kaynanam her gün oğlunu arıyor

yorumları okuyamadım çok uzundu ama,
senin annen seni her gün arasaydı ''anne ben artık evlendim, beni her gün arama, özlesen de, merak etsen de, aklın kalsa da istediğin kadar üzül sıkıl ama beni arama, olmaz'' mı diycektin?

bacım yok burdakiler babalarıyla da hergün konuşuyo. hatta eve işe webcam taktırmışlar her saniyelerini yayın yapıyolar ailelerine. ben inandım sen de inan.

Bunu söyleyen kisilerden biride benim babama acayip düskünümdür cocuklugumdan beri böyledir. Aksam eve gec gelince moralim bozulurdu, uyumaz onu bekler, zili caldıgında ben kosardım annem sen hala uyumadın mı diye kızardı bana. Hergün eve saatinde gelip gelmeyecegini ögrenmek icin arardım babamı. Hatta, bir sevgilim olabilecegi fikri bile babamı dellendirmeye yetiyo kızım beni seviyo diyormus..
Simdi hergün aramıyorum neden cünkü babamın yanında calısıyorum hergün beraberiz zaten ise birlikte gidip eve dönüyoruz..

anne olmak çocuğna malınmış gibi davranmayı gerektirmez oğlunda olsa o bi birey ve bu kadar müdahale sırf doğurup büyüttüğn için mi tamam da bütün bunlar annenin ve babanın tercihleri ve bu tercihlerin sonuçları bi arkdaş oğlumu bin kerede ararım bu karışan gelinin de alnını karışlarım demiş bu nasıl bi tavır ya...
benim eşimn annesi aynı şehirde 10 dk lık mesafedeyiz günde iki kere arar ki eşim ben dışarda okurken annm haftada bi kez arardı derdi ben bunda art niyet niye aramıyayım arayıp bugün nereye gittiniz ne yediniz ne içtniz kimse kusura bakmasın ama kayınvalidemn ben hayatımın bekçisi değil evlendrmesin evlendirmek için yanıp tutuşmasın onun içindir ki nefret ediyorum kadından hele bu arama meselesinden ben her gün arayandan art niyet ararım arkdaşım helede aynı şehirdeyken....

bir buçuk yıldır evliyim edirneden istanbula evlendim annem daha birgün bile aksatmadan arar beni bazen günde 2 kere 3 kere yani özlemdendir bu biz kendi annelerimiz arayınca annem beni sevio özlüo dioruz kaynanalar oğlunu arayınca hemende kötü oluo bırakın arasın hergün eve gelmesinden iyidir sadece araması

sizin anneniz sizi merak etmiyorsa bütün annelerde öyle olmak zorunda değil ki

haha:)) benim annemle kayınvalidemi tanımadan ancak böle bi yorum yapılabilirdi... doğru kimse annem gibi olmak zorunda değil... olamaz da zaten... işte bütün sorun da burda zannediyorum kaynana- gelin kopması :)

al işte eşimin annesi alt mahallede oturuyo , 1 hafta gelmedi nasıl olduysa hayret oda tornları tatile gelmiş ilk hafta hergün bizdelerdi 2. hafta başka akrabalara gittilerde 1 hafta başımı dinledim . gelmedide ne oldu hergün yine konuştular telefonda günde kaçkez sayısını bilmiyorum bikere eşim duramıyoki annesini görmeden tutturdu illa annesine gidelim diye hadi 1 haftadır görmüyo diye ok dedim gittik kaç saat oturduk akşam üstü kalkıcaz demesinmi kayınvalide bende size gelicektim serin olmasını bekliyordum havanın sizin bahçe esiyor çok iyi geliyor bana diye :) eşimde kıyabilirmi e hadi gel bizle dedi kadın koştur koştur hazırlandı gece 12 ye kadar oturdu yarın yine gelirim dedi kayın valide eşimde ben işteyim yarın vardiya deiştik arkadaşlaa deyince kadın gelmekten vazgeçti :)) e ben ne yapayım şimdi huzurumumu bozayım afedersiniz bi yerimide yırtsa annesi oğlu nezaman evdeyse 5 yıldır geldi ve gelecek hergün bıkmadan usanmadan konuşacaklar ben bunu değiştiremem sende değiştiremezsin gel sen uyuz olmaktan sinir olmaktan vazgeç şükret gelmiyo hergün:) aa aklıma geldide eşimin abisi pankreas kanseri olmuş çok züldüm cidden ilk 2 gün aradı haber aldı bidaha aramadı ben merak ediyorum nasıl nasıl olmuş diye herdefasında aramadım bilmiyorum diye enson geçen gece patladım :) anneni demedim ama .'' burnunun ucundaki hergün gördüğün turp gibi insanları hergün arıyorsun abin kanser olmuş aramıyorsun yuhh sana ded'' cewap>>>>> fransa çok yazıyo ilk hafta aradım 75 lira fatura geldi dedi :)) yorumu sizlere bırakıyorum ....

