kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

Anliyorum siz evliligi onplana koymamasindan yakinmissnz bu agrinza gitmis benmde arkadsm eski sevgilisine ben mi annem mi demisti annem deynce ayrildilar olabliyor ama bence hataniz üç ayda bunu beklemeniz..erkeklerin yeni evine alismasi zaman alablr bu kadin icinde olabliyor ama erkekler daha cok belli ediyorlar sanirim üç ayda yeni yuva kurduguna alismasni beklemek yanlış geldi tamam durust olmaniz guzel ama keske birazda sabirli olsaydiniz biz bayanlar erkekler cok güçlü olsun istiyoruz kirilmasinlar ama bizim kirilganliklarimzi ceksinler karisini onplana tutsunlar ama ben hala anne babam diyeyim vs gibi oysa onlarinda kalbi var...
Maddi konularda hakli bulamiyorum zaten sizi tamam saklamasi cok yanlis ama atlatilablir birsy bence cok fazla hirs yapmissiniz .
Esinizin zor durumda zayif noktanizdan vurmaya calismasi hos olmamis maalesef genel olarak insani bir ozellk bu.ben zor durumsa yuze vurmayan cok az insan taniyorum insanlar hassas noktalardan vurmayi severler.
Bence ogreneblir ne kadar kirildignizi anlatablirdiniz ama annenizn tokat atmasiyla anlycak degil..bir bayan kaynanasindan tokat yese ayril bu adam erjek degil derdik annenizin davranisi da cok cirkin

Halı ve perdesi bir de gelinlik kaporasını vermiş diye okudum ben. Bunu her şeyi üstlenmek gibi göremedim. Kız tarafı erkek tarafı diye bir şey kaldıysa bile perdeleri kız tarafı yapar diye biliyorum. Yatak odası da kız tarafına aittir. (11000 tutan mobilyalara dahilse) Kına, nişan da. Değişmiş rolleri fiziksel şiddette gördüm ben sadece.

Bir insanı ailesi ve siz arsında tercih yapmak zorunda bırakırsanız sizi seçmeyecektir.
Kötü de olsa o onun ailesi, kopamaz ve kopmamalı.
Benim annem şu an bana dahi yapmadığını bırakmıyor ki kaynanam da yapsa çok görmem herhalde.

Siz ailecek olayı abartmışsınız, öfke kontrolünüz yok. Eşiniz gelip "bana tokat adan kadın da benim evime giremez" demeli bence. Böylece eşitlenirsiz, sağ selamet yaşarsınız.

Biraz saygı, biraz iyi niyet her şeyi çözebilirken üzerine üzerine gitmenin anlamı yok.
Ha bir de, ev sizin mi ki adamı evden kovuyorsunuz?

ben eşinin ailesinde pek de suç göremedim.hata yapmışlar falan tamam da sen zaten adamla rın yüzüne bakmıyorsun gelip gitmiyorsun bile onlarda oğlum eşinle mutlu ol biz önemli değiliz demişler bunu bile duygu sömürüsü sanıyorsun.daha ne desinler kapınızda pas pas mı olsunlar oğullarını mı silip atsınlar ne yapsınlar?

ayrıca baba ve annene bravo bi yuva ancak bu kadar güzel dağıtılabilir.baban hangi hakla eşini arayıp ya annen ya karın diyor annen nasıl damadına tokat atıyor? bu nasıl iş? o tokatı yiyen sen olsaydın aman neler oldu tahmin edemiyorum. sen onların evladıysan karşı tarafın evladı da eşin ki gerçekten anlattığına göre insanlar aranızı bulmak istemiş.

eğer hatalı arıyorsan bence önce kendi ailenle ve kendinle yüzleş sonrada eşinin tarafıyla.

arkadaşım inşallah bunca kadın böyle söylüyorsa dönüp kendime bir bakmalıyım diye düşünürsün..

benım kastım sadece evlenirken yapılan masraflar degılkı..erkegın ayrı bır gorevı vardır kadının ayrı...ama burda sadece kadın konuşmuş..erkegın konuşması gereken yerde erkek susmuş..kadın,erkek sustuğu ıcın erkek gorevınıde alarak onun adına da konuşmuş ya da yapmış her ne ıse..anlaşılabıldım mı:)

Son düzenleme:
ailece fazla gaza gelmişsiniz bence. ya ben ya annen diye bi cümle olmamalı. ikisinin yeri ayrı. hadi siz fevrisiniz çeşitli sebeplerden böle dediniz babanız niye böyle diyorki. sanırım ailenizin dolduruşuna gelmişiniz.

Eş insanın mutfak robotu değildir, istediğinde açıp istediğinde kapatamazsın

Bir insana sebebi ne olursa olsun ya annen ya ben diyemezsin dersen cevap bellidir ki o da sana cevabını vermiş zaten

Ailenin tutumu ayrı bir konu, yıkıcı davranmışlar, bana eşimin babası tokat atacak süründürürüm o aileyi eşin sizlerden çok daha ılımlı.

