Kaynana ve Anne ...(hediyeler)

Siz karar verin

• Yalnış yaptigin

OY: 12 27,3%
  • Dogru yaptigin

OY: 33 75,0%

• Ankete Katılan
    44
Annenizle gelininizi karalamışsınız,burda kendinizi övmüşsünüz mütevazilikle.Birde soruyosunuz doğrumu yapıyorum falan filan,yanlışsınız sizin karakteriniz öyle diye gelininiz de öylemi olmalı yani? Siz kendi işinize bakın bence.

Reactions: Tzk
Demek ki gelinin icinden annesine daha fazla hediye almak gelmis. Veya annesinin evinde daha rahat ediyordur. Bu kadar dert ettiyseniz bir dahaki gelişinde anneniz biz zaten senin bavullarına dokunmuyoruz dersin olsun bitsin. Size anlatıp anne kız bu konu da dertleneceginize kadar gelininizle konuşmak daha çözüm odaklı bir davranış olur

Herkesim kendi harcaması
Herkes nerde rahat ediyosa orda fazla kalir...
Alınmasın kimse.

Keske esit olunabilse ama zor.

Şu yazımdan anlamiyanlarida anlamıyorum sanki türk dil kurumu burası.neyse konuya doniym ,gelinin kendi tercihi ve terbiyesi cnm o öyle gelmiş öyle gider .bazı gelinler sırf bu hediye olayında ailesinin daha önemli olduğunu göstermek için abartrlar. Bence doğru olan ikisininde eşit olması biri sizin canınız biri eşinizin.onlara yaptığınız bütün davranışlar esinize olan sevginizin belirtisi.bizimde gelinimiz var Allah razı olsun annemle annesi aynı yaşıtlar ne alsa aynı alır hediyeler i hatta beraber alırız çıkıp ben annemin sevdiği renkleri söyler fikir veririm.kimsenn gelinin aldığı üç kurusluk hediyesine ihtiyaci yok.burda önemli olan verdiği değer...

Benim takıldığım tek nokta sadece bu ellemeyin bunlar annemlerin kısmı.. onun dışında annesine fazla hediye alması, onda fazla kalması gayet normal..

Burada ben hediye aldim dogru mu yaptim demekten cok gelini kotuler konu acmaya yeltenmis ama buradaki gelinlerden cekinip lafi dolandirmissiniz gibi geldi.Gelininiz annenize hediye almak zorunda degil onda cok kalmak zorunda da degil ama evet bu cantaya dokunmayin demesi hos olmamis sanki o evde cantasini karistiran biri varmis gibi

Annemlerin bunlar karismayin demesi cok ayip
Annende soylesin ne zaman karismisim diye

Doğru mu anladım?4 senedir Almanya'da siniz ve Türkçe'yi kısmen unuttunuz
Eğer öyleyse cok enteresan ben 25 senedir Almanya'da yim ve halen perfekt Türkçe yazıp konusabiliyorum.
Hediye konusuna gelince ufak tefek şeyler bunlar evet ayrım yapılmamalı ama oluyor işte belki yengenizin sülalesi daha kalabaliktir.
Ben izine artık sadece çikolata goturuyorum hediyelik bence en güzel hediye 300 tane falan mahalledeki çocuklar bile dagitiyorum.

Böyle saçmalık olmaz herkese eşit alsam eşim batardı.

Kv ye bşe almam harçlık verrim annemede öyle. Sadece eşimin ve kendi yeğenlerime ufak tefek bi kıyafet alırm. Büyüklere bşe almam. Bze ve kv Evlerine çay ve çikolata götürrüm. Anneanne babanneye ziyarete giderken ordan lokum alıp götürrm ..

Bide bu yurtdışındaki bayanların ailesine alıp kv ye bşe almamasının sebebi şu. Zaten kocası yıl içinde yeternce para gönderiyorsa her ihtiyaçlarına para yetiştiriyorsa gelinde doğal olarak almak istemez... bn şahsen bu sebeple almıyorum. Kimin ne düşündüğü umrumda değil.

Gelin kvsini düşünmek zorunda mı? Abiniz neden annesini düşünüp almıyo çünkü hep gelinler suçlu.

Siz aynı şeyleri eşit miktarda alabilirsiniz bu sizin tercihiniz ama zevkler eşit mi?

Benim eşimde bi hediye alıcaz aynısı olsun diye tuttururdu ama ikidine aynı alabiliceğimiz hiçbişey yok annem kokoş kv paçoz zevklerine göre alıyorum.

Eşit kalmaya gelince 1 gece kv kalsa yeterli eşide kvsinde 1gexe kalır sonra herkes kendi ailesinde.
Yılda 1kez gelip koca 1yıl annesini özleyip neden kv kalsın?

Ya kimse gelip bu konuda yanlis yapiyorsun demez. Yani burda konu senin yaptigin dogru mu yanlis mi degil de sanki bakin ben boyle yapiyorum ama gelinimiz boyle diye bize duyurmak. Senin kv tarafin iyiymis icine sinmemis belki gelinin sizinkilere bakisi farkli o yuzden boyle yapiyordur.

annenız gelınının kendıaılesıne gelınce hedıye kısmında daha bonkor davranmasına bozulmus ama sonucta kız elı bos gelmıyormus gerısı annenızın haddıne degıl, sıze gelınce herkese hedıye almak zorunda degılsınız bence yurt dısında yasıyorsunuz dıye her gelısınızde bırsey getırmenızı beklemelerı zaten anlamsız , bu sızı sadece maddı anlamda zora sokar .. ıcınızden gelıpte alıyorsanız da esıt davranmak en ıyısı ama kalma kısmında sunu soyleyebılırım bırbırlerıne yakın yerde ıseler kendı aılem ve esımın aılesı ben yatılı kalmam asla esımın aılesınde helekı esım yoksa asla kalmam kendı aılem varken nıye gıdeyım kalayım kı gunluk zıyaretlerıne gıderım ama fazlasına gerek yok önce can derım sonra canan..

Ya annesine ayrimcilik yapiyorsa garipsemem valla...karsilikli iliskilerede bagli biraz.. ben onceleri saf olusumdan mutevellit onca olaya ragmen hediyede alirim kv ye kp e.. ama hala salak yerine konulmak cok uzucu., simdi bir tane copum gecsin istemiyorum dogrusu.. mumkun olsaydi tum akrabalik bagini kesip atardim o derece yani..gel bunlara icinden gelerek hediye al??

Sen neden yengenle kiyasliyorsun? Onun yaptigi dogru olacak diye birsey yok..sen kafana gore takil iliskilerine bakarak..yengenden baglantisiz olarak yani..

ne kadar da kizina dogru nasihatlarda bulunan bir anne diye yorum yazalim doye actiniz konuyu heralde. cok beklersiniz fakat. anneniz resmen gelen hediyeleri yaristiriyor ve buna icerleniyo size de esit ol diye akil veriyo. gelinin yernde olsam hicc bisi almazdim.

Matematik mi bu
X eşittir y cıksın annene ne istiyorsan onu yap kv ye de öyle. Ben anne olsam kızımın kv si le aynı hediyeyi istemezdim mesela şimdi buna ne diyeceksin. Kk daki yorumlar hep baska baska olacak. Siz annenize kvnize ve eşinizle kendinize göre doğrusunu yapın o kadar.
Ayrıca gelin de gelip annenizden bi hafta kalıyormuş. Az mı. Daha cogunu ailesinde kalmak hakkı. Ben yurtdışı da olsam türkiyeye gelsem mesela bi aylığına, bir hafta kv de kalsam sinir olurdum. Kalırdım ama hiç istemeyerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…