• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

bir de neden olduğundan fakrlı bir profil çiziyorsun ki?
Öğretmensin eğitimlisin kimseyi hor görmek değil ki benliğini yaşamak ...
Kara lastikde giyersin bence kafayı yemiş olan kayınvalidenin sana saygı duymasını sağlayabilirsin.
Baştan sınırlarını çizseydin kimse senin sütünü bardağa koyup yağ oranına bakamazdı çünkü bir adım evvel bu hareketin önünü keserdin.
Şimdi benim kayınvalidem seninkinin davranışlarını yapsa en acil şekilde psikiyatriste götürürüm eşimle.
Yani bazı saçma davranışları onaylıyorsun.
Arkasında konuşuyorsun falan ama o anda sesin çıkmıyor.
Mesela şimdi o grip olan kızın anasını arayıp bu kız grip ayşe,bir şeyler içir de yatır diyemiyorsun okumuş öğretmen kimliğinle?
Burada yazıyorsun sadece..

rahatsız olanlar olmuş, tartışma olmasın kullandığım kelimeleri düzeltiyorum...

tükendim artık.
sinirlerim harap oldu...

ben oğlumu çok zor bir doğumla kucağıma aldım. hatta alamadım. yüzünü görmeden, sesini duymadan küveze gitti. 4 gün kokusunu bilmeden yaşadım "acaba yaşayacak mı" diyerek...doktor "her şeye hazırlıklı olun" dedi... sonra Rabbim onu bana bağışladı.

ama ben tekrar eskisi gibi olamadım. hep ona bir şey olacak diye korkuyordum. aylarca rüyalarım oğlumu kaybederek bitti. gözümü her kapatışımda ameliyathana, boş küvezler görüyordum. anne olmayan hele bu korkuyu yaşamayn anlayamaz...

eve geldik, manyağa dönmüştüm. geceleri kalıp nefesini dinliyordum. hijyen takıntım başladı... uzatmayacağım. 40ımız çıkınca köydeki evimize getirmek için kaynanam ve eşim geldi. hiç unutmam sütümü sağmıştım bardağa, kaynanaın ilk işi milletin içinde bardağı sallamak oldu " BAKAYIM SÜTÜN YAĞLI MIYMIŞŞ"

neyse köye geldik, kimsede o dikkat yok... uyuyan bebeğimi şapur şupur öpmeler, ağzı burnu akan çocukları sabah akşam bize göndermeler(şuan biri hala bizde)...ev sobalı, her yer leş...güya kaynana bizde kalmış eşim için ama 4 koca ay bir bez sürmemiş bir yere...borular donmuş sular akmıyor...ben ameliyatlı..

ogünler çok zordu ve benim oğluma zarar gelecek takıntım gittikçe arttı. yenidoğan yoğunbakımdan taburcu olurken doktor çok sıkı tembihlemişti. "onu emzirdiğin kıyafet bile farklı olsun,ellerini her seferinde yıka,hasta kimse aynı odaya bile girmesin" gibi... burada kimsenin umrunda değil..sokaktan gelip yapışıyorlar...hele o çocuklar...köylü olmak eşittir pis olmak mı...o çamurlu ellerini oğlumun ağzına sokmaya çalışıyorlar...bunlar genel sorunlarım...

bu kaynanam olacak kadını ben defalarca diğer torunlarına annelerini kötülerken yakaladım. şimdi benimkine sardı. eve gelince oğlumu alıyor "bunu kendime aloştırayım da gör, bir daha seni arar mı, bunu alıp götürecem, diğerleri gibi bu da bana yanacak, vs.."

yukardakileri laf olsun diye anlatmadım. bende zaten kaybetme korkusu var, o da iyice körüklüyor...

