Kaynanam ve saçmalıkları

Çok düşündüm. Yanlış yapma, rezil olma korkusu.
Bir şeyden yüzde yüz emin olmam lazım yoksa onu yapmam. Mesela eğitim hayatımda yüzde yüz emin olmadıgım hiçbir şey hakkında konuşmadım. Kendime özgü fikirlerimi paylaşmadım. Eskiden emin olsam da paylaşamazdım.
Yetersiz de olsa durumu farkedip çok yol katettim.
Sebebine gelince ailemin yetiştirme tarzına yöntemine bağlıyorum. Hep bastırılıp toplum içinde çok aşağılandık. Bir de ilkokul öğretmenime bağlıyorum. Çok ayrımcı biriydi ve kara kaş kara göze göre muamele yapıyordu. Birinci sınıfta bana kendimi gerizekalı gibi hissettirdi. Sınıf arkadasım benle aynı seviyedekilerin bana ders anlatmasını sağladı vs. Çok doluyum kusura bakmayın karışık da oldu
 
Neden çekirdek ailenizle mutlu olmak yerine o bunu dedi şu şunu dedi diye evi terk ediyorsunuz? Eşinizle çözülemeyecek bir problem yoksa kimin ne dediği hiç önemli olmamalı. Her ailede olan biten illaki konuşulur bu dedikoduya girmez bence. Girse bile umursamayacaksınız. Takarsanız ne ömür geçer ne evlilik sürer.
 
Aslında sebep o degildi. Sadece sebeplerden biriydi
 
Tanıdık tablo,tahmin ettiğim çocukluk yaşantıları...
Altta yatan mekanizmayı ve sebeplerini tespit etmiş olmanız süper.
Geriye şu kalıyor.
Yanlış yapma,rezil olma mekanizmanız tetiklendiğinde,bunu durdurmak için harekete geçmelisiniz.

Bu olayda mesela;
Aynanın karşısına geçip;
kvm bu durumu eltisine anlattı,keşke anlatmasaydı ama bunu yaparken niyeti neydi?
Durum nasıl ilerledi?Tam olarak bilmiyorum.

Anlatsa da önemli değil,
bu rezil olunacak bir durum da değil.
Her ailede olur böyle olumsuzluklar.
Üstelik biz eşimle durumun üstesinden geldik.
Bundan sonra aynı şeyin olmaması için gerekli tedbirleri alacağım,olursa yine üzülebilirim ama bunun hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim,
Şeklinde kendinize telkinde bulunun.
Bunu alışkanlık haline getirirseniz zamanla bilişsel çarpıtmalarınızın önüne geçebilirsiniz.
Bu konuda işinize yarayacak kitaplar da var.
Psikonet yy'na bir göz atın.
 

Anlamadığım şey madem yayılsın istemiyorsunuz kayınvalidenizin de huyunu biliyorsunuz niye ona borç meselesini söylüyorsunuz? Ya da kimse duymasın istiyorsanız neden evi terk ediyorsunuz? Olaya aileleri dahil etmezseniz kimsenin haberi olmaz. Kayınvalideniz üzülmüş ve içini demek ki dökmüş eltiye, eltinin size bunu yansıtması saygısızlık. Siz de şu an misal buraya geldiniz içinizi döküyorsunuz, o da öyle bir ihtiyac hissetmiş demek ki.
 
Para mevzusunu ben söylemedim param onlardaydı eşim alırken söylemiş. Gidip kaynıma ben böyle şey görmedim diye anlatması mı gerekirdi? Buraya iç döküyorum burada kimse kimse yi tanımıyor ama elti ile yüzyüze bakıyoruz. Bilinmesini istemiyorum çünkü geri döndüm. Dönmesem zaten bilinmesi normal olurdu
 
O kadar faydalı oldu ki çok teşekkür ediyorum tavsiyelerinizi dikkate alacağım elimden geldigince Allah razı olsun
 
Aslında sebep o degildi. Sadece sebeplerden biriydi
O zaman şöyle düzelteyim sorumu: Asıl sorun neyse eşinizle onu çözmeye çalışın. Siz dedikoduya kulağınızı tıkar eşiniz de her söylenene inanmazsa daha mutlu bir evliliğiniz olur. Inanın hayat bunları takmaya değecek kadar uzun değil.
 
