kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

art niyetsiz temiz yardımsever süperkaynana

hem annemde hem kayınvalidemde evimin anahtarı vardır.

çalışıyorum, yoruluyor ve işlere yetişemiyorum. bazen ben işteyken biri gelir yardımcı olur.

yemek yapar gider. kayınpederim doğumgünümde çiçek almış eve bırakmış.

yani bunlar bence güzel şeyler, sevildiğini ve önemsendiğini hissettiriyor insana.

madem hoşlanmadınız (fikrinize saygım var) o zaman eşiniz annesine uygun bir dille söylesin...

mesela; yeni evliyiz eşim utanıyor biraz desin...

Kadin, gayet iyi niyetli bir sekilde sen hastasin diye yardima gelmis. Bence bunda hicbir kotuluk yok. Huzurunuzu bozmadigi surece bence birsey soyleme, kirma kadini. kapinin kilidini degistirirsin bir ara, anahtarimi kaybetmistim bahanesiyle. boylece evinin anahtari da olmaz onda. Ama bence kesinlikle kayinvalidene birsey belli etme, cok uzulur kadin.

amaaaan iyiki adi kaynana..
bu kadincagizlar neyapsa yaranamiyolar.
öpüp basinin üzerine koy..

alin kadinlarin büyüttükleri ogullarini sonra anayi begenmeyin... oh ne güzel

bende evliyim, herseye empati kurarak bakiyorum.

ana gibi yar yok..

bence de değerini bilin kadının. lütfen bu kadar iyi niyetli birinin kalbini de kırmayın. gerçekten kendi evladı gibi görmüş, siz hastasınız diye elinden geleni yapmaya çalışmış kadıncağız.

Allah herkese böyle kaynana versin...

anneniz aynı şeyi yapsa rahatsız olurmuydunuz?eğer cevabınız evetse eşiniz uygun bi dille kayınvalidenize yaptığı davranışın hoş olmadığını anlatmaya çalışsın.ama cevabınız hayır ise o zaman kayınvalidenizin iyi niyetle yaptığı bu davranıştan rahatsız olmak yerine anne gibi bir kayınvalideye sahip olmanın mutluluğunu yaşayın.keyfinize bakın.

Zavallı kayınvalidelerde ne yapacağını şaşırdı.İş yapsa kızıyoruz, yapmasa kızıyoruz.Hasta olduğun içinm gelmiş.Bundan sonra eşine söyle hasta olsanda annesine söylemesin.Yeni evli olduğunuz için üzerinize düşülür ama sonra herkes sizi unutur.

Ne mutlu sana ya allah isteyene vermez verdigide kiymet bilmez.... olmussun sen...:44: burda ne insanlar var kayinvalideleriyle ne sorunlar yasiyorlar ben olsam minnetdar olurumki beni sevip sayiyor düsünüyor imrendim vallahi masallah.. insallah benim kayinvalidem böyle olur :26:

ooooyyyyyy ben kiyamam yaaaa. Kayinvalidem gelip evimin isini yapip yorulmasini istemem dogrusu.
Gercekten kalbi temiz bir insanmis, cok takdir ettim...oooyyyy ben olsam gider ellerinden, yanaklarindan mucuk mucuk öperdim canim yaaaa...
Demekki benide evladi gibi görüyor ve düsünüyor diye aklimdan gecirirdim, birde ona papatyalar alip tesekküre giderdim vallahi....
Ama yapmamasi lazim, bu zamanda iyilik yapmamak lazim, anlayanlar ne yazikki cok az.
Kiymet bilinmiyor...
Ama benim kayinvaldiemde bunu yapardi kesin, cünkü oda cok cana yakin ve yardimsever bir insan.

Son düzenleme:
Ben bekarım ama bu konuda fikmiri belirtmek istedim.

Şimdi bu katınvalide yaptıklarını önce eşinize sonra orada burda ben gittim, evlerini temizledim, alışverişlerini de yapptım gibi birde üstüne katıp ballandra ballandıra anlatıyorsa art niyetlidir. Tavrınızı gösterin.

Ama etrafta birşey dediğini duymuyorsanız gayet iyi niyetli ve bence eli öpülesi bir kayınvalide. Eşinize söylemenize gerek yok ki niye annesini ona şikayet edip eşinizi üzesiniz. Güzel bir dille saol anne ama gelip de bu kadar kendini yorma, tek başına yapma istersen ben evdeyken gel beraber yapalım falan deyin...

