kapak attıgın Almanya'da kendin bir Hans bulaydın da kabile halinde degil çekirdek ailenle yaşasaydın.Peki siz niye almayayi bu kadar el üstünde tutuyorsunuz acaba???
Seni almanyada bir hansla beraber görmek isterim gel calis cocuk dogur ve parasini da al derim
Tamam da almanyada sadece ev kirasi toplamda 2.000 € ( elektrik su gaz her zaman dahil olmuyor bu miktara )3 tane cocuklari varmis toplam 649 € yapar birde Elterngeld aliyor bir sene (yada iki sene yarisini) daha önce calismadadiyasa 949 €/799 € yapar calistiysa maasinin 65 - 67%. Bir sene boyunca 949 € az mi yada iki sene boyunca 799 € ondan sonrasi zaten 650 € ama o da az degil lütfen. Ama evet bu konuslarda baska yardim alamazlar
Ben almayaya kapak atmadim ki bura dogumluyum. Belki sen kapak atamadigin icin öyle düsünüyorsunBeni Almanya'da bir Hans'La görene kadar kapak attıgın Almanya'da kendin bir Hans bulaydın belki şuan kabile halinde degi,l çekirdek ailenle yaşardın.
Ha bu arada Evliyim.
almanya'yı el üstünde tutmuyorum. türkiye ile kıyaslayıp mevcut durumunu söylüyorum. siz şimdi almanya daha geride yaaa filan da dersiniz. bunun sebebi evinizin küçük bir türkiye'den ibaret olması. ama siz bu mantığı kuramıyorsunuz. ben mesela türkiye'de yaşıyorum. evin dışarısı türkiye, ama evimin içi almanya gibi. bilmiyorum bu lafımdan ne anlarsınız bilmiyorum ama anlayan anlar bence.Peki siz niye almayayi bu kadar el üstünde tutuyorsunuz acaba???
Seni almanyada bir hansla beraber görmek isterim gel calis cocuk dogur ve parasini da al derim
3 tane cocuklari varmis toplam 649 € yapar birde Elterngeld aliyor bir sene (yada iki sene yarisini) daha önce calismadadiyasa 949 €/799 € yapar calistiysa maasinin 65 - 67%. Bir sene boyunca 949 € az mi yada iki sene boyunca 799 € ondan sonrasi zaten 650 € ama o da az degil lütfen. Ama evet bu konuslarda baska yardim alamazlar
Ee o zaman kiyasa devam ne diyimalmanya'yı el üstünde tutmuyorum. türkiye ile kıyaslayıp mevcut durumunu söylüyorum. siz şimdi almanya daha geride yaaa filan da dersiniz. bunun sebebi evinizin küçük bir türkiye'den ibaret olması. ama siz bu mantığı kuramıyorsunuz. ben mesela türkiye'de yaşıyorum. evin dışarısı türkiye, ama evimin içi almanya gibi. bilmiyorum bu lafımdan ne anlarsınız bilmiyorum ama anlayan anlar bence.
Bahane oldugunu nerden cikariyorsunuz ki? Ben de istiyorum kurulu jir düzenimin olmasini ama elimizde olan bisey degil kiduruma göre az, mesela o para benim yasadigim yerde soguk kiram bile yapmiyor. o yüzden hesaba katilmaz dedim. calismamis olmali hic calismasindan bahsetmemis yani su an icin minimum 300+ cocuk parasi aliyo o dogru az da degil ben sizin demek istediginizi anladim aslinda. bence insan hesabini bilmeli madem hem kredi hem kira ödeyemeyecek güctesin o zaman ev yaptirmayacaksin.
ayrica anlamadim ya benim yan tarafima ev yapildi 9 ay sürdü. bi arkadasim ev yaptirdi 11 ay sürdü (ki bir bucuk ay uzadi. bunlar hep bahane.
Bahane oldugunu nerden cikariyorsunuz ki? Ben de istiyorum kurulu jir düzenimin olmasini ama elimizde olan bisey degil ki
Ee o zaman kiyasa devam ne diyim
Ben almayaya kapak atmadim ki bura dogumluyum. Belki sen kapak atamadigin icin öyle düsünüyorsun
Tamam da almanyada sadece ev kirasi toplamda 2.000 € ( elektrik su gaz her zaman dahil olmuyor bu miktara )
evet önceden en ince ayritisina kadar her istisna düsülüp alinmaliydi.duruma göre az, mesela o para benim yasadigim yerde soguk kiram bile yapmiyor. o yüzden hesaba katilmaz dedim. calismamis olmali hic calismasindan bahsetmemis yani su an icin minimum 300+ cocuk parasi aliyo o dogru az da degil ben sizin demek istediginizi anladim aslinda. bence insan hesabini bilmeli madem hem kredi hem kira ödeyemeyecek güctesin o zaman ev yaptirmayacaksin.
ayrica anlamadim ya benim yan tarafima ev yapildi 9 ay sürdü. bi arkadasim ev yaptirdi 11 ay sürdü (ki bir bucuk ay uzadi. bunlar hep bahane.
Ha takılı kaldıgın kısım kapak olmuş..Ben almayaya kapak atmadim ki bura dogumluyum. Belki sen kapak atamadigin icin öyle düsünüyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?