Kaynanam tarafından evimizden kovulduk:(

Başka zaman ben de bunları derdim ama konu sahibi 2 küçük çocuk ile o evde yaşıyor, insanın nasıl gözü dönmüş olabilir çoluk çocuk görmeyecek kadar? 2 taze çocuk var evde yav, insan bari onlara acırdi. İçim çekildi bu resmen canilik. Oğlundan kira almak istiyorsa kira sözleşmesi yapsaymış, her ay trink yatan bir tutar olur , herkes rahat olurdu. Ya gerçi bu kaynana ile üst üste oturana kadar git yedi kat ellere kiraci ol, hiç yoktan algın vergin belli olur. Bi taraf annemiz diye güvenmiş , bedava eve kanmış öbür taraf iki göz evi koklatıp koklatıp evlat soyma derdine düşmüş. Var bi tane başımızda, minnet eden yok ya ondan bu kadar tahribat veremiyor . Böyle anne ağır yük, ben konu sahibinin eşinin hayal kırıklığını iyi bilirim. Ailesini emanet ettiği yere bak , yazık gerçekten.

Ben de bu tür konularda aynı düşünürüm ama kadının yaptığı çok yanlış.Faturalari ben ödüyorum,80 lira yardım almak için kendi üzerine abonelik açtı dedi konu sahibi.Şu anda ev bulmak gerçekten çok zor,kiralar iki üç katına çıktı.Kayinvalide büyük ihtimalle bunlar evlenirken oturmalarina müsade etti ve sonra gözünü para hırsı bürüdü.Keşke kendi ayakları üstünde durabilselermiş,ben olsam o şehiri tamamen terk edip daha küçük bir yerde kendime tamamen bağımsız bir hayat kurardım.

İyi de kaynana israrla istemiş, para alamamis. Yine istemiş, yine alamamış. Çıkın demiş, cikmamislar...
Ne iyi olurdu kadın evladımdır,torunumdur dese evini hibe etse ama bunca sene etmiş, daha da istemiyor. Belki geçim derdi vs oğlundan para dilenecegine kiracıdan 2,5 bin lira kira almak istiyor...
kadın dün 'cikin' dedi,bugün gidip elektriği kesmedi ya. Aylarca para yardımı istemiş, yapmamışlar. Çıkın demiş,cikmamislar. O da aksiyon almak için böyle bir şey yapmis. Ki başarılı da olmuş.
ha , vicdan işi mi bebekli evde bu yaptığı? Tabii ki değil. Ama "evime artık para ödeyin ya da çıkın" diyen biri varken ısrarla hiç para ödemeden o evde yaşamak da vicdan işi değil.
ayrıca o evde oturan gelinin hakkı varsa adamın iki kız kardeşinin de hakkı var. Ev böyle tek bir bireye verilip kalanlara 'avucunu yala' demek de bence çok vicdanlı bir davranis degil.
keşke olay buralara gelmeden kadına her ay bin, binbesyuz para atsalarmis da en azından azıcık gözü doysaymis.

Faturalari ben ödüyorum,80 lira yardım almak için kendi üzerine abonelik açtı dedi konu sahibi. tamamen bağımsız bir hayat kurardım.
Hayır, 'ev kaynananın adına, kira sözleşmeleri de yok. O yüzden kendi adımıza alamadık' dedi. O seksen lira da kadının adına olduğu için kaynanaya yatmış.
Konu sahibi bir gün olsun kira vermeden, tamamen bedava bir evde yaşarken 80 lirayı kaynanasına çok görmüş,'bizim hakkimizdi,bize ödemedi' diye lafını ediyor. Bence bu da hiç normal değil.
Sırf böyle şeylerle karşılaşmamak için coluguma çocuğuma zırnık bırakmayacağım . Ben ölünce kalanını bölüşsünler

Siz annemisiniz var mı çocuğunuz. Varsa umarım çok şanslı olur ailelere işi düşmez. Annelik kolay değil hamile kalmadan önce ipoteklenmiş bir hayat yaşayacağını bilmeli insan. Ben karnımı doyurdugumda oğlumu düşünürüm. Düşünmeden yaşayabilecek olanlara keyif dilerim. Analık zor. Evladın hayatını idam ettirebilecek iyi bir meslek sahibi olamadıysa düşünür annelik duygusuna sahip olan her kadın. Ki meslek ve iş hayatlarında da ailenin etkisi büyük. Derslerine yardım ettinmi sinirlerin tepene çıkasiya. dershaneye yolladınmı vs vs. Bir sürü şey. Annelik ölene kadar...

