kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

bak ne güzel anlatmış csi

Kayınvaliden ne güzel yapmış bence bizimki nden nefret etmeye başlıyorum bunları okuyunca madem kötülük yok içinde yapsın ne olur ki eşinin annesi

tam istediğim kaynana modeli...

benim annem bile yapmaz böyle bir şeyi

annem kaynanalık yapar, bari kaynanam anne gibi olsun

amma velakin ,iyilik yaramiyor bu gelin milletine...
Yatak odasinda insan ne birakabilirki daginik yataktan baska...
Tamam oraya girmese olurdu,kapisini cekiverip diger yerleri temizlese,bunu dusunememis olabilir...

Ayrica hergun evinizi acip girmedigine gore,
Sorun yapmana da gerek yok...

Sen kayinvalde gormemissin arkadasim.
Benimkini sana yollayayim bir haftaligina,geberiyorum desem kapidan bakmaz...
Mutfak temizlemek mi,,o sadece mana bulur.
Kendi evinde cok titiz oldugu icin gelip senin evinde kusur arar....

Ne diyeyim bu dunyada hicbirsey dengi dengine degil...

büyük çoğunluk konuya cevap verirken, önce kendisinin her daim yatağını toplamasından bahsetmiş
eminim herkes anladı, tamam yatağınızı mutlaka topluyorsunuz,
ama bu konuda mevzu o değil ki
evli bir insanın evine kim olursa olsun , habersiz gelinmesi ve evin her tarafının ev sahibi olmadan görülmesi
bizde annemizin, kayınvalidemizin bize en yakınlarımız olduğunu biliyoruz
iyi niyetlerinden hiçbir şüphem yok, ama ben annemde olsa, kayınvalidemde olsa ben evde yokken habersiz gelip, evimi temizlemelerini istemem
eğer evlenip, bir yuva kurmanın sorumluluğunu aldıysam, çalışıyorda olsam evimin işini kendim yaparım
bu arada yatak odasında ne kadar gizli şeyler olabilir, yada ne mahremi diyen arkadaşlar siz rahatsız olmazsınız ama rahatsız olan kişilere de kıymet bilmeyen , yada iyilikten anlamayan kişilermiş gibi yaklaşmanıza gerek yok
çünkü herkesin özel ve mahrem anlayışı farklı

İyi bişeydr belki.
Ama ben de istemem kaynanamın evimi temizlemesini.
Çünkü temizleyince ayrıca her işime karışma hakkı da doğuyor ona göre.
Kaynanana söylemezsen temizlememesini.
Yatak odanı dağınık bıraktığında kapısını kilitle.
Sorarsa da güzellikle anlat niye kilitlediğini..

bak ne güzel anlatmış csi

Arkadasım seninle fikirlerimiz uymuyor neden oradan burdan ornekler veriyorsun?

Cok memnun kaldıysan sen de gelininden anahtarını alır, evini temizler, kirli sepetine kadar kurcalarsin.

Bana ters. Aklın yolu da bir. Nerede yasıyorsunuz bilmiyorum ama yasam biçimlerimiz cok cok farklı, bu kesin.

Kaynananız bence de iyi niyetli ama yatak odası konusunda size katılıyorum, bence de yatak odasına girmemeliydi kesinlikle.

Yatak sizin, oda sizin ev sizin, derli toplu bırakıp çıkmak lazım elbet ama kimsenin durumunu bilmeden de kalkıp "neden yatağını toplamadan çıktın" demek kimseye düşmez.

Mahrem eşyalarınızı salona, oturma odasına falan bıraksaydınız da sonra hayıflansaydınız bu eleştirlebilirdi ama yatak odanız zaten size özel, şimdi olduğu gibi hastalanırsınız toplayamazsınız, telaşla aceleyle çıkarsınız ortada bir şey kalır olabilir yani,yeter ki yatak odası sınırlarını aşmasın.Oldu ki sizin evinize girilmesi lazım geldi(extrem durumlarda), milleti salonda antrede sizin iç çamaşırlarınız karşılarsa hoş olmaz.Ama odanızda olması yadırganıcak bir şey değil.Başka birinin keyfi bir şekilde odanıza girip bunları görmeye ihtimal yaratması yadırganacak ve ayıplanacak bir durum bence.

