Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

huzuro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2020
1
4
36
28
Kaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış . ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk

Neden bu kadar üzüldüğünü anlamadım. Eşyaya bu kadar anlam vermene gerek yok.
Ama onların da sizden musade istemesi lazım, o konuda kabalık etmişler.
Davet etmeniz isabet olur, yumuşak bir şekilde, onları düşünmüş gibi. Ayıptır olur mu öyle şey falan derseniz daha beter inat yapıp orada kalabilirler.

Siz bir şey söylemeyin zaten tamamen sizi irite etmek için yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum. Aileniz arayıp eve davet etsin yok biz orda kalmayız gelinin evinde kalcaz falan derlerse de anneniz versin cevabı. O da yapamam olmaz derse evlenmeden eşya almayın yada koltuk takımını yatağı falan alın ama düğünden, balayından döndükten sonra eve teslim yapsınlar karşı tarafa da eşyalar hala fabrikada sıkıntı çıktı gelmedi biz size günlük ev kiralayalım diyin.

Ee ne var bunda ya. Ne kadar acayip seylere takiyorsunuz. Sanki 5 sene yasayacaklar evde alt tarafı 5 gun.
Evindeki herşeyi kullanırım demiş bu normal mi sizce? Kızı özenerek bezenerek düzdüğü eve gelip evin altını üstüne getirecek o kadar kişi düğünden hemen sonrada oturup temizlik mi yapsın?

Ayy be kadar abartmışsınız, kalsınlar ne olacak sanki yiyecekler evinizi.

Tekrar konusu açılınca nişanlınız desin ki, “huzuro’nun da akrabaları gelecek ve babasının evine sığılmadığı için onun ailesi de evi kullanmayı istemiş ama bunu ben de kabul etmedim huzuro da kabul etmedi. Şimdi onlara olmaz dedikten sonra siz kalırsanız tatsızlık çıkar, gönül koyarlar”

Böylelikle ne çeyiz serili eve gelip kalırlar ne de babanızın evinde kalmayı düşünürler.

nişanlınız da bütün eşyaları atıp yenisini alacağına, eşyalı bi daire tutsun birkaç günlüğüne, gidip orada kalırlar akrabaları da kendileri de.

Nisanli da Ayar çekmiş, öyle bir şey yapacağını da hiç sanmıyorum

Nişanliniz koca evin esyasini çöpe atmayi dusunecegine ailesiyle konuşsa halletse daha iyi olur.
Ben size hak verdim sonuçta bir heves temizliginizi yaptiniz, yerlestirdiniz niye sizden önce butun millet gelsin kalsin yahu.
Ben 5 bucuk senelik evliyim, ben evde degilken eşimin ailesinin akrabalarinin evimde kalmasini istemem, kim kimin evinde 1 hafta ev sahibi yokken kaliyormuş hiç duymadim gormedim boyle şey. Kimin ne yaptigi belli olmaz, kurcalayani da olur herşey olur hem.

yani annenlerin arayıp gelin burda kalın demesi en mantıklısı ama düğün bir hafta mı sürecek ? niye bir hafta kalınıyor ?

Siz müstakbel eşiniz ile nerede kalıyorsunuz peki. Sizin yanınızda kalsınlar neden yeni eve gidecekler. ya da şöyle sorayım siz anneniz ile yaşıyorsanız eş adayınız nerede kalıyorsa orda kalsınlar. böyle saçmalık mı olur yeni gelin evine girecekler.

Tavırdan rahatsız olduysanız haklısınız. Bir tanıdığımız da eşinin memleketinde ev kurdu oğlan ailesine apart tuttu. Boş evde kalınmaz demişti ama ev yeni kurulmuştu. Akıllı adam kimseyi üzmeden işi çözer. Siz hadi eşyaları at yenisini al deseniz ne yaptı anam babam eşyalarını yedi mi olur nikahtan sonra o atarım yenisini alırım diyen. Ya anahtarı vermeyeceksiniz ya da anahtarı ya da arayıp sonu ne olursa olsub deyip çatır çatır konuşacaksınız. Müstakbel eşiniz pek durumu halledecek gibi değil, annenler arasın davet etsin demiş baksanıza.

nişanlın nerede kalıyor şu an? onun yanına gelsinler?

yani aynı durumda ben olsam bişey demezdim. hoş benim kayın aile teklif etmezdi ama. düşünüyorum ailem bu durumda olsa ne oteli o evde kalın derdim. ama teklifsiz olması, emrivaki olması çok saçma. nişanlının halletmesi lazım. eşyaları atarım vs hikaye. atacak olsa baştan gelmeyin der. işin zor daha en başından belli etmiş kendisini.

Ay Allah aşkına yaa yemeyecekler ya evinizi evde ne kullanabilirler ki eşya olarak yani zaten evde yemeye içmeye birşey olmaz dışarıda yerler ya da aperatif alırlar zaten kınası düğünü koşturmacası derken akşam yatmaya ancak evde olurlar hem ev görmeye çeyiz görmeye gelecekler zaten eve. Yok eşyaları kullanırlarsa eşiniz çöpe atarmış da falan ne yapacaklar afedersiniz içine mi edecekler ne bu eşya sevdası illa ilk ben giricem de ben kullanıcam yeni gelinim ben havaları anlamıyorum.

Bende başka şehirden gelin geldim yaşadığım şehire çeyiz yerleştirdik o gün dönemezdik kaldık annem yengem ben yeni döşenen evimizde, sonra da düğün için gelindi yine ben evimi açtım annem kaynanamda falan rahat edemezdi bizde kaldı düğün için 2 gün yatak odama girmedi salında yattı eşyaları tabakları da kullandık yıkadık ne var bunda Allah aşkına valla zor insansınız yazık eşinize bu kadar anlam yüklemeye gerek yok yatağınıza yatmasınlar yeter sizin aileniz gelse otelde mi kalın dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…