Valla ben istesem de bırakamam ve tamamen ayni fikirdeyim.En hazetmediğim şeylerden biri miras kavgası.Eşim tek erkek çocuk,diğer ablaların durumlari da baya iyi,nişanlandı biz kayınpederim sürekli bu evler sizin demeye başladı.Ben asla dedim,kimsenin bir kuruş hakkını istemiyorum.Kaça bölünecekse bölünür herkes hakkını son kuruşuna kadar alır dedim.

Benim kaynana da tek kişi 2 maaş alıyor, biri rahmetli kocadan biri rahmetli babadan. O bile ağlıyor, üstelik ne evinde otururuz ne de çöpü geçti üstümüze. :) Yani bilemiyorum. Bu olaylar daha tatlı da çözülürdü, hibe etsin demedim zaten, iki taze çocuğun yaşadığı evin elektriğini kesmek saf kötülük, kimin aklına gelir? Oğlu ile konuşsa idi keşke bu konuları geldiğinde, adam seferde iken üstelik böyle bir iş yapmak.. demek oğlunun karşısına çıkamıyor, gücü güçsüze yetmiş.

Siz kaynanasınız sanırım

Oğluyla konuşmuş, ondan sürekli para istemiş zaten. Ama 'siz bizden zenginsiniz' deyip para falan vermemiş oğlu.
Sürekli eşimden para istiyorlar eşimde vermek istemiyor biz anca kendimize yetiyoruz zaten bizden daha çok gelirleri var aslında tabi para vermedigimiz için kötü olduk sonuçta bu
Dediğinde haklısın, büyük ihtimalle oğlundan korktu , nasılsa uzun yolda diye o yokken yaptı bu işi. Oğlu da sinirle hareket etmez,dönene kadar sakinler, karı koca bir plan yaparlar falan. Taktiksel ilerlemiş kadin

Benim kayınvalide ve kayinpeder ikisi de emekli ve iki maaş olunca onlara göre güzel para geçiyor ellerine,evlerden biri de kirada,kira geliri var.Kayinvalidem baya baya tutumlu bir kadın ama torunlar sözkonusu olunca akan sular durur.Benjm ailem de öyle,o yüzden bu aile içi para mevzuları çok itici geliyor bana.

O adamın biraz aklı varsa buna sakinleşmez. Gerçi akıl olsa zamanında tedariksiz yola çıkmazdı. Deli analarını hadi el kızı bilmez, bunların da salağa yatmalari beni öldürecek.

Siz de ana babaya güvenip evlenenlerdensiniz sanırım
Ben sadece kendine güvenenlerdenim. Ama bir anne olarak evladımın desteğe yardıma ihtiyacı olduğunda 2 tane ufak çocukla tır üstündeyken. Geleceği çalacağı ilk kapı benimdir. Evlatlarını koynumda sarar sarmalarım. Ekmeğimi böler veririm. Bırak burda yazılanları. Anne sıcak bir tas yemek sıcak bir döşek şefkat dolu kucak demektir son nefesine kadar. Her ne olursa olsun yapılmayacak şeyler vardır hayatta. Evlat paradan daha kıymetlidir.

Evlat sevgisi ayri evladi da hayata hazırlamak lazım. 2 yasinda memeden kesersin ama zamani gelince de cüzdanın akışını kesersin .. asalak gibi anaya babaya yapışmak nedir anlamış değilim . Kv kp oğlunun evinin ihtiyacini karşılamak zorunda degil... çalışamayacak kadar hasta olur engelli olur o ayrı.. .

allah merhamet versin kaynananıza

Ay yok. Nerden düşünürsem düşüneyim, iki küçük çocuğun yaşadığı evin elektriğini kesmeyi mantığıma da kalbime de anlatamıyorum. Düz zalimlik. El ele yapmaz, bu torunlarına yapmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…