kaynanamla sorunlarım, ve eşim.

Sonuna kadar okumadim
Gerek yok

Almasaydiniz yaniniza
Eli ayagi tutup yalniz yasayan binlerce belki de daha fazla yasli kadin var
Seninki de yalniz yasayabilirdi(bakima ihtiyaci olmadigini dusunerek yaziyorum)

Hiccc kocam bana sormadi.deme

Pat diye kapi calip iceri girmis olsalar bile sonradan bir sekilde yollamaliydin

Yaoacak hicbirseyin yok
Kv degismez
Cekeceksin

evet maaşı var oda kocasının kredilerini ödüyor biraz borcumuz var ona yardım ediyor. zaten bahanesi de bu oluyor maalesef. parasını atıyor ortaya ve bu beni daha çok uzuyor.
Sebep bu maalesef. Para kattığı için karışıyor. Eltilere falanda bahane işte. Duruyosa parasıyla duruyor diycekler. Elinizden geliyorsa parasını kabul etmeyin. Masrafınızdan kısın. Durum böyle olunca çektiklerinizinde kıymeti olmaz

evet maaşı var oda kocasının kredilerini ödüyor biraz borcumuz var ona yardım ediyor. zaten bahanesi de bu oluyor maalesef. parasını atıyor ortaya ve bu beni daha çok uzuyor.
E kadın size para veriyormuş.
Tabiki şu an siz bakacaksınız.
Yaşlı bakımında yazılı olmayan kurallardan biri , maaşı alan anneye-babaya bakar.

Bakıma muhtaç biri de maşallah herşeye karisiyor. Az dilini tutup otursa olmaz illa muhalefet olacak boyleleri. Eşin kapıyı gösterdiği zaman neden gitmedin peki.

Aslında varya bu tiplere eşin işe gidince burnundan fitil fitil getireceksin aksamada melek gelin rolunu oynayacaksın geldiğine pişman olsun hakediyorlar.

Yapma. Ev işi yapma. Yemek yapma. Sadece makarna, çorba, karpuz ekmek gibi geçiştir bir süre ( sadece çocuğuna yap küçük bi tencere, ona yedirirken sen de yersin. Madem temiz olmanı eleştiriyor, evi b.k götürsün. Zaten kadın öyle de adını pise çıkarmış böyle de. Ne kendini yoruyorsun. Eğer çalışmaya işe gidemiyorsan, al çocuğunu parka git. Parka alışınca eve girmek istemez zaten. O kadının asık suratını çekeceğine çocuğunla oyun oyna. Bir halk eğitim kursu bul kendine onlara git, çocuğunu da yanına alır gidersin. Evden çıkacak şeyler bul

Gayet makul birşey söylemişsiniz eştiniz varsa 4 er ay kalsın veya 3 ay kalsın dönüşümlü bu nedir ya ömür törpüsü tipli.
Ne kendinde hayat enerjisi var ne de başkasında bırakıyor.
Peki ya eşinin tavrına ne demeli. Ne demek kapıyı göstermek!

İş eşinizde bitiyor. Hem size danışmadan evinize getirmiş hem de siz çözüm önerdiğinizden kapıyı göstermiş. Üzgünüm ama eşiniz bu konuda sizi hiç önemsemiyor.
Eşinizle tekrar konuşun. Baktınız tavrı değişmiyor ya boşvereceksiniz ya da eşinize resti çekeceksiniz. Sonuçta 65 öyle çok da yaşlı değil, tek başına da yaşayabilir.

Yapma. Ev işi yapma. Yemek yapma. Sadece makarna, çorba, karpuz ekmek gibi geçiştir bir süre ( sadece çocuğuna yap küçük bi tencere, ona yedirirken sen de yersin. Madem temiz olmanı eleştiriyor, evi b.k götürsün. Zaten kadın öyle de adını pise çıkarmış böyle de. Ne kendini yoruyorsun. Eğer çalışmaya işe gidemiyorsan, al çocuğunu parka git. Parka alışınca eve girmek istemez zaten. O kadının asık suratını çekeceğine çocuğunla oyun oyna. Bir halk eğitim kursu bul kendine onlara git, çocuğunu da yanına alır gidersin. Evden çıkacak şeyler bul
Bu da iyi bir öneri olmuş.