son gelişinde oğlumu emziriyordum, ona vermedim. o da karşı çekyatta bekliyor kucağına gçtüreyim diye. yine söyleniyor. "ona alıştıracakmış, beni unutturacakmış" inat ya vermedim kucağına...küstü gitti. "onun anası var. beni ne yapsın" dedi kapıda da. umursamadım... 2 gün sonra(dün) birlik oturduğu eltim aradı. "aman yetişin annem hasta ölüyor" ben anladım ama neyse... gündüz gittim, ölen ana evde yok.. tarlada... eşim ilçedeydi. gece geldi. oğlum da tam yatıyordu. tutturdu gidip anama bakalım.. o terli çocuğu uyukulu götürdük..başına yorganı çekmiş yalandan yatıyor.. "neyin var" ses yok.. "yemek yemiyormuşşşşş da"...hiç gitmedim yakınına..oğlum da kucağımdaydı.. eşim kaş göz işaretiyle anasına götürmemi söylüyor. oğlumu kucağına verdim dirildi . kalktı eşime yakınıyor.. "bilmem kimin böyle çocuğu evden çıkmazmış sonunda delirmiş, bu çocuk beni bilmeyecek, bu çocuk beni sevmeyecek, gör de bak ben buna doyamadan ölürüm...hiç yanıma getirmiyor..." sustum. allaha havale ettim... eve gelirken eşim uyardı. sustum.. yatacaktık ben oğlumla yatacağım dedim. ısrar edince girişte yazdıklarımı, korkumu anlattım... bir celallendi, anasıyla niye uğraşıyormuşum...torununu niye götürecekmiş saçmalıyormuşum...

şimdi soruyorum...

haklı mı o kadın? ben miyim kötü olan? uyduruyor muyum ben bunları?
ölmek istiyorum. canımdan bezdim...

canım seni çok iyi anlıyorum benim çocuğum yok ama olsa bende kaynanamın ona dokunmasını bile istemem, çünkü kendisi burada anlatamayacağım kadar pis bir kadın, heleki çocuğumu benden soğutmaya kalkarsa ben hiç tahammül edemem..

sanada Allah sabır versin inşallah..

türkmengelini'nin anlıyorum ben,kayınvalidesi yüzünden kayınvalidesine ait tüm değerlerden nefret etmiş.
Bıkmış,görmek konuşmak muhattap olmak ilişkide olmak istemiyor.Bu ortama ait hiçbirşeyle..
Bu kadının da psikolojisini düşünmek lazım düşünün sürekli anasını kollayan bir koca var burada?
Hanginizin kayınvalidesi sütünüzü bardağa koyup yağ oranına baktı?
Bunu yapan aklını beynini yemiş insandır,başka izahı var mı?

Kocanı çok mu seviyorsun türkmengelini yaşanlardan sonra hiç değişme olmadı mı duygularında ?
Ne kadar savaşacak gücün var,ya pes edeceksin ya terk edeceksin kimsenin değişeceği yok.
Eşini bulsam tokatlayacağım o kadar kızgınım ona.

Evet bence de konunun özeti tamamiyle bu

türkmengelini'nin anlıyorum ben,kayınvalidesi yüzünden kayınvalidesine ait tüm değerlerden nefret etmiş.
Bıkmış,görmek konuşmak muhattap olmak ilişkide olmak istemiyor.Bu ortama ait hiçbirşeyle..
Bu kadının da psikolojisini düşünmek lazım düşünün sürekli anasını kollayan bir koca var burada?

Kocanı çok mu seviyorsun türkmengelini yaşanlardan sonra hiç değişme olmadı mı duygularında ?
Ne kadar savaşacak gücün var,ya pes edeceksin ya terk edeceksin kimsenin değişeceği yok.

olmadı lanet olsun..ona göre sade ve sadece ben haksızım..

sen bu kadınla baş etmek için aklını kullanmak istemiyorsun onu burada çekiştirelim istiyorsun kusura bakma

bunlardan çok rahatsızsan aklını kullanırsın uyanık olursun insanları idare edersin..

kadın öküz dediiii demek yerıne ben ne yaparımda bu kadını kendı yanıma çekerimi düşünmelisin bence

ama biz burad aaaa bak bak kötü kayınvalıde zavallı turkmengelını dıyelım,,senı bu rahatlatacak

ayyy hep aynısı.. canım destek görmeye gelmedim. "ben yanlış mı anlıyorum" sormaya geldim.. ama konuyu yanlış anlayıp ona göre kızan olunca açıklıyorum sadece. yoksa amacım tabii ki çözmek. ama inan DENEDİM.

