- 30 Ocak 2019
- 6.317
- 29.141
- 228
- Konu Sahibi hayatagaci94
-
Neden türkiyede bu kelimeler çok kullanılıyoBi eczacının kaynanamgil ve kaynatam sıfatlarını kullanacağını hiç sanmıyorum ya. Canınız sıkıldı herhalde sizin.
evde oturup çalışmıyosun, kocan tek başına istanbulda kira ödeyip ev geçindiriyo. takmışsın kocanın ailesine kaç tane konu açmışsın. sen tedavi ol bence önce çocuk falan düşünmeMerhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Daha ortada bi eczane bile yokken bu neyin hesabı ben eczane açarsam onlar da ortak olursa ooo hele bi açın eğer kendi sermayenizle açarsanız kazanca da kimseyi karistirmazsiniz olur biterPeki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce
Şöyle ki hala eczane için dükkan bakıyorum. Sadece kafamı kurcalayan soruları sormak istedim . Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye. Zaten ilk defa konu açtım ve yeni üye oldum.Cidden eczacılık mı okudunuz ya iş bulamadınız yani çok ilginç
Benim arkadaşlar köpek gibi tatile çıkıyor eczacı olanlar
Çatır çatır
sanki eş ailesinden başka bir gelir kapınız yokmuş gibi konuşmuşsunuz
Ay evet size ev almadılar şimdi de yazlık aldılar size de yardım etmiyorlar eşiniz de bir şey demiyor
eee ne yapacaksınız üzülmeye devam edin madem
Şöyle ki eşimin amcasının üç tane gelini var ve aynı apartmanda oturuyolar onlar da taş taş üstüne bişey koymadılar üstelik ev hanımı bi gelirleri de yok. Onlara bedavadan ev veriyolar. Üstelik yazlık aldıklarında o apartmanda bulunan herkes niye oğluna ev almadın gittin yazlık aldın diye benim yanımda sordular.Kusura bakmayın da çok komik düşünce tarzınız
Hem de okuması zor bi bölümü bitirmişsiniz
Ama klasik eski usül gelin kafası eğitim filan dinlemiyor demek ki
En çok da buna şaşırdım
Taş üstüne taş koymuşluğunuz olmasın ama size ev alınsın, araba alınsın
Hem de kayınailenizin bütçesinden
Güzel kafalar ne diyeyim
Eczanenize konu gelince de paranızı zorla kasadan almazlar herhalde
En baştan sınırınızı çizin
Kimseyle ortak olmayacağınızı söyleyin
Yoksa siz size ev, araba alınır diye mi eczane parasını paylaşmakta bi sorun görmediniz?
Bakın noktalama işaretleri ve yazım yanlışları düzeliverdiŞöyle ki hala eczane için dükkan bakıyorum. Sadece kafamı kurcalayan soruları sormak istedim . Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye. Zaten ilk defa konu açtım ve yeni üye oldum.
Değil tabi ki bunu diyebilen insanların görgüsü çok farklıdırPeki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce
E size ne amcasının parasını nasıl harcamaya karar verdiğinden?Şöyle ki eşimin amcasının üç tane gelini var ve aynı apartmanda oturuyolar onlar da taş taş üstüne bişey koymadılar üstelik ev hanımı bi gelirleri de yok. Onlara bedavadan ev veriyolar. Üstelik yazlık aldıklarında o apartmanda bulunan herkes niye oğluna ev almadın gittin yazlık aldın diye benim yanımda sordular.
Ben de tam olarak bunu yazacaktım , kaynatam ve kaynanamgilBi eczacının kaynanamgil ve kaynatam sıfatlarını kullanacağını hiç sanmıyorum ya. Canınız sıkıldı herhalde sizin.
Yoh kız bence ay sonunda tüm paraları toplayıp bölsünlerE size ne amcasının parasını nasıl harcamaya karar verdiğinden?
Ayrıca siz de ev hanımısınız 2 yıldır zaten çalışmıyorsanız
Diploma sahibi olmak çalışmayan insanları ev hanımlığından muaf tutmuyor
Kendinizden aşağıda görür gibi yazmışsınız ama aslında eşitsiniz amcanın gelinleriyle
Ona bakarsanız bazı anne babalar da çocuğuna şirket bırakıyor filan
Tüm anne babalar bırakacak diye şarta dönüşmüyor bu uygulama
Tavsiyem kendi gelirinizle geçinmeyi kendinize ilke edinin
Yoksa ömür boyu onun bunun parasının hesabını yapar durursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?