Kaynanayla birlikte yasamak mi bosanmak mi ?

Kv ile yaşamaktansa boşanırım daha iyi

Alt kat üst kat ya da yakın bir ev tutun . Aile içinde başkası hele ki kv girmesin. Ailenizde başka sorunlar varken büyür. Eşinizin zat6 kendi kendine olan yapmış olması evliliği yeterince zedeleyen bir şey

Aynen böyle mahremiyet kalmıyor gerçekten büyük oğlum yurt dışına gitmek istiyor küçükte ondan gaza geliyor abi benide götür diye eşimde diyor ki eee bize kim bakacak oğlum ikimizde giderseniz diyo yaa dedim onlar bize neden baksınlar biz birbirimize bakacaz bırak hayatlarını kurşunlar ne alaka bize bakmak Allah ne bizei onlara ne de onları bize muhtaç etsin o kadar yanlış düşüncelere sahipiz ki toplum olarak bunu da kırmak bizim eiimizde

Aracı biriyle haber gonderin. Esinizin aklibasinda bir akrabası var mı mesela teyzesi falan

Boşanırım daha iyi, tatillerde gidince bile 1 hafta zoe tahammül ediyorum ki benim kayınvalidem gıcık edici bazı özelliklere sahip olsa da (kendini beğenmek, sürekli başka insanların dedikodusunu yapmak gibi) genel olarak iyi bizlere asla karışmaz, bi sorun olsa gelinden taraf olur oğlu haklı da olsa eşine alttan al der, iş yaptırmaz, elinden her iş gelir canavar gibi misafir gibi oturtur çeşit çeşit yemek yapar yani bu özelliklere sahip gıcık özellikleri görmesen eğlenceli biri bile ama beraber yaşamak NOOOO, BU UĞURDA BOŞANIRIM DAHA İYİ

Bende aynı evde yaşamaya zorlandım sonuç davayı yüzde yüz kusurlu olarak eski eşim kaybetti
çok sevindim ooohhh iyi olmuş
biz cami avlusunda mı bulunduk?
o zaman kız anneleri de birlikte yaşamada diretsin?
niye evleniyorlar o zaman hayret birşey otursunlar analarının dizinin dibinde

Annesi kirada mi?geliri var mi?sağlığı nasıl?kira derdi yok, geliri var,sağlığı da iyiyse herkes kendi evinde yaşamalı.ama sağlığı kotu,maddi sıkıntı çekecekse destek olmanız lazım.

Bence bu konu keskin bir konu şimdi buradan ahkam kesmek kolay herkes boşanırım der
Kendi annem de olsa eşiminki de olsa istemezdim. Keskin değil kesin ve net kararım. Yine annem olur eşimin annesi olur , ihtiyacı olursa yan apartmanda , aynı mahallede , alt katımda ev tutar sık sık gider-gelir gerekeni yapardım.

Annesi kirada mi?geliri var mi?sağlığı nasıl?kira derdi yok, geliri var,sağlığı da iyiyse herkes kendi evinde yaşamalı.ama sağlığı kotu,maddi sıkıntı çekecekse destek olmanız lazım.

hayır değil

hem de hiç değil

bakın kendi ailemden örnek vermek istiyorum..benim babam kıskanç ve otoriter bir adamdı. Annemi evden dışarı çıkarmazdı. Annem de çalışmayı seven azimli bir kadındı. Tıpkı babannem gibi hem terzilik hem de çarşıya iş yaptı. Patik ördü, dantel ördü, bebek kıyafetleri ördü, abiye dikti
annem kendi emekliliğini isteğe bağlı kendisi ödedi.

Annemin de tıpkı babaannem gibi gözleri mahvoldu. Rahmetli babaannem katarktı. Senelerce dikiş makinesinde oturmaktan dizleri kireçlenmişti. Annemin ayakları varis dolu ve gözlerini kısarak etrafa bakıyor gözlük bile fayda etmiyor.

Annem asla pişman olmadığını söylüyor.

