• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan beklenmeyen çıkış!

Çocuk tabiki de sokak çocuğu değil. Fakat bir bireydir. Anne babanın bakim ve gozetimi altındadır. Anne babasının bencil ve tutarsız davranışlarının da kurbanı olmamalıdır. Nasıl ki anne ve baba bakim yükümlülüğünü yerine getiremezse devlet koruma altina alir o zaman da onlar anne babası cocuga istedigi gibi davranir cunku onlara ait diyerek nasıl savunacaksiniz? Demek ki çocuk anne babanın diye birşey yok onun üzerinde kanuni yaptırımlar ve kurumlar var.

Neyse benim kabul edip etmemem mevcut sistemi degistirmez, çocuk anne babanın bakımı ve gözetimi altındadır fakat kesinlikle onların malı değildir, bir bireydir. Isterdiginiz kadar babaanne veya dayı ile gorusturmeyin 16 yaşına geldiğinde ustelik henüz reşit bile değilken yani sizin mantiginiz ile "size ait iken"nasıl engelleyeceksiniz?
Sonuç olarak, çocuk mal değil bireydir ve tapu gibi hakları vardır, kanunda da böyle.

Elbette ki savunmayacagim. Kk'daki en iddiali, bireyciligi en dibine kadar savunan insanlardan biriyim. Burada yazdiklarinizin hepsine katılıyorum fakat onceki yazinizda anne babanın belirli bir sureye istinaden hakimiyet alanini fazlasiyla daraltmis bir ifade kullanmistiniz, sanki herkesin soz hakki varmis gibi bir anlam cikiyordu. Aileden bile olsa anne babasindan baska kimsenin söz hakki olmamali, ben de bunu sadece kanuni acidan acikladim, yoksa benim icin bir insan dogdugu andan itibaren bir bireydir artik, anne babadan ayridir.

"Torunlarımı annelerine karşı dolduracağım" diyen kadına ne siz gidin ne de o gelsin. Bence bu kadına dava açılır. Çocuk istismarı.

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.
Hicccv takmayin kafaniza kayniniz dangalakligin daniskasini yapmis. Esinize birakin herseyi o muhatap olsun onlarla..

Bu çocuk o kadının yanına gönderilmez. Çocuğu anneye karşı dolduruyor. Torununu düşünen böyle mi yapar?

Pis kadın. Dava edin bu kadını.

En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu.

Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Ne biçim insanlar bunlar ya. Cocuklar üzerinden bu saçmalıkları yapanlara ayrica sinir oluyorum.

Bosver sen düşünme artık onları. Ne diye onları görüştürmek istiyorsun ki. Tamam iyi niyetlisin ama karşında hakeden insanlar yok. Gerci şu ana kadarki yaklasimin iyi olmus. Eşin kimin ne oldugunu görmüş. Önemli olan senin yanında olmasi. Zaten kaynina da mesaj atmissin, daha fazla birşey yapma. Sadece eşine hala üzgün ve sinirli oldugunu belli et yeter. O hallettsin. Evde huzursuzluk olmasin yeter ama eşinde ağızlarının payını vermeli tabi.

Ben de açıkçası eşime ve kayınpedere üzülüyorum. Onlar arada kalıyor diye.

Sen yine arada konuyu acmadan kp ile konuş bence, çocuğunu da konuştur ki esinin de onun da gönlü olsun. Esin de sana iyi davrananlarla nasıl iyi geçirdiğini de görür.

Dengeyi kadın sağlar diye birşey yok. Erkek kendi ailesiyle eşi arasindaki dengeyi saglar, kadinda ailesiyle eşi arasindaki dengeyi.

Konu sahibi yeterince adim atmis zaten. Artik karsi tarafin insan olmayi öğrenmesi lazim. Ayrica eşi de arada kalmak istemiyorsa gerekirse ailesiyle sert konuşup dengeyi korumak zorunda.

İyide eşin üzülmekten başka ne yapıyo?
Tamam arkanda gibi görünüyor ama bence ortada, gereksiz insanlardan laf yiyorsun bu yüzden

çok da hadsiz bir şey yok ortada, bence annesi baya dertlenmiş ve üzülmüş oda dayanmamış sana yazmış, bir kere bende yengeme yapmıştım :KK53: onlar da kendilerini haklı görüyor bellki, bence torunları gönderin kayınvalideye, iyice büyümesin durumlar, torunları neticede :işsiz:

Küçücük çocuğa annesine vurmayi ogretmesinden daha hadsizce nolsun ki. Ayrica herkes kendini hakli görür tabi ama onemli olan gercekte hakli olan tarafin huzurunun yok yere bozulmasi.

Bende 'kayin' tarafinin bu haddi nereden bulduguna sasiyorum. Kizlarina yapmadiklari ve yapamadiklari her seyi geline uyguluyorlar.

