Kaynanayla birlikte yasamak mi bosanmak mi ?

Yakinlarda ayrı ev teklif edin. Kabul etmezse bosanma kartını koyun ortaya.kv ye biri araciliğı ile de haber yollayın ev istüne ev olmaz yakinda ev titalim ama beraber yaşarsak bosanirız diyor desin. Geri adım atmayın

Herkes kendi ailesini ve kv sini baz alarak düşündüğü için farklı düşünceler ortaya çıkıyor herhalde. Ben bu olay yüzünden daha ilk dakikadan asla eşimden boşanmayı düşünmem.
Olabilir
Bundan 5 sene önce sorsaydınız belki bende düşünmezdim hemen.
Ama artık çok rahat düşünürüm.
Halbuki benim kv cidden iyidir, melek değildir ama çok iyi kadındır bana kötülüğü hiç olmamıştır diyebilirim. En azından bilerek yada kasıtlı yapmadı hiç birzaman.
Ona rağmen ben kendisiyle 1 senedir konuşmuyorum. Önceside var ama ozaman bayramdan bayrama görüşürdük, çocukların hatrına gelip kaldığı zaman güler yüzle karşılar en iyi şekilde ağırlardım.
Ama son 1 senedir benim için bitti, görmüyorum, görüşmüyorum. Gelse yüzüne bakmıyorum.
O yüzden böyle bir durumda benim için boşanmak çok kolay bir seçim.

Evet böyle bir durum varsa tabii ki sizin tepkiniz farklı olur. Her ilişkinin dinamikleri farklı, o nedenle bana boşanmak abartı geldi.

Merhabalar

Bu sebepten boşanmıştım. 11 yıl sonra tekrar evlendim.

2.evliliğimi yapacağım adamı yani şimdiki eşimi aldım karşıma konuştum. '' Senin annen iyi biri olabilir. Ancak ben değil aynı evde aynı apartmanda aynı sitede dahi oturmam. Madem ki annen yaşlı, aynı mahallede annene yakın oturabiliriz. Annen ile aramda resmiyet olacak. Senin annene asla saygıda kusur etmem. Senin annene anne demem. Bayramlar dışında gidip gelmem. Yoğun çalışıyorum.Kabul ediyorsan evlenelim.2.kez başımı yakma.'' dedim.

2.eşim elbette dedi. Evlendik. Kayınvalidem ve eşim, 2.kez bana çirkin şeyler yaşattı. Kayınvalidem lüks bir villada aynı evde oturmaya zorladı beni.

Aile büyüklerimi araya soktum. Onlar çok etkili oldu.

Eşim yine baskı yaptı. Avukatımla eşimi konuşturdum. Ertesi sabah eşime, bilgisayarımda şu ifadeyi okuttum:

Yargıtay 2.Hukuk Dairesi: “Davalı Erkeğin Eşini Annesi ile Birlikte Yaşatıp, Davalı Erkeğin Annesinin Davacı Kadına Hakaret Etmek ve Kovmak Şeklindeki Davranışlarına Sessiz Kalması Davacı Kadının Kişilik Haklarına Saldırı Niteliğinde Olup Manevi Tazminata Hükmedilmelidir.​

2.eşim bundan sonra sessizleşti.

Hızımı alamadım. Mahalledeki hocaya gittim. Durumu izah ettim. Eşimi karşısına aldı konuştu, ikna etti.

Aşağıdaki ifadeleri eşinize yüksek sesle okuyun.

'' Eşin, erkekte veya kadında, Allah tarafından tayin edilmiş beklediği hakları vardır. Anne bunları engelleyemez. Annenin de doğurduğu çocuğuna karşı hakları vardır. Eş onları engelleyemez.

Eşe eş gibi, anneye anne gibi davranmak zorundadır Müslüman. Bunun en doğal örneklerinden biri kadının kaynanasının olmadığı bir evde yaşama arzusudur.

Allah’ın dinine iman eden her mümin şunu bilir ki bir kadın nikahlandığında erkeğinden, içinde kaynana, kaynata, kayın, görümce gibi akraba bulunmayan müstakil bir ev talep etmesi, İslam dininin teminatı altındaki bir hakkıdır.

Dinimiz, hiçbir kadına, kaynanasıyla bir arada yaşama mecburiyeti getirmemiştir.''

“O kadınların, gücünüze göre oturduğunuz meskenin bir bölümünde oturmalarını sağlayın ve onlara baskı yapmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın.” (Talak, 65/6)

İbni Kuteybe de şöyle der:

"Allah, boşanmış kadına müstakil bir evde ikamet etmesini eşinden istemesi bir hak ise nikah altında olan eşi müstakil bir evde barındırması daha evladır. Ayrıca Allah, '...Onlarla (eşlerle) iyi geçinin.' (Nisa, 4/19) buyuruyor. Onlarla iyi geçinmenin bir şartı da onları müstakil bir evde barındırmasıdır." (el-Muğni, 9/ 237)

Zaten sen kabul etmezsen ben gider yaşarım annemle dediği an kapının kilidini değiştirirdim. Valla gıcık oluyorum kendi doğrularını kadına tehdit vari dayatmayla kabul ettirmek isteyen erkeklere. Sanki biz ağaç kavuğundan çıktık. İnsan gel bir konuşalım orta yol bulalım der. Ben yaptım oldu derse kendim için konuşuyorum kapıya valizi koyarım gider anacığının yanına. Hayatı kimse için kendimede cocugumada zehir edemem.
Eli ayağı tutarken herkes kendi evinde yaşamalı .genç yaşta bıktırıyorlar sonra elden ayaktan düşünce insanın içi kaldırmıyor bakmaya.

