kaynanam her gün oğlunu arıyor

asla sana katılmıyorum sen anne değilsin sanırım anne ol anlarsın bu öyle senin dediğin gibi görmemişlil değil bağımlılık hiç değil

gerçekten boşuna trip yapmışsın eşine zamanında.. ama bak şimdi ne güsel düşünüosun.. annesiyle senin aran iyi olunca, sizinde aranızdaki ilişkiye bu ne güsel şekilde yansıyo dimi,, keşke herkes böle düşünceli olabilse..

kaynanam her gün istisnasız oğlunu arıyor.tamaam şehir dışındayız özleyebilir ama her gün aramasına uyuz alıyorum.hiç olmazsa iki güne bir arasa yetmez mi.

arkadaşım bırak arasın ne olucakki annesi sonuçta.. görüyoruz burda okuyoruz kimileri eşlerinin aileleriyle ne büyük sorunlar yaşıyor. keşke senin de en büyük derdin bu olsa.. bence bu kadar büyütme canını da boşuna sıkma,,, bakalım biz ileri de nasıl bi kayınvalide olucaz kısmetse :)

düğünden önce ilk gecemizi onlarda yapalım diye 2 kez ısrar ettiler
düğünden sonra evimize kaçtık.
Evlendiğimizin ilk günü 3 kez aradı
2. gün 2 kez aradı
konuşuldugu halde beni aramıyorlar diye şikayet ediyordu kayınpedere ve akrabalara.
Merak ediyorum diye diye oğlunun başının etini yedi.
Eşim sürekli merak etme anne, çocukmuyuz, merak etme anne iyiyiz, 3 saat sonra tekrar arıyordu? Televizyon izliyormusunuz diye?

Balayına gitmeden önce evliliğimizin 2. günü onlara gitmemizi, onlarda kalmamızı istediler,alındılar triplere girdiler, daha 2 günlük evliydik.
Balayına gittik alahaısmarladık dedik
sadece bir gün konuşmadılar
Balayında oldugumuzun ilk akşamı ağlama haberlerini gönderdi 1 gun aramadık diye.
Daha sonra biz 3-5 günlük evliyken günlerce ağlamış,durduramamışlar. Oğluma portakal kestane soyacakmı bu kız diye ağlama haberleri geldi.
Bu kadın da bana kızım diyordu. Ama oğlunu paylaşamadı, izin vermedi mutlu olalım biraz başbaşa kalalım balayında ve evliliğimizde.

Balayından döndük 7 günlük evliydik telefonlar durmadı, her gün arıyordu beni ayrı eşimi ayrı, sürekli gelmiyormusunuz diyordu.Sürekli eşime merak ediyorum diyordu.
Eşim kendi itiraf etti: önceden annem bu kadar aramazdı dedi.
Bu mu sevgi anlayışı ? Aşırılıkları aşırı düşkünlükleri sevgi anlayışı olarak kabul edemiyorum. Sürekli kendisini bize hatırlatmak bende burdayım demek için konuştukları halde yetinmedi, akşamdır yatmışlardır demedi. Yada daha 2 saat önce konuştum demedi.Her yaptıgımızdan yediğimizden içtiğimizden , nereye gittiğimizden naptığımızdan haberdar olmak istedi ayrıca Haber Vermemizi de istedi, baskı yaptı beni arayın diye.
Böyle olmamalı evlat sevgisi anlayışı.

