Kaynanayla birlikte yasamak mi bosanmak mi ?

Hep idare eden kadın olacak. Evlenirken sanki sözleşme imzalattılar. Anne ya da baba vefat ederse gelinin evine taşınacaktır diye

Hep idare eden kadın olacak. Evlenirken sanki sözleşme imzalattılar. Anne ya da baba vefat ederse gelinin evine taşınacaktır diye
Vallah kv demle aynı evde yaşayana kadar kendi annemle yaşarım. Bu konuda çok netim, eşimde tavrımı biliyor artık. Öğrendi.
Birdaha böyle bir konu aramızda mevzu olmadı.

Kv ile yaşamak başlı başına boşanmak için yeterli
sebeb bence, başka soruna gerek yok

benim eşim bana bu konuyu açsa asla istemem kv ile yaşamak ama ilk etapta asla aklıma boşanma gelmez. Kadın daha gelmemiş aynı evde yaşanmamış yani direkt boşanmanın konuşulması bana normal gelmedi. Önü arkası var bu konunun belli ki.

Zor bir durum ya. Kayınvalideniz size yakın bir yere taşında o daha iyi olmaz mı. Eşinizin size sormadan plan yapması olmamış zaten. Annesi ile yaşayacaksa sizinle niye evlenmiş beyefendi. Bu arada goc ne demek ya ilginç geldi

Şimdi deneyin bi diyeceğim kv eve girdim mi denedim olmadı hadi git olmaz .. en iyisi eşinize inatlaşmadan hayatım ev üstüne ev olmaz elbette seni anlıyorum yalnız kalmasını istemiyorsun o Zaman yakın yerde ev tutalım de mesela alt kat üst kat yan apartman vs vs

Şimdi doğru konuşmak gerekirse kv ile kimse yaşamak istemez. Böyle bi durumu ben red etsem yarın bir gün benim annem bizimle yaşamak durumda kalsa eşimde bana sen istememistin bende istemiyorum dese bişey diyemezdim kahrolurdum. Keşke en başında hazır kayınvalide ayrı tek yaşamaya razı iken böyle bişey hiç gündeme gelmeseydi. Ama eşiniz sanırım sizin çalışmanızı istiyor buyuzdende çocuğa bakacak en güvenli kişi olarak anneside tek diye kendi başına böyle bı ise kalkışmış. Sizede bir danissaydi tabi olan olmuş. Ben saf olduğum için yarın bigun kendi annemi düşünüp kabul eder gelsin derdim. Ama sen kendini düşün kabul etme

Önü arkası olması gerekmiyor
Adam annesi ile yaşamak istiyorsa buna müsade edilmeli
Hem eşin hem annen aynı anda olmaz karar ver demek gerekir
Koskoca yetişkin insan kendi kararını verebilir
Tercihini annesinden yana kullanıyorsa boşanmayıp napacaksınız?
Ya pısırıp kv ile oturacaksınız yada tercihine saygı duyup boşanacaksınız. Başka çözümü yok

Kayinvalide melek de olsa olmaz. Öncelikle özel hayat olmayacak.Kendi alanın, kendine ait bir zaman dilimin ol-a-mayacak.
Bir de bu konuda emrivaki yapabilecek kapasitede bir adam sizi değil annesini önemsiyordur.
Kayınvalidem ameliyat olduğunda bir dönem bir arada yaşadık. Çook iyi anlaşıyor olmamıza rağmen evim burnumda tüttü.Uzun vadede bir beraberlik düşünemiyorum.
Evlerin birbirine yakın olması belkii ama bir arada olmayı tabiki denemeyin bile.Ne gerek var.

Ogullari kendileri bakmiyor zaten, elin kizina yikiyolar herseyi.. sozde ogullari bakmis oluyo
Benim kayınvalidem iki hafta kalmıştı bende hastanelik olmuştum sinir stresten tüm gün çalışıp eve gelirdim bırak yemek yapmayı kaşığını bile alıp yerine koymazdı. Ama sorsan onlar bize yardım etmek için çırpınır oğullarının gözünde. Bence konu sahibi kv sana asla yardımcı olmaz hatta o kadar hayat meşkalesi içinde derdne dert olur.

Gecen bir tweet okumustum:"kres fiyatlari beni benden aldi. Herkes kayinpederi ve kayinvalidesi ile iyi gecinsin" gibi birsey. Esiniz belkide herseyi bir arada yürütme derdinde. Ben kayinvalidemle ayni binada oturuyorum. Bizim icin problem degil. Hatta birbirimize destek olma konusunda bir cok kolaylik sagliyor. Ama herkesin evi yinede bana göre ayri olmali. Ayni evin icinde ne onlar rahat eder ne biz..böyle istedigimiz zaman beraber oluyoruz, istemedigimiz zaman herkes kendi evine cekiliyor. Esiniz sizi beraber yasamaya zorlayamaz. Madem annesini yakinina almak istiyor o zaman herkesin rajat edecegi bir cözüm üretmeli

Herkes kendi ailesini ve kv sini baz alarak düşündüğü için farklı düşünceler ortaya çıkıyor herhalde. Ben bu olay yüzünden daha ilk dakikadan asla eşimden boşanmayı düşünmem.

Aman dusuncesiz insan zor vallahi.. ohff bu yastan sonra kimseyi cekmek istemiyorum dogurduklarim yetiyor bana

Çocuğunuz seneye kaç yaşında olacak? Kayınvalide ile sizin eviniz farklı şehirlerde mi? Şu an çocuğunuza bakması kulağınıza hoş gelebilir ama bu çocuğun 5 yaşına kadar okul öncesi eğitim almayacağının ve evde tv önünde büyüyeceğinin de garantisi olacaktır.Çünkü ebeveynler genelde "işe yaramayan" olarak görüleceklerini sanıp çocuğun kreşe gitmesine engel olurlar.Bunu da genelde çocuğun annesi ile konuşarak değil ..geriden oğullarını doldurarak sağlarlar..aynı bu aynı evde yaşama mevzusunda olduğu gibi.Mümkünse yakınlara 1+1 ev tutun ama aynı eve çıkmayın derim.Ha benim arkadaşım çok memnundu kayınvalidesi ile yaşamaktan ama kayınvalidenin emekli maaşı kiraya verdiği 3 tane 1+1 evi vardı ,veriyordu tümgeliri bunlara ..üstüne torun bak , yemek yap akşam arkadaşım işten gelince teyze yorgunluktan zor odasına çıkıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…