Kaynimla ayni ev

Ama ben anlatamadm ki derdimi. Gider az yada çok zaten ben
ödüyorum diyorum size.
Siz bir cumle soylediniz kisi sayisi cok fark etmez diye ben o sebeple yaptim elestirimi. Zaten en basindan hata edilmis ayni evde olmazdi. Ancak su sekilde olurdu,siz bir ailesiniz,kayniniz gecici bir sure size misafir olabilirdi. Hani kardeslikten dem vuruluyor ya,anca misafir olunur bir ailenin yanina, kirayi bolusmek vs zaten kardeslige olmuyor ev arkadasligina oluyor o is. Esiniz iki senelik bir kiytirik bolumu senelerdir bitirememis,en sonunda isi gucu terk edip 18li yaslara donmus. Hanimefendi burada bir suru okuyan insan var, hangisi yapsa bunu ona getiririz bu sekil elestiriyi. Normal evlilik hayatina ve is hayatina mani olacak sekilde okul okunmaz. İnsan esini cocugunu kardesinin evine muhtac ettirmez,omur boyu o kardese kendi bakmis olsa dahi bunu yapamaz. Yaparsa o isin adi sorumsuzluk olur cunku ben size onu anlatmak istedim. Esiniz mezun olsa dahi o iki yillik bolumle NASAda is bulacak degil,cok buyuk beklentileriniz olmasin bu adamdan.

Bizim milletimizde ne large oldu nolmus yani kardesi kirayi odemisse abisi zor durumda bu kadarmi e.sek olmus bu kardeside zoruna gidiyor.. sizde herseyi nornallestire normallestire insanligi oldurdunuz ahlaksiz toplum bunlar

Anlamadım ne demek istediğini

Kaynın da kaynın yazıp Durmuşsun da niye bu kdr dert ettiğini anlamadım seninle evlenmeden önce ailesine herkes baktı tek senin eşin değil ki. Abi kardeş problemlerini bırak çözsünler ne diye müdahale edecekmiş gbj buraya konu actin sen niye trip atmak gerektiğini düşünüyorsun .eşin var eşinle konuş.
Birlikte yaşamaya siz karar vermişsiniz şuan eşin çalışmıyor olabilir oda laf sokarım geçer yani ama sen eşine fitne verirsen geçmez

+1
Kayinla ayni evde yasamak sacma otesi.
Adam olmasa resmen kiranizi odeyemeyecekmissiniz. Bir de uzerine bebek yapmissiniz hic masrafi yokmus gibi.
Adam 36 yasinda daha okulu bitirmemis iyi bir is bulmayi o kadar kolay sanmayin.

Yil sonuna kadar sabredin canim haziran da okul bitiyormus zaten sonra is bulmasi fln yil sonunu bulur. Cildrmamaya calis esin ne diyor bu durumlara? Kardesine okadar emek etmisken boyle bi tepki ile karsilasmaya. Ev ev üstüne olmuyo iste mecbur kalmasaniz gtmezdiniz elbet ama gercek bu bunu gormeniz icin de belki ii oldu bosver gercekleri gormus oldunuz.kotu zamanda kim.nasil destek olluyo diye.en kisa surese kendi duzeninizi kurarsiniz umarim.

Is yerinden aldığı tazminatla idare ediyoruz.sadece mutfak ve faturaları odeyebiliyoruz.kirayı da odersek bir iki aya biter.

Ev üzerine ev olmazın farklı bir versiyonu sizinkisi
Ama hatalı olan kaynın değil eşin
Kaynın eşinin kardeşi senin değil en başta sırf bu yüzden yakışık almayan bir durum birlikte yaşamak
Konuyu sadece parasal açıdan değerlendiriyorsunuz ama kaynınızın başka sıkıntıları da olabilir, sıkılmış, bunalmış olabilir sonuçta evde bir yenge var ve rahat hareket etmesi mümkün değil, en basit üç beş arkadaşını çağırıp kafasına göre takılamaz evinde gibi. Eşinizin bunları düşünmesi lazımdı, şu aşamada konuya bence dahil olmayın, eşinizle çözsünler çünkü işler çirkinleşebilir siz karışırsanız.

koca koca insanlar birbirinize trip atacağınıza konuşsanıza. sen çekil aradan. eşin alsın karşısına konuşsun. durum bu bu diye. bana komik geldi açıkçası.