Mesafe koymak demek karşındaki insana dikta uygulamak demek değildir, çok fevri çıkışlar yapmışsın evden kovmak falan, kendini mağdur hissediyorsun ama eşinde mağdur bence. O da bu yuvayı yıkmak için kurmadı ve sana elinden geldiğince alttan almış bazı şeyler hele ki konu anne ise zorlamaya gelmez. Sende biraz ılımlı gidip, en azından aileni bulaştırmasaydın belki bir telafi olurdu. Ama şu saatten sonra mahkemelik, karakolluk yüz göz olunmuş zaten oluru kalmamış ki. Bundan sonra ki hayatında bu hataya düşmemeye bak bence.

başlıkta kaynanayı sebep olarak sunmuşsunuz ama bence sebep senin anne baban
durması gereken yerde durmamışlar çok fazla müdahale etmişler ve bu çok çirkin
şimdi barışsanız ufacık bir anlaşmazlıkta iyice kopar bu evlilik
daha 3 ayda bu hale geldiyse senesi dolsa neler olur kimbilir

Bence sen bu davranışlarına devam et eşin senden ve ailenden kurtulsun.

Arkdaşa çok yüklenildiğini düşünmüyorum açıkçası. Buraya yazarken haklı olduğunu düşünerek, insanların seni haklı bulacaklarını düşünerek yazıyorsun sonuçta ve yine de baştan aşağı hata gördüm ben.

Eşin için biz kavramını oturtamamş diyenler var ve belli ki sen de öyle düşünüyorsun. Ama biz olmak demek insanın ailesini yok sayması demek değildir. Kim ne hakla bir insana ya annen ya karın diyebilir?

İnsan heves etmez mi annesi evine gelsin, yemek yensin muhabbet olsun? Senin aileni kabul etmeseydi ne düşünürdün?

Neyse şimdi yazdıklarıma saygı duymanı beklemiyorum ama sana benden bir tavsiye bundan sonra çöpsüz üzüm seç.

Son düzenleme:
Bende bütün suçu sende görüyorum.Hem adamın annesigile komşuya gider gibi 15 dk lık bayram ziyareti yaptırt!Hem de üste çık ya onlar ya ben de!tabiki ailesini seçer üstüne bu kadarla kalmamış evini başmışsın bi kadın olarak inanamıyorum!Bence çok sağlıksız bi evlilik bu devam ettirme adamcağız gitsin kendine daha iyi birini bulsun ailene diyecek söz zaten bulamıyorum..

Eşinin ve ailesinin hataları sizlerinkinin yanında devede kulak kalır bence. Annesinin eşyaya kına yerine karışması falan fasa fiso şeyler, her kaynanada oluyor bunlar. Adamların durumu yoksa ne yapsınlar, senin hayallerin için banka mı soysunlar? Tamam evet bi kere evleniliyor ama işler bu şekli alınca da o bir kere yapılan evlilik boşanmaya gidiyor. Evlenirken bazı şeyleri sen almış olabilirsin ne var ki bunda, kendi evin yuvan için alıyorsun, başkası değil sen kullanacaksın, bunun lafı olmamalı ki lüksünü isteyen sensen yani. Bir diğer takıldığım konuda istenen takı için eşinin arabasını satması, yani bir nevi arabayı kollarında taşıyorsun sanırım bilezik olarak :) Bu devirde hala şu kadar bilezik isteriz diye birşey duyduğumda ben çok ayıp buluyorum. Bir kızın ve ailesinin ona değer biçmesi aşağılayıcı birşey bence. Herkes gücünün yettiği kadar takar. 3 taksa ne olur 10 taksa ne olur, huzur önemli huzur. Düğününü istersen Çırağanda yap, balayına Maldivlere git, eve giripte kapıyı örtünce huzur olmayınca napıyım ben yaaa... Bir arkadaşta demiş düğün salonunun, kanepenin, perdenin, gelinliğin, gelin arabasının inanın hiiiiiiiç önemi yok. 11 senelik evliyim, hiç önem vermedim, etrafıma da hep öğütlerim mutluluk bunlarda değil asla. Hatta bazen işte böyle mutsuzluk kaynağı olurlar.
3 ayda gelinen nokta şaşkınlık verici, sen kendini bu kadar çekmeseydin eşin ailesine bu kadar düşmezdi, bu denli kin güdecek bişey göremedim ben. Borcu saklayan eşin neticede ki oda kendince sana ezik düşmemek için saklamış demekki. Bayramda zor zahmet gitmişsin ama ordada lutfedip geldim tavrı yapmışsın. Senin hataların çok fazla her kavgada tehditler, kovmalar...Kim olsa yeter der, ailesinden koparma gibi bir hakkın yok zaten. Baban hangi hakla eşine "ya karın, ya annen" diyor. O senin baban sadece, evliliğini yönetme hakkını nerden buluyor. Eşini önce kovup sonra ailecek evi basmanız da hakikaten akıllara zarar bir hareket. Senin eşinin yüzüne tükürmen, annenin tokat atması falan çok çirkin çok. Hadi sen toysun diycem de 32 yaşındaymışsın, ailen nasıl böyle davranır? Herşey o kadar çirkinleşmiş ki, bana kalırsa bundan sonra yüz yüze bakılacak yüz kalmamış. Aile olgunluk yapıp gençlere arabulacağı yerde ev basıp damat dövüyor pes doğrusu.

