kaynanam her gün oğlunu arıyor

Babamla günde en az 2 kere konuşuruz, siz cinsiyet ayrımı diyorsunuz ne alaka!!!! Eşimde daha çok annesiyle konuşur, annesiyle 5 dakika konuşuyorsa babasıyla 1 dakika ancak konuşur

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, sizce neden öyle?
Benim eşimde babasıyla haftada bir görüşürken telefonla, annesiyle hergün görüşme gereği duyuyor-du.
Bahsettikleri mevzularda bazen annesinin aldığı tabak takımı bile olabiliyor.
Bu bana komik geliyor biraz.
Ve ben bunun eşimin anneci olmasına bağlıyorum ve yetiştirilme tarzına.

Çünkü evlenince artık onların evladı olmuyor niye arasınlar ki!!! Anne-oğlu ilişkisi bitiyor
Şaka gibi

Benim kayınpeder telefonda konuşmayı sevmiyor eşimde bunu biliyor galiba uzatmıyor konuşmayı, annesiyle konuşurken daha rahat babası ile illa ki bir mesafe var

çok hoşsunuz ya arkadaşın nikine hava katmışsınız, böyle daha tarz olmuş

bende arkadaşın nikini hep delisaftrik diye okumuştum nedense,dün akşam farkettim

Pardon ya bende hep delisaftrik diye okumuştum, şimdi tekrar baktım dertlisaftrikmiş. Kasıtlı yapmadım yanlış anlaşılma olmasın

Anneci olması yetiştirilme tarzı ile ilgili değil, aralarındaki bağ ile ilgili bir durum. İkiside tel. konuşmayı seviyorsa konuşacak bir şeyler bulur. Ben hergün ailemi aramam, çünkü tel. konuşmayı hiç sevmiyorum. Annem bir ara her gün arardı beni tutup eşim laf söylese siz tel. beni ve annemimi çekiştiriyorsunuz gibi bir ima da bulunsa kırılırdım, bu tarz şeylerde empati yapmak gerekiyor biraz. Erkek evlat olduğu için babasının aramasına eyvallah ama annesinin araması anormal diye bakılmamalı. Kadın kızını arayabilir ama oğlunu her gün arayamaz saçma bu tür ayrımlar.

Genele yazıyorum bu paragrafı, dikkat ediyorum hep yeni evlililerde çıkıyor bu tür sorunlar. Konuyu açan da daha 1 yıllık evli. Aradan yıllar geçip evlilik ve aile ilişkileri iyice oturunce ben nelere takmışım diye gülecektir kendine. Eğer k.valide ile sorun yaşamak istemiyorsanız her hareketine anlam yüklemeyin o sizden kendi annenizden farklı bir birey takmayacaksınız görmeyeceksiniz bazı şeyleri. Önemli olan niyet size karşı olan tutumları. Size karşı iyi davranmıyorsa çekersiniz mesafenizi olur biter. Hele ayrı şehirlerde yaşanıyorsa çok şanslısınız. Dipdibe yaşayanlar napsın o zaman. Ama ilk çocuğunuz olduğunda kendi anneniz olsun eşinizin annesi olsun öyle bir ihtiyacınız oluyor ki bunları da düşünmek lazım.

Ben kendi adıma öyle düşünmüyorum malesef, erkek çocuklarının annesiyle arasında kız çocuklarından farklı bir bağ var,
ben babamla da hergün ararım konuşurum diyen kız çocuklarının durumları bile malesef erkek çocuklarının ki kadar hastalıklı değildir.
Herkes için mi geçerli elbette değil.
Ayrıca kızın annesi hergün arayabilir ama erkeğin annesi hergün arayamaz gibi bir ayrım zaten olamaz,
zaten en kötüsü burada başlıyor, genelde erkek anneleri ayrıcalıklı varlıklar oluyor, onlar hergün aranmalı, gelin el üstünde tutmalı.
Ama damat gelinin annesinin aramasa da olur, ay da bir arasa da olur.
Şükür oğlum oldu, sevgili kayınvalidem de geldi kaldı yanımda, ihtiyacım hiç olmadı malesef, lohusalığımı da bana daha fazla zehir etmeden
gitti şükür. İhtiyaç işle güçle olmuyor malesef, insanı duygusal olarak yormalasalar yeter.
Daha 2 senelik evliyim, kimbilir belki de ileri de farklı düşünebilirim, pek umudum olmasa da.
Çünkü ne o insan değişecek, yaptıklarından geri kalacak, ne de ben bu insanı böyle kabullenebileceğim malesef.
Eşimin hatrına yeri geldiğinde idare etmek dışında yapabileceğim birşey yok, eşim de kıymetini bildiği sürece tabi.

Herkes yaşadıklarından yola çıkarak yorum yapıyor işte, ama bu topikteki "annesi eşimi her gün arıyor" kısmı var ya ortada hiç bir sorun yokken bundan rahatsız olan, eşinin ailesini kabullenemediği için her davranışlarının altında sorun arayan bir gelin profili var, yorumlarından diğer konusundan böyle anlaşılıyor.
Kendisini öyle bir şartlandırmış ki iyi taraflarını görmüyor sadece kötü yanlarına odaklanıyor, bana kızım diyor iyi davranıyor ama içinden iyi niyetli olmadığını hissediyorum diye paranoyalara kapılmış, bu şekilde giderse çanlar çalıyor k.valide-gelin sorunlarını yaşaması an meselesi.