1. Bir köpek balığına yem olmak
2. Balina tarafından yutulup mide asitinde erimek
3. Kaynanayla yaşamak
4. 40 derece havada asfalta yapışıp ezilmek
5. 28. kattan düşmek
6. Küçük bir kaza geçirmek
7. Boşanmak.

Çeşitli olayların kötülük derecesi sıralamadaki gibidir. Seçim sizin artık.

Teyzedede hiç akıl yokmuş vallah
Okadar varlıkta yokluk çekmiş birde hizmetli görevi görmüş
Geç 1+1e bisürü gelirin var yalnızlığı sevmiyorsan tut bir kadın hem işini görsün hem sana ses olsun. Yada bir hayat arkadaşı bul. Keyfine göre yaşa,
O yaşta gelindi torundu ne uğraşiyorsun

Yanlış anlama ama "iyi ve size bir kötülüğü olmamış " bir insanla iletişiminiz neden bu hale geldi?

Ben arkadaşın kayınvalidesi ile yaşadığını duyunca "vah vah" demiştim...sonra biraz arkadaşı tanıdım ,teyzeyi 3/5 gördüm ..teyzeye vah vah dedim tek oğluymuş ,oymuş buymuş bir oturmuşlar.Ama arkadaşım çok mutluydu.Arkadaşım eve gelince yemekten sonra kayınvalidesi ibadetini yapmak için odasına çekiliyordu (ev dubleksti) sonra da uyuyordu. Ha ben gene mutlu olmam çünkü kayınvalidem dubleks evde bile eşimle benim arama uzanmaya çalışır

Çözümünüz ne olurdu peki?

Açıkcası benim durumum biraz farklı, yurtdışındayım, kendi annem babam yaşlanıyor. Ben tek çocuklarıyım, yarın bir gün kendilerine bakamayacak duruma gelseler onları yanıma getirtmek isterim, ki eşime de açtım bu konuyu o da destekledi. Herkesin annesi babası kıymetli, böyle zaruri bir durum varsa üstelik eşim de benim ailemi kabul ediyorsa kv gelmesin diyemem yani.

Konu sahibi eşini yakında ev tutmaya ikna edebilir ya da annesini sık ziyaret eder bir çözüm bulunabilir istenirse. Adam annem gelip kalacak diye tutturursa o ayrı tabii ki.

Yanlış anlama ama "iyi ve size bir kötülüğü olmamış " bir insanla iletişiminiz neden bu hale geldi?
Uzun hikaye
Ama kısaca iyi biri olmak adaleti olmak demek değilmiş.
Eşim ve kardeşi arası bazı sebeblerden açıldı, ki eşimin %100 haklı olduğu bir konuda sürekli oğlunu savundu, işte sen abisin ayağına arayı düzeltecem diye türlü türlü numaralar yaptı. İyi yaparım diye zannederken hepten berbat etti. Haklıya haklısın demek yerine sürekli mağdur edebiyatı yaptı. Kp de aynı şekilde tabii. En sonunda bana geldiler, kendime göre iyi sabrettim zaten. Büyük kavga çıkardım. Eşimde beni tanıyor sen haklısın ne annemle nede babama bu saatden sonra görüşmek istemezsen anlarım dedi.
Kardeşini kendide sildi ama annesi ve babasıyla görüşüyor tabiki.
Ben görüşmüyorum, hepmi böyle gider ilerde nolur onuda bilmiyorum.

Yurtdışındasınız siz
Kv deniz nerde?

Hadi oğlu istedi oldu ki sizde istediniz bu kaynanalarsa bı tuhaf ay mis gibi evinde keyfine bak ne gerek var orası ne olursa olsun senin evin değil yani benimde iki oğlum var büyük konusmayim ama sağlıklıysam istemem evimden başka yerde yaşamak herkesin bir özeli var sonuçta büyük oğlum 16 yaşında odasına kapısını vurmadan girmiyoruz bana saygısız ve bencilce geliyor asla lafinizdan dönmeyin bosanin diyemem en azından siz adım atmayın ama baktın ki ana oğul birlikte kalmak istiyorlar oğlu gitsin anasıyla yaşasın ay sinir bastı beni

Yani aslında kv’nizi kendi ailenizi bakmak şartıyla kabul ederdiniz
Konu sahibinin eşinden bir farkınız yokki?
Kendi çıkarınız için sonuçta kabul ederdiniz böyle birşeyi

Bunu neden çıkar meselesi gördüğünüzü anlayamadım. Ben eşime böyle bir şeyi teklif ederken o da sen de benim anneme bakacaksın diye bir şart koşmadı bana. Yani bakıp bakmamak bana kalmış bir şey. Benim eşim ailemle aynı dili konuşup anlaşamamasına rağmen benim ailemi baş tacı ediyor. Kv dem de elden ayaktan düşerse ben de onu kabul ederim. Eşime ve onun aileme karşı tutumuna olan saygımdan. Ben bunu çıkar olarak görmüyorum.

Eşiniz ailenizi kabul etmeseydi yinede eşinize saygıdan onun annesine bakarmıydınız?
Bence hayır
O yüzden çıkar meselesi.

Elinizdeki tüm argümanları kullanmışsınız. Şu an ben bile ikna oldum afsgsfsg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…