kusuru bakma guzelim ama kopegin hatırı yoksa sahibinin hatırı var....esin icin biraz yumusiycaktın bende cok cektım kv den esimin ailesene duskunlugunden ama yinede esim icin gorevlerımı yapıyorum tabiki resmiyetı goydum araya ama seninki abartı olmus onunda ailesi sonucta..

çook haklısın ama konu sahibinin bunları umursayacağını pek sanmıyorum nedense.konulara yorum yaparken hep çift yönlü düşünme taraftarıyım.şimdi konu sahibi yerinde eşi olsaydı.3 aylık evlilikte ikide bir karısını evden kovsaydı,ailesine saygı duymayıp görüşmek istemeseydi,evine kabul etmeseydi,k.valide ve k.peder her olayın içinde olup bir de gelinlerine tokat atıp ya ailen ya biz deselerdi damatta gidip kızın ailesnin yüzüne tükürseydi neler olurdu acaba?

düşünmek istemiyorum valla

Son düzenleme:
bence problem aileler yada yaptıkları ettiklerinden ziyade(ki annesinin eşine vurması çok sıkıntılı da olsa büyük hata)eşin ve sende...
kv kp meselesinde onlar söz verip yapmamazlık yapmamış ki ortalığı işiniz olsun diye eşin karıştırmış.ne olursa olsun dürüst olmalıydı...biz de çöplerini görmedik eşimle her şeyi beraber yaptık bazen çok üzülüyorum ama kimseye de ananı babanı sil dememeliydin denmez...
çok uğraşmışsın bu evlilik için maddi manevi çok yıpranmışsın ama eşinde böyle olsun istemezdi eminim.biraz kendinize karşılıklı çeki düzen verin şapkalarınızı önünüze koyun karşılıklı hatalarınızı paylaşın ve birbirinizi affedin
ama eşinde çok büyük değişiklik bekleme kaç yaşına gelmiş adam bu değişemez.sonra yine sen üzülürsün..

eşinizin sizi ezdırmeyecegıne bırılerının lafına bakıp sızı uzmeyecegınden emınsenız barısın..ama esınıze guvenınız yoksa bırde cocuk yapıp bosanmayın daha sorun olur..tercıhnız barısmak ıse kayınvalıdenızı esınızle bırlıkte pazarları mesela agırlayın esınız yanınızda olsun sureklı sohbet edın hep beraber daha az sorun cıkar..

Uzgunum ama ben sizi hatali buldum. Cok fevri davranmissiniz.

Surda bir yanlisiniz var ki esinizin ailesine resmiyet koymak, evine gitmemek, size gelmemesiyle olmuyor. gidersiniz, gelirsiniz, evinize davet edersiniz ama samimi olmazsiniz. ve bunlari cok sIk yapmazsiniz. Onlar ne kadar hatali, ne kadar kotu olurlarsa olsunlar sonucta esinizin ailesi. Ve erkkeler boyledir, ailesinin hatalarini bilseler de , gorseler de size laf soyletmezler. Ha kendileri derler o ayri.

Annenizin de siizi cok yanlis yonlendirdigini, iyice ortaligi alevlendirdigini dusunuyorum.

Ne yapmaliyim demissiniz ama bu kadar yuz goz olduktan sonra bilemiyorum dogrusu.

Okurken vay be nehşet senaryo diyorsun sonra bir bakıyorsun aynı olaylar yaşanmış sadece taraflar farklı.

Son düzenleme:
okadar çok hatanız varki.öncelikle nişanlıyken benden yanaydı diyorsunuz aklınıza hiçmi gelmedi insan yardan geçer ama anadan babadan geçemez,istisnayı bozan çok az kişi vardır.

üç ayda zaten aileler birbirine girmiş herşey anne babaya söylenmez.işte araya aileler girince sorunlarda çözülemeyecek hale geliyor.
kimin evliliği dört dörtlük,burda çok bayan ne zorluklardan geçti ne emekler verdi sabırla evlilikleri için fedakarlıklar yaptı

bu arada sizin seviye dediğiniz şey hiç görüşmemekmi.seviye denilen şey içli dışlı olmassın,belirli aralıklarla görüşürsün kişilerle
eşinizin anne,babasının evine gelmesi kadar doğal ne olabilirki.o ana baba çocuğunu elinden alasınız diyemi büyüttü acaba

Bence hiç uzatmadan bitirin evliliğinizi,ailelerin zaten birbirinin yüzüne bakacak halleri kalmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…