Kaynanam ve bayram temizliği

Ya siz bu adamlarla yüzük takıldıktan ya da nikah kiyildiktan sonra mi tanisiyorsunuz? Adamla nisanlaniyorsunuz ve sonrasında zorla annesinin evini temizletiyor. Yani hiç mi huyunu suyunu tartmadiniz?

Senin kaynanaya ihtiyacın yok. Nişanlın on kaynanaya bedel maşallah. Annesi mi dolduruyor acaba?

Ya siz bu adamlarla yüzük takıldıktan ya da nikah kiyildiktan sonra mi tanisiyorsunuz? Adamla nisanlaniyorsunuz ve sonrasında zorla annesinin evini temizletiyor. Yani hiç mi huyunu suyunu tartmadiniz?
Annesine düşkün olduğunu biliyordum babası yok annesi tek kalcak evlenince aynı evde yaşama muhabbeti çıkarmtı bende kabul etmedim bunu tartıştık baya tamam dedi en son ordan ana kuzusu olduğunu anlamıştım

Senin kaynanaya ihtiyacın yok. Nişanlın on kaynanaya bedel maşallah. Annesi mi dolduruyor acaba?
Olabilir çünka annesi yemek yapmayı bilmiyorsa ben yemeği yaparım getiririm ama o evinde yemek versin akrabalara demiş. Annenin ağzına bakma dolduruşa gelme diyorum annemin bişeyden haberi yok diyor ama ben inanmıyom

Bu zamana kadar kim temizliyormuş annesinin evini?
Bu tür konulara karışacaksa o iş bozuk malesef. Nişanlınızda şöyle "adam gibi adamlık" yok sanırım.

Ana kuzusu belli annesi biseyler dediyse buda baskı yapıyor olabilir
Annesine bizim tartışmalarımızı anlatıyor sürekli. Anneme evlenince sürekli gidelim demişti bendi istememiştim sürekli gidilmez ben istemiyorim demiştim annesine anlatmış bunu anniside akrabalarına söylemiş bizi istemiyo evde gelin diye olayları büyütüyo

ben içimden gelirse temizlerim diye söyledim öyle ama baskı yapınca temizlemem dedim

Eyvah eyvah böyle olmaz annesine herşeyi anlatıyorsa daha kötü durum demektir sen hep disalanicaksin anasına uyacak seni sallamicak yani hayat senin ama tekrar bir olc tart derim

garanti siz daha ilk kisi basbasa cikarmadan kaynana size yerlesecek. kaynana kösesine otturacak siz hem calisip hem kaynanaya hizmet hemde evi tek basiniza cekip cevireceksiniz. adam simdiden elini bir ise sürmeyecegini belirtmis zaten, temizlik sizin görevinizmis ya.

kıyamam canım kv ben çalışıyorum diye kaç kere evimi temizledi sayısını bilmem.
ama ben bir kere bile onun evini temizlemedim.
viledası süpürgesi nerede onu bile bilmem.
iş çıkışlarında yemeğe gideriz sofrayı bile kaldırmaz çalıştım yoruldum diye.
etrafınızda böyle insanlar olsun lütfen.

Ben ilk defa duydum böyle bisey erkek karışmaz kaynana gelin ilişkisine bizde allah yardımcısı.olsun kizcagizin
Bir arkadaşımın eşinden çok kez duydum böyle sözler, hatta bir defasında çoğul konuşup benide hesaba katmıştı cevabını aldı. Abartmıyorum kadın şu anda evde yoğurt bitse, kocasını arayıp müsadesini alır. Çalışan kadın ama maaş kartı kocasında, kendisi haftalık harçlık alır lise talebesi gibi. Zamanla özgüvenleriyle birlikte, muhakeme yeteneklerinide yitiriyor böyle kadınlar. Bir iki konuştum baktım yok saldım bende. Herkes hakettiğini yaşar sözü bu tarz olaylar için geçerli. Allah bir şeyleri gösterir, seçimi sana bırakır. Yoksa yaradanın yazdığı kadere boynumuz kıldan ince.

Katılıyorum kesinlikle 5 yıldır çalışıyorum eşim 1 kes bil e ne paramı alır nede bu tarz olayimiz vardır çok şükür

Bu zihniyetle berabermisin hala?
Eşim birgün bana dememiştir annemin evini temizle diye ki zaten ben orda olunca kıyamam kaynanam yaşlı kadın elimden geldiğince yükünü hafifletirirm ne o bana kıyar,ne ben ona
Ama bana dayatma yapılsa,mecburmusum gibi davranılsa elimi biseye süremem içimden gelmezz

Tamamen senin hatan, ilk talebinde “oldu paşam, başka emrin” tavrıyla karşılık verseniz devamı gelmezdi. Sen gerçekten evlenecekmisin bu adamla, aşıksan eğer iki höt hötünden sonra kırıntısı bile kalmaz emin ol. Ben ne yaptım kendime diye kafanı taşlara vurursun.

Benim evlenince işten çıkmamı istiyor çalışmamı istemiyor böyle temizlik annesine akrabasına hizmet ediyim diyemi acaba çalıymamı istemiyor artık aklıma herşey geliyor. Hayal kırıklığına uğruyorum her seferinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…