Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Kiralanıyor ya otobüs dışarıdan gelenler için, düğün bitiminde toplaşırlar otobüsle dönerler diye düşündüm.
Geçen yaz ankaraya geçiyorum bir cumartesi gecesi 2 uçağıyla, koca bir düğün ahalisi bindi uçağa abiye kıyafetleri, takım elbiseleriyle. Yani dönülüyor düğün gecesi de, neden dönülmesin ki.

ne kadar çeyizci bir toplumuz ya ne olacak?
insanlar deprem yaşıyor o özenle çeyiz dizdiği önemsediği evleri canlarından daha kıymetli oluyor mu acaba hiç enkaz altında kaldıklarında?
sanki düğün gecesi sizle uyumak istemişler gibi...
yaptığınız çok ayıp ve saygısızca... (benim fikrim)

ben böyle bir şeyi problem etmem mesela ama çok çok yakınımın başına geldi bu olay. valla kız ve ailesi hiç sizin gibi güzel güzel konuşmadılar asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz gerekirse bozarız bu işi diye bastılar yaygarayı erkek tarafı nasıl otel bulacaklarını şaşırdı ama karakter meselesi tabi bu ben olsam söyleyemezim :)

Geçen yaz ankaraya geçiyorum bir cumartesi gecesi 2 uçağıyla, koca bir düğün ahalisi bindi uçağa abiye kıyafetleri, takım elbiseleriyle. Yani dönülüyor düğün gecesi de, neden dönülmesin ki.
İsteyen döner bence de. Belki gelin damat düğünden sonra otele geçer, biz öyle yapmıştık.

Böyle bir durumda otelde kalınır, maddi durumları kötü mü? Maddi durumları iyiyse ben de evimde kalmalarını istemezdim ama kötüyse bir şey diyemezdim.

İsteyen döner bence de. Belki gelin damat düğünden sonra otele geçer, biz öyle yapmıştık.
Biz de öyle yapmıştık. Balayına değil ama yaşadığımız şehirde bir otele gitmiştik düğünden sonra bir geceliğine.

ben de onemsemezdim muhtemelen,

ama su da var,
ne siz ne nisanliniz istemiyorsunuz,
mevzubhis kisi de aile olunca ikiniz de bir sey diyememissiniz,
ama olmaz,
simdiden istemediginiz seylere hayir demesini bilmeniz gerekir,
"artik biz yeni bir aile kuruyoruz, ve evimizle ilgili kararlari ikimiz aliyoruz,
ve biz evimizde ilk kalanlar bizler olmak istiyoruz" demelisiniz.

ayrica nisanlinizin cozumu tam komedi, cocuk kandiriyor sanki, ben yerinizde olsam en cok buna sinirlenirim.

2 ayri sehirde, 2 ayri dugunum oldu. Kimse de kimse de kalmadi. Benim ailem dugunden sonra gittiler, eşimin ailesi de dugunden sonra gittiler 4 saatlik mesafeydi. Daha uzak olsaydi en fazla 1 gece otelde vs kalirlardi belki, belki de yine donmek isterlerdi ama illa birinde kalmak gerekmiyor.

Yani iş güç oluyor diye insanlar önceden geliyorlar zaten. Düğün günü de gidilir. Kalıp kapı mı dinleyecekler? Eğer öyleyse zaten evlenilmesin. O aile gariptir.

Bnde olsam takilirdim nisanliniz ailesine desin baba uygun olmaz size ev kiralayalim veya otelde kalin huzuro istemiyor desin balik bastan kokar eger bunu engellemezseniz yarin oburgun yapilacak olan hicbirseyi engelleyemezsiniz

Siz kalmalarini istemiyorsaniz acik acik söyleyeceksiniz, yeni gelin evinde gelinden önce kimse kalamaz demek zor olmamali, kayinvalideniz size herseyi kullanirim demis sesiniz cikmamis. Ayrica anladigim kadariyla kayin aile baska bir sehirden sizin oldugunuz sehre dügün icin geliyorlar, elbette bir yerde kalacaklar, bizim kültürde otelde kalma gibi bir durum olmadigina göre anneniz yada babaniz nisanlinizin aileseni arayip dügüne kac kisi geleceklerini soracak ve kisi sayisina göre kalicak yer ayarlayacaklar.