Son düzenleme:
aradiginda baska odaya gec canim duymazssin enazindan bende anlamm zirt birt arayanlarida:) kendimde ararim annemi cok

bacım yok burdakiler babalarıyla da hergün konuşuyo. hatta eve işe webcam taktırmışlar her saniyelerini yayın yapıyolar ailelerine. ben inandım sen de inan.

Son düzenleme:
aradiginda baska odaya gec canim duymazssin enazindan bende anlamm zirt birt arayanlarida:) kendimde ararim annemi cok

zırt-pırt arayanları anlamıyorsunuz ama sizde annenizi çok arıyorsunuz

bacım yok burdakiler babalarıyla da hergün konuşuyo. hatta eve işe webcam taktırmışlar her saniyelerini yayın yapıyolar ailelerine. ben inandım sen de inan.

Vallahi ben annemide aramazsa aramıyorum zaten babamla en az iki aydır konuşmuyorum Telefonda konuşmasındanda nefret ederim eşimde annesiyle haftada bir ya konuşur ya konuşmaz arada unutur ben hatırlatırım ara diye ama pek ben bayram olmazsa kaynanamlada konuşmam tlf. da.. Eşim dışında öyle kimse aklıma gelipte aramam ama eşim başka....

Aynen konuşma o kadarla kaldığı için işte bu yüzden telefon açmam, onlarda bana açmaz oğluyla konuşsun dursun, bu konuda baskıya da gelemem, kimi kocalar eşlerini anneleri ile konuşsun diye zorluyorlar, annem kırılır diyorlar, sen ne konuşursan konuş, karını niye zorluyorsun, niye soğutuyorsun...

arkadaşlar bütün yazıları okudum fakat bana karşı çok önyargılı davranmışsınız.hep kaynanacı bir tutumunuz var.bu da çoğunuzun anne olduğunu gösteriyor.açıkçası ben başta da söyledim.iyi gelin olacağım demiştim başta elimden geldiğince de öyleyim aslında.isterseniz baştan anlatayım:
nişanlılık dönemimizde evimize gelmeleri için resmen zorladım.bizim adetlerimize göre nişanlılık döneminde aileler kaynaşır birbirlerine giderler.fakat 1 yıllık nişan süresince babamın vefatı dahil sadece 3 kere geldiler evimize.eşimi kırmadan gelmeleri gerektiğini söyledim.fakat buna rağmen çoğunlukla gelmediler.hatta babam vefat ettiğinde ilk gün gelip başsağlığı diledikten sonra bir kere bile gelip veya arayıp nasılsın bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar.kayınlarım ve görümcem başsağlığına bile gelmediler.
ailece bu konuda çok düşüncesizlerdi zaten.bu konuda hep ailemle arada kaldım.eşimle tanışarak evlendiğimiz için aileme de söyleyecek bir şeyim yoktu.her neyse
daha önce de söyledim şu anda abim kanser hastası defalarca operASYON GEÇİRMESİNE RAĞMEN GEÇMİŞ OLSUNA BİLE GİTMEDİLER.GÖRÜMCEM GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİ.pasaklılık konusu ayrı bir konu zaten.BEN EVLERİNE GİTTİĞİMDE MUTLAKA TEMİZLİK YAPIYORUM FAKAT DÖRT GÜN BOYUNCA ORADA KALDIK.BANYOYA GİRİYORUM ÖNCE YIKAYIP ÖYLE BANYO YAPIYORUM.SABAH UYANIP MUTLAKA EVİ SİLİP TOZ ALIP TEMİZLİYORUM FAKAT SÜREKLİ YAPMA BEN SONRA YAPARIM GİBİ ŞEYLER SÖYLÜYOR FAKAT YAPMIYOR.EVİ GERÇEKTEN ÇOK PİS HEM DE AŞIRI ŞEKİLDE AYAKLARINI UZATTIKLARI SEHPAYA MEYVE ÇEREZ FALAN KOYUYOR ÜSTELİK SİLMEDEN SÜREKLİ DE SİLEYİM DİYE YETİŞEMİYORSUNUZ .ÜSTELİK KİMSEYİ DE UYARMIYOR BU KONUDA.EŞİME KIZIYORUM BEN AYAKLARINI KOYMA DİYE.
OĞLUNU SÜREKLİ ARAMASINA BÜTÜN BU PROBLEMLERİ KABULLENEMEDİĞİM İÇİN RAHATSIZ OLUYORUM.BEN YİNE DE EŞİME AİLESİNİ ASLA ŞİKAYET ETMEM.
SADECE TEMİZLİK KONUSUNDA RAHATSIZ OLUYORUM.BUNU DA HİÇ SÖYLEYEMEDİM ZATEN SÖYLESEM KIRILIR BİLİYORUM.

yani kötü niyetli değilim.kesinlikle gittiğimde bir köşeye çekilip oturmama mutlaka yardımıcı olurum.yeni evliyim.hatalarım olabilir.belki de araması normaldir.zaten hatalı mıyım diye sizden fikir almak için yazdım.art niyetli olsam fikirlerinizi önemsemezdim.

abine ziyarete gitmedilerse bu onların ayıbı
sende onlar varken temizleme
ayrıca sehpaya çok takılma
ya da ayrıl
bak sana kökten çözüm

Aynen öyle evli olmadığın ve ailenden uzakda olmadığın için sana komik geliyor.....

hapiste yaşamıyorum bacım. etrafta bissürü insan var. tek evli ve ailesinden uzakta olan siz değilsiniz yani. ama hepinizi bir topice toplamak çok kolay.

Allahım çok tanıdık bi sahneKaynanam ve ben geldik gözümün önüne:18::18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…