Kaynanamlarla yaşamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bekleyin bence, teklif onlardan gelsin. Belki kari koca yasamak istiyorlar yeni evlerinde. Ne alaka siz? Ben kayinvalideniz olsam sinir olurdum bu teklife
aynen bende sinir olurdum
eşinizin başka kardeşleri yok mu onlar bile sinir olabilir bedavacılar diyebilirler

ev ev üstüne olmaz şekerden baldan daha tatlı olsalar da

Heleki şuan rahatlığa alışıp kendi evinin hanimi iken kaynana kayinpeter kurallarının olduğu bir yere uyum sağlamak çok zor hemde çok zor ya insan rahat rahat wc ye giremez dusa girip bornozuyla evinde dolaşamaz

ay ev çok güzel keşke benim de olsa yazsaydınız eyvallah derdim ama her açıdan sizin karınıza olacak bu işi sanki onların üstün yararını gözetir gibi yazmanız komik. yaşlandılarsa siz nasıl ilgileneceksiniz? işi mi bırakacaksınız?

Bizim gelinde annemi çok severdi sürekli yemeğe gelirlerdi vs.
Annem dublex eve taşındı gelin hanımlarda üst katına yerleşti . Bizim melek sandığımız gelin hanımin içinden canavar çıktı 😂
Yani aynı evin içinde kimin ne mal olduğunu anlayabiliyorsunuz o açıdan iyi . Şimdi gitmiyorlar da kiralar yüksek falan filan .
Herkes evinde otursun .kimse kimsenin rahatını bozmasın .

O ev sizin olmayacak ama o eve taşınınca biliyorsunuzdur umarım. Kayınvalideniz ev sahibi siz onun yanında yaşayan kişi olacaksınız. Ev ev üstüne olmaz demişler. Kayınvalideniz belirleyecek kuralları onların istediği şekilde yaşamak durumundasınız. Yemek yemeye evine misafir olmakla aynı evde gece gündüz birlikte yaşamak aynı değil

Eşin tek çocuk mu? Değilse diğer çocuklarının da gelip kalacağını düşünüyorlardır.

aynen bende sinir olurdum
eşinizin başka kardeşleri yok mu onlar bile sinir olabilir bedavacılar diyebilirler

ev ev üstüne olmaz şekerden baldan daha tatlı olsalar da

Evet eşim tek çocuk. Aklı da kalıyor arıyor ediyor sürekli yaşlılıklarını düşünüyor falan. Bu da daha çok böyle düşünmeye itti beni ama evet herkesin düzeni aynı olmuyor huzurun kaçması fazlasıyla olası ben burda bahsedilen çoğu şeyi gözden kaçırmışım.

İlk evlendiğimizde 6 ay kirada kladık. 6 ayın sonunda inşaat halinde bir daire aldık. Kv. hem kira hem kredi ödemeyin, biz de 2 kişiyiz beraber kalalım dedi, biz de kabul ettik.

O dönemde çalışıyordum, akşam eve geldiğimde yemek hazır olurdu, ev işi derdim hiç olmadı, sadece akşam bulaşığını makinaya atar, mutfağı toplardım. Kp. sesiz sakin bir adam, akşam camiye gider, gelince de uyurdu, neredeyse hiç görmezdik. Bir kaç saat kv. ile oturur sohbet ederdik. 1 yıl boyunca hiç sesimiz yükselmedi. Ama ama ama evime geçince anladım ki hiç rahat değilmişim. İnsanın kendi evi gibisi yok.

İşten gelince ayaklarımı uzatıp tv izleyemeyeceksem (en basiti) ben aynı evde oturmak istemem

Kaynanam sizin anlattığınız gibi dünya tatlısı bi insandır sağolsun annemden çok ilgilenir herşeyimi yapar getirir. Şuan hamileyim dün 15 kilo zeytin almış kırmış hazırlamış bana konservem turşularım sağolsun.. bizde kiradayız kaynanamların üst katı satılığa çıktı onu almak için uğraşıyoruz bizde. Hem çocuğu güvenilir birine bırakabilmek hemde rahat olabilmek için ama aynı evin içi çok başka...

