Kaynana ve Anne ...(hediyeler)

Siz karar verin

• Yalnış yaptigin

OY: 12 27,3%
  • Dogru yaptigin

OY: 33 75,0%

• Ankete Katılan
    44
Size yanlissiniz dogrusunuz diyemem
Lakin gelininiz hakli. Olmasi gerekeni yapıyor. İzne gelirim,birkac gunu esimin ailesiyle geciririm sonra giderim kendi anama. Napayim koskoca iznimi kaynanayla el ele diz dize mi gecireyim? Kaynananin geleni gideni beni soruyorsa da cok mu onemli yani bana ne kaynanamin arkadasiyla akrabasiyla oturacak halim yok. Uzerime duseni yapar cam sakizi coban armagani da getiririm ama anneme elbette farkli olur. Olmali. Kaynanaya anamla ayni seyi alamam.

Anneniz nereden biliyormus gelinin tüm bavulunu annesine ayirdigini? Umursamazsa bu bilgiyi nereden edindi? Ve niye gelip kizina, yani size anlatiyor?

Gelin üstelik bir hafta kalmis ve halen yetmemis. Bu tam anlamiyla kizim sana diyorum, gelinim sen duy olayi. Kusura bakmayin da anneniz hic iyi niyetli gelmedi bana.

Anneniz de resmen doldur boşalt yapmış. Herkes istediği şekilde davranıyor işte. Gidip de niye anneme hediye almadın diyemeyeceğinize göre onu da öyle kabul edeceksiniz..

Tamam siz çok iyi çok hoş bir gelinsiniz de ama insanlar onu büyütüp o yaşa getiren anne babasına daha eli açık olabilirler. Misal ben anneme bir şey aldım diye kv ye de almak zorunda değilim. Ama bağımsız zamanlarda da kv ye alırım..

Belki aralarında sizin bilmediğiniz ama gelinin kırıldığı şeyler var. Bir de o tarafa sormak gerekir.
Ayrıca niye 2 tarafta eşit kalayım ki? Kime daha yakın hissedersem orada rahat ederim daha çok kalırım. Kimse de bize 2 gün orada 3 gün kaldın diyemez.. Ki benim de kv ve kp gayet iyidir bana karşı..

Kendini övüp gelini kötülemişsin resmen hem nerden biliyorsun belki gelininizin aileside ona öyle oda karşılığını veriyor.Benim annemin beş kuruş geliri yoktu abimle yengem tutturmuştu en ucuzu dan bir gecelik ondan alıyorlardı her sene geldiklerinde bir oldu üç oldu beş oldu annem başka hediye alamıyor musunuz dediğinde abim sen benim eşime ne aldın demiş şuursuzluk bu seviyede yani hani dersin gücü yoktur durumu yoktur öyle birşeyde yok annem hediye almazdı belki ama en güzel yemekleri yapardı elinden gelen buydu söz etmez tartışmazdı kıymetini kim bildi hiç...

İyi de o koca valizde hediye olduğunu nasıl öğreniyorsunuz. Neden karışmayın desin ki kim elleyecek onun valizini koskoca valize ne doldurup getirebilir o kadar dediğiniz biraz abartı bence. Hadi getirdi diyelim sizi hiç ilgilendirmez kime ne kadar eşya getireceği sonuçta getiriyor.

Hiç ailenize birşey getirmese tamam ama getiriyor. Bne yapıyorum kaynanama da o yapmıyor demeniz saçma kıyaslama da saçma zaten ne kadar zaman kalıyor ki bir hafta falan zaten annende kalıyormuş. Neden bu hediye olayı gözünüze batıyor. Çok garip doğrusu bir valiz hediye yapıyor demeniz.Kendi yaptıklarınızı sayıp övünmeniz de ilginç annenize şuna şu hediyeyi aldım demeniz de ilginç. Aileler zaten hediye beklemez yavruları gelse yeter.

