kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

yatak odası haric istedigi yeri toplayıp istediği alişverişi yapabilir.eyvallah deriz.akıllı olucaksınız kızım :)

Allahım ne iyi niyetli kadın ya sen hastasın diye düşünmüş temizlemiş evi vallahi benimki ben hasta olsam 40 gün ölüyor diye mevlüd okutur bırak elini sürmeyi gelir biraz daha dağıtıp evi başıma yıkar gider. bence sana sürpriz yapmak istemişte olabilir ya da şöyle düşün sen gelmeden toparlayıp gitmek seni rahatsız etmemek için ince düşünmüşte olabilir. bu evin hali ne diye söyleneceğine hastasın diye yapmış iyi bir kadına benziyor zarar verecek biri değil bence. bu zamanda bulmak zor değerini bil arkadaşım imrendim doğrusu keşke benimkide böyle olsaydı dedim. bak ne güzel annenle oturup konuşuyor şakalaşıyor benim annemle kayınvalidem ne nişanda ne düğünde konuştu aşağılıkmış gibi davrandı hava ata ata beğenmeye beğenmeye . ne insanlar var sonuçta takılma bence yatak odana gelince hepsini toparalyayaım bir anda demiştir belki

lütfen bu kadar art niyetli olmayın ohhhh misss gibi ne güzel evini temizlemiş alışverişini yapmış bu devirde böyle anne yok...

aynen bende bunun cevabını beklıyorummmm :26:

Arkadaşlar bana kızmayın ama,neden yatağını toplamadan çıkıyorsun diyenlere söylüyorum..Eğer meraktan soruyorsanız sorun yok,ama eleştiri amaçlıysa bu arkadaş zaten kendi hayatına karışılmasından hoşlanmayan bir arkadaş..ayrıca hastalık olabilir,yorgun olabilir,ben de bazen bulaşık yıkamak istemem bırakırım sonra yıkarım..insanlık hali bırakabilir..biz de bişey demedik zaten diyeceksiniz şimdi ama ısrarla sorulduğunu gördüm ,kendinizi onun yerine koyun ısrarla böyle bişey dense herkesin binbir türlü huyu var bu açıdan bakarsak..burda önemli olan başka bir insanın habersiz özelinize dalması..her an biri gelebilir diye ben de çok mükemmel olmaya çalıştım.(ben de bu arada 7 aylık evliyim) ve çok mükemmeliyetçiyim,ama oluyor işte canım istemiyor bazen..eğer gelecek kişi bi 15 dakika önceden haber verilirse tamamdır herşey hallolur..o zaman karı-koca 2 tarafa da anahtar verelim.artık anneler karşılaşmaya başlasınlar...:)

Arkadaşlar konuyu baya okudum,sen böyle düşünüyosun,ben böyle demeye hiç gerek bile yok..çünkü sonuç olarak herkes kayınvalide nin iyi niyetli olduğu ya da olabileceğinde hemfikir...sorun yok bunda..Ama kimi insan özeline bu kadar müdahaleye bişey demez,kişiliği öyledir,kimi insan da kendisi evdeyken bile habersiz pat diye gelinmesinden bile rahatsız olur...yani herkesin sınırları farklı,zaten aynı olması da beklenemezdi..bırakın evde yokken gelmeyi,ben evdeyken habersiz gelinmesini de çok yanlış bulurum..Çünkü o anda ne yapmak istediğinizi size sormadan gelen biri var,bu da saygı eksikliğinden..belki ben yanlız kalmak istiyorum ...BİRAZ DAHA SAYGI! İÇLİ DIŞLI OLMAK İSTEYEN OLSUN,İSTEMEYENİN DE OLMAMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLSUN LÜTFEN!!

sürünerekte olsa kendi işinizi kendiniz yapın,
asla kaynana,görümceye yaptırmayın,izin vermeyin.
ben hamileyken kaynanam evimi temizlerdi arada,
zorla falanda değil haa hoplaya zıplaya!
bir kez bile demedim ben yapamıyorum yardım et falan.
ki benim oğlum 1 yaşındaydı tekrar hamile kaldığımda.
kendi bana derdi iyi sen yemek yemeye vakit buluyorsun kızım (oğlum çok yaramazdı)
istediği gibi at koşturdu evimde iyi niyetli kaynana maskesiyle.
doğumdan 3gün sonra kafası birşeylere bozuldu,
herkesi birbirine düşürdü,eşimle aramı bozdu,
bir ton yalan uydurdu,neredeyse boşanıcaktık.
sonra ben onu kullanmış oldum,temizlikçi gibi..
kızı böle dedi ve daha bir sürü şey..
Allah'a havale ettim..