Ben gidip gorusmez arayip sormazdim. Girmek isteyen beni muhatap alir ve aramadini isterdim.

İyidikten maraz dogar...

Kvye gitme fikriniz varsa eğer kaynınızın yaptığı şeyden onları mesul tutmayın. Bu arada kaynınızda evli sanırım bir oturuyorlar, acaba annesi kendi karısına değilde size kötü olsun sizi kafaya taksın sadece diye yapmış olabilir mi? Yani demem o ki illaki kv ilede problemleriniz olmuş ama kaynınız yazana kadar gitme planınız varmış. Bu planı kaynınız yüzünden bozmayın kale almayın yokmuş gibi davranın. Gidersiniz son bi defa baktınızki kvde de onun gibi davranıyor eşinize dersinizki "bak ben yine gittim yine böyle oldu" eliniz kıvvetli olur. Aksi olursa kv iyi davranırsa da kaynınız şaf söylediğiyle kalır özür dilemeye bile gider iş

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.

Sizin ayrı bir hayatınız olmasını çekememiş kaynınız, eşiyle çocuğuyla annesinin dibinde olmak ağır gelmiş ki sizi eleştiriyor. Ne kadar uzak o kadar iyi, eşiniz gitmek isterse gider görüşür, gelmek isteyene kapım açık dersin olur biter. Muhattab olmaya kafaya takmaya değmez. Kafayı yemişler belli ki :)

Bütün bunların üstüne hala gitmeyi mı düşünüyorsunuz kayniniz bi güzel gerinir geline demedigim laf kalmadı bak nasıl da tıpış tıpış geldi dicek zaten kv telde cocugunuza annene vur vs dedikten sonra nasıl bize gelip kalsinlar yada biz gidelim diye plan yaparsınız benim de bunu aklım almadi

Kvye gitme fikriniz varsa eğer kaynınızın yaptığı şeyden onları mesul tutmayın. Bu arada kaynınızda evli sanırım bir oturuyorlar, acaba annesi kendi karısına değilde size kötü olsun sizi kafaya taksın sadece diye yapmış olabilir mi? Yani demem o ki illaki kv ilede problemleriniz olmuş ama kaynınız yazana kadar gitme planınız varmış. Bu planı kaynınız yüzünden bozmayın kale almayın yokmuş gibi davranın. Gidersiniz son bi defa baktınızki kvde de onun gibi davranıyor eşinize dersinizki "bak ben yine gittim yine böyle oldu" eliniz kıvvetli olur. Aksi olursa kv iyi davranırsa da kaynınız şaf söylediğiyle kalır özür dilemeye bile gider iş

Kv gitsem mi diye düşünüyordum ama kaynımın yaptığı terbiyesizlikten sonra gitmem, aynı evde oturdukları için mümkün değil.

Kv gelmek isterse ona bile zoraki katlanırım artık. Çünkü ben oraya gitsem açıkçası eşimi ve oğlumu evde bırakıp dışarı çıkarım, onlarla çok vakit geçirmem diye düşünüyordum. Sabah oğluma kahvaltısını yaptırır çıkarım, uykuya eşim yatırır, öğlen yemeğini bırakırım uyanınca yedirir, akşama doğru da döner yemeğini yedirir uyuturum, ben de odada kitap falan okurum diye düşünüyordum.

Bize gelseler bırakıp gitme şansım yok. Onlar otururken başka odada oturmayı da hoş bulmuyorum. Ne kadar kötü konuşmalar olsa da eşimin anne babası. İşlerimle ilgilenir, kalan zamanda da salonda oturur fazla konuşmam, idare ederim bi şekilde. Gelirlerse tabi...

Sizin ayrı bir hayatınız olmasını çekememiş kaynınız, eşiyle çocuğuyla annesinin dibinde olmak ağır gelmiş ki sizi eleştiriyor. Ne kadar uzak o kadar iyi, eşiniz gitmek isterse gider görüşür, gelmek isteyene kapım açık dersin olur biter. Muhattab olmaya kafaya takmaya değmez. Kafayı yemişler belli ki :)

Kaynımın bu hayatına sebep ben değilim, ama bunun farkında değil demek ki. O bizden sonra evlendi, ayrı eve çıkabilirdi. Kimse engel olmazdı ona... bu zamana kadar eşim görüşme konusunu açmadıkça da kafama takmıyordum ama bu olanlar sinirimi bozdu işte.

