Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Otel, misafirhane ayarlarsınız nişanlınız ailesine
Pısırık pısırık napabilirim, çöpe atar yenisini alırımla demekle olmaz o işler. Kimi kandırıyormuş karşısında çocukmu var.
Kabul etmeyin kesinlikle
5 gün kalıp dönmek değil bu, daha sizin kullanmadığınız evde başkasının işi ne. Evlendikten sonra gelir kalırlar ister 5gün ister 10gün. O ayrı ama düğün olmadan olmaz saçmalamasınlar. Kendileri yetmiyor birde akraba getirceklermiş eve. Yok artık

Benim de yeni gelin evimde kaldi kayinvalidemler. Annemlerin evi kendi misafirlerimizden dolayi zaten doluydu. Otelde kalmak ta istemediler sanirim.
Zaten Bizde teklif etmedik öyle birsey.
5 Gün Kaldilar Düğün aksami gittiler. Bukadar icinize dert etmeyin. Nisanlinizin hatri icin problem cikarmayin bence.

Benim problem edeceğim en son şey olurdu bu, evmiş eşyaymış öyle kutsallarım yok. Ben evde değilsem yatağımı bile kullanabilirler. Ancak sizi çok üzmüş bu durum. Bu kadar üzülüp rahatsız olduğunuz bir duruma nasıl bu kadar tepkisiz kalabiliyorsunuz aklım almıyor. Ev tutarsınız, otel ayarlarsınız sonra arayıp sizin konaklama organizasyonunuz halledildi canınızı sıkmayın diyeceksiniz nişanlınızla beraber. Buna rağmen hala gelin evinde kalma konusunda diretirlerse de ağızlarının payını vereceksiniz. Bu kadar basit.

Sizden önce kalması bence ıygun değil ben asla istemezdim benim eşyalarımı benden önce başkasının kullanmasını annem dahi olsa. Bence açık ve net şekilde söyle istemediğini otelde kalsınlar

Ne eve ne eşyaya anlam yüklüyorum. Yeni gelinken evime 2. El eşya alıp kullanmışlığım da var. İlla eşyaları ilk ben kullanıcam yoksa çöpe atar yenisini alırım mantığını o yüzden gerçekten kafamda oturtamadım. Bana anlamsız geldi. Size istemiyorsunuz, dert etmiş üzülmüşsünüz o zaman açık net anahtarı vermeyeceksiniz. Gerekirse söyleyin istemiyorum diye. Nişanlınız size yeni eşya alacağına anne babasına kendi derdini anlatıp sorununu çözse daha mantıklı olur.

Yok artık diyorum. Hem sizin kalmadığınız eve gelip kalacaklar hem misafir ağırlayacaklar. Artık düğün gecesi eve gelip hep birlikte sabaha kadar okey iskambil falan çevirirsiniz.
Nişanlına söyle gitsin otel mi apart mı ayarlayacak ne ayarlayacaksa hemen ayarlasın. SOnra da ailesine bildirsin. Önce onlara sorarsa müsade etmezler ve çomak sokmaya çalışırlar. Siz evlendikten sonra gelirler kalırlar kalmazlar ayrı bir mesele.

Sorunları böyle ustaca güzellikle çözen insanlara bayılıyorum. Çok hoşuma gitti

Kalmaları doğrudur / yanlıştır bu kişiden kişiye göre değişir.
Nişanlınızın senin gönlün kalmasın diye bütün eşyaları çöpe atar yenisini alırım demesi koskoca bir avuntudur, anı kurtarma çabasıdır, iki tarafa da sözünü geçirememedir.
Öyle babayiğitse ailesine bir dur diyecek ikinize göre yanlışsa eğer bu durum. Ama burdan görünen o ki, nişanlınız iki tarafada sadece ‘he’ diyor. Allah yardımcınız olsun.

Bu esya meselesi degil ki, konu sahibinin sınırlarını şuursuzca ihlal ediyorlar. Akli basinda biri yeni esyasinin evini ilk sahibinin kullanmak isteyecegini akil eder ayrica birinin evinde kalmadan once o kisiden onay alinir. Sizde kalacagiz misafir de agirlayacagiz baya saygisizca bir tutum. Hic olayi dramatize etmeden, uzatmadan sınırınızı cizin. Aileniz musaitse davet etsin. Olmadi apart ya da otel, rahat edecekleri bir yer kiralayin. Net olun nisanliniza karsi ki o da ailesine net olsun.
Ayrica bir seyi merak ettim, dugunden sonra gidecek bu insanlar, ee dugun gecesi nerede kalacaklar? Hep birlikte eve mi gideceksiniz? Ya da siz o gece baska bir yerde mi kalacaksiniz?

Ne olacak ilk siz kullanınca? Hayır salondaki koltuğa ilk benim kıçım değsin, ben yeni gelinim deyince başınız göğe mi eriyor?
Pisletecekler diye yazmışsınız kim o halde ev bırakır ki düğün gecesine. Temizleyip düzenleyip çıkarlar. Sanki düğünden sonra gelip kvnin pijamalarını, çoraplarını yıkayacakmışsınız gibi abartmayın.
Bu arada madem buna taktınız kafayı, nişanlınıza deyin eşyalara para vermektense otel tut ailene diye.
Yok eşyaları atacakmış da yenisini alacakmış nesi var koltuğun, hala yeni zaten çok oturmamışlar buraya der, geçer.

Düğün bitince gece gece bu insanlar yollara düşmeyecek ya. Yine gidip o evde kalacak. Kesin gece iskambil oynayacaklar

Bence bu duruma göre değisen birşey. Sahsen esimin ailesine evi kullanmaya izin verirdim. Ama: Bu tamamen karşı tarafın davranışlarına ve hareketlerine bağlı birşey. Oğlum doğduğunda mesela esimin ailesi gelip benim evimde kaldı ben hastanedeyken. Kafayı takmadım. Kayinvalidem çok temiz bir insan. Eve geldiğimde toz kırıntısı bile yoktu Ama ben burda daha çok karşı tarafın bunu "annengiller aramadi" kısmına takıldım

Nişanlın kullanılan eşyaları değiştirecek kadar cömert ve anlayışlıysa ona şöyle bir talepte bulun: otel kiralasın, ailesini oraya yerleştirsin, ücretini ödesin. Böylece eve gelmezler. Eğer kabul etmezlerse zaten samimi ve doğru konuşmuyorlardır. Böyle inatlaşan insanlarla da ömür geçmez. Evlilik öncesi gözünüzü açmanız için iyi bir fırsat olabilir bu.
Düşünsene nişanlın sizin çekirdek aile sınırlarınızı, kök ailesinin ihlal etmesine engel olmuyor. Evlenince bu ne kadar artacak inanamazsın

Evindeki herşeyi kullanırım demiş bu normal mi sizce? Kızı özenerek bezenerek düzdüğü eve gelip evin altını üstüne getirecek o kadar kişi düğünden hemen sonrada oturup temizlik mi yapsın?
Allah askina evin niye altini ustune getirsin. Herseyi kullanmayip ne yapacak. Ve ya neyi kullanacak diye korkuyorsunuz. Yemek yer makina kullanir. Dus alir banyo kullanir. Ocak kullanir. Hadi birde camasir makinasi kullansin 5 gunde. Ne kadar hasar verebilir ki.
Ha bile isteye biseyi kirar doker zarar verir. O zaman burnundan fitil fitil dokersin o ayri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…