Kaynanasını seven var mı?

::
ahh arkadaşım kocam bunlara pabuç bırakmaz bunu desem aha kapı orda der benimkisi seninkisi gibi olsa çoktan yapardım senin yaptığını gözünde değil ailesi ortada olunca aklı az benim aptal kocamın herşeyi yanlış anlayan biri bazen diyorumki allahum nerden karşıma çıkardın bunu diye kendimden okadar çok ödün verdimki onun için ama o bunu anlamayan bi insan eyer geriye dönüp gideceğim bi yerim olsa bi dakka çekmem herşey düzelene kadar ya düzeltirsin ya hayatımdan defol derim kzımıda alıp ama maddi güce sahip değilim anlatabiliyormuyum maddi olarak güçlü olsam herşeyi siler kzımıda alır kimsenin bulamayacağı biyerlere giderdimm basit şeyler bunlar ama beni çok yordu anlarabiliyormuyum maviss çözülmiycek konular değil ama ben kocamla oturup konuşamıyorum 2 çift laf söylesem hemen sus sus hemde ailesi hakkında hiç konuşturmaz senin kocan gene iyimişş çaresizim ne yapayımm

iyidir benimki be,bi araya gelince gözümüzden yaş gelene kadar gülüyos

Altina imza atiyorum...

Koylusunuz koylu....

Az bile yazilmis sizlere...

hadi bana da dayilanin bakalim neler olacak....

Altina imza atiyorum...

Koylusunuz koylu....

Az bile yazilmis sizlere...

hadi bana da dayilanin bakalim neler olacak....

her ne yaparlarsa yapsinlar esinizin annesi onlar bu kadar da saygisizligi hak etmediklerini dusunuyorum !

keske eslerinize yazma hakki versekte kimliklerini saklayarak onlarda dusunceleriniz yazsa icinden gecenleri ama ....

sizlerin suratinizi cekmemek icin nasil iyi davrandiklarini dile getirseler

3 gun sonra gelirsiniz Kazen abi esim kimligimi buldu burada yazdiklarimi okudu evliligim bitmek uzere ne olur yazdiklarimi sil diye...

silmeyecegim burada atip tutarken iyi degil mi ? aynisini gidin esinize soyleyin bakalim ....

Kızlar ben kayın validemi çok sevviyorum,bu bir şaka değil gerçek şuan kendisi örneğin bi aydır rahim kanseri oldu hastanede ve evde deli gibi baktım ona,morali çok bozuk ve bugün tüm gün yanında oturup ona destek oldum,tabi bu iyilik tamamen karşılıklı vallaha allah nazarlardan saklasın oda beni ve diğer eltimi çok sver ve çok iyi davranır,akşam 5 den beri şu saate kadar yanında oturdum muhabbet ettim onunla konuştum,kafasını dağıtmak için elinden geleni yaptım,,Eşimide çok seviyorum ve eşimin doğumgünündede KAYINVALİDEME iyiki eşimi doğurdun die çiçek gönderdim:) diğer hiçbi yorumu okumadan daha bunları yazmak istedim sadece konu başlığını gördüğüm için...
Kaynanasını seven varmı ? EVET ben seviyorum valla :)

evett kızlarrr bende saka yapmıyorum... valla bende cok sevıyorum.. cok anlayıslıdır herseyı paylasırız, dertlesırız cok samımı bı kadındır.. ızın gunlerımde mutlaka gıder bı kahvesını ıcer tellendırırız :) allah basımızdan eksık etmesın.. anneme uzagım kayınvalıdeme cok yakınım karsı bınamda allah yoklugunu hıssettırmesın hep bıse arkadas olur eltıme de aynı sekılde...

Benim kayınvalidem de çok tatlıdır, umarım ilişkimiz hep böyle devam eder

kayınvalıde dedınız sımdı evı kayınvalıdem evı aradı.. evlerın telefonunu bırısı aramıs ses hısırtılı gelmıs o da ben sanmıs hemen benı aradı sen mı aradın kızım bı sey mı oldu dıe... cnm yaa :) korktugumu bılır evde bole tek basıma gecelerı ben sandı ...