İyi de zaten bakmam lazım benimde çocuğum var demişsiniz.
Kimine anlayışlı kv düşer kimine de sizinki gibi eserekli
Kv nizden önce en büyük sorun eşiniz bence ;)

Niye kalbini kirmayim diyorsun ki? O ayni hassasiyetle yaklasmiyor ki sana...
Bisey derse kucuk cocugum var, kirletir istedigi gibi coxugumdan kiymetli mi de.
Burasi benim evim ve ben temizliginden memnunum, begenmeyen gelmesin de.
Bu kadar hassas olma. Kaynanan da esin de bu hassasiyetini hak etmiyor çünkü.

ilerde benim basima gelir diyip simdiden plan yapmak yalnis bence. ilerde cocugum düzenine karismak istemem acikcasi gelinim melek olsa bile. mis gibi huzur evi bulur orda yaslilarla fink atmak istiyorum....

kv birsey beyenmiyorsa güzellll güzel kalbini kirmadam kvvvcigimmm sana bi oda hazirliyalim tv ne istiorsan koyalim sen orda otur mis gibi kimse pisletmez takilirsin orda diye bilirsin. 2 yasindaki cocuk lütfen ona bile laf atiyorsa cinler tepeme cikar

herkese merhaba. ben 4 yıllık evliyim ve kayinbabam vefat etti. kaynanam evde tek kaldığı için yanımıza aldik. gerçi benim fikrim alınmadan eşim getirdi. ve bizimle yaşıyor. bende tek diye birsey demedim. kabul ettim elbette. hepimizin basında sonucta dimi. buraya kadar herşey normal. kaynanam acayip baskın bir karakter 65 yaşında bu arada. herşeye karışırıyor. el sürmüyor asla ama diliyle müdahale ediyor. eve biru gelse habire evi kotuluyor. 2 yaşında kızım var. ve hep onun evi pislettigini vurguluyor. Bir gün görümcem geldi bana dondu ve dedi ki masallah gelinim evin pırıl pırıl. kaynanam da dondu ona dedi ki temizlesek ne ki 2 güne bombok oluyor.. . ve ben çok sinirlendm ve bunu hep yapıyor. başkalarının yanında karışıyor olur olmadık şeyi laf ediyor. ve akşama kadar hep asik süratli. herşeye müdahale ediyor. öyle doluyum ki arkadaşlar. o kadar şey yasıyorum ki. Bir iki kere eşime. sadece bizde değil. diğer çocuklarında da 1 haftalık falan kaçmasını citlattim kulağına bana direk kapıyı gösterdi. bende birdaha ses etmedim çok temiz biriyim evime gelen heves kalıyor. sus eşyası alsam sürat asıyor. hatta bir kere camdan baktı hangi kargo getirmiş diye . ya nasıl anlatayım arkadaşlar çok değişim birşey yok. bana hep başkalarını ovuyor ve bunu hep yapıyor .bozmak istemiyorum. Bir eltim var atamızda yaş farkı çok. 1 hafta onda kaldı sonra bana geldi habire gözleriyle evi süzüyor inanın gümüşlgün içini açıp bakti. ve daha niceleri... nasil bir yol izleyeyim evimi kötüledgnn de kalbini kırmadan nasıl tepki vermeliyim. neden yanına aldınız demeyin lütfen benim de bir evlâdım var. gerçekten bakıma muhtaç ve hasta . allah sormaz mi bana . öyle değil mi. bana yol gösterin lütfen.
Iki yüzlü ol , kocan yokken yılan gibi sok, kocanın yanında annecim annecim .. ikisinede bu müstehak.. lütfen allah bana sormazmi demeyin , yemek veriyosun yatak veriyosun üstünde çatısı, af edersin totosunu opecekleri yerde zulm ediyorlar .

Iki yüzlü ol , kocan yokken yılan gibi sok, kocanın yanında annecim annecim .. ikisinede bu müstehak.. lütfen allah bana sormazmi demeyin , yemek veriyosun yatak veriyosun üstünde çatısı, af edersin totosunu opecekleri yerde zulm ediyorlar .

:KK22::KK22::KK22:
:KK71::KK71::KK71:
Korktum kız senden :-):-):-)

Kocan sana kapıyı gösterdiğinde o kapıdan çıkıp gitmediysen daha da yapacak bir şey yok. Zaten kadını eve getirirken bile sorma ihtiyacı hissedilmemiş. Bence her şeyden önce kocana bağımlılığını azalt. Gerisi kendiliğinden düzelir.

Bunlar neden başına geliyor biliyor musun? Sana kocan kapıyı gösterdiğinde susup kaldığın için.
Çocuğumu da alıp o kapıdan çıkardım . Bana tatminedici bir çözüm sunana kadar da geri dönmezdim. :63:

Hadi kayınvalideniz neyse.
Sonuçta yaşlı, eşini kaybetmiş, belki depresyonda.

Ama eşinize ne oluyor yahu. Tamam anladık o da zor zamanlar yaşıyor ama eşinin söylediği en ufak şeyde hemen kapıyı göstermesi nedir?

Kayınvalidenizin yaşanması en kolay insan olmadığını tahmin ediyorum ama büyük suç eşinizde.

Diğer evlatların düşünmesi lazım arada sizide rahat bırakmaları gerekir.anneyada eşiniz istemese bile zorla konuşarak ikna ederek yapmalılar.

Kızının bile demesi gerek anne hadi bi kaç günde bizde kal.

benim başıma böyle bişey gelse baktım kadında gidici değil akşama kadar burnundan getirir akşamda anneni çok seviyorum iyiki bizde vs. muhabbeti ederdim heralde. zaten bi süre sonra kendisi gider

Back
X