Benim annemin , babaannemin canı yok muydu sabahlara kadar çalıştılar..rahmetli anneannem tuğla fabrikasında vardiyalı yıllarca çalıştı parmakları ters dönüyordu su toplamış şişti..ama ne oldu emekli oldular !

Salt erkek annesi eşimin anası diye hayatında bir gün çalışmamış kadına ben niye bakayım?

Ben bu saatte bile çalışıyorum.

İnsan anasını babasını seçemez de kayınvalidesini seçebilir.

Bir kadın ne islam hukukunda ne medeni hukukta maddi manevi kayınvalideye eş ailesine bakmak zorunda değil

Bir kadınının, gelinin kayınvalidesine karşı vefa borcu yoktur. Kayınvalidenin geline borcu vardır hizmet ettiği için

Hayat sizin hayatınız ama kabul ederseniz kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız. Emin olun o zaman Kimse size empati kurmaz. (Ben kendi annemde bile bir haftadan fazla kalınca sorunlar yaşıyoruz çünkü bir evde 2 kaptan olmuyor .) En fazla başta hayır diyerek bir kere kötü olursunuz . Öteki türlü hem bin türlü sorun yaşayıp hem yıllarınızı heba edip yine kötü olacaksınız. Değer mi ??

Çocukların geleceğini anne ve babalar düşünmek zorundadır. Şu ekonomik krizde darboğazda evladının omuzlarına evlilik olsun olmasın hayat mücadelesinin başlarında maddi manevi yük olmak bencilliktir net .
Salın oğullarınızı bir ya...bir erkek karısına çocuklarına bakmak zorunda..

Ben ne dedim şimdi.sagligi yerindeyse ,maddi sıkıntı çekmeyecekse herkes kendi evinde kalsın dedim.ama kadının geliri yoksa ,sağlığı da kötüyse, banane mi desinler? Zaten 50 yaşındaymış.sagliklidir diye düşünüyorum.yanliz kalabilir, kendi işlerini yapabilir.

Bu yorumunuz hayata karşı bakış açımı değiştirdi.

Çocuk yapmaya karar verdim. Ne gerek var günde 12-13 saat bilgisayar başında çalışmaya,kafa patlatmaya,uykusuz kalmaya,vasıfsız eğitimsiz işverenimin ağız kokusunu çekmeye.

Çocuk yaparım hemi de erkek. Bana bakar. Ne gerek var sigorta primi ödemeye.

Yerleşirim gelinimin evine..aaa oğluşumun evi gelin ne karışır ! torunlarımın rızkını da ben alırım.

Gelin söylenip duruyor mu ? Kışkırtırım oğlumu gelinime karşı gerekirse hırpalatırım kapı önüne koydururum..benim oğlum beni sokağa mı atacak ? oradan sıkılırsam da diğer oğluşumun evine hicret ederim..evin hanımına sormaya gerek yok..anne bir eş çooook.. bana baksınlar

ne emekli maaşı için kuyrukta beklerim ne de prim öderim ohhh misss

kırar kemiklerini haspanın. orda sıkıldın mı? hop hemen diğer oğlunun evine hicret edersin. bak ne güzel işte. ne emekli maaşı için kuyrukta bekleyip milletle didişirim ne de ömrüm boyunca sigorta öderim..

oğlumu da veririm sanayiye ustanın yanına..vur sırtına kırbacı ogluna gelınıne

Evlatlar yatırım aracıymış..haydi üre neşeli meşe odunu üre ki çalışmana gerek kalmasın evlatların sırtında seni yük olarak taşısın

ana-baba kutsaldır argümanı yüzünden bu topraklarda kaç insan hayatını yaşayabiliyor

neden ben sadece bir kerecik geldiğim şu kısacık hayatımı gönlümce yaşayamadan bu dünyadan göçüp gideyim bu neden vicdansızlık olsun?

niçin işten eve geldiğimde daha dinlenemeden yaşlı bir kadının hor görmesine, herşeyime burnunu sokmasına, kötülüklerine katlanmak zorundayım?

Yaranız var belli.bugun bana yarın sana

Bence tepkinizi koyun.Sorunun kökü kaynananın kalmasından ziyade sizi yok sayarak tek başına karar alması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…