Kaynanam

Aynen öyle bide cocugu annelerinden kiskanmalari yok mu bi sahiplenmeler sanki sanirsin o dogurdu
Ya bir kere de ben hamile filan değildim tam geçen Sene bu zamanlar eşim afrinde görevde bende kv kalıyordum çok az onda kalmaya dayandım zaten 6 ay gitti 1 hafta kv de dayandım neyse . Bana çocuk yapın diye baskı yapıyordu seni doktora götüreyim filan diyordu sonra bana dedi ki sen çocuğu yap istediğin gibi git ( İskenderun’a eşim geliyordu oraya gidip geliyordum ) benim üzerime at ben bakarım ( yalan hayatta bakamaz görümcem sağlık için yüzmesi gerekiyordu haftada 2 gün 3 saat bak dedi bakmadı çocuğa ) dedi . Bende dedim ki sen kızlarının çocuklarına bak gerekince benim ihtiyacım yok dedim bana diyor ki onların anneleri babaları var bende benimde çocuğumun annesi babası var sen merak etme olunca biz çocuğumuza bakarız dedim ama bu lafı çok zoruma gitmişti

Olmaz sizin cocugunuz sizin degil kaynananin cocugu nedense erkek evladin cocuklarina dahada bi düskün oluyorlar

Olmaz sizin cocugunuz sizin degil kaynananin cocugu nedense erkek evladin cocuklarina dahada bi düskün oluyorlar
En nefret ettiğim şeydir ayrımcılık . 750 km uzak şehirde yaşıyoruz evlendik evleneli 2 kere geldiler bize onu da ben 40 kere davet ettim de zorla geldiler . Şimdi diyor ki her ay geleceğim bebek doğunca he gelirsin dedim bende içimden kabul eden var sanki .

İnsan ilk hamileliğinde böyle bir korkuya kapılıyor sanırım ben de kağanda yaşadım. Sebebi hani babaanne hiç annesine elletmedi vs duyumlar...ama öyle olmuyor anlayacaksın konu sahibi, ah biri gelse 1 saat başında dursa da bir uyusam falan diyorsun.. Kağan 3 yaşına girecek annem falan gelirse bayram ilan ediyorumn.

Benim anladığım kaynana kendi basbayağı el koyacak çocuğa. Geline sen bir tane daha yaparsın dediğine göre.. Bunlar kendini ne sanıyor yahu??

Konu sahibi arkadaşım sen kendini hiç üzme. Tavrını koy, ben çocuğumu başkası için doğurmuyorum de. Çok istiyorsa bir tane de o doğursun.

Sen bir tane daha yaparsın geleneksel bir şaka sanırım üstünde durup ciddiye almak manasız. Aralıksız 15 dk ağlayınca cocuk al annesi al al derler.
Yazın tatilin son günleri benim yavru ishal oldu ayıptır söylemesi. Banaannesi ayyy keşke dün denize sokturmasaydım, bilseydim götürtmezdim denize dedi vallahi anne ben götürürdüm annesi olarak amA hasta olacağını bilsem BEN zaten izin vermezdim. Sen istesende dedim hımm dedi

Konu çok kopuk geliyor bana. Bence kv'de o tepkiyi o sekilde vermedi. Konusurken baska bir zaman "bir tane daha yaparsin" demistir ve konu sahibi bunuda "kullaniyor" yani kv'desine karsi.

Yoksa kimse "bir çoçugun yeri annesinin yaninda" dediginde "bir tane daha yaparsin" demez.

Ayni cümleleri bir gelin annesi kursa, sorun olmaz. Hatta "annem bak beni düsünüyo" denilirdi.

