- 20 Ağustos 2021
- 40
- -16
- 1
- Konu Sahibi hayatagaci94
-
Tabi iki tane varsa bi tanesini gelinime vKendinize bi şeyler almayın
Geline biriktirin lütfen
Şimdi kendinize ev araba alırsanız sonra o evi arabayı geline vermek daha zor gelir ilerde
Gelinler çok önemli çünkü biliyorsunuz
şöyle ki eşimin amcasıyla aynı apartmandalar hatta iki amcasıyla hepsinin gelinlerinin aynı apartmanda çok güzel evleri var . Bi tanesi de başka yerde oturuyodu ona da gittiler ev aldılar çünkü hak geçmesin diye. Kimse gidip kendine yazlık almadı. Hatta onlar yazlık alınmasının yanlış olduğunu söylediler niye çocuğuna almadınız dediler çünkü onların ailede öyle. Ama bizimkilere gelince kendilerini düşünüyolar herkes kendi oğlunu düşünürken onlar da kendilerini.Otobüs meselesine açıklık getirdiniz mi? Ortaklığın kaynağı ne? Yani siz ve eşiniz katkıda mı bulundu? Eczaneyi nasıl açacaksınız?Eğer parayı onlar verecek , siz işletecekseniz, üzgünüm ama evet onlar da ortaklar. Ama sanırım şöyle düşünüyorsunuz: eşim onların oğlu dolayısıyla onların gelirine ortak olmalı.Ama siz de kendi ailenizin kızısınız , onlar bu hikayenin neresinde? Mesela onlar da size ev almalı değil mi?Ya da herkes kendi çalışıp kendi hayatını kursa daha iyi olmaz mı?
Düğündeki altınlarımla eczaneyi açıcam. Bu şekilde açmama rağmen ortak oluruz dediler ama biz kabul etmedik. Tabi eşim bunu söylerken bile o kadar zorlandı kiBen otobüs için eşinizin beş kuruş katkısı olduğunu düşünmüyorum nedense. Anne,baba her şey hepimizin oğlum vs dediyse işte onu ortak anlamışsınızdır. Ya da eşiniz orda çalışıyorsa maaşlı eleman gibi nasıl olsa oğluyum ortağız diye düşünüyor olabilir. Eczane açacak paranız olduğunu da hiç sanmıyorum nedense. Büyük ihtimalle yer bulsanız 2 senedir(!) açmak için tüm parayı kayınpeder verecek. Onun için ortak olur gelir demiştir. Bu kadar araba peşine düşen bitinin eczane açacak param var demesine hiç inanmadım.
Yahu kayınbabanız zamanında kardeşleriyle bina yapmıştır ve ya onlara da babalarından kalmıştır. Amcanın evinden size ne? Amca gelinini oturtmuş çünkü canı istemiş. Yine size ne? Aynı apartmandaki çatı katı eşinize teklif edilmiş ama EŞİNİZ İSTEMEMİŞ(!) farkında mısınız? Hakkınız olan kayınpeder teklif ederse çatı katında oturmaktır. Amca oğullarına dışardan ev almış mı? Hiç sorgulamıyorsunuz ama(!) Eğer beğenmiyorsanız kendi evinizi kendiniz alın. Milletin yazlığına da karışmayın.Tabi iki tane varsa bi tanesini gelinime v
şöyle ki eşimin amcasıyla aynı apartmandalar hatta iki amcasıyla hepsinin gelinlerinin aynı apartmanda çok güzel evleri var . Bi tanesi de başka yerde oturuyodu ona da gittiler ev aldılar çünkü hak geçmesin diye. Kimse gidip kendine yazlık almadı. Hatta onlar yazlık alınmasının yanlış olduğunu söylediler niye çocuğuna almadınız dediler çünkü onların ailede öyle. Ama bizimkilere gelince kendilerini düşünüyolar herkes kendi oğlunu düşünürken onlar da kendilerini.
Evet aldı dışardan ev amcası çünkü olması gereken o.Yahu kayınbabanız zamanında kardeşleriyle bina yapmıştır ve ya onlara da babalarından kalmıştır. Amcanın evinden size ne? Amca gelinini oturtmuş çünkü canı istemiş. Yine size ne? Aynı apartmandaki çatı katı eşinize teklif edilmiş ama EŞİNİZ İSTEMEMİŞ(!) farkında mısınız? Hakkınız olan kayınpeder teklif ederse çatı katında oturmaktır. Amca oğullarına dışardan ev almış mı? Hiç sorgulamıyorsunuz ama(!) Eğer beğenmiyorsanız kendi evinizi kendiniz alın. Milletin yazlığına da karışmayın.
Yoo hiç de olması gereken o değilEvet aldı dışardan ev amcası çünkü olması gereken o.
Baya altın takmışlar en azından bak. Şu kadar altın isterim mı dediniz yoksaDüğündeki altınlarımla eczaneyi açıcam. Bu şekilde açmama rağmen ortak oluruz dediler ama biz kabul etmedik. Tabi eşim bunu söylerken bile o kadar zorlandı ki
Eczacı olup çalışmayan siz, kendi parasıyla aldıkları evleri hak gören de siz.Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Benim parama göz dikenin ben de parasına göz dikerim
Yoo olması gereken o değil.Evet aldı dışardan ev amcası çünkü olması gereken o.
Bu kafadan bende istiyorum. Eczanede var mı bişeyler?Evet aldı dışardan ev amcası çünkü olması gereken o.
Ben de yiyebildigimi yer kalanını bağışlardım. Ama bizim kültürde pek yok öyle şeyler. Zaten onun için şimdiden para,mal,mülk derdine düşüyor gelinler,evlatlarYoo hiç de olması gereken o değil
Olması gereken çalışıp kendi evinizi ve arabanızı almanız
Umarım kayınpeder ve kayınvalide miras bırakayım derdine düşmez de yaşarken hepsini satar yer
Sonra siz şok
Gelinim olsaydınız ben her şeyimi satar yerdim
Çok ciddi söylüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?