Kaynanamgilin yazlık alması

Senin kaynana kayinpeder çok kötü arkadaşım, bunlardan bisey bekleme ,insan kendi malını satıp yetişkin oğluna gelinine ev almaz mı?Hele kirayı vermemesi tam rezillik. Ama böyle kızarak üzülerek olmaz .
Bak ne diyeceğim senin kayın peder lerde iş yok ,eşinin kayinpederine söyleyin bence o versin evinizi ,kira da verir
Herkes sizin kayın aile kadar kötü olacak değil ya ,belki eşinin kayın ailesi dünya iyisidir

Toplu taşıma kullansan mesela?
Saçmalama lütfen
Koskoca eczacı diplomalı gelin alıp bi de toplu taşıma mı kullandırtsınlar
Üstelik de kendi oğullarından 3 kst mı 5 kat mı ne çok kazanacakmış
Aradakü farkı eş ailesi kapamalı derhal

Bekar olsaydım ben de uzak demez çalışırdım ama evliyken öyle olmuyo işte. Uzak yere gidip sonra çıktığım da oldu. Teşekkürler yazdıklarınız için.
Ben evliyim ama uzak yerde çalışıyorum. Yoksa evli değilim de haberim mi yok

Biz evlenirken esim dediki, ben tek cocugum gel annemgilin yanina gecelim dedi. Dugun borcumuz 2seneye biter ve biz de bu evden cikar kendi evimizi aliriz dedi. Annemgil moderndir, hic birseyine de karismazlar dedi. Ikimizde calisiyoruz,yorgunuz.. onlarin varligi bize avantaj dedi. Hem de qnnemler kisin 4 ay yanimizda olurlar, 8 ay da memlekette olurlar dedi. Bosuna niye kira parasi odeyelim,hem evler de kotu istanbulda dedi. 2 sene sonra cikariz nasilsa,para biriktiririz bu sürede de deyip evlendim, kiralik evlere bakmadik.
Evi de bi guzel boyattik, yeni gelin esyasiyla donattik.. halilar,perdeler.. dublex ev.
Piril piril yaptik evi ve borclar da ustumuze bindi..

Sonra ne oldu? 2.5 sene sonra tüp bebekle ikizlere hamile kaldim. Tam da o sırada, kv dediki : tek katli bahcelik _icinde tavuklarimi besleyebilecegim_meyve sebzemi ekebilecegim tek katli bir ev aliverin bana dedi.
Kurtarici,kahraman esim de peki anne alalim dedi bana sormadan..
Hooop 1 ay icinde arsa aldilar, tek katli prefabrik yapilacak bina oldu 4 katli ev.. paramiz yetmedi,kredi cektik,esimin memur maasi yetmedi benim maastan da takviye yaptik 4yil boyunca
Onun uzerine kv surekli aglar,ayılir bayilir para isterdi bizden.
Ramazan daveti vercem para gonderin, kp 5bin emekli maasi aliyor yetmiyor para gonderin..
Evin tum faturalari benim maastan odeniyordu ustelik.
Eve tv alin tüplü tv mi kaldi artik dedi.
Kurban kesecem derin dondurucum yok oğul dedi,onu da aldik.
Kontorum bitti kontr alin.(istanbulda 2 tane kiralik daireleri vardi ustelik.5bin de emekli maas aliyordu kp) tum bu dilenmeler ona ragmendi..
Sonra bir gun dediki kv, siz gencsiniz har vurup harman savurursuniz parayi
En iyisi ben biriktireyim sizin adiniza..
Cok kavga ettim bu sebepten.
Sonra dendi ki bu evde hersey ortak,ayri gayrimiz yoktur.bizde varsa size,sizde varsa bize... dedi kv.
Ama gel gor ki onlardan tek çöp bile gormedim. Habire bizden gitti.
Ha o evin borcunun yarisi bitti, benle isleri bitti, eski esim rusvet almaya basladi, borclari kolayladilar ve benle isleri bitti..
Bosandik..

Iligimizi sömürduler, okdr calistim cabaladim uzerimde sadece borc vardi cikip geldigimde.
Simdi para biriktirdim. Hakkimi da hic helal etmiyorum. Kan emici kv rahat birakmadi bizi. Tatile bile gidemiyorduk cok paraniz gider diye.sefalet cektik evliyken.
Hep kv nin oturacagi eve yatirim yaptik, guya onlar da bize yardim edecekti.. ev bitti , biz bosandik

Siz diyorsunuz ki, paralari var ortak gelirle kendilerine yazlik ev aliyorlar.
Bizimkilerin evi vardi mustakil eve gecelim diye bizi bu borcun altina soktular.
Ben herseyi saydirinca da nankor olan yine ben oldum, kv bize ev birakmis olmus..

Son düzenleme:
Şimdi gördüm, görmez olaydım. Anne babası oğluna ev araba alamıyorsa = çocuğu doğurup sokağa atıyormuş ahsjahjs sayko bir tipleme daha.

Ya gerçekten bu insanları anlamıyorum.