Çalışmıyorsunuz ve evdesiniz butu n gün tabiki anne olarak siz bakacaksınız ne münasebet her doğuran oraya buraya atsın en zor zamanı en güzel zamanı geçtimi aman büyüttüm deyip otursun yok öyle yapmasını bilen bakmasinida bilecek...ve vermekte büyük hata yaparsınız zaten çünkü çalışmiyorsunuz haa hasta olursunuz çok darda kalırsınız o an verirsiniz o başka ama gereksiz vermeler saçma ve şimdiden kavga etmeyin kısaca deyin doğurduysam bakmasinida bilirim gerek olursa size bırakırım tsk bitti bu kadar

Ailenin ilk torunu olacak, şimdi heyecan doruktadir. Arkadaşların dediği gibi hevesini şimdiden kırmayın kadının ihtiyacınız olunca rica edebilesiniz iki saat bakması için. Ayrıca mama sandalyesi filan ne güzel düşünmüş. Şu sen bir tane daha yaparsın lafı da herkese söyleniyor. Ben doğum yaptığımda da hastane ziyaretine gelen sen bir tane daha yapsana bunu biz alıp gidelim derdi tamam hemen yapıyorum kuluçkaya yarın çıkar derdim

Merak ettim, ayni seyide anneanneler için düsünüyormusun? Ne demek "vermek". Sanki esya üzerine konusuyorsun. Kendim için konusuyorum, ben anne isem benim annemde anneannedir ve kaynanamda babaannesidir. Kizimin benim sevgime ne kadar çok ithiyaci varsa, anneanne ve babaanne, dede sevgisinede ithiyaci var.

Benden bagimsiz olup, baska bir yerde tek kalmaya ihtiyaci var. Bensizde birseyleri ögrenmeye ihtiyaci var. Kizim bir esya degil, tapusu bende degil. O bir birey ve birçok farkli seylere ithiyaci var.

Onu geçtim benimde ihtiyacim var. Benimde tek kalmaya ihtiyacim var. Benimde uykuya ihtiyacim var. Aksam geç yatmaya, esim ile gezmeye, esim ile film keyfi yapmaya ihtiyacim var.

Daha öncede yazdim, sadece anne rolüne bürünmek hem evlilik, hem çoçuk için tehlikedir.

Ahh canımm bende senin gibiydim inanki hiçte işler öyle gitmiyor şimdiden kafana bunları taktığına üzüleceksin, bak bu günlerin tadını çıkar kimseyi duyma inanki çocuğu kucağına atıp kaçacaklar bak göreceksin :)

Hanim efendi benim kızım şuan 1 yaşında ve yaşını doldurana kadar gecr gündüz hep ağlardı eşimle 1 yıl güzel zaman geçirmedik ve şimdi çok şükür kızım bambaska bi çocuk oldu gece kizlarim erken uyur bende eşimle güzel vakit geçirebiliyorum gündüz zaten bu fırsat olmuyor kendisi çalışıyor bir pazar günü de keyfimize göre dışarı çıkıyoruz bunun çocukla alakası neki ve bu tür şeyler her zaman var bunu bildiğiniz halde çocuk yapmanız bir tuhaf siz yanınızda olduğunuz sürece çocuğunuzla gidin annenize veya kaynananıza ama mecburi durum olmadan gereksiz lütfen bu kafadakiler çocuk yapmasın çünkü ağır bir sorumluluktur bu...

Arkadaşım şu an hormonlardan da böyle ters geliyordur sana.
Benim kendi ozbeoz ablam, uyurken kaçıracağım yanından diyordu, ben hamileyken, ona bile bileniyordum
Hem olunca kimse kolay kolay bakmıyor öyle, korkmayın..

Tek kalabilmesi için bunu bir kac saatliğine yapabilirsiniz zaten büyüdüklerinde bellu bir yaştan sonra sizden uzakta kalabilirler bunu bebekken yapmayin ve evet onu siz doğurduysanuz kimliğimde anne adı sizseniz o sizin çocuğunuz ve sorumluluğu size ait

Daha öncede yazdim, kizimi ayda bir annemlere birakirim bir hafta sonu için. Hiçte sorun olmadi. Kendime gelmeye ihtiyacim var. Ve orda zaten çok seviliyor, annemler çok ilgileniyor. Yani çoçugun her saat, her dakika anneye ihtiyaci yok