çok haklısın..çok muhabbet tez ayrılık getirir...bu söz belki yüzyıllarla denenmiş ve söylenmiş bi sözdür..şimdi iyi ise bile,ben mesafeli olmanın daha hayırlı olacağını düşünüyorum..

valla okudum yazdıklarınızı ben kattiyyen evimin anahtarını vermem kimseye tatile çıkarken eşime dedim birine anahtar verek çok uzak yol bişi olursa diye annene ver dedi benim annemmeraklı biz yokken ablamı kanrırı gelirler kurcalarlar ben sevmem öyle şeyi annen daha güvenli dedi tatilden geldik annem aradı gel al emanetini dedi mahremdir ya herkesin evi yatak odası öyle ben yokken giremez kimse yerinde olam yatak odamı kilitlerim olaki geldi oraya giremesin

aynen bende bunun cevabını beklıyorummmm :26:

allah alla yaa ne ilginç insanlar var size ne ki milletin yatağından yorganından kız olayı anlatmak adına bahsetmiş bende sabahın altısında evden çıkıyorum yatağımıda toplamıyorm eşim yuyo oluyo çünkü şimdi askerde gerçi ama hayır bu kimi ilgilendirir ki konu kaynanasının bişeyleri habersiz yapıyor olması anahtarın onda olup olmaması varsa niye var yoksa niye yok buda mühim değil kadın zaten anlayışla karşılamış ve kırmamış kimseyi kardeşim benden sana tavsiye kimseyi sokma araya sende onun bi evladı sayılırsın madem de iyi niyetli güzelce anlat durumu senden çekiniyorum falan de zaten senin söylediklerini önemsiyorsa bu konuşmadan sonra yapmaz bir daha yok önemsemeyen bir yapısı varsa ki görümcen de eşinde söylese yapar hatta ters teper

Ben mi çok safım anlamadım ki ne var bunda yanı yok anahtarı vermem yok yatak odama sokmam ? hanımlar ne var yatak odalarınızda ya ..
Camaşır ve mınımum butun ozel esyalar zaten cekmece ve dolaplardadır. Aklı başında olan hıcbır ınsanda cekmecelerınızı kurcalamaz..
Kaldıkı burdakı söz konusu kayınvalıde Allah'lık..
Gelmiş evi temizlemiş alışverıs yapmış , evi ve gelınını kendı cocugu gb görmüş.. bunda ne kotuluk var , ne kadar katı ve artnıyetlı dusunenlerınız var boyle cok sasırdım yorumları okurken..
Konu sahıbının de kayınvalıdesıne yazık .. bırde arayıp esınıze sıkayet edıyorsunuz cocuk gb . hey Allahım ınsan ınsana ne yapsa yaranamıyor ..

benim kayınvalidem bizdeyken haberim olmadan gidip cam silmeye kalkışmış insan bi haber verir yahu... evin hanımı o mu ben mi....

bende istemezdim boyle birseyi Allah biliyor heleki yatak odasına girilmesini hic istemem yani yeri gelir evim dagınık olur yatagımı oyle bırakırım kimene benim evim neticede..kayınvalide yatagı dagınık dahi gorse girmemesi gerekir yahu insanlık hali aniden cıkarsın camasırını unutursun geceligini dolaba koymamıssındır olabilcek seyler ben istememki kayınvalidem gorsun bunları..onun niyeti kotu degildir ama ben yinede guvenemem cunku boyle yapıp yapıp arkadan aman cok dagınık odasınıda toplamıyor diyenlere sahit oldum kendi annem yapsa birderece kusurumu saklar ama kayınvalide oyle degil agzına laf vermis olursun gerek yok giripde evimi toplamasına hoslanmam bende

görende kadın kötü birşey yapmış sanır... kadına yazık düşünmesi bile kafiyken şu yaptıgınıza bakın! duysa kalbine iner kesin.. yaranılmıyor bu gelinlere

arkadaşlar eve temizlikçi aldığınızda yatak odanızı temizletmiyor musunuz?merak ettim..

bu kadar özeli ben anlamadım üstelik temizleyen kişi Kayınvalide, eşinin annesi, yedi kat yabancı mı?

bence hiç alınacak gocunacak bir durum yok, seni düşündüğünü gösteren bir davranış ben anlamadım neyin ters olduğunu?? çoğu kadın elin yabancısı kadına yatak odasını temizletir, evin anahtarını verir evi temizletir ama iş kayınvalideye gelince ben olmadan eve girmiş temizlemiş nasıl yapar bunu?? üstelik bir seferlik süpriz olsun, kız hasta sevinsin diye yapılmış bir hareket...

iyilik yaramaz arkadaş...

Kayınvalide tabii ki yabancı değil ama bir yere kadar özele girmelidir.... Yatağı toplamak hiç hoş karşılanacak bir durum değil.... Herkes duracağı yeri bilsin

çok katılıyorum

Kayinvaliden iiy niyetli ama bende senin gibi düsünüyorum, bence haklisin. Benim evimede benden habersiz ve ben yokken girilmesi hosuma gitmez.
Ayrica temizlikci kadin fasli tamamen ayri mevzu, biri profosyanel isini yapiyor, biri ise yardim amacli.
Ayrica bende komün halinde yasami sevmem, sabah aksam birbirinde oturma kalkma , heryere beraber gitme , beraber yeme icme , böyle iliskilerin sonu pek hayra cikmiyor , ennihayetinde bir dedikodu veyahut alinganlikla sonuc buluyor. Bu sebepten mesafe sart

kayinvalideniz bir melek anlasilan.. ne guzel insanlar var bazen sasmamak elde degil.. sahsen bana bunun yapilmasini istemezdim ama sebebim ozelim gorunmesin aman acik yatagim gorunmesin falan degil.. mahcup olurdum ve kendimi borclu hisserdim.. telefonla esimi arayip anlatmak yerine, kayinvalideme uygun bir dille, beni birdaha mahcup etmemesini soylerdim sanirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…