Bw eyaletindeyim ama kiralar ates pahasi bi bskin derim yanikapat atmak falan cok ayip kelimeler gercekten. Türkiyeden Almanyaya sonradan gelen herkez Almanyaya kapak atmak icin gelmiyor nedense böyle bir algi var. Kolay degil hayata sifirdan baslamak. Dilini yolunu bilmedigin biryerde. Ha evet pasaport icin evlenen cok ama kimseye önyargiyla yaklasilmamali
Almanyanin neresindesiniz bilmiyorum ama heryerde kiralar 2000 € degil :) Siz neresindesiniz. Konunun basinda beraber oturdugunuz evin sizin oldugunu söylemissiniz biryerde de daha önce kirada oldugunuzu. Eger ev kayinailenin ise interneti suyu bilmem neyi ödemeniz bana göre normal ve olmasi gereken. Biraz destek olmaniz lazim.
Evin yapilmasinin bu kadar uzun sürmesi evet Almanyada normal cünkü usta bulmakta zor. Adamlarin defterleri dolu radevu alsaniz aylar sonrasina. Bizim bir banyo tamiri bile 6 ay sonraya ertelendi. Almanyada usta acigi var.
Çocuk parası gülünçmü?cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....
Sizin terbiyeniz kapak kismiyla alakali ya o bakimdanHa takılı kaldıgın kısım kapak olmuş..
Oysa başka şeyler de demiştim.
Senin derdin beraber yaşamak çok zor allah yardımcın olsun.. ev üstüne ev olmuyor zaten ben 17 senedir beraberim .. ımkanin varsa çok ayrı eve valla değmez hiç kimse için ömrün çürür gider farkında bile olmazsınSelam kizlar bastan söyleyeyim konu uzun olacak biraz .biz 1 senedir kaynanamgillerle yasiyoruz ama inanin kendimi 10 senedir beraber yasiyormusum gibi hisediyorumkaynanamin 3 cocugu var 2 kizi ve 1 oglu. Biz simdi bunlarla beraber kaliyoruz kaynanamgilin oturduklari ev zaten bizim. Ee haluyle kira yok elektrik yok su yok dogalgaz yok interneti bile ödemiyorlar hepsini biz ödüyoruz. Alisverisi bile kaynanam alisverise cikacagi zaman beni yaninda götürür ki ben ödeyeyim diye. Neyse Esas sorun kaynanam yaninda kizlari olsun baska da bisey istemez. Esimi takan yok sürekli kizlari yani. Ayni evin icindeyiz 1 senedir ve benim 3 cocugum var en kücügüm 6 aylik bebek. Ayni evin icinde olmamaiza ragmen benden daha cok kizlarina faydasi olur. Sabah kalkar surat asik yok belim agriyor yok basim agriyor yok hastayim. Bütün gün bunlari söyler durur. Kizlarindan biri arasin ihtiyaclari olsun hemen gider. Ya ben de insan degil miyim anlamiyorum. Gizli gizli kizlariyla bile bulusur. Gelsin gitsin beni zerre ilgilendirmiyor ama iki yüzlü davranmasi zoruma gidiyor. Gecenlerde esim bana kahvalti sözü verdi ailecek gidelim diye ben de tamam dedim cünkü bunaliyorum esim de bunun farkinda. Neyse bir kac gün sonra görümcem dedi ki kahvaltiya gidyormusuz ben de gidiyoruz derken dedim ee annem dedi gidecekmisiz diye. Neyse seslenmedim. Esime de kaynanama da bisey demedim. Ondan sonra ki gün esim dedi ki ablam kahvalti icin 10 kisilik yer ayirtmis ben de dedim ki güle güle ugurlar ola ben gelmiyorum. Niye dedi bende anlattim 1 senedir her seyimiz beraber biktim yeter artik. Neyse biz esimle gitmedik. Ama kaynanam kizlariyla kahvaltiya gitti tabi ki. Sonra esime dedim kimse gelip de bana birarada biseyler yapmaktan bahsetmesin. Bak annen kizlariyla gitti. Ananin yaninda kizlari olsun yeter diye söylendim ama nafile benim ki takmiyor bile. O kadar doluyum ki napacam bilmiyorum. 1 senedir biktim artik ya valla resmen her sekilde sömürülüyoruz yeter gina geldi bana intihari bile düsündüm yani
Bw eyaletindeyim ama kiralar ates pahasi bi bskin derim yani
Tamam da bana verilen cevap sekillerine baksaniz iyi olir. Yok kapak atmisim yok niye o kadar cocuk yapmisim yok bilmem ne....Pardon buraya konu acmanızın sebebini ogrenebir miyim? Hepimiz ailelerimizle, es aileleriyle sorunlar yasayip buraya icimizi dokup birbirimizden fikir alıyoruz bazen güc alıyoruz fakat siz, size verilen tum tavsiyelere ters sekilde cevap vermekten baska bir sey yapmadınız.