Aynı evde yaşamak nedir yaaa kaynınız o sizin dayınız amcanız değil allah akıl fikir versin bi de normal normal ekonomiden bahsediyosunuz bu konu kapanmalı acilen

Merhaba, bence de kardeşler böyle durumlarda birbirini idare edebilmeli o bağ varsa şayet arada.

Ama anlamadığım bazı noktalar oldu benim. İlk önce fakülte bitireceğini sandım eşinizin, diş hekimliği, tıp gibi geçerliliği yüksek bir bölüm diye düşündüm. Sonra lisans tamamlıyor demişsiniz. Fakat işten beş ay önce çıkartılmış, demek ki bu okul önceden de vardı iki yıllık ve haziranda bitecekmiş çünkü. Eğer eşiniz işten çıktım, daha iyi bir iş için en azından okulu bitireyim diye tekrar başladıysa tamamen hak veremiyorum size. Çünkü halihazırda bir eşi ve daha da önemlisi bir evladı varmış. Bu uçarı bir karar aslında. Evet daha iyi imkanlar getirecek olabilir fakat her şeyi düşünmek gerekiyordu bu işe başlarken.

Diğer bir nokta da birkaç kira ödeyemedik demişsiniz. Zaten beş aydır berabermişsiniz. Belki de kaynınız böyle düşünmemişti. Belki hayatını kurmak istediği biri var, evlilik için para biriktirmek istiyordu. Ya da tamamen paradan bağımsız sebepleri olabilir. Sıkılmıştır. Çocuklu hele de bebekli evde yaşamak kolay değil. Kendisi kabul etmiş olsa bile sonradan bunalmış olabilir. Size yansıtmak istemiyordur ama elinde olmayabilir.

Bu durumda sizin aileniz destek oluyor mu onu bilmiyorum fakat yakınlardaki bir markette bile çalışılabilir aslında. O tip işler kolay bulunuyor çünkü. Hiç boş günü yok mu eşinizin okulda, dersleri hep altıda mı bitiyor? Belki ona göre bir düzen oluşturabilirdi okuldaki hocalarıyla konuşup.

Bir de bu kadar gergin olmayın. Burada size fikir vermek isteyen bir üyeye direkt "kaynım gibi nankör" demişsiniz ama ben nankör olduğunu düşünmedim kaynınızın. Keza o üye de size kibarlıkla derdini anlatmaya çalışıyordu bence. Hiç değilse başınızın üstünde bir çatı var, evladınızın karnı doyuyor. Bebeğiniz 14 aylıkmış, eşiniz şu an çalışmıyor, evde olduğu zamanlarda çalışabileceğiniz part time bir iş bulabilirsiniz belki. Siz yokken o bakar çocuğunuza.

Arabayı da ederinin biraz altında satmayı düşünebilirsiniz böyle zor bir dönemde başkasının eline bakacağınıza diye düşünüyorum. Biz iki kişi çalışıyoruz henüz araba almadık. İkiniz de çalışmıyorken bence lüks.

Umarım bir an evvel rahata kavuşursunuz ve sorunlarınız çözülür. Allah yardımcınız olsun.

Kaynimla tipki sizin anlattiginiz sekilde 5 yil birlikte oturduk,o kirayi,biz fatura ve mutfak masraflarini ustlendik.
Bir gun dahi problem yasamadik,yerinizde olsam esim is bulur bulmaz ayrilirdim.
Diger giderler icin siz de laf carpin madem...Esiniz elbet calisacak,o zaman geldiginde kayninizin tavrini merak ediyorum..