Yani tamam yeni dizilmiş evde kalınması çok normal bişe değil
Ama sizde aşırı büyütmüşsünz ya
Afedersin evin ortayerine tuvaletini yapıp çıkacaklar gibi konuşmuşsun
Geri herşeyi yerli yerine koyup çıkarlar 4 5 günde evin içine etmezler yani

Eşim bizim olacak evde önceden kaldığı için ailesi de düğünden önce kaldılar, benim için sıkıntı değildi. Baktım düğün gecesi de kalacaklar, başka planları yok gibi duruyor. Eşime dedim biz düğünden çıkışta otelde kalalım en iyisi Bu sefer de eşim biz otelde kalacağız diyemedi. İş artık anneme düştü, çocukları düğünden sonra başbaşa bırakalım, buyrun gelin siz bizde kalın diye. Saolsun kv öyle anladı, hiç yol yordam bildiği yok.

Yok artk ya koyun koyuna yatarız diye düşündü herlde kvdenz

Neden üzülüyorsunuz ki asla kabul etmeyeceksiniz.
Biz size otel ayarladık diyeceksiniz.
Anneniz daha evlenmemiş kızının müstakbel eşinin ailesini evine alıp misafir etmek zorunda mi... Nikaha kadar neler oluyor neler.
Bir arkadasimin başına geldi eltisi kaldı çocuklarıyla evi talan etmislerdi. Ay kız neler anlatıyordu.
İş bozulursa da bozulsun kesinlikle kabul etmeyin.

Benim evlenmeme az bı süre kala bı aydan da az. Görümce hanımefendi hazretleri açıköğretim sınavına bulunduğu ilde değilde bizin bulunduğum ilde sınava girecekti. Nasıl oluyorsa o kısmı bı turlu anlamadım.
Beni tabi aramiyor eşimle ikea da alışveriş yapıyoruz.
Bu aradı.
Abicim ben hafta sonu açıköğretim sınavım var. Sende kalıcam. Ya eşim yatak odasında yatmıyor. Salondan içeri girmiyor. Bı çekyat aldık onda yattı sen gelene kadar yatmam dedi.
Hanımefendi gelecek, benden önce evde yaşayacak bı kaç gün.
Baktım eşimin rengi döndü.
X sin sınavı varmış eve gelip kalacakmış.
Bide kalıcam yani kalabilirmiyim, müsaitmisin zaten beni sallamıyor kesinle incelik yok.
Ben tabi sinirden hop oturdum hop kalktım.
Eşim aradı aynı onun yaptığı gibi bı kaç gün vardı sınavına ben iş icin şehir dışına çıkıyorum. Hafta sonu yokum dedi.

Burda akrabası dolu annesinin akrabaları, halası, halasının kızı, diğer halasının kızı varda var yani kalacağı yer.
Ne oldu sınava geldi. Ve aynı gün döndüler.
Demek ki kimseye kalacak kadar da ihtiyaci yokmuş.

Evlendikten sonra da nasıl o beni sallamıyor ya, onu eve istemediğimi abisinin aslında o hafta sonu iş için şehir dışında olmadığını gayet güzel bı şekilde söyledim.

Benim kv ile elti de birlikte oturacaklardı, düğün günü için baktım hiçbir plan yok, bize davet etmek de istemedim çünkü yeni doğum yapmıştım o sıralar.

Eşime söyledim, bir otel ayarlayalım oraya gönderelim ufak bi balayı gibi olur diye. Tamam dedi, ben de eltime söyledim. Meğerse zaten regl olacakmış düğün günü, gerek yok dedi

Ay resmen bi baygınlık geçirmediğin kalmış sanki evin içine sıcacaklar tobe yarabbim ne büyük anlamlar yüklüyorsunuz yok yeni evmiş de çeyizmiş de yok onlar kullanırsa çöpe atıp yenisini alırmış da ne bu insanlar corona virüsü mü tasıyo mikrop mu tasıyo onlar dokununca çöpe atılıyor. Hayatta başarılar bu kafayla mutlu olmanız zor

Balık baştan kokar da doğru bir yorum. Her şeyini kullanacağım demek de hiç hoş olmamış. Ya şimdi ipleri eline alıp sen söyleyeceksin ya da böyle espriyle karıştırıp gelecekte herşeyine müdahil olacaklar.
İnsan nişanlıyken böyle şeyleri söylemeye çekiniyor, genelde damat ortada kalıyor. O yüzden çekinme, için içini kemirmesin. Ara kvyi tatlı dille, üstüne yine basıyorum tatlı dille "Anne ben evime çok özendim, tek tek çeyiz aldım. İlk ben kullanmak isterim, tabiki gelin istediğiniz zaman kalın ama bu seferlik başka çözüm bulalım de."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…