bak kaynanam maaşını bana emanet eder.. kızıyla kardeşleri görüşmez ben eve alırım, görüştütütrm. hasta olsa evime getiririm. ben bakarım.. hatta severdim de.. ama bu olaylar geliştikçe ben de tükendim.

ben bu kadına ne yaptım ki bana bu kadar düşman oldu diyorum...

bir yorum çok haklı. ben herkesi bu kadınla kodladım.. hayatımda olmalarını istemiyorum artık. yoruldum..

onun yalanı yüzünden hamile halimle dayak yedim ben... kocama "gelinler bana bakmıyor aç geziyorum" demiş.. vallahi yalandı...benim de annem var.. durduk yere yaşlı kadına niye zahmet vereyim...

Herseyi anlarim, kayinvalidesini sevmemesini, eltisini sevmemesini vs., hatta nefret etmesini bile anlarim ama kücücük cocuklardan nefret ettigi söylerse anlamam, anlayamam.
O cocuklarin yüzüne bakmak bile yeterr ne kadar masum olduklarini görmek icin.
Ve yine söylüyorum bir insanin nefreti 7-8 yasindaki cocuklardan bile nefret edecek kadar büyükse zaten objektif bakamaz.
Her hareketleri batar, ne deseler yanlis gelir.

ben sana hak verdim arkadaşım.
niye üstüne böyle geldiler onu da anlamadım.
tam net anlatamadın yanlış anlaşılmalar oluştu sanırım.
kayınvaliden iyi niyetli değil ama kocan daha fena sorun bence senin için.
kayınvalidenin hepsi bana yanık olcak demesi kıskançlık bana göre.
babaannesi ne olacak seviversin diyemeyeceğim bu konuda.
anne değilim ama kim olursa olsun çocuğuma benim için öküz anne pis anne dedirtmem. isterse kendi annem olsun.
benimde çocuğum için doktor böyle bir uyarı yapsa bende hasta temiz olmayan kişilerin yaklaşmasını istemem.
kocanın kayınvalidenin huyunu bilip iki tarafı da kırmadan idare etmesi lazımdı.
onun yerine sana bağırıp çağırmayı tercih etmiş.
iletişimsizlik diz boyu eşinle.
sen önce bunu halletmelisin.
kocanla aynı dili konuşmalısınız.

neysee.....
ben herzaman şöyle düşünürüm..
hiç bir zaman tek taraf suçlu değildir. hiç kimsede sütten çıkmış ak kaşık değildir.

gerçekten çok yanılıyorsunuz
bazen insanın karşısına öyle kimseler çıkıyor ki kendinizi savunmanız bile suç haline gelebiliyor
bırakın haklı olmayı resmen mazlum konumuna düşebiliyorsunuz
Allah sizi öyle insanlarla karşılaştırmasın inş.
belli ki hiç karşılaşmamışsınız

Herseyi anlarim, kayinvalidesini sevmemesini, eltisini sevmemesini vs., hatta nefret etmesini bile anlarim ama kücücük cocuklardan nefret ettigi söylerse anlamam, anlayamam.
O cocuklarin yüzüne bakmak bile yeterr ne kadar masum olduklarini görmek icin.
Ve yine söylüyorum bir insanin nefreti 7-8 yasindaki cocuklardan bile nefret edecek kadar büyükse zaten objektif bakamaz.
Her hareketleri batar, ne deseler yanlis gelir.

Ben konu sahibinin çocuklara nefret duyduğuna inanmıyorum bence çok kötü eleştiriyorsunuz insanda bir sınır vardır o dolup taştığında gözün bir şey görmez

