- 11 Mart 2013
- 33.685
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.070
- 798
- 33
- Konu Sahibi Karadenizliyasmin
-
Ya bir kere de ben hamile filan değildim tam geçen Sene bu zamanlar eşim afrinde görevde bende kv kalıyordum çok az onda kalmaya dayandım zaten 6 ay gitti 1 hafta kv de dayandım neyse . Bana çocuk yapın diye baskı yapıyorduAynen öyle bide cocugu annelerinden kiskanmalari yok mu bi sahiplenmeler sanki sanirsin o dogurdu
Olmaz sizin cocugunuz sizin degil kaynananin cocugu nedense erkek evladin cocuklarina dahada bi düskün oluyorlarYa bir kere de ben hamile filan değildim tam geçen Sene bu zamanlar eşim afrinde görevde bende kv kalıyordum çok az onda kalmaya dayandım zaten 6 ay gitti 1 hafta kv de dayandım neyse . Bana çocuk yapın diye baskı yapıyorduseni doktora götüreyim filan diyordu sonra bana dedi ki sen çocuğu yap istediğin gibi git ( İskenderun’a eşim geliyordu oraya gidip geliyordum ) benim üzerime at ben bakarım ( yalan hayatta bakamaz görümcem sağlık için yüzmesi gerekiyordu haftada 2 gün 3 saat bak dedi bakmadı çocuğa ) dedi . Bende dedim ki sen kızlarının çocuklarına bak gerekince benim ihtiyacım yok dedim bana diyor ki onların anneleri babaları var bende benimde çocuğumun annesi babası var sen merak etme olunca biz çocuğumuza bakarız dedim ama bu lafı çok zoruma gitmişti
En nefret ettiğim şeydir ayrımcılık . 750 km uzak şehirde yaşıyoruz evlendik evleneli 2 kere geldiler bize onu da ben 40 kere davet ettim de zorla geldiler . Şimdi diyor ki her ay geleceğim bebek doğuncaOlmaz sizin cocugunuz sizin degil kaynananin cocugu nedense erkek evladin cocuklarina dahada bi düskün oluyorlar
Sen bir tane daha yaparsın geleneksel bir şaka sanırım üstünde durup ciddiye almak manasız. Aralıksız 15 dk ağlayınca cocuk al annesi al al derler.Benim anladığım kaynana kendi basbayağı el koyacak çocuğa. Geline sen bir tane daha yaparsın dediğine göre.. Bunlar kendini ne sanıyor yahu??
Konu sahibi arkadaşım sen kendini hiç üzme. Tavrını koy, ben çocuğumu başkası için doğurmuyorum de. Çok istiyorsa bir tane de o doğursun.
Benim anladığım kaynana kendi basbayağı el koyacak çocuğa. Geline sen bir tane daha yaparsın dediğine göre.. Bunlar kendini ne sanıyor yahu??
Konu sahibi arkadaşım sen kendini hiç üzme. Tavrını koy, ben çocuğumu başkası için doğurmuyorum de. Çok istiyorsa bir tane de o doğursun.
Çalışmıyorsunuz ve evdesiniz butu n gün tabiki anne olarak siz bakacaksınız ne münasebet her doğuran oraya buraya atsın en zor zamanı en güzel zamanı geçtimi aman büyüttüm deyip otursun yok öyle yapmasını bilen bakmasinida bilecek...ve vermekte büyük hata yaparsınız zaten çünkü çalışmiyorsunuz haa hasta olursunuz çok darda kalırsınız o an verirsiniz o başka ama gereksiz vermeler saçma ve şimdiden kavga etmeyin kısaca deyin doğurduysam bakmasinida bilirim gerek olursa size bırakırım tsk bitti bu kadar
Ahh canımm bende senin gibiydim inanki hiçte işler öyle gitmiyor şimdiden kafana bunları taktığına üzüleceksin, bak bu günlerin tadını çıkar kimseyi duyma inanki çocuğu kucağına atıp kaçacaklar bak göreceksin :)Kaynanam daha hamileyim doğmadan çocuk icin plan yapıyor ailenin ilk torunu akşam aradii beni bir yerde mama sandalyesi görmüş bana diyor ki siz evinize gidince yada gezmeye size resim atarım yani çocuk orda kalacak ben evimde çocuğum acaba ne durumda diye düşüncem bende dedim ki çocukta benle gelir diyoki sen bi tane daha yaparsın dedim yapmam biz ona çok iyi bakarız sizle durmazki zaten falan filan çocuğu hiçbir para anne sevgisinden mahrum edemez.
