Sizin de şu yazdıklarınıza bakılırsa siz de başka insanlara göre gayet "köylü" sayılırsınız, bu nasıl bir anlatım bozukluğudur? "Aşşağı" denmez "aşağıya" denir, "beyenmez" denmez "beğenmez" denir, "dakka" değil, "dakika" denir. "Hiç bi" denmez, "hiçbir" denir yani bitişik yazılır. Soru eki -mi ayrı yazılır. "Ve dahi" anlamındaki -de ayrı yazılır. Kaç cümleyi iç içe yazmışsınız tek bir noktalama işareti yok, cümle başlangıcı yok. Hayatınızda 30 yaşınıza gelene dek tek bir kitap açıp okumadınız mı? İlkokul çocuğu sizden çok daha düzgün yazar, bu durumda ben de gayet rahatlıkla size "köylü" diyebilirim.
Demek ki neymiş, birileri size nasıl "köylü" geliyorsa siz de başkalarına (benim gibilerine mesela) "köylü" gelebiliyormuşsunuz. Yani ben de benim kültürümün kıyısına köşesine yaklaşamadığınızı bu feci anlatım bozukluğunuza göre rahatlıkla değerlendirebilirim ve size köylü diyebilirim sanırım. :)
Belki bu size, insanların önünde kayınvalidenizi bu şekilde küçük düşüreceğiniz başka bir zaman için ders olur da bir daha yapmazsınız.
boşver arkadaşım büyük konuşanları herzaman gördükk..imla hatalarına takmışsanki burda okuldayızda öğretmenlik yapıyoo herkes kendine göre çok şey biliyoo allah bilirr onunda hayatla ilgili hiç bir bilgisi yoktur..belli zaten yokki o talihsiz yorumu yapmış.sen sıkma canınıı takmıcan böylelerini
sana noluyor sanamı sorucaktımm demekki sen kesinlikle kaynanasın burda biz imla hataları düzeltmecesi yapmıyoruz sana cevap bile vermeye tenezzül edilecek insan değilsin 2 kişi sohbet ediyoruz biz buda 3. Kişi olarak sana ne düşer çok iyi bilirsin sen kim oluyosunda yazımı eleştiriyosun aptal git başka konulara dahil ol sen bizim ne konuştuğumuzu ne tartıştığımızı idirak bile edememişin konuyu nerelere çekiyosunn zıpırtt hadi defoll
sağol mavişş teşekkür ederim
Sizinle sizin kültürünüze(!) uygun bir şekilde 'mahalle kavgasına' tutuşmayacağım hiç boşuna beklemeyin. "Kaynana" olamayacak yaştayım, 35 yaşındayım ve minik bir kızım var. Sadece üslubunuzu beğenmedim ve fikrimi yazdım, aynen beklediğim kalitede(!) bir cevap yazmışsınız, hiç şaşırmadım. :)) Hakaret etmeler, defol demeler filan, ben hâlâ "siz" diye hitap ediyorum, aramızdaki uçurum ne kadar belirgin. :)
Eğer bir insanla evlendiyseniz, o insan sizin çocuğunuzun da babası olduysa, burada binlerce okuyucunun önünde onun annesi için "köylü" demeye utanmanız gerekir, ailesine saygı duymadığınız bir adamla neden evlisiniz? O zaman eğitimli bir aileden gelen biriyle evlenmeliydiniz ama öylesi de sizi beğenmezdi değil mi?))
Üstelik eşinize saygı duymadığınız da "onda akıl yok" demenizden belli.. Ayıp sahiden de... Burada tanımadığınız bir dolu insana ailenizin dedikodusunu yapmak... Çocuğunuzun babaannesi için "köylü" deyip küçümseyerek kendi çocuğunuzun genlerine hakaret ediyorsunuz resmen... Bu sahiden çok ayıp ve kendinizeden başka kimseyi alçaltan bir davranış değil, aslında sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Tabii ben bunları boşuna anlatıyorum, nasıl olsa anlamayacaksınız. :)
Sizinle sizin kültürünüze(!) uygun bir şekilde 'mahalle kavgasına' tutuşmayacağım hiç boşuna beklemeyin. "Kaynana" olamayacak yaştayım, 35 yaşındayım ve minik bir kızım var. Sadece üslubunuzu beğenmedim ve fikrimi yazdım, aynen beklediğim kalitede(!) bir cevap yazmışsınız, hiç şaşırmadım. :)) Hakaret etmeler, defol demeler filan, ben hâlâ "siz" diye hitap ediyorum, aramızdaki uçurum ne kadar belirgin. :)
Eğer bir insanla evlendiyseniz, o insan sizin çocuğunuzun da babası olduysa, burada binlerce okuyucunun önünde onun annesi için "köylü" demeye utanmanız gerekir, ailesine saygı duymadığınız bir adamla neden evlisiniz? O zaman eğitimli bir aileden gelen biriyle evlenmeliydiniz ama öylesi de sizi beğenmezdi değil mi?))