seni çooook iyi anlıyorum..kimsenin bana,çocuğuma karşı kötü yaklaşımı olmamasına rağmen inanılmaz koruyucuydum.kimsenin kucağına almasına katlanamıyordum eşimin bile..biz evde olunca dışarıdan gelenlerin mikrop taşıdığını düşünüyordum..sürekli kıyafet değiştirip yıkıyordum,ellerim sürekli su ve sabunla boğuşmaktan kurumuş,çatlamış,yara olmuştu....günde 10 sefer kızımın kıyafetlerini değiştiriyordum..bize gelenlerin ilk iş ellerini ayaklarını yüzlerini güzelce yıkamalarını(nazımın geçtiklerine bu hala devam ediyor),mümkünse elbiselerini dahi değiştirmelerini istiyordum yoksa 2 saniye bile kucaklarında tutmadan geri alıyordum..bu bambaşka bir psikoloji,ne denir bunun adı nedir bilemiyorum..doktorum doğumdan sonraki ilk 4 ay psikolojimin değişebileceğini söylemişti gerçekten bambaşka bir insandım..çok sevdiğim çocukların bile 1 metreden fazla yaklaşmasını istemiyordum,birçok kişinin kalbinide kırdım eminim..gerçektende 4aydan sonra normale dönmeye başladım ve kalp kırdığımı anlamaya başladım ve yaptıklarım aklıma geldikçe aman Allahımbu benmiydim dedim ve dilim döndükçe açıklamasını yapıp kırdığım insanlardan özür diledim..seni o yüzden iyi anlıyorum,sanma ki ailenin yanına gidince orası sana cennet gelecek hayır orada bile herkesin hareketleri sana yanlış gelip,batacak,çocuğuna mikrop bulaşakmış gibi hissedeceksin.inşallah en kısa zamanda sende bu psikolojiden kurtulursun..Allah yardımcın olsun,çocuğunada sağlık sıhhat mutluluk versin..

içinin yandığı,psikolojin belli oluyor,arkadaşım baştan neden taviz verdin ki?
eşin için,evgin için ama bak sonuç ortada birileriyle iyi olmak için kendinden ödün vermek kadınlarımızın baş özelliği...
önceki konularını tam bilmiyorum ama köyde bulunma sebebin eşinin işi sanırım ,
yakın bir ilçesi yok mu bu köyün?ev tutsanız eşin gidip gelse ,
dediklerini anlayabiliyorum onları kınamadığını sadece gördüklerini söylediğini...
ama köyde kalmaya devam ettiğin müddetçe daha kötüye gidecek her şey,
ailenin yanına gitmen iyi gelir biraz değişiklik olsun,uzaklaş sonra eşinle konuş,
çekeceksin mecbursun!diyecek büyükihtimal bir şeyler yapsa şimdye kadar yapardı...

eşin ne yapıyor bu durumda hiç sesi çıkmıyor mu

eşim benim abarttığımı, ciğerleri hassas olan bebeğimi grip biri öptü diye ölmeyeceğini düşünüyor...

Gelin kaynana çatışması bu klasik, bir de doğum sonrası senin hassasiyetin...Çok duygusal bir anında yazmışsın, o yüzden kullandığın kelimeler için olumsuz bir yorum yapamam. Sen kayınvalidenden apayrı bir ailesin ve bu aile senden eşinden ve de bebeğinizden oluşuyor. Allah ın izniyle kimse sizi birbirinizden ayıramaz. Çocugun en çok seni sevecek ve her zaman...Çocuğun büyüdüğünde belki babaannesinin ardından belki bir komşunun belkide dolmuşta 5 dk gördüğü bir kadının ardından ağlayacak, onunla gitmek isteyecek. Bu şu mu demek oluyor o zaman, çocuğum onları daha çok seviyor? Bu imkansız birşey, her çocuk anneyi ayrı bir yerde tutar. Bence kayınvaliden de senin bu hassas noktanı biliyor ve bu yönde çalışıyor:) Aldırış etme, en çok seni sevsin de, sen babaannesin tabiki seni çok sevecek de..Ne olur ki, boşver...Ayrıca anneler oğulları evlenirken veya çocukları olduğunda daha hassaslaşıyorlar. Bir kere evlenmişsiniz o zaman oğlunu paylaşmak zorunda kalmış, şimdi bebeğiniz oldu, artık tam bir aile oldunuz. Korku yaşıyordur muhtemelen...Herşey düzelir, sen gönlünü ferah tut, zamana bırak...Dikkat et, lohusa depresyonunda olabilirsin, çoğu annede olabiliyor, benim kuzenimde de vardı...O zaman biraz destek gerekiyor...Belki sende de aynı durum olabilir, böyle bir durumda olan bir şeyi çok büyütmene neden olur. Ayrıca böyle bir durum olmasa bile bebeğe yeni hayata alışmak zor...Allah a güven, temizlik takıntını azaltmaya çalış, önlem al ama önlemini alamayacağın olaylar içinde üzülme...