Son düzenleme:
Ayağını yorganına göre uzatmak tabiri sırf para için geçerli değil maalesef. Askerliğini yapmadan, okulu bitmeden, düzenli işini eline almadan evlenenleri oldum olası anlamam ben. Evlisin evin barkın çoluğun çocuğun varsa senin önceliğin onları geçindirmek olmalı, okul okumak (ki onu da layıkıyla yapamıyorsan) bana çok hayal dünyasında geldi.

Gerçekten çok merak ediyorum, eşiniz mezun olduğu gibi iş bulabileceği ne okulu okuyor?

Benimle aynı durumu yasayan biri çıktığı için sevindim.

Eşim okulunu layığıyla okuyor. Keşke konuyu tam okusanız. Evlendiğinde de işi gücü vardı

Yanlış anlamayın ama konu tam tersi açılsa hepimiz kaynınıza giydiririz tamam eşiniz onu zamanında okutmuş desek olmuş olabilir ama gelecekte oda bana yardım etsin diye yapmadı hepimizin annesi babası okutuyor masraf yapıyor ama sırf bu yüzden hiçbirimiz kv kp le oturmak zorunda ya da onları idare etmek değiliz mesela?
Eklemede daha az gideri var diyorsunuz ama adamın astığı surattan belki ki memnun değil. İlk yazıda arabayı satamayız diyip düzenlemede kaç aydır satışta olduğu yazıyor belli li tepkili yorumlar gelmiş hiç ihtimal vermiyorum araba satacağınıza.
Kaynınız iş buluruz demiş bulamamış böyle bir aksilik olmuş olabilir ama madem vasıflı eşiniz bir iş bulup çalışsın daha neyi bekliyor okulu biterse iyi iş olacak diyorsunuz ama ya bitmezse bakın planlar umuduğumuz gibi gitmiyor malesef ben kaynı haklı buldum

Yorumları okuyunca biraz üzüldüm açıkçası. Ne ara bu kadar ben merkezli bir toplum olduk. Kardeşler zor dönemlerinde bir hiç birlerine destek olmasınlar mi!
Ben de bu yorumlara şaşırıyorum. Çok yazık. Bi da kayınla aynı ev olmaz demişler. Kendi kardeşleri olsa kabukkabul etmicekler miydi bunu diyenler

Eşim okulunu layığıyla okuyor. Keşke konuyu tam okusanız. Evlendiğinde de işi gücü vardı
4 yıllık üniversite deseniz, 7. senesinde de bitirmezse atılıyor. Demek ki eşiniz 6 senedir okuyor. Tam olarak layıkıyla olduğu söylenemez ama azimli. Mezun olduğunda iyi iş bulacağının garantisini size kim verdi?

Eşiniz,düşük ücretli de olsa bir iş bulup çalışmalı.Günübirlik işler de olabilir,iş beğenmeme gibi bir lüksü yok şu anda.
Normal bir iş bulana kadar kiranın da bir kısmını üstlenirsiniz.
Düzenli bir işe girdikten sonra da ayrı bir eve çıkarsınız.
Bir de eşiniz kaynınızla açık açık konuşsun bu tavrının sebebini.
Çünkü böyle bir işe girişirken kaynınız da az çok olacakları tahmin etmiştir.
Acaba onu rahatsız eden başka bir şey mi var yani bize söylemediğiniz bir şey ?

4 ay böyle geçmez soylıyım sana. Sen bebeğinle annenlere falan gitsen annen çocuğa baksa sen işe girsen eşin de kardeşinin yanından çıksa öğrenci evlerinden birine yerleşse çok bi masrafı olmaz sen ona yollarsın 500 falan idare edersiniz gibi 4 ay. Buna benzer biseyler bulmaya calisin.Belli ki adam sizi istemiyor. Sizde muhtaç olmayın yani çözüm üretmeye çalışın. Kaynınızın da ne dusundugunu bilemiyorum haksız diyemiyorum ama hatir için bile 4 ay idare edilirdi ayıp ediyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…