Son düzenleyen: Moderatör:

yıllar boyunca 'kaynana' klişeleri ile büyüdük belkide bu yüzden bu önyargılarımız. eğer ilişkilere zarar verebilecek boyutlarda yapılan bişeyler yoksa ufak tefek ayrıntılar rahatsız etmemeli bence bizi. ben öyle yapıyorum ve herşey yolunda gidiyor. aksini yaptığımda ise üzülen yine ben oluyorum. ben 2 aylık evliyim henüz bu formülü iyiki erken bulmuşum diyorum. hayatımı zindan edecek ne var? tüm ilişkilerde böyle değilmidir zaten sen ne kadar iyi isen karşındakide o denli iyi oluyor sana karşı.. kasmaya gerek yok. en azından evimin, ailemin ve benim mutluluğum için. ve bir kadın olarak bunu korumak benim görevim. hiçbirşey bundan önemli değil zaten gerisi teferruat:82:

senin anlattığın olay farklı ama beterin beteri var, biz evlendik 2. akşamdan itibaren düzenli olarak kaynımı yollamaya başladı bize kaynım daha küçük çakmıyo o zaman bişeyden tabii, 9 gelip, 1-1 buçukta gidiyodu hergün, en sonunda abisi söylemek zorunda kaldı kardeşine, hoş mu oldu yani
daha sonra yıllar sonra bi gün bana evlendikleri günden itbaren her gün görümcelerinin akşam oturmasına geldiğini anlattı:86::86::86:
valla evliliklerin ilk yılında cozutuyolar kaynanalar haklısın, sanki biz birinin evladı değiliz, sadece oğulları evlat

Son düzenleme:

zor bir durum allah kolaylık versin. sanırım biraz kıskançlık yapıyor yada ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum ama bu duruma alışamamış olabilir malum erkek anneleri oğullarına biraz düşkün oluyor. zamanla duruma alışacaktır bence

Allah allah nasıl anne bunlar... çok ayıp ama valla. O zaman evlendirme oğlunu.. bu kadar kıymetliyse.

valla aynı ildeydim karısmadık sey bırakmadılar her gittikleri yere cagırdılar gündüz onlarla durcakmısım aksam kocam gelcekmıs beraber yemek yiyip yatmaya evimize gitcekmişiz ne sacmalıklar insanı bıktırıyolar yapmadım zaten hergün felan gitmedim kahvaltıya bile beklediler bazen yemege gittik burda kalın dediler hep daha fazlası senin hayatının önemi yok kendi kızlarınıda 1 ay kalsa 1 gün yollamaz kaynanasına düşünün simdi 90 aldım atandım baska yer yazdım hergün arıyo oğlunu uzaktan arasın dursun kurtulldumya simdi rahatım

ha şöyleee işte.. bende bunu demek istiodum zaten.. yani baksana hergün oğluyla konuşuor die bile sorun yapılabilior,, bunlara hiç gerek yok..tabiki konuşucak oğlu.. bende 1 senelik evliyim ve değil hergün konuşmak hergün görüşüorum ve bu benim değil moralimi bozmak hoşuma bile gidio,, hatta gidelim oturalım die de fikir hep benden çıkar oğlundan da değil.. maksat karşındaki kişiye nasıl yaklaştığınla ilgili tabi ki bazı insanlar vardır ara bozmak ister ama onlar istisna sonuçta her erkek annesi bu karakterde olacak değil ya..biras anlayışşş...

carsıya giderken gördüler bozuldular esime söleyip cıkıyordum bunlarda bilecekmiş nerdeyiz napıyoruz meraktan catladı bende inadına işimiz var biyere gitcez derdim sölemezdim ayy hiç hatırlamak istemiyorum yapmayınca kavgada ediyordu en sonunda.bi sonraki gün bişey yok gibi yine arardı

arkadaşım senin işin gerçekten zor, allah kolaylık versin ama canını sıkma ve eşine trip olarak yansıtma sakın, bu durumdan o da zaten pek memnun değil kendi de söylemiş, illa ki alışacaktır o da bu duruma ve sizin de bi aile olduğunuzun farkına varacaktır.. yine de kimseleri kırmamaya dikkat edin..