destek görmeyi düşünüyorum...kimsem yok burada... çıldıracağım..
bir de neden olduğundan fakrlı bir profil çiziyorsun ki?
Öğretmensin eğitimlisin kimseyi hor görmek değil ki benliğini yaşamak ...
Kara lastikde giyersin bence kafayı yemiş olan kayınvalidenin sana saygı duymasını sağlayabilirsin.
Baştan sınırlarını çizseydin kimse senin sütünü bardağa koyup yağ oranına bakamazdı çünkü bir adım evvel bu hareketin önünü keserdin.
Şimdi benim kayınvalidem seninkinin davranışlarını yapsa en acil şekilde psikiyatriste götürürüm eşimle.
Yani bazı saçma davranışları onaylıyorsun.
Arkasında konuşuyorsun falan ama o anda sesin çıkmıyor.
Mesela şimdi o grip olan kızın anasını arayıp bu kız grip ayşe,bir şeyler içir de yatır diyemiyorsun okumuş öğretmen kimliğinle?
Burada yazıyorsun sadece..

canım o kızın annesi tarlada.. kız günlerdir hatta haftayı geçti gündüz bizde..oğlumla oynuyorlar.. tarla uzak değil diğer çocuklar gidiyor ama bu kalıyor.. sorun da değil.. ama bugün hasta..bir de oğlumu korkutuyor sürekli bu çocuk.. bir haftadır gece uyumuyor...

haklı ama sesini çıkarmadığını düşünüyorum

tepki verse olay buralara kadar gelmeyecek

yani ortada torununu sevmek isteyen, sırf köylü diye beğenilmeyen zavallı babaanne yok... siz böyle görüp beni eleştirdiniz..

oğlumun sağlığının hassaslığı geçti ama ben takıntım bu günlere nasıl geldi diye yazdım ilk kısmı...
o günler körükledi yani.. lohusalık depresyonuydu ama tuz biber oldu..

şimdi aşırı koruduğum falan yok. sadece kaynanamın o hareketleri deli ediyor. kızlar şaka değil ya anlamıyorsunuz. cidden "öbürleri gibi bu da bana aşık olacak, seni unutturacağım" diyor.

ya öyle birşey olamazzzz, siz buna inanıyormusunuz, fikrin ne??

iki eltim burada, ikisi birbirinden beter.. her dediğini yetiştirirler.. ötekini çekiştirirler, yarışırlar, kıskanırlar...

çocuklarından bile nefret ediyorum artık... evime gelmiyorlar mı cinlerim tepeme çıkıyor... psikolojim bozuldu iyice... haftaya istanbula gideceğim. oradan annemlere çanakkaleye.. o bir kaç hafta bile cennet gibi gelecek..

.

Ben konu sahibinin çocuklara nefret duyduğuna inanmıyorum bence çok kötü eleştiriyorsunuz insanda bir sınır vardır o dolup taştığında gözün bir şey görmez

Yukarda konu sahibin yazdigi sey. Ben konu sahibinin kendi sözüne istinaden yaziyorum hanimefendi. Kendi zannimi yazmiyorum ve suan konu sahibi buraya yazarken hicbir sey olmamis yani sakin kafayla yazarken bu sözü söylüyor.