Aynı şeyi ben de düşünmüştüm, eşlerinin onlara aldıkları bilgisayarları, eşlerini ve onların annelerini yerden yere vurup dedikodusunu yapmak için kullanıyorlar. O adamlar bunları bilseler, üzüntüden kahrolurlardı herhalde. Eskiler ne güzel söylemiş, kol kırılır yen içinde kalır. Bu kadar vıcık vıcık bir halde ve saygısızca ortaya dökülmemeli herşey... Elbette kayınvalidesi tarafından haksızlığa uğrayan gelinler de var ama olup bitenler eşe ve eş annesine saygısızlık yapmadan da anlatılabilir. Hele çocuk varsa buna çok dikkat edilmeli. Bazı insanlar çocuklarının babaannelerinin arkasından onca hakareti edip, sonra çocuklarının yüzlerine nasıl bakıyorlar bilmiyorum.
Siz sevmeyebilirsiniz o insanı ama hiç olmazsa çocuğunuzun ona olan sevgisine hürmet edin, çok mu zor? Yanlışları da olsa sonuçta onlar da "anne" ve "babaanne"...

Ben çok seviyorum. Eşimle ayrıldığımız halde (ki çok güzel ve saygılı bir biçimde ayrıldık, boşandığımızdan beri de birbirimizin en iyi arkadaşı gibiyizdir, çocuğumuz için hep bir aradayız Allah bozmasın bu dostluğu. Evlilikte aşkın daim olmasını beceremedik belki ama, iyi anne baba olmanın altından kalkabiliyoruz sanırım :) ) ona hâlâ çok severek ve isteyerek "anne" diyorum. Üstelik daha öncesinde çok olumsuz bir örnek yaşamış olmama rağmen ona karşı önyargılı olmadım. (Yani olumsuz şeyler yaşamadım sanılmasın, daha önceki kayınvalide adayımın bana yaptıklarını, söylediklerini, nelere tahammül edip yine de saygımdan feragat etmediğimi anlatsam inanamazsınız, yine de herkes yerinde sağolsun, belki bir başkasına iyi bir kayınvalide olabilmiştir!)
Ben kayınvalidemin sevilebilecek yanlarını gördüm hep. Dünyalar iyisi, gerçek bir hanımefendi, çok zarif, çok tatlı ve çok eğlenceli bir insandır. Yanlış anlamak istesem pek çok şeyi yanlış anlayabilirdim ama ben hep iyi anladım ve iyi değerlendirmek istedim sözleri ve davranışları. Hayatta ne ekerseniz onu biçersiniz. Sevgi verdikçe sevgi almamanız imkansızdır. Sevgiye kapalıysa zaten kimseyi sevemez ve kimse de onu sevmez ama sevdikleri ve sevenleri varsa, sadece sizinle problem yaşıyorsa, o zaman hatayı biraz da kendinizde aramalısınız. "Kayınvalide sevilir mi" diye bir soruyu asla kabul etmiyorum, sevilir, hem de çok sevilir. Ben uzun süre görmediğimde çok özlüyorum, daha önce buradaydı ama başka bir şehirde yaşamaya başladı bir süredir, kızıma da sürekli anımsatıyorum, "babaanne gelsin çok özledim" diyorum, ben öyle deyince kızım da özlediğini fark ediyor. Ona sarıldığımda öz annemmiş gibi içim titrer. Allah ona uzun ömürler versin, sağlıklı olsun, mutlu olsun, başka bir şey istemeyiz, bir de kendisini çok özletmesin daha sık İstanbul'a gelsin. :)

Son düzenleme:

Bu mesajınız o kadar önemli bir örnek ki... İyi niyetle değerlendirdiğiniz bir olayın güzel tarafını görüyorsunuz. Güzel bir yüreğiniz olduğunun kanıtı...
Fesatça yaklaşan bir 'gelin' olsa, kayınvalidesinin aramasını "beni kontrol etmek için/rahatsız etmek için bahane yaratıyor" diye yorumlardı. İşte bakış açıları arasındaki fark.

sevmıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

bende kayınvalidemle çok iyi anlaşırım zaten çokda iyi bir insan .kızı olmadığı için beni de kızı yerine koyar hatta eşim bişeyime karışsa bırak giysin,yapsın genç o ileride yapamayacak zaten diye hemen beni korumaya alır.bence bu iş karşılıklı ve kayınvalide ile kayınpederinize; kendi anne ve babana nasıl davranıyorsanız öyle davranmak.allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.benimki gibi bir kayınvalide ve kayınpeder nasip etsin.