GÜZEL ARKADAŞIM SENİ ANLIYORUM HAKLISIN.ÇOĞU ARKADAŞ YAZMIŞ BİZDE ANNEMİZİ ARIYOZ GÜNDE 4 5 DEFA FALAN GİBİ KUSURA BAKMAYIN AMA KIZLAR BEN ANNEMİ HER GÜN ARAMAM HERGÜN ARAYINÇA İNSAN BU KARDEŞİ VS ANNESİ BABASI KİM OLURSA KONUŞAÇAK Bİ ŞEY BULAMAZSINIZ,BEN AİLEM ARKADAŞLARIMDA OLSA HERGÜN ARAMIYORUM NE ÖYLE VICIK VICIK MUHABBET İNSANLAR OLARAK DOZUMUZU AŞMAYALIM.YOKSA TELEFON BAĞIMLILIĞIMI VAR SİZDE :))))) TELEFONDA KONUŞMASANIZ HAYATINIZDA BİŞEYLER EKSİKMİ KALIYOR SİZLERİN KONUŞMALARINA TELEFONDA KONUŞMA BAĞIMLILIĞI DENİR ARKADAŞIM SEN BAKMA HERKESE SANA KIZMIŞLAR AMA SANA GARİP GELMİŞTİR DURUM BENCEDE GARİP AMA İNSANLAR CEP TELŞEFONUNA BAĞLANMIŞLAR YAPAÇAK BİŞEY YOK HELEKİ ONUN ANNESİ ZAMANINDA TELEFON GÖRMEMİŞTİR ARAYIP DURUYORDUR HELEDE BEDAVA HATTA OOOO KONUŞAN KAPTIRIR HERKESİ ARARALAR DAKKADA BİR BEN ARKANDAYIM

İnanamıyorum....
Konu hala devam edebiliyor..

canım özelden de yazdığım gibi 3 gecedir uykusuzum,zombiye döndüm bebeğimin gaz sancısından dolayı..
şu anda göğsümde uyuyor, yatağına koysam ağlıyor. doktor göğsünde uyusun dokunma dedi, en azından büyümesi için uyku şart, ben de put gibi oturuyorum böyle. kk ya girdim 5 dk lığına..

ve bu konuyu gördüm, sinirlerim zıpladı..
göğsümde uyuyan oğlum için, onun hayatına 25 sene sonra girecek biri "hergün arıyo" derse umarım oğlum kaale almaz ve tercihen kıskanç bir gelinim olmaz umarım.

Biz de bunu anlatmaya çalıştık konusahibine.
Teyzem annelerimizin karnında sağdan sola döndüğümüz zamanki hakkını ödeyemeyiz der hep.
Neymiş annesi oğlunu hergün arıyormuş.
İki günde arasa nolurmuş.
Biz çocuklarımızın keyifli olduğu zamanlarında değil sadece, en sancılı zamanlarında da yanındayız. Çaresiz kalıp yutkunsak da, o inanılmaz büyük, mucize sevgilerimizle sabredek yetiştiriyoruz çocuklarımızı. En iyisini yapmaya çalışarak. Sonra dediğin gibi 25 sene sonra biri çıkacak ve aramasın annen seni diyecek.
Sınır çizecek arana.

annem eşimi hergün arar
ben de annemi ablamı ve kardeşimi nerdeyse hergün ararım
hem iletişim kurmayı severim hem de haftada 1 misafir gibi görüşmek istemem
günlük sıkıntılarını ya da sevinçlerini duymak isterim
annem eşimi başlarda hergün aramıyordu; sonra sıklaştı
belki evlenince biraz kıymete binmiştir bilemem
ama beni rahatsız etmiyor açıkcası
hergün arayıp doldursa aklını çelse huzursuzluk çıkarsa istemem tabi
ama hal hatır sormak sesini duymak için varsın arasın
biz de oğul sahibi oluruz belki birgün; belli mi olur?

bizde eşimle evlenince ankaraya yerleştim. eşimin anneside ankarada. ve o da hemen hemen hergün eşimi arar hal hatır sorar mutlaka. ilk başları neden bilmiyorum ama hergün araması beni rahatsız ediyodu hatta saçma salak eşime trip yapıyodum arıyo die:)
daha sonra 1-2 ay içinde bu duruma alıştım hatta onu aradığında benide istiyor benlede konuşuyor.bu durumu kabullendikçe eşimle aramızda daha iyileşti.. yani bazen alttan almak yada bişeyleri olduğu gibi kabul etmek herkes için en iyisi oluyor.. şimdi ben ne kendimi sıkıyorum kıskançlık yapıp. ne eşimle huzurumuz kaçıyor.. ayrıca ilerde bende anne olabilirim ve oğlumu aradığımda benim aramamdan rahatsız olan bi gelinim olması beni çok üzerdi...