Bu sizsiniz o gelininiz. Kimseden aynı olmasını bekleyemezsiniz.
Yani annemle eski kayınvalideme aynı hediye ne alabilirim diye düşündüm bulamadım.

Yani konu sahibi kendisini iyi gösteriyor ve geline "vur su kahpeyi" misali dalmamizi, dedi kodu yapmamizi istiyor. Kendi iyiligini ölcmek icin anket bile yapistirmis

doğrumu yapıyorum yanlış mı yapıyorum diye sorsaydınız yeterdi niye gelinizi anlatıyorsunuz ki:Bu konuda bile gelinizi eleştirirken sonra gelin gelmedi valiz dolusu anasına gitti sizene gerçekten , sizi niye ilgilendiriyor?sonra annem çok iyi kv ben aynı keza çok iyi gelinim modundasınız. Düşün gelinlerin yakasından, siz de canınız nasıl davranmak istiyorsa öyle davranın.ayrıca kv neden geçirim ben tatilimi beni çok mu özlemiş kıyamamm

Son düzenleme:
O kadar çok faktör varki bence annenizde sizde alınganlık ediyorsunuz. Tek kusuru bunlar ailemin dokunma demesi. Eğer annen valizini çantasını karıştırıp bu ne diye sorsaydı laf soksaydı bu tepkiyi vermesi olağan olurdu ama durduk yere ise( geçmiş tecrübe yoksa) ayıp etmiş.

Onun dışında
1) hediye almamış değil almış. Eşin ailesi gerçek anne baba yerini tutmaz. Nasıl bir tutarsınız?
2) bu insan izin alıp geldiyse çalışıyorsa taş çatlasın 1 ay izni vardır memur değilse. Yani kendi anne babasına ayrı bir vakit ayırması normal değil mi?
Ne yani evlenince anne babadan feragat mı ediliyor?
3) Geliniz belki annenizin evinde rahat değildir. Duş almaktan bile çekinebilir. Olabilecek şeyler bunlar. İnsan rahat edemediği yerde uzun süre kalmak istemez. En kötü ihtimalle gitmeden yine uğrar annenize bence.
4) milletin gelin görmesi bitmiyor. Ne lanet bir iş geline takıntılı bir milletiz. Herkes kendi işine baksa ne güzel olacak.
5) anneniz böyle düşünüyorsa bile gelecekteki ilişkiniz için annenizin hassasiyetinin gereksiz olduğunu anlatın.
6) herkese aynı hediyeyi almak zorunda değilsiniz. Çünkü hediye aldığınız kişilerin beğenileri tercihleri farklıdır. Bu yüzden herkese aynı hediye formalite icabı yapıldığını gösterir. Samimiyetsizdir. Fakat hediye hediyedir mırın kırın edilmez. Beğenmeyen atar gider lafını etmez.
7) Herkesin hayata bakış açısı farklıdır. Kendinizi yaptıkları veya yapmadıkları üzerinden gelininizle kıyaslamayın hayat daha güzel olur.

Hayatta soyle bi durum var heleke turk orf ve adetlerinde bu cogunluk her kesim icin ayni degil tabi...

Kaynana kötü gelin iyi sorsaniz bi sey anlatsaniz eminim cogu gelini hakli bulur bi cogu iyi huylu cikmadigi icin kaynanalar ve gorumcelerde hepsi bir tutulacak diye bir sey yok...
umarim beni rencide edenler ins.ayni seyi yasamazlar
..ben gelini kotulemdim malesef gelinimiz disindada bi cok kisi oyle sormuslar nerden biliyorsunuz icindeki sadece hediye diye eminiz cunku gelinimiz bu annemgilin hediyesi der...