Tek kalabilmesi için bunu bir kac saatliğine yapabilirsiniz zaten büyüdüklerinde bellu bir yaştan sonra sizden uzakta kalabilirler bunu bebekken yapmayin ve evet onu siz doğurduysanuz kimliğimde anne adı sizseniz o sizin çocuğunuz ve sorumluluğu size aitMerak ettim, ayni seyide anneanneler için düsünüyormusun? Ne demek "vermek". Sanki esya üzerine konusuyorsun. Kendim için konusuyorum, ben anne isem benim annemde anneannedir ve kaynanamda babaannesidir. Kizimin benim sevgime ne kadar çok ithiyaci varsa, anneanne ve babaanne, dede sevgisinede ithiyaci var.
Benden bagimsiz olup, baska bir yerde tek kalmaya ihtiyaci var. Bensizde birseyleri ögrenmeye ihtiyaci var. Kizim bir esya degil, tapusu bende degil. O bir birey ve birçok farkli seylere ithiyaci var.
Onu geçtim benimde ihtiyacim var. Benimde tek kalmaya ihtiyacim var. Benimde uykuya ihtiyacim var. Aksam geç yatmaya, esim ile gezmeye, esim ile film keyfi yapmaya ihtiyacim var.
Daha öncede yazdim, sadece anne rolüne bürünmek hem evlilik, hem çoçuk için tehlikedir.
Tek kalabilmesi için bunu bir kac saatliğine yapabilirsiniz zaten büyüdüklerinde bellu bir yaştan sonra sizden uzakta kalabilirler bunu bebekken yapmayin ve evet onu siz doğurduysanuz kimliğimde anne adı sizseniz o sizin çocuğunuz ve sorumluluğu size ait
Ne anlatmak istemisseniz olmamış.Kaynanam daha hamileyim doğmadan çocuk icin plan yapıyor ailenin ilk torunu akşam aradii beni bir yerde mama sandalyesi görmüş bana diyor ki siz evinize gidince yada gezmeye size resim atarım yani çocuk orda kalacak ben evimde çocuğum acaba ne durumda diye düşüncem bende dedim ki çocukta benle gelir diyoki sen bi tane daha yaparsın dedim yapmam biz ona çok iyi bakarız sizle durmazki zaten falan filan çocuğu hiçbir para anne sevgisinden mahrum edemez.
Bak şöyle düşün herkes çocuk bakamıyor bunu gözlerimle şahit oldum İnan bana tüm samimiyetimle söylüyorum. Sen şanslı kesimdesin annen bakabiliyor ilgileniyormuş . Benim annemde mesela Şahane bakar birkaç kere kuzenimin ihtiyacı olmuştu oğlunu anneme bıraktı . Kayınvalidem mesela öyle değil ne yazıkki görümcemin bir oğlu vardı tüp bebek yaptıracaktı bizde izinde kv evindeyiz . Dedim ki bak anne gidip ablamın oğlunu buraya getir ben ilgilenirim burada Ablam da operasyon dönüşü buraya gelir sende yatar dinlenir zorladım biraz kabul etti . Sabah gitmiş oğlanı alıp getirdi getirirken çocuk düşmüş dudağı patladı geldi ki kan içinde ağzı burnu . Kv bozuldu öğleden sonra damat kızı bırakmaya gelecek bana diyor ki oğlan uyuyor babasına söylemeyin düştüğünüDaha öncede yazdim, kizimi ayda bir annemlere birakirim bir hafta sonu için. Hiçte sorun olmadi. Kendime gelmeye ihtiyacim var. Ve orda zaten çok seviliyor, annemler çok ilgileniyor. Yani çoçugun her saat, her dakika anneye ihtiyaci yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?