buraya bu mesajımı yazalı bir sene olacak nerdeyse
ama düşüncelerim hala aynı hatta daha fazla..dert oratağım gibi canım bişeye sıkılsa arayıp saatlerce dertleşiyorum
ne saygısızlık yaptım ne saygısızlık gördüm...hasta olduğumu duyunca günde 3 kez arar iyileşene kadar..uzakta ama bi yerlerde olduğunu düşünmek bile rahatlatıyo beni...onun gibi 4 gelini idare eden hiç birini birbirinden ayırmayan bir kaynanam olduğu için çok şanslıyım

rabbim çokk uzun ömürler versin allah dert keder göstermesin

Dört yıldır evliyim ama nedense kendi annem gibi göremiyorum. Sanırım öğretmen emeklisi olduğundan, beni öğrencisi gibi gördüğünü düşünüyorum:44: konuşurken hep emir vererek konuşur. Kendi annem gibi görmesemde saygımda kusur etmem. Farklı semtlerde oturuyoruz. Aynı evde otursak anlaşamazdık.

Son düzenleme:
kayınvalidemi severim
beni işe gönderirken kahvaltısız göndermez benden önce kalkıp kahvaltımı hazırlar
işten gelince yemeğimi yapar
hastalansam bana bakar
elimi sıcak sudan soğuk suya vurdurmaz
aç dursam adıma üzülür
sevdiğim herşeyi yapar
hediye alır
heryerde beni sevdiğini söyler
anneme babama telefon edip dualar eder böyle bir kız yetiştirdiğiniz için die
banada evlatlarımdan daha saygılısın bana der
benimle dertleşir oturup ağlar
aynı şekilde bende ona öyle davranmaya çalışırım
bunun yanında herşeyime karışır,sanki öz kızıymışım gibi davranmaya çalışıyor içli dışlı olmaya çalışıyor
sürekli evliliğimize müdahale etmeye çalışıyor vıcık vıcık olmak istiyor
herşeyi konuşup söz konusu yapmaya çalışıyor
kıskançlık yapıyor
ilgi kendinde olsun istiyor
kendini önemli hissetmek adına bizim adımıza kararları o almak istiyor
sinirlendiğinde ne yapacağını bilmiyor çocuk gibi laf vuruyor
eşime bazen beni şikayet ediyor
:) :) ama düşününce kızlar sizin öz annenizinde bu tür duyguları yokmu
düşünün yahu kayınvalidelerimizde kadın ve kadınlarında duyguları yoğundur
o yüzden kayınvalidelerimize niyetleri kötü olmadığı ve evliliğimizde tehdit oluşturmadıkları müddetçe
neden taviz vermeyelimki
kayınvalidemle 3 kere tartıştım
suçsuz yere bana bağırıp çağırdığında sakinleşmesi gerektiğini bunun içinde onunla bir müddet konuşmayacağımı söyledim
aradan 1 gün geçtikten sonra gelip özür diledi
ve bu ona şunu öğretti karşısındaki kendinden küçük bir gelinde olsa ondan öğreneceği çok şey var
'nekadar bağırıyorsan ve nekadar sinirliysen okadar kaybediyorsun'

annelerimi seviyorum :)

Benim kayınvalidem de benim için çok değerlidir...Çok severim kendisini,tabiki kendi annemin yerini tutamaz ama çok özel hanımefendi bi insandır:) Evlendikten sonra biz eşimle tayin durumlarından dolayı ayrı şehirlerde kalmak zorundaydık. Ben de g.doğuda bir ilde öğretmenlik yapıyordum.5 ay ayrı kaldık kendi annem 1 ay kaldı yanımda yeğenime baktığı için gitmek zorundaydı,sağolsun kayınvalidem ve kayınbabam emekli oldukları için geldiler 4 ay kaldılar benimle:) eşimde yalnızdı ama benimle kaldılar,o idare eder sen burada tek başına olmaz dediler...O 4 ay bebek gibi baktılar bana Yemeğimden ütüme kadar her şeyi yaptı kayınvalidem:) Çok hasta olmuştum sabaha kadar başımda bekledi:)) Çok hakkı var üstümde çok şey öğrendim kendisinden...Allah bin kez razı olsun,başımızdan eksik etmesin:)

kayın validemii her yönüylee seviyorummm herşeyine saygı duyuyorumm çünkü kayıvalidem bu dünyada sadece çocukları için yaşayan bir insan ailesine sonradan katılan damat ve gelinlerr içinn resmen deli diivane oluyorr ALLAH bizee yokluğunu göstermesinn aminnn ALLAH herkesede böyle mükemmel kaynanalarr nasip ederr inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…