Sadece yatak odanız ayrı olacak salonunuz vs. bir olacak hiç mi misafiriniz gelmiyor anneniz babanız kardeşiniz. Mesela ben evdeyken sütyen takmam genelde yalnızsak eşimle sizin hiçmi öyle şeyleriniz yok yazın rahat rahat efil efil giyinip bütün gün tv. karşısında pineklemiyor musunuz? Kardeşlerimle günümüz var mesela bizim haftada bir makarna günü yada içki günü falan yaparız eşim evde olmaz o günlerde dışarıda plan yapmasını isterim gider kardeş kardeşe illaki özel konular konular konuşulur benim olmazsa onlar özelini anlatırlar...

Bence çok iyi düşünün çok eskide kalmış öyle aynı evin içinde 2-3 aile falan yada doğu taraflarında var bazı bölgelerde hala...

Evet eşim tek çocuk. Aklı da kalıyor arıyor ediyor sürekli yaşlılıklarını düşünüyor falan. Bu da daha çok böyle düşünmeye itti beni ama evet herkesin düzeni aynı olmuyor huzurun kaçması fazlasıyla olası ben burda bahsedilen çoğu şeyi gözden kaçırmışım.

Sizin akliniz sizinkilerde kalmiyor mu? Kendi ailenizin yanina tasinsaniz en azindan duzenlerini biliyorsunuz daha kolay olur. Hem kendi anne babaniza soylemekten de cekinmezsiniz.

Heleki şuan rahatlığa alışıp kendi evinin hanimi iken kaynana kayinpeter kurallarının olduğu bir yere uyum sağlamak çok zor hemde çok zor ya insan rahat rahat wc ye giremez dusa girip bornozuyla evinde dolaşamaz
Kayınvalide için de zor olur MssPARE, kayınvalide kayınpeder oldular diye insanlara çoğunlukla yaşını almış ununu elemiş muamelesi yapılıyor, bu yaştan sonra ne yapacak evde otursun torun baksın diyen çok, sitede de görüyoruz bu tip yazıları.

Gençken hayatı anlayamadan koşturmacayla geçiyor, çoluk çocuk büyüyüp herkes yerine yerleşince artık kendi hayatını yaşamak istiyorsun, insan nefes aldığı sürece hayalleri de oluyor hevesleri de.

Ben şahsen 100 dönüm araziye bir ucundan diğerine arabayla gidilebilen ev sahibi de olsam çocuklarımın bir sağlık sorunu, maddi olarak çok zorda kaldıkları bir durum olmadıkça evimde benimle yaşasınlar istemem, onların özel hayatı olduğu kadar benim de özel hayatım var, tam adamı koluma takıp kafama esen bir yere 3-5 günlük kaçamağa gideceğim kız yan odadan fırlayıp annneeeee çocuğa 2 gün baksana derse bana bir gelirler.

Beraber yaşamak farklı bir şey ilişkiniz bozulabilir. Ev ev üstüne olmuyor.

Sizin hiç sosyal hayatınız yok mu mesela? Bunu istemek için sıfır sosyal hayat, sıfır aile dostu olması gerekir insanın. Hafta sonları arkadaşlarınızı falan ağırlamıyor musunuz hiç? Böyle bir durumda kayınvalidenizi evden mi göndereceksiniz?

Ya da çocuksuz çiftsiniz, muhtemelen yeni de evlisiniz. Seks hayatınızı minimum sesle 20 metrekare yatak odasına ve belli saatlere sıkıştırmak çok sıkıcı değil mi?

Arkadaşlarımızla dışarda görüşüyoruz genelde zaten herkes haftasonu eve tıkılmayalım derdinde, nadiren evde ağırladığımız oluyor ki o zamanlar da sorun olacak gibi değil. Şimdi size mimari proje falan çıkarmam gerekiyor sorduğunuz şeylerin cevabı için çünkü gözünüzde ne canlandı da bunları söylediniz tam olarak bilemeyeceğim bi şey siz de bilmediğiniz için teknik açıklama lazım. Keza söylenen çoğu şey farklı düşünmeme de sebep oldu, iyi olmuş yazdığım.

Kinlinin iç ses: Allah evine ateşler sala. 🤣

Florya neden böyle şeyler söyleyeyim? Beddua falan ne kadar ayıp ya komik gibi gülmüşsün bi de. Az kaldı kıskandın falan sanacağım artık ne bu kinin bana cevap da vermemişsin işin bana düşmanlıksa konumdan çıkar mısın kimseye kötü bi sözüm olmadı şurda : )

Aynı evde kendi annen babanla bile anlaşamadığımız zaman oluyor kv kp ile yaşamak daha zor bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X