Bütün bunların üstüne hala gitmeyi mı düşünüyorsunuz kayniniz bi güzel gerinir geline demedigim laf kalmadı bak nasıl da tıpış tıpış geldi dicek zaten kv telde cocugunuza annene vur vs dedikten sonra nasıl bize gelip kalsinlar yada biz gidelim diye plan yaparsınız benim de bunu aklım almadi

Bütün bunların üstüne gitmeyi düşündüğümü nerede yazmışım? Kaynım böyle yapmadan önce 1 geceliğine de olsa gitmeyi düşünüyordum, onun yüzünden tamamen vazgeçtim yazdım.

Aklınızın almadığı konuya da gelince, meraklı olduğum için değil. Kp ve eşim suçları olmadığı halde arada kalıyorlar. Ve ortada bir de çocuk var. O olmasa tabi ki kv ile görüşmeye meraklı değilim. Şehir dışı olduğu için de sadece çocuğu görüp beni görmeme ihtimalleri olmuyor. Babasıyla gidemeyecek yaşta henüz.

sizin aranızda ne geçerse geçsin bu torun göstermeme olayları bana çok acımazsızca geliyor.

işyerinde de ne kişilerle çalışıp ne sıkıntılar çekiyoruz ama profesyonellik adına "iş" ilişkimizi sürdürüyoruz.

kayınvalidenle ikili ilişkinizi bitirebilirsiniz ama torunuyla olan ilişkisine karışmamalısınız. oğlunuz açısından da bu daha iyi.

Olay torununu göstermeme olayı değil. Aynı şehirde olsak ya da çocuk bensiz gidebilecek yaşta olsa babası götürüp gösterebilir elbette... eğer torununu göstermeme durumum olsaydı;6-7 ay görüşmedikten sonra, gitmeyi düşünmezdim. 2 geceliğine de olsa gitmeyi düşünüyordum ama kaynımın laflarından sonra ipler tamamen koptu. Aynı evde yaşadıkları için gidip de görmek istemiyorum, tartışırız çünkü karşılaşırsak

İyi de ben sizi de anlamadım.Kv ile düşman gibisiniz bir de bikaç gün evine gidip kalacaksınız çok manasız değil mi?
Ne olacak kv size lafları sokacak canınızı sıkacak nefretiniz daha da artacak eşinizle tartışacaksınız falan filan.
Bakın benim ablam yıllardır kv ve kp ile görüşmüyor ama her ikisi de torunlarını görüyorlar.
Yeğenim de çok büyük değil yani 3 yaşına yeni girdi.E sizinki de 2.5 bikaç saat ayrı kalabilir yani ne olacak ki?
Babası alıyor bikaç saatliğine mesela akşam yemeğine götürüyor babaannesine.
Veya bir avm de buluşup çocuğu oyun parkına falan götürüyorlar birlikte ama ablam asla muhatap olmuyor yüzlerini görmüyor.,
Biz de çocuğu asla doldurmuyoruz babaannesine ve dedesine karşı.
Valla siz de böyle yapsaydınız işler bu raddeye gelmezdi yani.

Ben de sizi anlamadım. Gidip birkaç gün evinde kalma olayını okuduğunuza göre kv evinin şehirdışında olduğunu anlamışsınızdır herhalde... ablanız şehir dışına mı gönderiyor? Sadece Yol 4-5 saat sürecek, bir de onlarla vakit geçirmesi var. 10 saat de idare edemez babası, ayrıca o kadar ayrı kalmak da istemem. Mesleğim olduğu halde işe başlayamadım hala bu yüzden. 4-5 saatten fazla ayrı kalmak istemiyor çocuk.

Bence kv olayını abartmissiniz.o cahillik yaptı diye sizde aynı şekliyle davranmamaliydiniz.eşinizde çok ilginç. Hatali olsalarda annelerini tutarlar.
Kayinbiradere gelirsek te o tam sıyırmış. Harbi trip atıp sizi terketmis:halay:delimi ne:KK45:

Cahillik denilen şey de bi yere kadar, daha fazlası terbiyeszlik oluyor. Bir insan 100 kere 1000 kere uyarıldıktan sonra aynı şeyi yapmaya devam ediyorsa kasten yapıyordur, sonuçlarını da göze almıştır.

Yaş büyükse yenge denir mi, diyen duymadım ben,kulağa da değişik geliyo, devamında etmeyi planladığı cümlelere de naber hafif kalıyo...değişik

Ben açıkçası namusuma aileme laf edilmediği sürece ömrü billah görüşmeme olayına sıcak bakmıyorum, hele ki çocuk varsa,bu birinci neden, ikincisi babam arada kalmış bir eş oldu her zaman,yanlışı da oldu doğrusu da öldü gitti sonunda yüksek tansiyon kaynaklı, eşim o pozisyonda olsun istemem,ne zamana kadar yalnız gider gelir diğer tarafta ailesi var elbet içi yanacak kafasını kurcalayacak

Yaş büyük olsa da yenge deniliyor bazen, ailenin gelenek görenekleriyle alakalı biraz. Ona çok takılmıyorum zaten alıştım. Arkadaş sorunca söyledim, niye yenge demiyor diye düşünmüyorum yani.

