Kaynanayla birlikte yasamak mi bosanmak mi ?

Ben şimdi boşanmasam zaten birlikte yaşa aya başlayınca karı koca birbirimize gireceğimiz için kısa yoldan boşanırdım

Eşiniz aileniz kabul etmeseydi yinede eşime saygımdan onun annesine bakarmıydınız?
Bence hayır
O yüzden çıkar meselesi.

Bakardım, yakın zamanda kvmin evinin bir kısmını ayrı daire yaptırıp orda yaşayacağız. Böyle düşünen biri olsaydım kv min dibine gitmezdim.
Şartlar ve zihniyetler çok farklı.

En guzel yorum ilk yorum. En mantiklisida bu.

Ben anlamiyorum arkadas. Nasil yasamayi dusunuyorlar ?
İlle bir ana ile yaşayacaksam kendiminkini seçer bekar otururdum zaten. Niye hem evlilik çilesi çekip de elalemin anasıyla oturayım akıl var mantık var

Size son derece katılıyorum. Ben ileride çıcuklarımla yaşamak istemem. Onlarında evlatları olacak gereksiz kuşak çatışması , gelinle gereksiz düzen savaşları . Elden ayaktan düşünce durumum varsa tutarım yanıma birini baktırırım kendime. Dediğiniz gibi çocukları büyütürken yok mahremiyet, yok sınırlara saygı vs. Diyoruz yetişkin olunca mecburiyetler dışında yanlarında yaşamak aşırı bencilce.

anne babası boşanmış çocuklarda çok fazla problemle karşılaşan bir öğretmen olmamın da etkisi var sanırım çocuk varsa boşanmamak için her yolun denenmesi taraftarıyım. çocuk varsa ve aşılamayacak sorunlar yoksa boşanma en son gündeme gelmeli.
konunuza gelirsek ev ev üstüne olmaz bence. en olabilir çözüm yalnız kalan ebeveyni aynı binaya taşıyıp her şeyiyle ilgilenmek bence. bunun üzerinde durmanızı tavsiye ederim

Evliliğinizde sorunlar olduğu için aklınıza direkt boşanma geliyor bence.Kv olayından önce o problemlere de odaklanmak lazım.Yani siz eşinizden sanırım zaten boşanmayı düşünüyormuşsunuz kv gelince işler iyice sarpa saracak diye düşünüyorsunuz bence çok haklısınız zaten eşinizle problemleriniz varsa mutlu değilseniz kv gelsin yada gelmesin önce problemleri çözmelisiniz çözemiyorsanız boşanmalısınız.Zaten problemli bir evliliğe gelen kv evliliği tamamen batırmak dışında bi işe yaramaz bence daha çok zorlanırsınız kv ile.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Bizim okulda bir hoca vardı onun da kayinpederi vefat etmiş senelerdir aynı evde yaşıyordu kayinvalidesiyle çocuklarını falan büyütmüş kadın
Ben tabii direkt cocuk bakma olayına odaklandım için aa ne güzel çocukların da büyümüş demistim
Güzel olan yanları da var kötü olan yanları da var demişti
Ama cidden zor

Zamaninda babaannem tek kalip da iyice yaslaninca, babam banaannemi bizim Eve temelli konusunda israra baslamis. Annen ne yapti etti, babaannemin yanina yasaminin son gunune kadar yatili kalacak bir bayan buldu, o bayan aileden biri gibi oldu sonunda. Tabi bu karari uygularken evde ne kadar kiyamet koptugunu anlatmama gerek yok, annemin yemedigi hakaret tehdit kalmadi.
Ama Eger annem bunu yapmasaydi, rahmetliyle ayni evde yasadigi icin su Anda sinir sistemi iflas etmis birine donusecekti.
Boyle bir yol oneririm. Asla Kabul etmeyin

Size birlikte yasamayi dayatmamali sizin anne babaniz var mi onalara soyleseniz tepki koyar mi ?

Siz kv ile konussaniz nasil olur ?

Ben kendi öz anneannemle ayni apartmanda yasiyorum bazen dayanilmaz oluyor , annem alip bazen 3 4 ay yazlig agoturuyor fazla kaldiklarinda oda xok bunaliyor

Kadınların kocaları öldükten sonra illa ki evlatlarından birine kendilerini < kaba tabirle > yamamaya çalışmalarını hiç
anlamıyorum.

Denerseniz ve geçinemediğiniz için geri dönerse evine, ömür boyu sizden nefret edecek 2 kişi doğurur bu süreç. Kayınvalideniz sizden kendi için nefret eder, oğlu ise bi annemi idare edemedi, benim in bile katlanamadı der bir yanı nefret eder ve size her tartışmada laf sokar. Bunlar bi de birbirlerini doldurur çifte kavrulmuş olur missss.

Bi de sizin açınızdan bakalım olaya: siz de iki türlü de kendinizi suçlarsınız: yaaa çok mu tepki verdim acaba--- üstüme çok mu geliyorlar, kendimi çok mu ezdiriyorum acaba " git geli sizi sürekli ikilemli ve sinirli biri yapar.

Hiç bu işe girmeden kocanızı yakında bir ev tutup sık gidip gelmeye ikna etmeye bakın yoksa öyle de böyle de boşanırsınız

Ben kayınvalidemde birkaç ay kalmak zorunda kalmıştım. Kendince iyi bı insandı ama her şeye burnunu soktuğundan pek anlaşamadık. Böyle bi durum olursa ben evime alırım ama bana sorun çıkarırsa evine gitmesini söylerim dedim. Kendi ailem de olsa prensibim nettir. Kötü biri değilse evinize alabilirsiniz ama diğer evi kapatmayın. Sorun yaşarsanız da yanınızda durmama şartı koyun

Asla ev üstüne ev olmaz . Ne kadar yüzsüz kayinvalideniz , asla kabul etmemeliydi, bunlar hiç mi tek yaşayamiyor evde ! Benim dedem vefat etti babaannem 80 yaşlarında hala tek yaşıyor evinde , söylüyor çocukları gel biz de kal ben evimden ayrılmam burada daha rahat ediyorum diyor senelerdir tek Yaşar, biz de ziyarete gidiyoruz.
Ev ev üstüne olmaz . Bosanin daha iyi ve asla.kabul etmeyin. Bu ne ya ben evimde yeri geliyor iç çamaşırı ile oturuyorum kendi düzenim var , çocuğa da siz bakın sanki kayinvalideye güvenilir de yapıldı o baksa ne olur bakmasa ne olur

Kusura bakmayın ben bu konuda çok hassasım ve asla kendi annemdedahi olsa ömür boyu gelip kalamaz ! Zaten bizimkilerde o kafa o zihniyet yok şükür, herkes kendi evinde hasta olur şu olur ayrı, bu bariz şımarıklık koca ölünce oğluna mi gitmek lazım , kal evinde !

Bir de gelsin deneyelim olmadı gönderirim e de girmeyin sakın gitmez , ve soyleyemezsiniz.
Benim düşük tehlikem vardi , baktım kayinvalide almış çantasını gelmiş, ben ve eşim bakakaldik hayırdır dedi esim , kalmaya geldim dedi gelin için, bir gün kaldı ertesi günü oteberisini aldık gönderdik ayıp denen birsey var çok saygısızlık, ben yanımda kimseyi istemiyorum kendi annem dahil sadece kocam olsun dedim herkese tavrımı koydum gule gule yani , fazlasına gerek yok herseyimi karışıyorlar görgüsüzlük bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…