Allah var nisanliykende ben turkiyeye geldigi oldu ama bir gun olsun aldigina giydigine verdigine karismadik kendi otururdu biz hizmet ederdik kendi otururdu annem hizmet edrrdi halada oyle bizim kizdigimiz zaten hic bir zaman karismadik neden her gittiginde hala karismayin diyo zaten kilit vuruyo kim karisabilirkide demek istedigim herkese ayni degil esit sekilde aldik malesef bazi insanlar ayrimcilik yaptigimizi dusunuyo olabilir ben anneme zaten deger kiymet veriyorum durumumuz iyi olsaydi belki bende anneme bi tık fazla hediye alirdim ama durumum olmadigi halde abartiya kacmakta istemem

Annemin evin ve kaynanamin evinde esit kalma istegim iki yerdede cok rahatim yalan yok ...4 senedir gitmedim kizim 2 bucuk yasinda dede ve ninelerini tanimaz bu konu icindr esit kalmak istiyorum kizim tanisin bilsin gorsun...

kizimi alip direk annemde cogunlukla kalsam kizim babaanne ve dedesini halalarini amcalarini taniyamiyacak cunku dogumum olucak ancak tekrar 1 sene aradan sonra gidicem...

Sizden tek ricam her gorumce ve her kaynana kotudur diye bir sey yok kisa yazmak istedim ama yalnis anlasildim baya gelini ornek verme nedenimde suydu cevremde bir tek onda gordum boylr bir sey gostermek gibi bi luzumda yok ama insani zan altinda birakmasida dogru degildi bnde oyle yapmistim ama sonra yalnis yaptigimi dusunup ayni valize koydum zaten bakmazlar...

Tekrar duzgun bir usluple soru sormak isterseniz burdayim....tsk simdiden

Son düzenleme:
Esit davranmaya calisilabilinir.ama esit davranilmaz.
Kendi annemle kv bir tutacak degilim herhalde.ikisinide ayni hediyeyi alir anneme 3 5 10 tane ayri hediye daha alirim tabi ki

Benim yengem de almanci.onlar gelirken aynen dediginiz şekilde oluyor valizi.bunda anormal bişey görmedim.siz eşit davranarak iyi yapıyorsunuz.belki onların valizinde sadece hediye yoktur yengenizle ilgili başka ihtiyaç eşyaları vardır.uzulmesin anneniz.bu yurtdışından gelenleri görmeye gelir akrabalar.gün olarak eşit kalınmalı.

Tamamda konu sahibi valizin içinin hediye olduğundan emin olmak içine bakmış olmayı gerektirir.

Belkide inatla öyle söylesi ve kilitmesi daha önce eşyalarının karıştırılmasındandır.
Belki sadece beklentisi olmuştur.
Belki de sadece kötü niyetlidir. İlk başta ayıp ettiğini düşündüm ama bavulun tamamının dolu olduğundan annenizin yada sizin emin olmanız karıştırıldığının göstergesi.

Yok canım... ben anlamamışim zaten...
O bölümü anlayan zaten einstein gibi bir insandir galiba
açılın o zaman.einstein geldi:)
diyor ki;sevgi konusunda falan tabi ki eşit olamam.eşimin ailesini de severim sayarım ama kendi ailem gibi olmaz.
sadece hediye alma gibi konularda eşit davranırım.asla ayrımcılık yapmam.kendi aileme ne hediye alırsam eşimin ailesine de aynı hediyeyi alırım.
yani sanırım öyle diyor:)

Cnm yengem burdan giderken boyalar elbiseler ayakkabilar falan alir goturur yegenlerine abimin evine gelmeyene kadar bnde merak ediyordum acaba icinde o kadar ne olabilirki zaten kendi esyalari ayri valizde getirirdi bir gun abime gittim izine gideceklerdi yazlik cocuklar icin kiyafetler ayakkabilar boyalar sacma sapan bi cok sey dolduruyodu hazirlik yapiodu onlari giyecek yegenlerimiz yok yengemin turkiyede var ama abisi ve ablasinin durumu cok cok iyidir gozumuz yok olmazda gorsek sanki alicaz her haldre annemin giyecegini dusunuyo ýada abimin haberi olmuyo duymasindan korkuyo baskada aklim ermedi Rabbim kimseye muhtac etmesin...

Son düzenleme:
sacma konu sacma soru...

Gunun bilim adami secildiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…