Kaynanam !

Şakın ha susma şakın daha 20 gün önce bu kayınvalide faktörü nişan atmama sebep oldu ve ne olduysa sustuğumdan dolayı oldu .

Samdan o kadar güzel özetlemişsin ki kizimizin yaşayacaklarini.Keşke evlenmeden önce bu foruma konu açsaydim sizin gibi tecrübeli arkadaşlarim sayesinde evlenmez ve su an boşaniyor olmazdim.

Peki sizce nasil bi yol izlemeliyim ,başinizdan gecmis tecrubenizden istifade etmek isterim..

valla ben esimi gözden cikardim. sınava calisiyodum o donem. anlatmaktan anlasilmaya calismaktan kavgalardan yilmistim. herseyi biraktim atanayim duzelmezse bosanirim yoluma bakarim diye düşündüm.

ben sessizlestikce kv çığrından çıktı. en son atandim sinir krizi geçirttiler bana. esim ondan sonra ailesine mesafe koydu ben zaten hepten çizgimi cektim.

ama esim iliskiler eskisi gibi olsa ben ses etmedikce yine etmez. erkekler rahatina bakar canim. nisanliniz da hanginiz baskınsa onu idare etmek zorunda hissediyo kendini büyük ihtimalle. e sizden yana sıkıntı olmadığına göre hep annesini idare edip kollayip koruyo.

ben bugüne kadar esimi hangi konuda ikaz ettiysem yaşadı hepsini. bide ben karar verdigimde beni geri donduremez bildiği için mecburen ses cikarmak zorunda kaldi bazi durumlarda. nisanlinizi gözden cikarabileceginizi bilmesi gerekiyo diye düşünüyorum.

ayağını denk almalı nisanliniz. kocalık yapamayacaksa elin kızının günahına girmeyecek. sizin nikahiniz onun ana babasina kardeslerine degil. ben basta acik acik konuştum. buna rağmen benden beklenti sonsuz oldu. ben de hic umrumda değil biter gider dedim aninda geri vites yaptı. eger sizin nisanliniz geri vites yapmazsa yol yakinken yol verin kendisine. benim su an çocuğum var ama biliyo esim bana sıkıntı yasatirsa cocugum var yuvam dagilmasin demem.

bu kadar acı ve sıkıntı cekip sabretmezdim şimdiki aklım olsa. esimi seviyorum ama evliliği sevgi tek basina yurutemez.

bi anneye evlat olmakla oyuncak olmak arasındaki farki anlamali erkekler bence. ne zaman gelecekse nisanlinizi karşınıza alıp tek tek isteklerinizi beklentilerinizi soyleyip icraatlarını izleyin. baktiniz falso var yolunuza bakın. bundan sonra yanıma geldiğinde o telefon acilmayacak diceksiniz acarsa kalkip gideceksiniz. tavriniz net açık ve kesin olacak. kv ye karşı da sesinizi yukseltmeyin tabi ama cevabıni verin. onlar 3 kadin alismislar esinizi istedikleri gibi oynatmaya. önce bu durum degisiyo mu gozlemleyin.

hangisi için gerekiyorsa, gerekiyorsa aynı anda ikisinede...yani nişanlını aracı yapma, ayrıca hazır cevap ol, istemediğin durumları anında çöz...
Anlayacak bir kadin olsa zaten konuşurum. Oglu aylardir ugrasiyor her aradiginda ayni cevabi aliyor ama kadin vazgecmiyor . Beni mi dinleyecek sanmam aksine bana ayar vermeye çalişti diyecek konusacak da konuşacak. Ben ona kibar da olsam kaba da olsam akibetim ayni . Nişanlini araci yapma demissiniz nişanlima ne diyecegini nasil anlatacagini bilmiyorum ki. Nişanlimin gećmişinde bir nişanlilik var kaynanam yüzünden ayrilmislar anlattiklarindan belli ama kaynanam kizla annesine yapmis yapacagini kiz atmis nişani. Daha sonra bi kizla sevgili olmus kaynanam onu da istememis benimki inat etmiş ben istiyorum diye ama kaynanam kizin annesiyle konusmus ondan sonra olan olmus o kiz da ayrilmiş . Biz sevgiliyken tanismadik ailesiyle zaten ,evlilige karardan sonra tanistik sonra söz nişan vs işte . Simdi benle ugrasiyor ama beni seviyormus istiyormus falan filan. Hikaye.. bu kadinla sakince ne konuşabilirim konussam da anlar mi ?. Baktim herkes havliyor kimse beni duymuyordu, ben de olanca gücümle havlamaya basladim misali olacagim gibi geliyor

Samdan o kadar güzel özetlemişsin ki kizimizin yaşayacaklarini.Keşke evlenmeden önce bu foruma konu açsaydim sizin gibi tecrübeli arkadaşlarim sayesinde evlenmez ve su an boşaniyor olmazdim.

canım bunlar hep yediğimiz kaziklarin dışa vurumu işte. yuvanın dağılmasına çok üzüldüm Allah içini ferahlatsin. ama olmayacak insanlara yıllarını harcamamak lazim işte.

inşallah bundan sonra hayatin çok güzel olur ve kadir kıymet bilen es ve aile ile karsilasirsin.

o yuva yikanlarin da iki yakasi bi araya gelmesin. huzur yüzü gormesinler. senle beraber ailenin de icini yaktilar. kimsenin ahi kimsede kalmaz sen artık yoluna bak inşallah hersey çok güzel olacak.

Devam edecegini bildigim için yorumlariniza açigim tecrübesi olan ve olmayan herkesten fikir almak dogru geliyor şu an.

