• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynımın kumar borcu

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
133
merhaba kızlar

bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum

kaynınızın evliliğini kurtarmak için kumar borcunu öder miydiniz?

Ne kadar borcu olduguna bagli. Beni sarsmicaksa tedavi olmasi karsiligi oderdim. Kumar ciddi bir bagimlilik cunku. Ben bir borcu kapaticam o yenisini yapicak o olmaz.

Çok zor bir soru. Eğer tedavi olmayı kabul etmişse, bir daha yapmayacağına eminsem ve ödeyebilecek gücüm varsa öderdim. Tabi bu biraz da aranızdaki ilişkiye, iletişime bağlı.

hayır asla ödemem.
açta açıkta kalıp borç yapsa neyse de bu kumar yani adamın keyfi.
kumar bir bağımlılıktır siz öderseniz o emin olun gene oynar.
eşi olacak zavallı da kaçsın canını kurtarsın.
adamın evliliği onun çok umrunda olsa böyle bi illete bulaşmazdı zaten.
yaptığının bedelini ödesin.

merhaba kızlar

sakın sakın aynı şey bizim başımıza geldi.kumarcı bu bunu ödersiniz ertesi gün tekrar yapar.üstünde kalsın.ödenmesin.

Asla ödemem , kendi evini evliliğini düşünmüyorda ben mi kurtaracam onun evliliğini.
Tekrarlanacaktır muhtemelen, size güvenip yeni masalara atacak kendini.
Ona yapılacak en büyük kötülük pisliğini temizlemek.

arkadaşımm sakınn!! bu konuda gerçekten deneyimliyim. annemle babam aynı hataya düştüler ödediler. adam o kadar borcu varken kaç kere araba aldı, zevk sefa sürdü. babam bak araba alıyorsun demekki paran var borcunu öde dedi babama ağzına geleni söyledi. hiç para vermeyenlerle iyi oldu, borcunu ödeyen babam kötü oldu. o kadar dokunuyorki insana, para hiç önemli değil ama insan kendini enayi gibi hissediyor. bu nedenle ben eşimle evlenmeden açık açık konuştum, bu konuda ne kadar katı olduğumu bilir. sizede tavsiye etmem vermenizi. vermeyip iyi ol bence, verip kötü olacağına.

kendi ödesin....
kumar bağımlılığı tedavi olmadan geçmez kolay kolay...
siz ödersiniz, bir daha yapar...

Kaynımın kumar borcunu ödemem ben açık söyleyeyim.
Ancak aç -açıkta kalan çoluğu çocuğu varsa onlara yardım etmeye çalışırım.
Gıda yardımı gibi-okul ihtiyacı gibi vs.

Kumar bağımlılıktır, bugün biri öder o gider yine oynar. Cezasını kat kat çekmedikçe de bırakmaz. O sebepten ödemeyebilirim.

merhaba kızlar

Merhaba dududada hanım ,

insanlar genellikle kendi hatalarının bedellerini öderlerse bundan bir ders çıkarır ve hata olduğunu düşünüyorlarsa tekrarından kaçınırlar.

Şu anda borcu üstlenmeniz bugünü kurtaracak bir davranış olacaktır. Peki ya sonrası ? Bu durumun sizin evinizde yaratacağı maddi sarsıntıyı gerçekten üstlenmek istiyor musunuz ?

Bugün ilgili borcu üstlenirseniz nasıl olsa halloldu diyerek yeniden ve hatta daha yüksek tutarlı bir borçla gelmesi ve tehlikeli durumlar yaşanması söz konusu olabilir.

Bu tarz durumlarda bu son , bir daha yapmaman şartıyla gibi sözlerinde etkisiz olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla kendi açtığı sorunu kendi gidermeli ve şayet bir bağımlılık sorunu yaşıyorsa kendi isteğiyle tedavi olmalı.

Sağlıcakla kalın.

Asla. Kumar bu yahu hastalık olsa yokluk olsa neyse. Onun düşünemediğini ben mi düşüneceğim. Hatta beter olsunlar.

Genel duruma göre değişirdi normalde iyidi de bir dönem pskolojik sorunlar yaşadı felansa öderdim ama hayaı hep öyleyse
çocuklarına eşine yardım ederdim ama borcu ödeyeceğini sanmıyorum

bu durumun aynısı benim annemin başına geldi yıllar önce amcam kumarda borç batağına saplandı onun uğruna dedemlerin evmi arsamı paralarmı babaannemin altınlarımı gitmedi tabiş bundan annemde nasibini aldı amcam annemden altınlarını isterken "namus sözü" demiş
ama aradan tam 20 yıl geçti annemin ne altınları geldi ne bişey amcam eşinden boşandı sonra başka kadınla evlendi onunla gününü gün etti yedi içti gezdi bide tlf açıp biz burdayız şurdayız die hava atıyordu...
olan zavallı annemin evine kömür alamadığı zamanlarda bile bozdurmadığı giden altınlarına oldu..altın dediğim 6 tane burma bilezik ama pahalı olanlarından..yani bilemiyorum kişiden kişiye fark var belki sizin kaynınız kıymet bilir..işe yarar..

Asla ödemem çünkü bu bi bağımlılık. E günah o günah işlesin ben bedelini ödeyim...evimin çocuğumun rızkını vermem benm de Abi'm olsa eşimin de kardeşi olsa ama eşinin de bu konuda kapalımolması lazım yoksa sizin de aranızda tartışma çıkar çünkü o para gider ve geri gelmez eşin de abi/kardeş isteyemez asla Allah yardımcınız olsun

benim tanıdığım kocam ödemek isteyecek ben de kendimi hazırlıyorum bu duruma.

Sizin hiç mi söz hakkınız yok? Çalışıyor musunuz? Çocuğunuz var mı? Eşinizin kardeşine yardım etmek istemesini anlarım ama artık tek başına bir yaşam sürmüyor. Kararlarını ona göre vermek durumunda.

Kardeşi iş batırsa yine bir derece anlarım. Onda bile arkasını hep birilerinin toplamasına alışırsa kötü. Kumar daha da kötü. Çünkü madde bağımlılığı gibi bir şey. Sürekli ya kazanırsam o zaman herkese borcumu öderim gibi saçmasapan düşünceler oluyor. Battıkça batıyor insan.

Eğer kocanız öderse, siz de ses edemeyecekseniz, tedavi olmasını şart koşun. Eşinizden bu olayın tekrarına karşılık kutsal bulduğu her şey üzerine yemin alın. Ve kesinlikle kaynınızın eşinden durumu saklamayın. Eğer eşinin haberi varsa da, yuvası başkalarından çıkan para ile mi kurtulacakmış anlamadım. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Back
X