kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

aslında çok iyi niyetli bi kadın olduğu belli yazık "oğlum seni hasta dedi kıyamadım "falan demiş..ay kıyamam ben ona..ama tabi bei de rahatsız eder bu durum..hani ortada mahrem bişiler olabilr..utandırır adamı bunlar.o nedenle ben de benden habersiz girilmesini istemem..ama ne bileyim tatlı dille eline de onun sevdiği bişei hediye alarak yavaş yavaş konuş derim "anne seni seviyorum bilirsin ama ben de böyleyim ne olur kabul et kırılma olmayacak bişiyim ortada olursa kendi annemin bile görmesini asla istemem!o nedenle sen hiç yorulma lütfen bidaha evimi toplamaya ben toplarım "de...konuştuğun halde tekraraı oluyorsa eşini devreye sok derim..bi gün annem de aynısını yapmış çalışıyorlar diye sen tut git evi baştan aşağı temizle tüllere varana kadar alışveriş yap....teşekkür beklemiş ikisinden de eden yok...kırılmış....kimse aslında kendisinin evinde pisliğini ya da açığını görülmesini istemez!dediğim gibi mahrem bişileri de ortada kalmış olabilir.ama emin olun bu tarz yardım etmeyi seven kayınvalideler de art niyetli değil kesinlikle..işte onları kırmadan anlatmak lazım...

ne olursa olsun mesafeyi koru çok yakın durma derim ben. Benim kayınvalidem de iyidir sağolsun gelince mutfaktan çıkmaz ama ne gerek var. Bugün iyi diyen yarın kötü der bilemezsin ki sen kendini bil mesafeyi koru. Annemin gene bir lafı :) " eşinle, eşinin ailesiyle mesafeyi asla bozma ne olur ne olmaz" kolay gelsin nediyeyim:) Yarın birgün bakbak gittim evi pislik içindeydi oturdum bide temizledim de olabilir birde benim inandığım başka birşey var sen iyi olurisen etrafındaki herkeste sana karşı iyi olur sen bi gün kötü olur isen herkes bi anda değişebilir unutma... atasözü ve deyimler gibi oldum ama idare et.:)

ha birde yiğin at kendine çıbık çaldırmaz:) bence senin evinin anahtarı sadece sende dursun ne olur ne olmaz iyisi var kötüsü var büyüsü var:) birde günaydınnnnn

Son düzenleme:
ayyy nedir buya bir yatak odası toplamasıdır gidiyor ...konu sahibine yardım edceğine herkes kendini övmüş..maşallah ne temiz bayanlarmışsınız yaa öff

herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar
evimde net olmadığı için yazamadım kusura bakmayın
wauwwww ne yorumlar gelmiş ama

benim hangi hareketimden bu davranışı çıkardı ama kovmaktan bile beter etmişim yorumda öyle yazıyor sadece gülüyorum
yatak odası toplama mevzusu kimileri için ne kadarda önemliymiş.bunlar onların kuralları bazen hayatta yatak toplamaktan daha önemli şeyler olunca ikinci plana atabiliyor insan.sabah toplamaz akşm gelir toplar.sorun o değilki.

benim ve benimle aynı düşünceye sahip diğer arkadaşlarımın düşüncesi gibi ev benim bazen dağınık olur bazen dolabımızda bişi olmaz bazen özel bişi yaşayıp hemen çıkmış olabilir.bu durumuda kimse görsün istemez.annem bile olsa benden habersiz gidilmesini istemem.ki yatağımı toplaması kayınvalidemin tamamen olsayt bi durum.kötü niyet yok biliyorum.kötü biri değil allah razı olsun
bu kaynanamın tek olumsuz huyu
sınırı yok hep iç içe eskilerin gelin kaynanaları gibi olalım istiyor.yan yana dip dibe sürekli akrabalarla gündüz oturmaları gece oturmaları gidip gelmeler geceden geceye eve gidip yatalım geri kalan orda geçsin günümüz istiyor.bende buna gelemiyorum.belirttimde ben yalnızlığı severim mesafeyi severim diye ama tık yok:)

inanın Allah nasip ederse bebeğim olursa; buraya şöyle bi konu açacağımdaneminim ."kayın validemler sürekli bizde bebeği özlüyolarmış bunaldım eşimle aram bozuldu diye"
tek hastalığa özgü bi durum olsa asla sesimi çıkarmam annem gelmemiş kaynanam gelmiş derim.Ortadada hastalık bi durum yokkki eşim kulağı ağrıyo demiş.bunun için eve gelip temizlenmezki .