Dediğinizde haklısınız. Benim bu konudaki tek çekincem de eşimin ve babasının arada kalması. Kayınpedere de suç buluyorum gerçi bazen. Karısıyla o konuşsa böyle olmazdı belki ya da laf geçiremiyorsa gelip kendi görebilirdi torununu ama gurur yapıyor kendince.

Sadece eşimi düşünüyorum, annesine laf geçiremiyor. Bana da birşey diyemiyor haklı olduğum için, defalarca aynı şeyi yaşadığımız için. Gelirlerse ağırlarım ama gitmeyi düşünmüyorum. Eşim için ancak bu kadarını yapabilirim.

Kv telefonda annene şunu at bunu fırlat mi diyo hemen alıp telefonu lafı vermeliydin kafada büyütmeden sıcağı sıcağına lafını ver, bak senin oğlun da benim yanımda ben de onu öğütlerim böyle falan demeliydin misal

Laf anlamıyor ki, kaç kere konuşuldu. Eşim de konuşmuş anne ne biçim konuşuyorsun, böyle şeyler söyleme, kırılıyor bozuluyor diye... o zaten oğlunu öğütlediğimi düşünüyor. Halbuki tam tersi. Onlarla konuşmadığım zaman bile haftada birkaç kez eşime diyorum ara konuş, torunlarıyla da konuşsunlar diye. Ama iyilikten maraz doğuyor gerçekten.

Ne biçim insanlar bunlar ya. Cocuklar üzerinden bu saçmalıkları yapanlara ayrica sinir oluyorum.

Bosver sen düşünme artık onları. Ne diye onları görüştürmek istiyorsun ki. Tamam iyi niyetlisin ama karşında hakeden insanlar yok. Gerci şu ana kadarki yaklasimin iyi olmus. Eşin kimin ne oldugunu görmüş. Önemli olan senin yanında olmasi. Zaten kaynina da mesaj atmissin, daha fazla birşey yapma. Sadece eşine hala üzgün ve sinirli oldugunu belli et yeter. O hallettsin. Evde huzursuzluk olmasin yeter ama eşinde ağızlarının payını vermeli tabi.

Eşimin ailesiyle kötü olmasını istemiyorum. Ne kadar annesi kardeşi de olsa herkesin kabahati kendine... benim ailem eşime bir kötü söz söylese araya girerim tabi ki ama eşimden bunu beklemiyorum. Annesine artık diyecek birşeyim yok, laf anlamıyor. Kardeşine de artık dememe gerek yok, kendi terbiyesizliğiyle kalsın ortada. Eşim söyledi babasına, karıma böyle böyle dedi bütün ipleri kopardı diye.

Sen yine arada konuyu acmadan kp ile konuş bence, çocuğunu da konuştur ki esinin de onun da gönlü olsun. Esin de sana iyi davrananlarla nasıl iyi geçirdiğini de görür.

Eşimin dün konuşmasında kp'e de kızdım. Konuyu sordu nedir bu küslük diye. Eşim de annesinin son söylediklerini yani bu vur kır olayını söyledi. Ne var bunda, niye abartıyorsunuz diyor... Ben açıkçası, anneni takmayın kafanıza huyu böyle der diye düşünüyordum en azından. Ama madem böyle düşünüyor, hep birlikte otursunlar bizden uzak dursunlar o zaman.

Dengeyi kadın sağlar diye birşey yok. Erkek kendi ailesiyle eşi arasindaki dengeyi saglar, kadinda ailesiyle eşi arasindaki dengeyi.

Konu sahibi yeterince adim atmis zaten. Artik karsi tarafin insan olmayi öğrenmesi lazim. Ayrica eşi de arada kalmak istemiyorsa gerekirse ailesiyle sert konuşup dengeyi korumak zorunda.

İyide eşin üzülmekten başka ne yapıyo?
Tamam arkanda gibi görünüyor ama bence ortada, gereksiz insanlardan laf yiyorsun bu yüzden

Eşimin birşey yapmasını beklemiyorum. Ailesi de olsa onların davranışlarından eşim sorumlu değil. Ben istesem eşimi hiç olaya dahil etmeden restleşirim, olur biter. Ama gerek duymuyorum. Anlayacak insanlar değiller. Ben kv ile kendim de konuştum yeterince, sabrımı sınama diye. Eşim de kaç kere söyledi böyle davranma diye. Anlamıyor kesinlikle.

Anlamıyorsa da o zaman böyle sürüp gidecek. Katlanacak sonuçlarına.

Back
X