Ben çok tecrübeli değilim aslında :) Sadece burayı yi takip ederim ve tüm konularda gördüğüm erkek aileye düşkünse, kaynana da kötü niyetli ise eyvah eyvah, kadın ne kadar alttan da alsa o evlilik bitiyor maalesef. O büyük aşkla evlenen tüm kadınlarında tek söylediği bilsem evlenir miydim hiç.

Bazı adamlar evlenmeden önce kendini saklayabiliyor ama sizin nişanlınız kendini hiç saklamamış. Sen bir şey söyleme demiş. Bir de iyi niyetle söylemiştir demiş, pardon da siz orada hiç bir şey demediniz mi? Eltin gezmezdi ahlaklı terbiyeli idi derken, bana sen geziyorsun terbiyesiz ahlaksızsın diyor, bunun nesi iyi niyet söyler misin, ayrıca yabancı ile mi geziyorum senle geziyorum demeniz gerekmez miydi?

Bence gerekirdi, ben derdim, belki de ben fevriyimdir bilemiyorum.

Kaynananıza pes zaten, ayrı şehirlerdesiniz, ne kadar gezebilirsiniz ki, hem nişanlılık gezmek birbirini tanımak için var, buna bile laf ediyor. Siz bu kadar naif, nişanlınız bu kadar pasif, bu kaynana bu kadar fesat olduğu müddetçe sizi çiğ çiğ yer bence. Siz sakin bir şekilde hiçbir sinir ibaresi göstermeden herkese haddini bildirin. Ben öyle yapıyorum, gayet sakince öyle bir laf söylüyorum ki, karşı tarafa kal geliyor :)

Okurken sinir oldum yaaa. Sevgiliyken geziyordunuz nişanlıyken gezmek mi sorun oldu? En en en uzak mesafeye taşın bence.
Allah yardımcın olsun demeye geldim.

Ben de Allah yardımcınız olsun demeye geldim. Uzaklık konusundan geri adım atmayın. Uzakta yaşayın. Yoksa bu iş de siz de bitersiniz

P

Zindan edecek anladim da . En az hasarla nasil atlatilir öneriniz var mi ?
Mesafe,mesafe,mesafe.
Birde laf dalaşi değil ama yeri gelince cevap vermek,
Mesela eşiniz göreve gidince,ne münasebet evlilik sorumlulugunu alıp evlendiysem başımın çaresine de bakarım.
Mesela konuşurken mi yakaladı, araya girdi iki kişi konuşurken araya girilmez diyerek veya bilmek istiyor, o bizim aramızda mahrem herşeyi bilmek zorunda değilsiniz diyerek.
Aramaya gelince sessize alıp otururum,giderken de açarım teli

burda bı arkadas var lütfen onun konularini oku G greengirll

hemen hemen ayni durumunuz. o bosandi hemde çok yakin zamanda

sizin durum sandığımdan da vahim green sana anlatsin tecrübelerini

kac kurtar kendini bacim deli misin

Sağol canım benim o kadar kötü şeyler yasatti ki kaynanam bana hep düzelir dedim alttan aldim mesafe koydum ama olmadi.küçücük bebeğimle kaldim şükür ailem arkamda destek oluyorlar.Bundan sonra evladim icin yaşarim kesinlikle evlenmem.yuvami yiktilar onlarda huzur bulamasinlar evladimin ahi yeter onlara

Farkında değilsiniz ama nişanliniz şuan da annem de annem diyor. Sizin onlara saygılı olup cevap vermemenizi bekliyor. Ben buradan okuduğum konulardan şunu çıkarıyorum maalesef sizin sonunuz iyi gözükmüyor.

çok üzüldüm canım bebise, ama dag gibi annesi var onun. çok şükür ailen de sahip çıkmış size. bundan sonra güzel olur inşallah hayatınız.

isin falan var mıydı peki. gecinebilecek durumda mısın.

İyi dileklerin için sagol canim.Şükür iyi bir işim var ailemin de maddi durumu iyi.bundan sonra evladimi büyütüp yoluma devam edeceğim.bir de genç kizlarimizi böyle kaynanalarin nasil yuva yıktıklarını anlatip en azindan onlarin evliliği yıkılmasın diye deneyimlerimi anlatacağim.

Ben de bazen laf söylüyorum da bu konu da bir şey söyleyemedim biliyordum bu konuda kaynanamla muhatap olursam cok sinirliydim agzimdan cikani kulagim duymazdi ve sonu gelmezdi . Nişanlima da iyi niyetle söylenmiş degil öyle olsaydi çok farkli bir uslup kullanirdi burdaki terbiye ve ahlak kiyaslamasinda bana hakaret ediliyor dedim . Annem ileri görüslü bir insa n böyle seylere karismazdi ama ne düsundu o anda aklini çözemiyorum ben onunla konusurum uyaririm bir daha olmaz diyor . Az önce telde konustuk annesi evde degilmis gelince konusacakmis.

keşke anasina dayanamayan danaciklar evlenip de kimsenin hayatini calmasa

bundan sonra tek tabanca yasayacagini da düşünme lutfen. hayat bu karşına kim bilir nasil insanlar çıkacak. daha gencsin hayatın basindasin. onlar amacina ulasti diye sen niye tecrit olacaksin mutluluktan. her türlü mutluluk senin hakkın

Ne desem bilemedim. Sanirim kayinvalide sebebi ile ayrildiniz. Allah kolaylik ve sabir versin insallah bundan sonraki hayatinizda haketmediginiz şeyleri yaşamak durumunda kalmaz huzuru bulursunuz . Dualarim sizinle. Ben de insallah en dogru karari veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…