Yani kusura bakmayın ama evi terk edicem ve bu konunudan eltimin haberinin olmamasını düşünme ihtimali bile mantıklı değil arada mesafeler olsa ihtimal ama aile apartmanı . Evi terk etmeniz artık evinizden dışarı çıkan sorunlar demektir ve bunun konuşulması bana normal geliyor ama ben evimin içinde tartismisim eşim ailesine anlatirsa sorun ben anlatirsam sorun kv gelir öğrenmeye çalışırsa sorun . Ancak evi terk ettikten sonra bunun konuşulmasını engelleyemezsiniz. Evi terk ettiyseniz sizi almaya gelmeme ihtimalini göz önüne almış olmanız anlamına gelir ve bu durumu bırakın aile apartmaninizda yaşayanlar tüm sokak bile konuşur ,konuşur derken haberdar olur .
 
Dedikodu;olmayan bir şeyi kendi kafasından uydurup anlatmaktır.

Şu durumda kv dedikodu yapmış olmuyor.

Olan biteni anlatmış oluyor.. burda da söz konusu kişinin hoşlanmadığı bir şeyse buna da gıybet denir.
 
Bende sizin gibiyim, hakkımda hiç kimse birşey konuşmasın isterim ,arkamdan eleştiri yapılmasın isterim ama bu mümkün değil biliyorum aklıma geldiği zaman da konuşsunlar işleri yok demek ki diyorum.
İyi de olsanız ,kötü de olsanız insanlar konusur bunu asla değiştiremeyiz...
Sanırım kulakları tıkayıp ,umursamamaktan başka çare yok...
 
Ben de bu halimden memnun değilim ama...
 
Barışma olmasa anlatmasını,zaten sorun etmezdim
 
Evet haklısınız ama bir gün bile sürmedi biz barıştık bunu anlatıp yayması bence bir anne olarak dogru degil. Zaten ailede kalmasını istedigim ne varsa yayıyor. Ben bundan ders aldım artık.
Evi terkedince zaten duyulmasını goze almıs olmuyormusunuz? Gelmeselerdı bır aaat ıcınde yanı, elbet bılınecektı. Bosveron tekrar huzursuzluga sebep olmayın
 
İyi de evi terketmengibi büyük bir olay tabii ki duyulur konuşulur borç olayı tamam da bu olayı anlatması dedikodu değil ki baya evi terketmişsin sen ben olsam ben de anlatırım yani
 
tam dedikodu olmayabilir. ayni yerdelermis. elti surekli sormus olabilir gelin nerde nerde diye. bazen bazi insanlar bir sekilde lafi agzindan alabiliyor
 
Kv ye kızıyorsunuz ama annenizin yaptığı da dedikodu oluyor :/ Kendinizi doldurmayın birinin daha dediği gibi konuşulmasın istediğiniz bişeyi yapmazsanız daha az yorulursunuz.
 
Kv ye kızıyorsunuz ama annenizin yaptığı da dedikodu oluyor :/ Kendinizi doldurmayın birinin daha dediği gibi konuşulmasın istediğiniz bişeyi yapmazsanız daha az yorulursunuz.
Annem bu olayı yaşadığı zaman bana günlerce söylemedi ben ona şüphemi söyleyince bahsetti ve çok kızdı.
Çünkü ben evi terk ettigim gün zaten geri döndüm. Millete yaymasına bence gerek yoktu. O konu aileler arasında orada kapanmıştı ve o söz de vermişti.
Hani gitsem günlerce gelmesem paylaşsa umrumda degil ama sonuçta çok kısa sürede sorunu çözdük. Orada çok özel şeyler konuşuldu ben detaylı anlatmasından da şüphe ediyorum ve daha önce vukuatlı. Neuse ki bu eşim ve bana ders oldu.
 
tam dedikodu olmayabilir. ayni yerdelermis. elti surekli sormus olabilir gelin nerde nerde diye. bazen bazi insanlar bir sekilde lafi agzindan alabiliyor
Haklısınız ama eltisi evime gelip bana uzun uzun nasihatler verip kaynanamdan görümceme kadar hepsini övüp bu aileye gelin oldugum için ne kadar sansli oldugunu vurgulayınca çok rahatsız oldum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…