yapılan iyi düşüncenin farkındayım nankörlük etmiyorum.acaba benmi kötü düşünüyorum yoksa sizde benim yerimde olsanız aynı tepkiyi verirmiydiniz karşı tarafa yansıtmadan.buydu sorumm ama muhabbet benim ve benim gibilerin dağınık pasaklı olmasına kadar gitmiş
sorun değil Allah razı olsun isteseydiniz aman banane diyip yorum yazmazdınız vakit ayımazdınız herkes kendi düşüncesini söylemiş
sen neden böyle düşünüyosun diyemem o onun düşüncesi sağolsun paylaşmış fikrini söylemiiş

kaynana geçerken rüzgarı değse rahatsız edermiş.öyle der teyzeler:)
kötü niyetli değilsin bence.istem dışı rahatsız ediyor.ihtiyacın oldugunda amenna başşüstüne ama özeline senden habersiz girmesi çok siniri bozucu bence.sanırım bende çok kızardım!

allah allah buneya ne yorumlar yapılmış..yok biri niye odasını toplamamış öteki ben çok temizim öbürü çok ayıb etmiş...heeey kızlar kendinize gelinn..toplamadıysa toplamadı...kimseyi ilgilendirmeski...herkesin özeli kendine.. burda sorun kayınvalidesinin habersiz evine girmesi ki bence çok ayıb etmiş.. sizde bunu yorumlayın isterseniz..

yani dimi.. işte insanın özeli böyle saçıldımı yorum yaparlar işte.. niye toplamadın.. toplamadıysa toplamadı o onun özeli..

aynen bende sizin gibi düşünüyorum..saçıldımı buşekil konuşulacak.. biz nasıl konu sahinin yatak odasını toplamamasını ayıplıyorsak kendi aramızda dedikodu yapıyorsak .. kaynvalideside gördüyü zaman arkadan konuşucak..

ben daha önce bu başlıkta,
hastaysam da ev temizlenmeyiversin ne olacak çok mu acil diye yazdım.
hala öyle düşünüyorum.
zaten konu sahibi de yazmış abartılı bir şey yok diye.
hasta ama işte, demek ki çok da hasta değil.
çok hasta olsa rapor alır değil mi yani?

ha ayrıca aklıma geldi de bu kayınvalideler ne yapsa yaranamaz örneği gibi olacak ama
yine de yazayım

yazın ortasında fena hastalandım 3 gün rapor aldım.cts pazarla beraber 5 gün dinlendim.
bırakın temizliği kendime çorba yapacak kadar halim yok..
annemler memlekette.
eşim şehir dışında.
yalnızım.
kayınvalidem aradı yakın da değiliz ki dedi.. sağol anne dedim.. ne diyeyim..
görümcem aradı keşke yakın olsaydık dedi.
kayınvalidemle aynı sokakta oturan kuzenim geldi ilgilendi benimle
kayınvalidem gelse mutlu olurdum doğrusu..

hani böyle bir durum söz konusu olsa gelse yardımcı olsa kayınvalide
kimse evim benim mahremim niye geliyor demez herhalde:))
ama durum çok farklı

bu ne yaa allah allah çok komik vay efendim konu sahibi niye yatak odasını toparlamadan çıkmışmış, vay ölse gelenler ne dermiş. hayret bişi. insanın evi, en rahat edeceği yer ister toplaaar ister dağınık bırakır, belki acelesi vardı, belki canı istemedi kime ne yaa. hem ben öldükten sonra bana ne kim ne demiş gelen giden.öldüğüme değil de evin dağınık olduğuna mı yanacak insanlar. başkaları için mi yaşıyorum ben. çok garip vallahi gülsem mi ağlasam mı.