mrb arkadaşlar
daha evliliğim 10 uncu günü olan olayı anlatayım...hastaydım ben gece 11 de yattım eşimde ortalıgı toplayayım gelirim dedi sagolsun...sonra bir konuşma sesi duydum kulak verdim eşim balkonda biriyle konuşuo...hiç uykumu bölmedim..sabah kahvaltıda sordum kaçta yattın diye söyledi ne yaptın o vakte kadar dedim ortalıgı topladım dedi....iyi hoş..bir ara telefonuna baktıgımda gecenin 12 sin de annesiyle 20 dakka konuşmuş ve bana da söylemio....günün akşamında aynen şöyle dedim" annenle konuşman benm için sorun degil...dün gece onunla konuştugunu bana söyleyebilrdin..ok söylemedin önemli bulmadın belki...lakin bu anacıgın gecenin 12 buçugunda neden arar yeni evlileri" ben aradım dedi.peki dedim bundan sonra gece konuşmanı yasaklıyorum...eger konuşursan yanıma gelme...bu ne kardeşim...

Canım öncelikle Allah sabır versin yaşamadan neler hissedildiği bilinemez elbette. Henüz daha 4 aylık evlisin gördüğüm kadarıyla.Benim hissettiğim, bir alışamama ne yapacağını bilememe durumu olmuş eşinin annesinde. Sizin de durum böyle mi bilmiyorum ama özellikle tek cocuklu erkek annelerinde aşırı bir düşkünlük olabiliyor evlatlarına karşı. Evliliğin ilk dönemlerinde de bunu bazen kıskanclık gibi, bazen fazla düşkünlük gibi yansıtabiliyorlar ama eminim o da durumu kabullenecek evladının da artık ayrı bir ailesi olduğunu,sizin mutluluğunuz için aşırı düşkünlük müdahele içerisinde olmaması gerektiğini görecektir. her ne kadar yapılanları doğru bulmasamda anne gözüyle bakıldığında onlara da evlatlarının evden ayrılması sürecinde anlayış göstermek gerektiğine inanıyorum. tabi bu anlayış bi yerden sonra karşılıklıya dönüşmesi koşulu ile...yani tek taraflı bir anlayış suistimali oluşmamalı.
Konu sahibi arkadaşın durumu için de bu geçerli. Biraz anlayışlı olmak kimseye birşey kaybettirmez. Görüşmelerde bi kötüleme çekiştirme vs tarzı çirkin haraketler yoksa varsın görüşsünler bence hergün. Benden her gün görüşmemi beklemedikten sonra eşimin annesiyle hergün görüşmesinden rahatsız olmazdım şahsen.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşım bence hiç konu açmasaydın ...

burda ortam çok değilmiş çok art niyetli insanlarla dolmuş :88:

millet yardım değilde eleştiri kınamaya girmiler.... uyarmak varken güzellikle kalp kırdıklarının farkında değiller...

ben tövbe ettim bir daha açmıycam derdimi buraya art niyetli insanlar yüzünden...

neden biliyor musun sonra başına kakıyorlar senin böyle bi derdin vardı bak biz sen gibi konular açmıyoruz felan haha diye...

allahha havele bu tip insanlar...ne deyip kendileri inşallah mecbur kalmazlar konu açmaya... allah açtırmasın...

Allahım lütfen böyle düşünen bi gelin yapma beni !.

bırakında tek derdiniz bu olsun neler duyuyoruz şurda...

Son düzenleme:
hiçbi dert kalıcı değildir.insanın üstünde iyi günde kalmaz,kötü günde kalmaz.yeterki sabır olsun.biz kullar sabır nedir bilmediğimiz için hep sorunlarla karşılaşıyoruz.allah hepimizin yardımcısı olsun.amin

bende annemle hergün konuşuyorum.5dk sesini duymak rahatlatıyo beni..eşimin bundan rahatsız olduğunu duysam gerçekten çok üzülürdüm..eşimde sık sık konuşur annesiyle..eğer kayınvaliden eşini dolduruyosa kızmakla haklısın..gizli saklı yapılmayan konuşmalarsa eğer takma bence bukadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…