Niye size ev yada araba almaları gerekiyor diye düşünüyorsunuz? Çocuk değilsiniz ki beğendiği oyuncağı alsınlar.

çalışın karı koca kendiniz alın.

bu hesaplara düşen bir kadınından kendinden az kazanan biri ile evlenmesi hata zaten
gidip min 60bin kazancı olan biriyle evlenmeliydi

Şimdi gördüm, görmez olaydım. Anne babası oğluna ev araba alamıyorsa = çocuğu doğurup sokağa atıyormuş ahsjahjs sayko bir tipleme daha.

bu bana birini hatırlattı
zaten sitede bu fikri savunan 3-5 kişi var
çok şükür çoğu kadının aklı başında ayakları yerde

Bu kadar beklenti içinde olmak yormuyor mu sizi, bırakın kim ne yapıyorsan yapsın. İlerde bir gün dükkan açar eczane başında durursanız da vermezsiniz para oldu bitti. Kaç yaşına gelmiş insanlar bırakın ağız tadıyla bir hayatlarını yaşasınlar, gençlikleri yılları gidiyor çocuklarını okutup yemeyip yediriyorlar tam herkes hayatının kurdu nefes alalım dedikleri vakitte gelin gelip yazlık almasınlar bize ev alsınlar diye hayal kuracak. Ay Allah korusun

bu hesaplara düşen bir kadınından kendinden az kazanan biri ile evlenmesi hata zaten
gidip min 60bin kazancı olan biriyle evlenmeliydi
O miktarda maaş alan okumuş insalar tanıyorum, hanımefendiyle kolay kolay evlenmezlerdi. Eczacı tercih edilir ama eczacı olduğundan şüphe ettim. Son dönemdeki düzenlemelerle paran olsa bile eczane açmanın zorlaştığı herkesin malumu. İlaç firmaları gayet de eczacı işe alıyor, servisi olmayan ilaç firması görmedim. Eczacılar akademisyen oluyor, gazeteler de köşe yazarı oluyor. Hanımefendi en güzel mesleklerden eczacılık okuyup nasıl evde oturup aklını ‘‘kayanatasıgil’’e meşgul edebilir anlayamadım.

evet ben de ilaç firmasındayım çok sayıda eczacı çalışan var
fabrika kısmında da ruhsatlandırma da da hatta kurumsal ilişkilerde de
yani illa iş bulur ve hepsinin servisi var
bana da sallıyor gibi geldi
ha eczacı teknikeri falansa bilemem
ve yine evet eczacılık okuyan birinin bu vizyonsuzluğu üzücü

Otobüse sadece eşiniz mi ortak, diğer kardeşlerin de ortaklığı var mı? Ortaklık için eşiniz para mı vermiş? Cevabınız eşinizin para verdiği yönünde ise her ay otobüsten size bir gelir geliyor mu? Benzer sorular sorulmuş, cevap vermemişsiniz. Otobüste eşinizin parası varsa ve payına göre aylık gelirden verilmiyorsa eşinizle konuşup ya ortaklıktan ayrılmalı ya da aylık payınıza düşen geliri almalısınız. Diğer kardeşlerin de payı varsa onlara da haksızlık yapmamalısınız tabi. Otobüse eşiniz de kardeşleri de para vermediyse zaten ortada ortaklık diye bir şey yoktur. Aile lütfedip evlatlarına 'Siz de ortaksınız.' diyip maddi yardımda bulunuyordur. Eşinizin amcasının kendi tercihidir oğullarına ev almak ya da almamak. Olması gereken bu değildir. Eğer ortada bir ortaklık yoksa eş ailesi yazlık almakla en güzelini yapmış. Bunca yıl çalışıp kazanmışlar, şimdi yazlıkta keyif yapmak istemekte çok haklılar. Eşinizin kardeşlerine ev alınmış olsaydı size ayrımcılık yaptıklarını düşünmenize hak verebilirdim. Şu durumda size ev almaları diğer kardeşlere haksızlık olmaz mı? Gelirin ortak olduğundan bahsetmişsiniz. Eşinizin kardeşlerinin ve varsa eşlerinin gelirleri de ortak hesapta mı toplanıyor? Eczane acarken kullanacağınız sermayenin tamamı size ait olacak ve buna rağmen ortak olacağınızı düşünüyorlarsa haksizlık yapıyorlar. Ama eczaneyi açarken onlar da para vereceklerse o zaman ortada zaten ortaklık durumu var.

Mirasta hakkınız yok hanımefendi eşinizin annesi babası ölünce alırsınız henüz değil sabredin, çirkinleşmeyin lütfen.
Benim bi arkadasımın eşi arkadasıma annenler ölünce bize neler düşer( mal mülk) diye sormuş,adam resmen bu anın hayalini kurmuş var boyle insanlar boyle hayaller...

Her evlada ev araba almak ta ciddi bi zenginlik gerektirir, birine alıp oburlerını ayırmak ta tabiki olmaz, ya gercekten bazı ınsanlara ne desek boş.takmış bikere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…