konu sahibinin sorununa gelince, iyi niyetli yapmış olabilir kabul. ama yapı meselesi, bazıları rahatsız olur evine habersiz girilmesinden, bazıları memnun olur. rahatsız olanı da kimsenin kınamaya eleştirmeye hakkı yok. insanın evi heleki yatak odası özelidir. vıcık vıcık olmanın ne alemi var anlamdım. çok düşünceli ise arar hasta olduğunu dutydum kızım müsaade edersen ben sen evde yokken geliim ortalığı toparliim sen yorulma der. o ne çat kapı anahtarla girmek, sonra da akşama şunlar da gelecek demek. hoooop! ne oluyor yani. biraz mesafe her zaman iyidir. yüz göz olmayı engeller. iyilik yapmanın da türlü yöntemleri vardır.eşimin annesi olabilir, başımın üstünde yeri vardır fakaaat böyle senin evin benim evim muhabbetine de gelemezdim ben de doğrusu.

bence siz hiiç muhattap olmayın, eşinizi ve kırmadan devreye sokun. ana oğul küsmez de siz bişi derseniz kötü gelin olursunuz alimallah, o zaman iyi niyetleri puffff uçar gider

Bencede kimse bir başkasının evine izinsiz girmemeli ne demek canım onun neyine gerek.illet oluyorum böyle içiçe olmak isteyen kaynanalara zaten herkes evlenmiş evini ayırmış yai farklı bi aile olmuş daha senin neyine gerek milletin evi...benimkide aynı seninki gibi bide bilmiş bilmiş konuşması yokmu yok 9 ay karnımda taşıdım falan ozaman evlendirmeseydinde turşusunu kursaydın.sinir oluyorum ya

arkadaşlar evi dağınıkmış yatağını toplamamış kimseyi ilgilendirmez bu ister dağınık olur ister toplanmamış..kimse kimsenin ev düzenine karışmamalı.benim evimin anahtarıda kayınvalidemde benim de çok tuhafıma gidiyor (iki sokaklık mesafedeyiz) neymiş tamirci gelir birşey olur die onda duruyormuş.bir iki kere teklif etti istersen sizde kalsın anahtar dedi sormayla olurmu ben nasıl ver diyim..anahtarın onda kalmasını istemiyormuş gibi.yok kalsın dedim ne yapayım..bir kaç kere kaynım(18 yaşında) bize gelmiş farkettim.bir kerede nispet yapar gibi bir baktım tlf numda mesaj,benim mutfağımda kendi fotosunu çekmiş bana göndermiş..çok sinir oldum hemen yazdım hayırdır? dedim
abla dıgıturk kartınızı almaya geldim bizde oluyomu die yazmış..çok sinir oldum tabi..ama birşeyde yapamadım..eşime söylesem kardeşine aşırı düşkün yeri gelir beni bile siler onun için o derece o yüzden inanın söyleyemedim bile..çünkü biliyorum ne var onda gelir kardeşim der..valla yakın olmak kadar kötü bir şey yok..1,5 yıllık evliyim ama gelin bana sorun neler çektiğimi..sürekli gelip gitmek,her an her dakka beraber olmak istiyorlar..bende bu kadar içli dışlı olmak istemiyorum ama elimden hiçbirşey gelmiyor..hayatım sanki başkalarının elinde eriyor gibi hissediyorum çok üzülüyorum..

kayınvalidenin kıymetini bil benim eşimin ailesi bi gelir 11 saat felan kalır döndüklerinde eve bomba düşmüş gibi olur önce çay sonra yemek sonra yine çay sonra neskafe bir araba bulaşık her tarafı parmaklanmış bir evle beni başbaşa bırakır benim bide bebeğim var
valla kıymetini bil bence yanlızlığını paylaşmak sizi gözünün önünde tutup korumaya almak dışında bi niyeti yok kaynananın

