- 7 Nisan 2016
- 981
- 1.605
- 113
- 42
- Konu Sahibi hayatagaci94
-
Toplu taşıma kullansan mesela?Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem.
Saçmalama lütfenToplu taşıma kullansan mesela?
Ben evliyim ama uzak yerde çalışıyorum. Yoksa evli değilim de haberim mi yokBekar olsaydım ben de uzak demez çalışırdım ama evliyken öyle olmuyo işte. Uzak yere gidip sonra çıktığım da oldu. Teşekkürler yazdıklarınız için.
Biz evlenirken esim dediki, ben tek cocugum gel annemgilin yanina gecelim dedi. Dugun borcumuz 2seneye biter ve biz de bu evden cikar kendi evimizi aliriz dedi. Annemgil moderndir, hic birseyine de karismazlar dedi. Ikimizde calisiyoruz,yorgunuz.. onlarin varligi bize avantaj dedi. Hem de qnnemler kisin 4 ay yanimizda olurlar, 8 ay da memlekette olurlar dedi. Bosuna niye kira parasi odeyelim,hem evler de kotu istanbulda dedi. 2 sene sonra cikariz nasilsa,para biriktiririz bu sürede de deyip evlendim, kiralik evlere bakmadik.Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Şimdi gördüm, görmez olaydım. Anne babası oğluna ev araba alamıyorsa = çocuğu doğurup sokağa atıyormuş ahsjahjs sayko bir tipleme daha.Saçmalama lütfen
Koskoca eczacı diplomalı gelin alıp bi de toplu taşıma mı kullandırtsınlar
Üstelik de kendi oğullarından 3 kst mı 5 kat mı ne çok kazanacakmış
Aradakü farkı eş ailesi kapamalı derhal
Ya gerçekten bu insanları anlamıyorum.Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Saçmalama lütfen
Koskoca eczacı diplomalı gelin alıp bi de toplu taşıma mı kullandırtsınlar
Üstelik de kendi oğullarından 3 kst mı 5 kat mı ne çok kazanacakmış
Aradakü farkı eş ailesi kapamalı derhal
Esiniz otobusun ön camını falan mi sildi, lastiğini mi sisirdi? Ortagiz diye cigirip nasil ortaksiniz sorularina israrla yanit vermeyince bundan baska ortaklık gelmiyor aklıma.
Şimdi gördüm, görmez olaydım. Anne babası oğluna ev araba alamıyorsa = çocuğu doğurup sokağa atıyormuş ahsjahjs sayko bir tipleme daha.
Eltimgile 10 bize 1 veriyi.bu bana birini hatırlattı
zaten sitede bu fikri savunan 3-5 kişi var
çok şükür çoğu kadının aklı başında ayakları yerde
O miktarda maaş alan okumuş insalar tanıyorum, hanımefendiyle kolay kolay evlenmezlerdi. Eczacı tercih edilir ama eczacı olduğundan şüphe ettim. Son dönemdeki düzenlemelerle paran olsa bile eczane açmanın zorlaştığı herkesin malumu. İlaç firmaları gayet de eczacı işe alıyor, servisi olmayan ilaç firması görmedim. Eczacılar akademisyen oluyor, gazeteler de köşe yazarı oluyor. Hanımefendi en güzel mesleklerden eczacılık okuyup nasıl evde oturup aklını ‘‘kayanatasıgil’’e meşgul edebilir anlayamadım.bu hesaplara düşen bir kadınından kendinden az kazanan biri ile evlenmesi hata zaten
gidip min 60bin kazancı olan biriyle evlenmeliydi
O miktarda maaş alan okumuş insalar tanıyorum, hanımefendiyle kolay kolay evlenmezlerdi. Eczacı tercih edilir ama eczacı olduğundan şüphe ettim. Son dönemdeki düzenlemelerle paran olsa bile eczane açmanın zorlaştığı herkesin malumu. İlaç firmaları gayet de eczacı işe alıyor, servisi olmayan ilaç firması görmedim. Eczacılar akademisyen oluyor, gazeteler de köşe yazarı oluyor. Hanımefendi en güzel mesleklerden eczacılık okuyup nasıl evde oturup aklını ‘‘kayanatasıgil’’e meşgul edebilir anlayamadım.
Benim bi arkadasımın eşi arkadasıma annenler ölünce bize neler düşer( mal mülk) diye sormuş,adam resmen bu anın hayalini kurmuş var boyle insanlar boyle hayaller...Mirasta hakkınız yok hanımefendi eşinizin annesi babası ölünce alırsınız henüz değil sabredin, çirkinleşmeyin lütfen.
Her evlada ev araba almak ta ciddi bi zenginlik gerektirir, birine alıp oburlerını ayırmak ta tabiki olmaz, ya gercekten bazı ınsanlara ne desek boş.takmış bikere.Otobüse sadece eşiniz mi ortak, diğer kardeşlerin de ortaklığı var mı? Ortaklık için eşiniz para mı vermiş? Cevabınız eşinizin para verdiği yönünde ise her ay otobüsten size bir gelir geliyor mu? Benzer sorular sorulmuş, cevap vermemişsiniz. Otobüste eşinizin parası varsa ve payına göre aylık gelirden verilmiyorsa eşinizle konuşup ya ortaklıktan ayrılmalı ya da aylık payınıza düşen geliri almalısınız. Diğer kardeşlerin de payı varsa onlara da haksızlık yapmamalısınız tabi. Otobüse eşiniz de kardeşleri de para vermediyse zaten ortada ortaklık diye bir şey yoktur. Aile lütfedip evlatlarına 'Siz de ortaksınız.' diyip maddi yardımda bulunuyordur. Eşinizin amcasının kendi tercihidir oğullarına ev almak ya da almamak. Olması gereken bu değildir. Eğer ortada bir ortaklık yoksa eş ailesi yazlık almakla en güzelini yapmış. Bunca yıl çalışıp kazanmışlar, şimdi yazlıkta keyif yapmak istemekte çok haklılar. Eşinizin kardeşlerine ev alınmış olsaydı size ayrımcılık yaptıklarını düşünmenize hak verebilirdim. Şu durumda size ev almaları diğer kardeşlere haksızlık olmaz mı? Gelirin ortak olduğundan bahsetmişsiniz. Eşinizin kardeşlerinin ve varsa eşlerinin gelirleri de ortak hesapta mı toplanıyor? Eczane acarken kullanacağınız sermayenin tamamı size ait olacak ve buna rağmen ortak olacağınızı düşünüyorlarsa haksizlık yapıyorlar. Ama eczaneyi açarken onlar da para vereceklerse o zaman ortada zaten ortaklık durumu var.
Benim eczacı olmamı kıskanıyorsunuz mesajı yüzünden sanırım. Oysaki çekişkili açıklamarını yakaladık konu sahibi de saldırıya geçtiGelingillerden konu sahibi neden banlandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?