Son düzenleme:
seni çooook iyi anlıyorum..kimsenin bana,çocuğuma karşı kötü yaklaşımı olmamasına rağmen inanılmaz koruyucuydum.kimsenin kucağına almasına katlanamıyordum eşimin bile..biz evde olunca dışarıdan gelenlerin mikrop taşıdığını düşünüyordum..sürekli kıyafet değiştirip yıkıyordum,ellerim sürekli su ve sabunla boğuşmaktan kurumuş,çatlamış,yara olmuştu....günde 10 sefer kızımın kıyafetlerini değiştiriyordum..bize gelenlerin ilk iş ellerini ayaklarını yüzlerini güzelce yıkamalarını(nazımın geçtiklerine bu hala devam ediyor),mümkünse elbiselerini dahi değiştirmelerini istiyordum yoksa 2 saniye bile kucaklarında tutmadan geri alıyordum..bu bambaşka bir psikoloji,ne denir bunun adı nedir bilemiyorum..doktorum doğumdan sonraki ilk 4 ay psikolojimin değişebileceğini söylemişti gerçekten bambaşka bir insandım..çok sevdiğim çocukların bile 1 metreden fazla yaklaşmasını istemiyordum,birçok kişinin kalbinide kırdım eminim..gerçektende 4aydan sonra normale dönmeye başladım ve kalp kırdığımı anlamaya başladım ve yaptıklarım aklıma geldikçe aman Allahımbu benmiydim dedim ve dilim döndükçe açıklamasını yapıp kırdığım insanlardan özür diledim..seni o yüzden iyi anlıyorum,sanma ki ailenin yanına gidince orası sana cennet gelecek hayır orada bile herkesin hareketleri sana yanlış gelip,batacak,çocuğuna mikrop bulaşakmış gibi hissedeceksin.inşallah en kısa zamanda sende bu psikolojiden kurtulursun..Allah yardımcın olsun,çocuğunada sağlık sıhhat mutluluk versin..

dedim ya yaşamayan anlamaz diye.. konuyu lohusa sorunlarına yazsam daha iyi olacakmış...

ben bu psikolojimi düzeltmeye çalıştıkça kaynanam körüklüyor...atlatamıyorum..

canım o kızın annesi tarlada.. kız günlerdir hatta haftayı geçti gündüz bizde..oğlumla oynuyorlar.. tarla uzak değil diğer çocuklar gidiyor ama bu kalıyor.. sorun da değil.. ama bugün hasta..bir de oğlumu korkutuyor sürekli bu çocuk.. bir haftadır gece uyumuyor...

e sen ne yapıyorsun bu durumda?

sana biz bunu soruyoruz?

ne yapıyorsun engellemek için?

kocanda ne kocaymış böyle koca çok zor

Çocuk söz konusuysa eğer, diğer tüm değerler teferruattır.

Çocuğum badire atlatacak ve kimsenin buna saygısı olmayacak (hijyen, sigara vs vs ) Bu zatlar kim olursa olsun direk dalarım. Benim ailem, onun ailesi, patronu, arkadaşı vs vs. Bu dalmayı nasıl anlarsanız ister laf, ister hakaret, ister evden kovma.

Buna ses çıkarmayan kocayı da yemişim, kulağından tuttuğum gibi kapının önüne koyarım.

Eeee o zaman, bu kardeşim hiç birşey yapamıyorsa bırakın yazıp rahatlasın. Öyle boşverin üslubu falan. Ortada bebeği için dellenen ve elinden birşey gelmeyen bir anne var.

Son düzenleme:
Yukarda konu sahibin yazdigi sey. Ben konu sahibinin kendi sözüne istinaden yaziyorum hanimefendi. Kendi zannimi yazmiyorum ve suan konu sahibi buraya yazarken hicbir sey olmamis yani sakin kafayla yazarken bu sözü söylüyor.

Orada artık diye bir kelime var artık bıktım anlamında
Bence biraz empati yaparak yorum yapmalı diye düşünüyorum
Bu bir kaç aylık mesele değil çok uzun bir sürecin patlaması

eşim benim abarttığımı, ciğerleri hassas olan bebeğimi grip biri öptü diye ölmeyeceğini düşünüyor...

arkadaşım eşini sorduk ne yapıyor ne diyor nasıl düşüyor diye

o kadar soruya bi cümleyle cevap verdin

kayınvalidenle ilgili olsa sayfalarca yazarsın

sorun burada başlıyor işte

herkes gibi kocana laf kondurmak istemiyor olabilirsin ama dengeyi sağlayacak olan kişi kocan

gerekirse doktorla konuşsun ne kadar önemli olduğunu anlatsın

sağlık bu herşeyden önemlidir bilmiyor mu okumuş kocan

Back
X