Onun için kaynananız düşünüp o odayı açmamalıydı, toplu da olsa dağınık da olsa girmemeliydi.Ama bence de iyi niyetinden yaptığı için yatak odası konusunda uyarabilirsiniz kırmadan

Son düzenleme:

katılıyorum veede alkışlıyorumm

evimi herzaman toplamaya çalışırım. genel olarak topludur da. ancak evime haber vermeden ve ben yokken kimsenin girmesini istemem. karşımdakinin birşey alacağı için değil. kendi annemde olsa izinsiz girmesini istemem. zaten annem eve girecekse haber verir. sonuçta içeride ben yada eşim olabilir. çalışıyoruz ama dünya bu belli mi olur.

evlenmeden önce başımdan birşey geçti. ananemin evinin anahtarı bendeydi. onlarda evde yoklardı. yüzmeye gidiyordum. vakit daha çoktu. elimde birsürü eşya olmasın diye ananemin evine girmeden, aşağı kapının içindeki yere (ev müstakil, yukarı bile çıkmadan) çantamı bıraktım, kitleyip çıktım. daha sonra, ileriki bir zamanda, teyzem demez mi, ananenin para çantası vardı, kayıp. başımdan kaynar sular döküldü. eve kız arkadaşını mı aldın dedi bana. hayır dedim. eve bile girmedim. aşağıda bıraktım çantamı dedim. çok üzüldüm evlerinden çıktım, anahtarı anneme geri verdim. çok üzüldüğümü birdaha onlara gitmek istemediğimi de söyledim. annem geri iade etti, anahtarlarını. sık olmamakla birlikte giderim. ama içimdeki kırgınlık hep olacak.

şimdi ders aldım. habersiz evime kimse girmesin, bende girmem artık kimsenin evine. onların evime bir zararları dokunacağından değil. bir sorun olcaksa başından engel olmak için istemiyorum. atıyorum annem evime girer birşey kaybolur eşim annemi suçlasın istemem. yada k.validemi suçlamak istemem.

anneniz sizi Kadir gecesi mi dünyaya getirdi

bence çok şanslısınız. ve bu sansınızı zorlamayın.

sadece en azından yatak odamı toplayıp beni utandırma anne diyebilirsin.

yarın öbürgün gerçekten işin düşer yardım istersin bu sefer de o istemez. üzülürsünüz.
ve eşinizin yerine koyun kendinizi..

bardağın boş tarafını görür bir millet olduk....
ya da yapılan bir iyiliği illaki bir şekilde görmezden gelmek.
neden kayınvalidenizin sizi çok sevdiğini,hasta olur olmaz üzülüp,gayet ince düşünerek size yardımcı olmak amacıyla eviniizi temizleyip,alışveriş yapmasıyla sevinip,mahçup olmak yerine,
özel hayatınıza,mahreminize izinsiz girdiğini düşünerek(düşünerek diyorum çünkü size bu iyilikleri yapan bir insanda zannetmiyorum,fesat bir düşünce kötü niyet olsun.) bu kadar katı bakıyorsunuz bu olaya.
kabul,hoş birşey değil evinize izinsiz girmesi.
ama şunuda unutmayınki ameller niyetlere göredir.
olaya takılmayın,sonuca bakın,niyetini görün kayınvalidenizi ve lütfen kırmayın onu(kırdığınız için demiyorum kesinlikle ama anladığım kadarıyla çok düşünceli bir kayınvalideniz var maşallah Allah herkese nasip etsin,böyle güzel niyetli kayınvalideyi).
burdaki konuları okuya okuya insan korkmaya başlıyor evlilikten,sizin kayınvalidenizi okuyunca sevindim,Allah herkese nasip etsin.

evinizin anahtarının kayınvalidede olması dikkatimi çekti benimde tamam zor durumlar için bulunabilirde iyilik için de olsa
habersiz eve gelinmesi bana göre hoş değil,yardımı güzel ama dediğim gibi evime bensiz girilip çıkılması yatak odama girilmesi
hoşuma gitmez ,annem de olsa bana geldiğinde odama girmez kendi başına zorda kalmadıkça ,kaldıki kayınvalide ben yokken girecek art niyet olarak değil sadece görgü kuralı,mahremiyet olarak alışık olmadığım bir durum, belirli sınırlar mutlaka olmalı...
yatak mevzuuda ayrı bir şey her ne olursa olsun büyük konuşmayım ama iki elim kanda da olsa yatağımı kapatmadan ,
bir gece önceden evi toplamadan evimden çıkmam,hastalık olur ,ölüm olur her şey insanlar için ...

ya benim aklıma takıldı da..
hastaysam ev de birkaç gün temizlenmeyiversin ne olacak?
çok mu acil?
tamam bu kayınvalide iyiniyetli onu anladık..
yaptığı da gayet iyi bir şey onu da anladık.
Allah razı olsun kadından, ellerine sağlık..

iyi de,
evim pirüpak olsa ne fark eder?
benim kanaatim kimse kendinde kızının/oğlunun evine habersiz girme hakkını bulmamalı.
habersiz girebilmek değildir aile olmak..
aile olmak sınırlarımızın olmaması demek değildir bence.

gelinimin bana ihtiyacı olursa neden yapmayayım,üstelik yaşadığım yerle ne alakası varki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…