Aynen katılıyorum size madem cok meraklı gitsin dursun annesinin yanındaEşiniz annesinin yanina taşınsın o zaman. Asla geri adım atmayın.
Kendisi de görecektir zaten olmayacağını.
Boşancılar sarmış burayı , boşanmak çok kolay sanki
Yok yahuEşime sorardım babası ölmeden önce annesinin yemeğini ağzına verip afedersin tuvaletini altından mi alıyor Muş? Yok aynı binaya yok yakın binaya taşınsın ilgilenelim demek ne alaka onu da anlamıyorum düşkün mü bu kişi. Yani bedensel zihinsel bir engeli mi var? Çok samimi söylüyorum kapı orada derim yine çok emin konuşuyorum üçünü gün paşa paşa döner gelir.
Ya herkes direkt boşansın demiş de yine de bir bebeğimiz var diyorsun kayın validenizin emeklisi veya bir maaşı varsa yakından ev tutabilirsiniz bebeğinizi de emanet edip destek olabilir ve destek alabilirsiniz bence bu fikri eşinizle paylaşın ama ev ev üstüne olmaz birlikte yaşanmaz düzeniniz var kavganız olur tartışmanız olur özel hayat denen birşey olmaz inşallah sorunlarınızı halledersinizEsim onumuzdeki seneden itibaren annesinin bizimle yasamasini istiyormussss. Kayinpeder vefat etti. Benim bebegim var ucretsiz izindeyim. Annesi bebegimize de bakarmis yardimci olurmus. Ben de ise baslarmisim. Plani yapmis beyimiz. Annesiyle konusmustum kendisi konuyu acmisti goc goc ustune olmaz demisti ki hakli. Daha sonra esim kendisini ikna etmis olacak ki seneye oglumda kalcam falan diyormus. Bana soran yok tabi. Benim de hatam kayinpeder vefat ettiginde esime annen istedigi zaman gelip kalabilir falan demistim. Ama yilin oniki ayi gelsin ve omur boyu bizimle yasasin demedim bunu biliyor.
İstemiyorum kayinvalidemle yasamak. Bunu soyledim esime o zaman ben annemle yasarim dedi zamaninda sonra konuyu askiya aldik.
Kendimi ezdirmek istemiyorum. Esimle empati yapiyorum. Annem bizimle yasamak istese gelme diyemem mesela ama kafam cok karisik. Baska sorunlarimiz da var evliligimizde.
Oyle bi durum olursa kesin bosaniriz zaten.
En azindan denemeli miyim yoksa kesin olarak tepkimi koyup nolacaksa olsun mu demeliyim ?
Bende aynı evde yaşamaya zorlandım sonuç davayı yüzde yüz kusurlu olarak eski eşim kaybettiMerhabalar
Bu sebepten boşanmıştım. 11 yıl sonra tekrar evlendim.
2.evliliğimi yapacağım adamı yani şimdiki eşimi aldım karşıma konuştum. '' Senin annen iyi biri olabilir. Ancak ben değil aynı evde aynı apartmanda aynı sitede dahi oturmam. Madem ki annen yaşlı, aynı mahallede annene yakın oturabiliriz. Annen ile aramda resmiyet olacak. Senin annene asla saygıda kusur etmem. Senin annene anne demem. Bayramlar dışında gidip gelmem. Yoğun çalışıyorum.Kabul ediyorsan evlenelim.2.kez başımı yakma.'' dedim.
2.eşim elbette dedi. Evlendik. Kayınvalidem ve eşim, 2.kez bana çirkin şeyler yaşattı. Kayınvalidem lüks bir villada aynı evde oturmaya zorladı beni.
Aile büyüklerimi araya soktum. Onlar çok etkili oldu.
Eşim yine baskı yaptı. Avukatımla eşimi konuşturdum. Ertesi sabah eşime, bilgisayarımda şu ifadeyi okuttum:
Yargıtay 2.Hukuk Dairesi: “Davalı Erkeğin Eşini Annesi ile Birlikte Yaşatıp, Davalı Erkeğin Annesinin Davacı Kadına Hakaret Etmek ve Kovmak Şeklindeki Davranışlarına Sessiz Kalması Davacı Kadının Kişilik Haklarına Saldırı Niteliğinde Olup Manevi Tazminata Hükmedilmelidir.
2.eşim bundan sonra sessizleşti.
Hızımı alamadım. Mahalledeki hocaya gittim. Durumu izah ettim. Eşimi karşısına aldı konuştu, ikna etti.
Aşağıdaki ifadeleri eşinize yüksek sesle okuyun.
'' Eşin, erkekte veya kadında, Allah tarafından tayin edilmiş beklediği hakları vardır. Anne bunları engelleyemez. Annenin de doğurduğu çocuğuna karşı hakları vardır. Eş onları engelleyemez.
Eşe eş gibi, anneye anne gibi davranmak zorundadır Müslüman. Bunun en doğal örneklerinden biri kadının kaynanasının olmadığı bir evde yaşama arzusudur.
Allah’ın dinine iman eden her mümin şunu bilir ki bir kadın nikahlandığında erkeğinden, içinde kaynana, kaynata, kayın, görümce gibi akraba bulunmayan müstakil bir ev talep etmesi, İslam dininin teminatı altındaki bir hakkıdır.
Dinimiz, hiçbir kadına, kaynanasıyla bir arada yaşama mecburiyeti getirmemiştir.''
“O kadınların, gücünüze göre oturduğunuz meskenin bir bölümünde oturmalarını sağlayın ve onlara baskı yapmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın.” (Talak, 65/6)
İbni Kuteybe de şöyle der:
"Allah, boşanmış kadına müstakil bir evde ikamet etmesini eşinden istemesi bir hak ise nikah altında olan eşi müstakil bir evde barındırması daha evladır. Ayrıca Allah, '...Onlarla (eşlerle) iyi geçinin.' (Nisa, 4/19) buyuruyor. Onlarla iyi geçinmenin bir şartı da onları müstakil bir evde barındırmasıdır." (el-Muğni, 9/ 237)
Yargıtay 2.Hukuk Dairesi: “Davalı Erkeğin Eşini Annesi ile Birlikte Yaşatıp, Davalı Erkeğin Annesinin Davacı Kadına Hakaret Etmek ve Kovmak Şeklindeki Davranışlarına Sessiz Kalması Davacı Kadının Kişilik Haklarına Saldırı Niteliğinde Olup Manevi Tazm
Yargıtay 2.Hukuk Dairesi: “Davalı Erkeğin Eşini Annesi ile Birlikte Yaşatıp, Davalı Erkeğin Annesinin Davacı Kadına Hakaret Etmek ve Kovmak Şeklindeki Davranışlarına Sessiz Kalması Davacı Kadının Kişilik Haklarına Saldırı Niteliğinde Olup Manevi Tazminata Hükmedilmelidir."www.birganpartners.com
Evleneceğim kadın ailemle beraber kalmak istemezse ne yapmalı? | Sorularla İslamiyet
Anneyle eş arasında kalmak geçmişten günümüze pek çok evliliği temelinden sarsmış, bazılarının da bitmesine sebep olmuş bir meseledir. Olayın temelinde, anne ile eş arasında gereken dengeyi sağlayamamak, her iki tarafın haklarını İslami açıdan hakkıyla yerine getirmemek vardır. Bazen işler...sorularlaislamiyet.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?