Üstelik eşinize saygı duymadığınız da "onda akıl yok" demenizden belli.. Ayıp sahiden de... Burada tanımadığınız bir dolu insana ailenizin dedikodusunu yapmak... Çocuğunuzun babaannesi için "köylü" deyip küçümseyerek kendi çocuğunuzun genlerine hakaret ediyorsunuz resmen... Bu sahiden çok ayıp ve kendinizeden başka kimseyi alçaltan bir davranış değil, aslında sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Tabii ben bunları boşuna anlatıyorum, nasıl olsa anlamayacaksınız. :)
önemli deil canım böylelerininin azının payını vermek görevimiz
arkadaşım sağolasın ben seninle sohbet ederken bu uyuz nerden çıktı bilmiyorum yok imlaymış yok virgülmüşş ne ayak anlamadım bilmiyorum işallahh öyle bi cadı kaynanaya düşsünki bak ozaman görsün imla hataları düzeltmeyi manyakmıdır nedir biz burda derdimizi anlatıyoruz o orda ne konuşuyor sağol arkadaşım bende uyuz oldum bu karıya böyle uyuzların işi ne burda anlamadım arkadaşım konumuza devam edelim bizz
arkadaşım sağolasın ben seninle sohbet ederken bu uyuz nerden çıktı bilmiyorum yok imlaymış yok virgülmüşş ne ayak anlamadım bilmiyorum işallahh öyle bi cadı kaynanaya düşsünki bak ozaman görsün imla hataları düzeltmeyi manyakmıdır nedir biz burda derdimizi anlatıyoruz o orda ne konuşuyor sağol arkadaşım bende uyuz oldum bu karıya böyle uyuzların işi ne burda anlamadım arkadaşım konumuza devam edelim bizz
Hakaretlerinizi aynen size iade ediyorum zaten üslubunuz basitliğinizi, ucuzluğunuzu son derece ele veriyor. "Köylü" tabir ettiğiniz kayınvalide bile fazlaymış size sahiden de. Acınacak haldesiniz. Siz iyi dedikodular, karşılıklı "kaynana" çekiştirip rahatlayın, sonra gidin kocanızın ve ailenizin altında ezilmeye devam edin.:) Adam gibi bir insan olsanız, ne yaşarsanız yaşayın, bir "anne" asaletinde davranırdınız ve yazdıklarınıza dikkat ederdiniz. Çocuğunuzun babası ve babaannesi hakkında burada hakaretler yazıp sonra kızınızın yüzüne bakmaya utanırdınız.
Herkes hak ettiği ve layık olduğu hayatı yaşar, siz şikayet ettiğiniz hayatı nasıl hak ettiğinizi zaten gösteriyorsunuz.Eyvallah!
Boşver kendisi kaç kuruşluk kimbilir ne haltlar yiyorr bize söylediklerine bak 35 olmuş anam yaşş ama akıl olmayınca 50 olsan ne olur basit karııı hala cevap veriyo yaa kim bu mall yaa
alemsin canım hadi biz sohpetimize devam edelim ..
sağol arkadaşımm her sitede böyle mallar çıkabilir takmıycan kafana ağzının payını vericen yollıycann işte böyle benim çektiklerimi bir ben bilirim dertleşip konuşmak beni rahatlatıyor senin nasıl hayatın pekii
senin sorunların varmı
benim şuan yok allaha şükür ayrıldım 3 yıldırda çok mutluyum
eşindenmi ayrıldın canım yoksa evindenmi eyer evlerinizi ayırdıysanız çok ii ya nasıl başardın eyrı semtlerdemisinizz yaa banada allah kızmet eder işallahh
bende tam olarak bunu söylemeye çalışıyorum dediğim gibi iyi olsa bile bir arada olunca mutlaka sorun çıkıyor ama dertleri paylaşırken kelimeleri biraz daha seçerek kullanmak gerekir diye düşünüyorum bu benim nacizane fikrim bol şans diliyorum
sevgili arkadaşım ben köylü dediğim asla küçümsemek için değil ama herşeyi ben bilirim havalarında ona kızıyorumm ben hiç bi zevkimiz uymuyor unun aldığını ben benimkini o beyenmezz huylarımız apayrı ama ben yinede kızmıyorumm tek sorunumm yakın aşşalı yukarlı yaşamamızz belki ayrıı semtlerde uzak olsakk bunlar batmaz bana herdakka bi insanla beraber olmak mutlaka gün içinde aşşağıya inmek zorunda olmakk beni sıktıı 6 yılllık evliyimm hala yemeğimiz bir anlıyomusun arkadaşımm bizde bir bireyizz 30 yaşında koskoca insanlarızz değilmii benim tek isteğimm ayrılmak başka bişey değill burdan eşim kızm ve bennnnn
Sizin de şu yazdıklarınıza bakılırsa siz de başka insanlara göre gayet "köylü" sayılırsınız, bu nasıl bir anlatım bozukluğudur? "Aşşağı" denmez "aşağıya" denir, "beyenmez" denmez "beğenmez" denir, "dakka" değil, "dakika" denir. "Hiç bi" denmez, "hiçbir" denir yani bitişik yazılır. Soru eki -mi ayrı yazılır. "Ve dahi" anlamındaki -de ayrı yazılır. Kaç cümleyi iç içe yazmışsınız tek bir noktalama işareti yok, cümle başlangıcı yok. Hayatınızda 30 yaşınıza gelene dek tek bir kitap açıp okumadınız mı? İlkokul çocuğu sizden çok daha düzgün yazar, bu durumda ben de gayet rahatlıkla size "köylü" diyebilirim.
Demek ki neymiş, birileri size nasıl "köylü" geliyorsa siz de başkalarına (benim gibilerine mesela) "köylü" gelebiliyormuşsunuz. Yani ben de benim kültürümün kıyısına köşesine yaklaşamadığınızı bu feci anlatım bozukluğunuza göre rahatlıkla değerlendirebilirim ve size köylü diyebilirim sanırım. :)
Belki bu size, insanların önünde kayınvalidenizi bu şekilde küçük düşüreceğiniz başka bir zaman için ders olur da bir daha yapmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?