Kayınvalideniz kötü niyetli değil anlaşılan.Hiç takmayın kafanıza,hasta olmadan önceden de evinize girip temizlik v.s. yapmamış sanırım,hasta olduğunuz için yapmış.Bundan sonra yatak odanızı kitleyin çıkın derim,ben öle yapıyorum.Benimde kayınvalidem üstümde oturuyor,anahtarlarımız birbirimizde vardır,ben yokken girer çamaşırım varsa çıkarır asar,mutfağa yemek bırakır v.s. ilgilenir.Ben çok memnum olurum ama her zaman yatak odam kitlidir,topluda olsa kitlerim.Oğlum bebekken bazen yatak odasında uyurdu,ben çıkınca annem girer oturma odasında yatardı,oğlum uyanınca onu yataktan alır yatağın üzerini örterdi.Hiç rahatsız olmadım.Her zaman derdi ama kızım giriyorum ama bebeği alıp çıkıyorum,yatakta bazen battaniyesi olurdu v.s. onlarıda alıp topluyorum kızmıyorsun dimi çekiniyorum ama napim derdi,yok anne kızmıyorum tabiki derdim.Ama bu bebeklik sürecinde oldu o kadar,şimdi adımını odadan atmaz.
Yani diyeceğim,kafanıza takıp sorun haline getirmeyin,niyetler ortada..İlerde çünkü ah keşke kafama takmasaymışım diyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu kadarıda fazla bence.
Annen yatak odasından bebeği alırken bile çekinerek giriyormuş.
Ne var ki bunda.

Bence bu durumda kızıcak birşey yok hastasınız diye sizi düşünerek yapmış.Yatak odanızın kapısını hiçbirşey söylemeden kilitlerseniz bunada kırılabilir bence konuşup güzelce anlatırsanız daha iyi olur

Şu yatak odalarını kutsal ilan eden arkadaşlar, ilk cinselliği o yatakta ve eşinizle mi yaşadınızda kutsal ilan ettiniz ? Yoksa eşleri dışında da önceden cinsellik yaşayan, evlendikten sonra o odaları kutsal ilan eden var mıdır ?

Niye sordun derseniz , bence bu mahrem kelimesinin arkasına saklanmış bir tür görmemişlikte o yüzden. Saldırmadan cevap verilirse, büyük çoğunluğunun böyle olduğu ortaya çıkacaktır. Cinselliği tabu olarak gören Türk kadını, tabi ki cinselliği yaşadğı odayı kutsal olarak ilan eder.

Katlıyorum.Bazıları fena abartmış olayı.....

Ne güzel bir kayınvalideniz var.
Evet siz de haklısınız tabi kendi açınızdan.
Bence uygun bir dille, "Annecim beni sakın yanlış anlama kırılma bana, seni çok seviyorum ama kendi evimi kendim hallederim, nolur beni mahçup etme" tarzında konuşursanız , eminim ki anlayacaktır çünkü anlayışlı bir kadına benziyor.
Ve sürekli gelmemesi konusunda da , eşinize söyleyin, o annesine kendi fikri gibi, "annecim bak çat kapı gelme, azcık yalnız kalmak istiyorum eşimleee anlarsın ya" tarzı gülerek söylesin.
Kadın da gülerek anlayışlı olacaktır eminim.
Bence açık açık, eşiniz de siz de ifade edin kendinizi.

Son düzenleme:
ne iyi kayinvaliden var kiymetini bilmen lazim.kendi kizi gibi görmüs sahip cikmis .kendi evi gibi temizlemis her yerini toplamis .daha ne istiyo insanlar bilmem .sende sevgisine sahip cik .benim kayinvalidem tatile ciktigimda ona uc hafta camasirlarim vardi terasta alicaktim bir anlik unutmusum. onlar orada üc hafta durmus .benim gelmeme yakin toplamis . atmis koltuklarin üstüne .yuh dedim icimden .hasta olsak degil ev toplamak bir bardak sicak cay bile yapmamistir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…