Kaynana ve Anne ...(hediyeler)

Siz karar verin

• Yalnış yaptigin

OY: 12 27,3%
  • Dogru yaptigin

OY: 33 75,0%

• Ankete Katılan
    44
ya benim abim geldi geçen hafta türkiyeye ailesiyle. bana size abartısız söylüyorum 2 koskoca çuval sayılacak büyüklükte çanta dolusu hediye getirmiş. babama istediği kulaklığı getirmiş,anneme bir şey getirmemiş,küçük kardeşlerime de türkiyede olmayan oyuncaklardan getirmiş iki tane.

annem alınmadı. ihtiyacı yoktu çünkü. benim de yoktu hatta niye getirdin dedim evli çocuklu adam masraf yapsın istemedim. kardeşimsin sana almayıp kime alayım dedi. şimdi ben kardeşiyim de annem annesi değil mi? yoo annemle sarılıp ağladılar ama hediye akıllarına gelmedi abim 16 sene sonra ilk kez geldi türkiyeye çünkü.

aile ilişkileriniz garip geldi. hediye götürmek güzel ama ona az getirdi buna çok getirdi hesabı yapmak yanlış. anneniz bence torunlarıyla zaman geçirsin hediyeyi boşversin. ben sizin yerinizde olsam annem hakkında da bize de mi öyle diyor,hediyeyi mi düşünüyor bizden önce diye düşünürdüm. takılmayın yahu. türkiyede her şey var.

Iyide burda yeğenlerine almiş. Hani annesine aliyordu herşeyi, hatta bavulu doluydu?

Bu arada her iki kelimede allah, rab kelimesini koyarak yaptiğiniz daha az fesat olmuyor.

Ve burda herkes gelini sirf gelin olduğu için savunmuyor, sizin yaptiğinizin çok yalniş olduğundan savunuyor. Şuna bak, yeğene alinan bir kaç boya bile gözünüze batti. Yazik. Buda son mesajimdir yoksa polemikten ban yemek istemem.

bir kere yengeniz kime ne almis cok almis ben esit aliyorum eee bize ne bundan? herkes istedigini alsin versin... baska dert edecek birsey bulamadiniz galiba
Sen yorum yapmak zorunda degilsin illa senin yorum yapman icin acmadim konuyu anladigin kadarina yorum yaz anlamadigina yazmak zorunda degilsin ...buda benim derdim sanane...

Sizde lafi anladiginiz yerden anliyorsunuz demekki bu arada unutmma Allah in adi polemik icinde olmaz olmamali ...sen iste nasil anliyosan nazik olmak istedim ama baydiniz artik kalbim kiriliyorsa kirarim kadin kendi diyordu annemr diye demese acip bsktikmi sanki geldim burda gordum aliyo oyle annesinr almadigini gordum yalanin ne luzmu ne aliyorsa alsin bnim cebimdrn mi cikiyo bari bir sey alirken ya ses edilmesin yada karismayin karistirmayin denilsin hirsiz muammelesi ve karsisindaki cocuk degil cocuk gibi emir verir gibi konusmasi dogru degil demrk siz daha betersiniz yazik...tekrar diyorum esit almiyorsaniz bari saygisizlik yapmayin...

Cnm yengem annemlerde durmuyo bile nssil torunla vakit gecirsin bnimde abim kac senr sonra gelmisti 10 seneden fazla olmustu bizde ozlem hasretiyle umursamadik zaten kimsede bir sey istemedi biz gucumuz yettigi kadar aldik eminim bos gitseydik yinedr bir sey demezlerdi annem sadece kizim dogru sekilde alman iyi olmus dedi almasaydimda niya almadin demezdi tek dertleri bizi gormek torunlarini gormek

Bravo :) vallah güzel anlatdin.
Sonunda anladim
Nasil anladin kiz? Kac kere okudun?

çikalata yok muydu

konu sahibesi sorun nedir inan anlamadım.
sizin gelin ayrımcı sen değilsin bir onu anladım

açılın kaynana geldi.ne demek anasına ,benden daha fazla hediye getirmek.hem kimin parasıyla alıyormuş onları.
şaka bir yana,kızım yok.ama gelininizin yaptığı, size doğru gelmese de,gerçekler bunlar.kayınvalide,asla bir kızın annesinin yerini tutamaz.kızım olsaydı eminim o da aynı şeyi yapardı.ben yapmadım mı,yaptım.gençliğimde,kayınvalideme bir yaptıysam,anneme 2 yaptım.
kızım olsaydı,gelinimle eşit tutabilir miydim?

konu sahibi hadi itiraf edin.aslında siz de gelininizin anneninize yaptığını,kayınvalidenize yapmak istiyorsunuz.aksi takdirde,bunun doğru olup olmadığını niye sorgulayasınız.

Anneniz tam bir kayınvalide, siz de tam bir görümcesiniz. Kimse kimseyi kendi ailesi ile eşit görmez. Bu anneniz için de geçerli. Sizin, yani kendi kızının dedikodusunu gidip geline yapmıyordur ama gelinin dedikodusunu size yapıyor. İşte bu nedenle gelin de onu kendi ailesiyle bir tutmaz normaldir. Nerede isterse kalır, kime ne isterse alır. İsterse hiç almaz. Hediye ile sevgi saygı olmaz, hediye ile insanlara değer biçen kişiler de görgüsüzdür.

"Yalnış" değil, "yanlış".

Ayrıca kime ne almış kendini ilgilendirir. Size göre doğru olan, ona görede doğru olmak zorunda değil. Herkes kendi doğrularına göre yaşar.

Neden insanların üstüne bu kadar gidilme gereği duyulur ki? Yaptığın doğru yada yanlış deyip geçmek varken neden olay dalga geçmeye kadar gidiyor bu da enterasan durum. Toplum olarak iyi değiliz sanki.

Bizden..bravo..almak icin mi konu actiniz?

Siz esit davraniyorsunuz sizin gelin oyle davranmiyor.

Eeeee biz napalim simdi.

Brova size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…