BÖYLE MESELELERDE KAYNANAYI DĞİL DE KOCALARI adam etmeli.bi sefer kaynanam ile eşim konuşuyor evde yemek var mı yemek koyayım sen seversin farklı bişi yemiş de olursun diyor kötü niyetli değil biliyorum ama cevabını eşimden anında alıyor. teşekkür ederim anne hanımım evde her çeşit yemeği yapıyor. çeşit çeşit yiyoruz zaten ...ki o dönem ne yemek yapması adam evde hergün kendine tost yapıp yiyodu benim tembelliğimdmen .yani benim koca oturup da gelini çekiştirebilecek bi adam değil şansıma çok şükür. sadece kaynanalara kızmamalı

Eşin halinden memnunsa ve kayınvaliden eşini senin için doldurmuyorsa sorun olmamalı bence.
Hatta ne güzel hergün araması, ilgileniyor işte kadıncağız sizinle fena mı.

Dün akşam Levent Kırca nın "Son istasyon" filmini izledim. Emekli ikramiyesi ile ev almak amacıyla İst. geliyorlar, kızlarında kalıyorlar paralarına göre ev bulamıyorlar bir türlü 2 ay kalıyorlar, damat söylenmeye başlıyor "yeter" diye "baban bir kalıp peynir yiyor her sabah" diyor "zengin oğluna gitsin" adam duyuyor hepsini zengin oğulları var ama orkestra şefi olmuş evlenmiş ailesini tamamen unutmuş aramamış sormamış, son derece modern bir hayatı var. Gururlarını ayak altına alıp lüks evine gidiyorlar soğuk karşılanmadan sonra bir zaman orada kalıyorlar, tabi olmuyor anlaşamıyorlar. Kadın kocasından onları kovmasını istiyor, bir sabah yine azar işitiyor, Orkestra şefi oğlu babasının dinlediği türküleri bile küçümsüyor bir daha görmeyeceğim diyor amca karısını da annesine de "hadi gidelim artık" diyor. Uşak "beyfendiye haber vereyim" amca "aman" diyor "rahatsız etmeyin Turgayı pardon koskoca Turgay beyi" "o koskoca Turgay bey var ya öyle olduğuna bakma 6,5 aylık doğdu 1,5 kg bi şey, her gün 25 gram alması gerekiyordu ve alıyordu da bir gün almadığı gibi 15 gram da verdi, Allahım dünya zindan oldu gözümüze, 15 gram niye verdi niye alamıyor... çok şükür aldı sonunda aldı da büyüdü koskoca Turgay bey oldu sen ona selam söyle dargın değiliz" bu diyalog kopardı beni , kızdıydım amcaya sen niye bahçelerinden ot söküp marul soğan ekiyorsun, tasarruf olsun diye ampulleri yerinden oynatıyorsun ev düzenlerine niye müdahale ediyorsun diye ama sözlere çok duygulandım.
Biz de gelmiş burada bir annenin evladını her gün aramasının, ne sıklıkla arayacağının, muhasebesini yapıyoruz. Dengeyi kuramayan evliliğin sorumluluğunu alamamış kocalarımıza kızmıyor analarına babalarına suç buluyoruz. Kocamızın pisliği pasaklılığı gözümüze batmıyor anasından babasından tiksiniyoruz. Benzer huyları olmasına rağmen "kocamın huyu işte" diye kabulleniyoruz, ailelerinin huylarını eleştiriyoruz. Sanki o aileden gelmedi kocalarımız...

bende çocuğumu çok ararım yapabilsem saat başı aramak istiyorum evlenip gittiklerinde ben daha çok merak ediyorum aklım hep onlarda oluyor

gerçekten doğru söüosun arayıp kafasını karıştırsa aranız bozulsa daha daha hatta çok kötü..sizin aranız iyi olsun,bi sıkıntınız olmasın da boşverin arasın ne olucakki dimi.. sonuçta hergün konuşcakları fazla da bişey olmaz en fazla hal hatır sorulur.. bunlarıda çok görmeyelim..

annemin sesini her duymak istediğimde arıyorum...konuşucak konumuz olsun olmasın...

ben laçkalaçsamda anne bu hiç laçka muhabbet olurmu?nasıl yakıştırıyorsunzu bunları...

annemi her aradığımda, teli açtığında okadar huzurla doluyorum ki...şükürler olsun diyorumm...bigün açamazsa diye çok korkuyorum...

varsın sizler aramayın hergün.ben bu günlerin kıymetini bilen biri olarak ,onların sesini duymanın verdiği mutluluğu hiçbirşeye değişmem..

Allah hepimizin annesine babasına sağlık ve uzun ömürler versin,başımızdan eksik etmesin..

sana katılıorum. çok doğru bizde hergün annelerimizle konuşuruz.. Bu heralde biras da kayınvaldelere karşı varolan önyargıdan oluşuyo galiba..sonuçta hergün oğlunu arıyo diye bile sorun edilebiliyo..çok gereksiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…