Kaynana Sorunsali 😏

Bw eyaletindeyim ama kiralar ates pahasi bi bskin derim yani

cocuk parasi gercekden gülünc bir miktar. onu hic hesaba katmayin. ev yaptiriyorlarsa devlet kurus vermez yardim falan da alamazlar. almanyada devlet parayi cantalarla dagitiyor zihniyeti bitse keske artik.....
Çocuk parası gülünçmü?
Eminmisiniz?
3 çocuk ayrıca 6 aylık bir bebekde nerdese asgari ücretle çalışanın maaşı yapar!
Almanyada para çantalarla dağıtılmıyor tabiki sizin kadar bunu herkes biliyor. Ama sosyal devletden bahsediyoruz. Ev yaptırdığı için kv isinin yanına taşının kaç alman tanıyorsunuz?

Senin derdin beraber yaşamak çok zor allah yardımcın olsun.. ev üstüne ev olmuyor zaten ben 17 senedir beraberim .. ımkanin varsa çok ayrı eve valla değmez hiç kimse için ömrün çürür gider farkında bile olmazsın

Bw eyaletindeyim ama kiralar ates pahasi bi bskin derim yani

söyle ki 4 odayi 400 € soguk kiraya bulabilecegin yerler var o eyalette 1500 € soguk kiraya anca bulabilecegin yerler var.

ayni durumda 200.000€ müstakil tamirsiz ev bulma imkanin var 800.000€ daha ufak daha az bahceliyi anca bulabilecegin yerler var.

Tamam da bana verilen cevap sekillerine baksaniz iyi olir. Yok kapak atmisim yok niye o kadar cocuk yapmisim yok bilmem ne....

400 € ev bulursaniz bana haber verin

bana göre evet o para gülünc, ben 6 sene sirf 500€ aylik kres ödedim, verilen para 190€ cocuk parasi olarak. ise baslayinca ufakliklar icin 900€ ödicem kres icin toplamda. okula 100€ ödüyorum. etti mi sana 1000€ aldigim para 600 €

Tabi ki kirada kendi evimizdeydik hersey bir anda gelisti bizde insaatin bu kadar sürecegini tahmin edemedik ne yazik ki
kayınvalidenlerin evine taşınan sizsiniz anlaşılan, madem taşındınız şimdi niye yakınıyorsunuz,
ev yapılana kadar sabretmeniz gerekiyor

Beni anlayan biri cikti sonunda. Öyle ki kaloriferleri acinca hemen arkamizdan kapan bir kaynanaya sahibim

size çocuklarımın senelik okul masrafını yazsam ufak çaplı şok geçirirsiniz. Şimdiye kadarini biriktirseydim ikisine ev alırdım okadar söylim. Dahada önümüzde uzun yıllar var. Ve burda çocuk parası yok
Dünyaya getirdiysem ödicem, helali hoş olsun.
o yüzden size o gülünç gelen rakam hiç olmasaydı nolurdu bide onu düşünün, devlet tabiki sen doğur ben masrafın 100%ünü karşılıcam demiyor, ama destek oluyormu? Evet oluyor.

ya tabi o konuda haklisiniz. hic olmazsa daha zor olurdu kesinlikle katiliyorum. benim sevmedigim bakis acisi cocugun varsa nasil olsa devlet veriyor cebinden kurus cikmiyor bakisi. sizi kastetmiyorum ama yakin cevremde yasadigim bu. kira yok ki devlet nasilsa veriyor kafasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…