Tamam aldiginiz cocuk parasi yetmiyor, kira fazla. E bunu ters ters soylemenin manasi ne?
Eger beklemekten baska careniz yoksa burda bu üslupla kimden destek alıp biraz olsun icinizi dokeceksiniz?
400 € ev bulursaniz bana haber verinsöyle ki 4 odayi 400 € soguk kiraya bulabilecegin yerler var o eyalette 1500 € soguk kiraya anca bulabilecegin yerler var.
ayni durumda 200.000€ müstakil tamirsiz ev bulma imkanin var 800.000€ daha ufak daha az bahceliyi anca bulabilecegin yerler var.
Çocuk parası gülünçmü?
Eminmisiniz?
3 çocuk ayrıca 6 aylık bir bebekde nerdese asgari ücretle çalışanın maaşı yapar!
Almanyada para çantalarla dağıtılmıyor tabiki sizin kadar bunu herkes biliyor. Ama sosyal devletden bahsediyoruz. Ev yaptırdığı için kv isinin yanına taşının kaç alman tanıyorsunuz?
kayınvalidenlerin evine taşınan sizsiniz anlaşılan, madem taşındınız şimdi niye yakınıyorsunuz,Tabi ki kirada kendi evimizdeydik hersey bir anda gelisti bizde insaatin bu kadar sürecegini tahmin edemedik ne yazik ki
atiyorum özelden400 € ev bulursaniz bana haber verin
Beni anlayan biri cikti sonunda. Öyle ki kaloriferleri acinca hemen arkamizdan kapan bir kaynanaya sahibimSenin derdin beraber yaşamak çok zor allah yardımcın olsun.. ev üstüne ev olmuyor zaten ben 17 senedir beraberim .. ımkanin varsa çok ayrı eve valla değmez hiç kimse için ömrün çürür gider farkında bile olmazsın
bana göre evet o para gülünc, ben 6 sene sirf 500€ aylik kres ödedim, verilen para 190€ cocuk parasi olarak. ise baslayinca ufakliklar icin 900€ ödicem kres icin toplamda. okula 100€ ödüyorum. etti mi sana 1000€ aldigim para 600 €
Sizin terbiye sınırlarınız Hans ile örtüşünce malumunuz..Sizin terbiyeniz kapak kismiyla alakali ya o bakimdan
Bu da 2. terbiye dalganız.Yüzsüz gördüm de senin kadarini asla görmedim
Sizin terbiye sınırlarınız Hans ile örtüşünce malumunuz..
size çocuklarımın senelik okul masrafını yazsam ufak çaplı şok geçirirsiniz. Şimdiye kadarini biriktirseydim ikisine ev alırdım okadar söylim. Dahada önümüzde uzun yıllar var. Ve burda çocuk parası yok
Dünyaya getirdiysem ödicem, helali hoş olsun.
o yüzden size o gülünç gelen rakam hiç olmasaydı nolurdu bide onu düşünün, devlet tabiki sen doğur ben masrafın 100%ünü karşılıcam demiyor, ama destek oluyormu? Evet oluyor.
Ondan önce verilen yüzsüz cevaplara karsilikBu da 2. terbiye dalganız.
Yalnız sizin Hans mevzunuz ilkiydi.Sizin terbiye sinirlariniz da kapak atma ile örtüsünce malumunuz....
israrla tekrar soruyorum, kv otturdugu ev kimin?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?