Bence yatak odasının mahremıyetı dağınık olu olmamakla alakalı. odam duzenlı toplu olduktan sonra baskalarının odama gırmesı benı rahatsız etmez.
ne olursa olsun ınsan yatagını toplamalı, sonucta saatler alacak bır iş değil en fazla bır kac dakıkanızı alır.

arkadasın yorumuna tamamıyle katılıyorum. duruma bırde ıyı yonunden bakmaya calısın. art nıyetlı oldugunu dusunmuyorum kayınvalıdenızın.
evınıze gelıp bır esyanıza zarar mı vermıs kotuluk mu yapmış.. hayır ! aksine arkanızı toplamış. yatak odası mahremıyetıne gelıncede;
yatagınızı toplarsınız saatlerınızı almaz, bırde mahremıyetten bahsedılıyor ya sureklı ozaman sızde iççamaşırlarınızı ozel esyalarınızı ortalıkta
gorunur yerlerde bırakmayın. (dolaplar cekmeceler bu esyaları barındırmak ıcın yapılmıs netıcede )herhalde kırlı camasırlarınızı ortalıkta bırakmıyorsunuzdur.
baskada sorun kalmaz netıcede.
odanız duzenlı olduktan sonra kımse sızın o bahsettıgınız mahremıyetınıze aıt esyalarınızı arayıp merak çabasına gırmez.
ne olursa olsun bır kadın yatak odasını dagınık bırakmamalı. bırde sız cok tavırlı gorunuyorsunuz. kayınvalıdenız gelmıs evını derlemış toplamıs
evınızın ısını yapmış. bellı kı sızı sevdıgı ıcın ve sızı düşündüğü için yapmış. aksi halde kımse kımsenın çerini çöpünü toplamak için delirmiyor.
nezaketen tesekkur etseydınız bari kadınında gönlü olurdu :)

aynen katılıyorum.. insanlık hali aniden çıkmış olabilir. vakit bulamamış olabilir ne var ki bunda..

evet yani hiç mi yatağınızı toplamadan evden çıkmadınız???

hem çalışıp hem de çocuğunuz varsa oluyor valla öyle şeyler:) hoş görmek lazım bence

valla oluyor öyle yatak dagınık çamaşır ortada birde çocuk varsa sabahta iş servis kreş varsa herşey mümkün... hanımlar buyrun benim eveakşam toplu yatarız sabah yok yok ne yapıyım oluyor dertmi ediyim .. üstüne bide yeni evli canım sen bu birkez olmuş takılma ama kaynana deilde annene söyler gibi konuş anne istersen gelmeden beni ara evim dagınık oluyor ne ben utanıyım ne sen utan de bence anlayacaktır hemde kırılmadan benimde başıma geldi anlıyorum seni....

gelinlere iyilik yaramayacağını napılırsa yapılsın k.validenin sevilmeyeceğini ben annem ve yengemde çok iyi gördüm.adeta bir ilahe gibi davrandılar gelinlerine ama sonlarında boylarının ölçüsünü iyi aldılar.bazı gelinler de çok kötü ya.(konu sahibini kastetmiyorum)

Ne anne, ne kayınvalide, bu evin sahibi bu gelindir. Ondan izinsiz evine girilmez, ne niyetle olursa olsun. İnsanların kendilerine ait alanları vardır, saygı göstermek gerekir. İyilik yapmak, yardımcı olmak vs. vs. sebebin hiç önemi yok, büyük saygısızlık.

evet mutlaka iyilik amaçlı yapmış kötü niyet olmadığı belli ancak özel hayat diye bir şey var ben evde yokken benim evime hele hele benim bilgim olmadan girip temizlemek vs gerçekten çok ayıp özel hayata tecavüz bu. ortalıkta özel bişiyim olabilirdi, anahtar hadi var onda diyelim ama sen yokken evine gelmek hele haberin olmadan bilmiyorum çok ağır bu. madem aranız iyi güzellikle oturup anne bu hoş olmuyor artık burası benim evim özel hayatım bir daha yapma böyle diye uyar ve mumkunse nazik bir şekilde evinin anahtarını ondan al:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…