Ne anlatmak istemisseniz olmamış.
Eğer çocuğunuzu kv den uzak tutmak istiyorsanız o da yanlış. Onlarda heyecanlı onlar da bekleyiş içinde, onların da o çocukla anı biriktirmeye hakkı var ve çocuk gelişiminde aile büyüklerinin katkısı yadsınamaz.
Ne olmuş yani bir işiniz çıkınca kv bir süre ilgilense , çocukla anne bağı mı yok olacak???
Elbette çocuğu goturebileceginjz yerlere yanınızda götürün ama kv size destek olmak istemiş bunda ne var.
Benim kv de sorsalar ben iki tane daha dogurayim hiç ara vermeden hepsi bir büyüsün onlar da bakarmış. Sağ olsunlar ama ben öyle yapmicam . şimdi de her türlü desteği veriyolar. Yukarda Allah var , Allah gencinden versin doğumda hayatımı kaybetsem gözüm arkada kalmaz, eşim ,annem, kv ... Çok güzel bir aileye sahibim ve çok iyi büyütülür. Ancak anne ihtiyacını karşılayamaz. Demem o ki kv karşı cephede gormeyin siz rakip değilsiniz

Kadın çalışıyor ve parası var
Ayrıca siz dışarı gittiğinizde bana bırakırsanız ben size resim yıllarım merak etmessiniz demiş galiba
Ama gelin hanım bundan rahatsız olmuşsen
Sen bir digum yap nefes alamayacak hale gel bak o zaman annecim azcik sana bırakıp biraz dinlenebilir miyim diye kendin söylersin...

Bak şöyle düşün herkes çocuk bakamıyor bunu gözlerimle şahit oldum İnan bana tüm samimiyetimle söylüyorum. Sen şanslı kesimdesin annen bakabiliyor ilgileniyormuş . Benim annemde mesela Şahane bakar birkaç kere kuzenimin ihtiyacı olmuştu oğlunu anneme bıraktı . Kayınvalidem mesela öyle değil ne yazıkki görümcemin bir oğlu vardı tüp bebek yaptıracaktı bizde izinde kv evindeyiz . Dedim ki bak anne gidip ablamın oğlunu buraya getir ben ilgilenirim burada Ablam da operasyon dönüşü buraya gelir sende yatar dinlenir zorladım biraz kabul etti . Sabah gitmiş oğlanı alıp getirdi getirirken çocuk düşmüş dudağı patladı geldi ki kan içinde ağzı burnu . Kv bozuldu öğleden sonra damat kızı bırakmaya gelecek bana diyor ki oğlan uyuyor babasına söylemeyin düştüğünü dün de kv görümce küçük oğlan kv nin yazlığında halı yıkamaya gitmişler kv kızını yıkasın diye götürmüş daha doğrusu . Görümce markete deterjan almaya gitmiş kv oğlanla arabadan inerken mi nasıl olduysa artık çoçuğun eline kapıyı kapatmış eli şişmiş morarmış aile grubuna resim atmışlar . Küçük görümcem kırık bu niye doktora götürmediniz dedi kv de babasını bekliyor acile gidecek dedi ki kv araba kullanıyor olay onun arabasında oldu niye çocuğu bindirip acile götürmüyor acaba ? Acile gitmişler el kırık ve ta dirseğe kadar alçıya alınmış bu çocuk 3 yaşında . Ben kv ye güvenip çocuk emanet etmek istemem şahsen .

Hamilelikte gelinlerin kv şikayetleri;
Bana sormadan kıyafet almışlar.
Annemlerin durumu hiç iyi değil. Değilse annem bana neler alırdı.
Siz gezin ben bakarım dedi.
Ben torunuma bakarım dedi.
Torunumu size vermem dedi.
Arayıp nasılsın demedi.
Başım döndü eve gelip bana bakmadı.
Hamile halimle beni yordu.
Ben torununu gezmeye götürürüm dedi. Hem de bana sormadan.
Doğumda yanıma gelmesini istemiyorum.

Bebek doğduktan sonraki şikayetler;
Bi parça kıyafet almadı. Neymiş, belki beğenmezmişim.
Lohusa halimle biraz dinleneyim dedim torununa bakmadı.
Eşimle yemeğe çıkmak istedik bakmadı.
Annem çok hasta kendine bile bakamıyor. Değilse asla kayinvalideme minnet etmem.
İnsan torununu hiç merak etmez mi?
Sürekli görüntülü aramak istiyorlar.
Bebeğimi almış kendi başına parka götürmüş/götürmemiş.
Onun yüzünden sütüm kesildi.
Doğumda gelmedi.
Doğumda geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…