- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
Yazık yaaaaaa . Bunlar var ya can cann bambaska. Bir de nasil beceriyorlarsa mis gibi kokuyor kedilerBizimki de annemle babamı çok severdi , bizi hiç sallamazdı.Kendini büyük bir insan gibi mi görüyordu artık neyse evin anne babasıyla oturur kalkardı. Üzülmek ne demek , abimle ağla ağla mahvolmuştuk eşşek oralarda uyuyormuş.
Yani kopekten bahsettim kosa kosa geliyor ama biraz menfaatçi köpekler:)Bizimki de annemle babamı çok severdi , bizi hiç sallamazdı.Kendini büyük bir insan gibi mi görüyordu artık neyse evin anne babasıyla oturur kalkardı. Üzülmek ne demek , abimle ağla ağla mahvolmuştuk eşşek oralarda uyuyormuş.
Al bendende okadar.Hayata kuserim filan diyosunuz ya cok sasiriyorum bu hayvan sevgisi nasil birsey acayip ozeniyorum oyle insanlara heralde hic tadamiycam bir duygu evde hayvan besleyenlere bayiliyorum ne olurdu sanki bende bu sekilde alisaydim..
Hayvanlara dokunamiyorum dokunsam o eli yikasam bile yemek yiyeniyorum ben niye boyleyim hayvan besleyen birinim evinde yemekte yiyemem o elden yapilan hic biseyi agzima alamam.. iaterdimki sokakta gordugum her hayvana(zararsiz olana) dokunayim sarilayim ama yokkkkk..
Ailenin yetiştirme tarzindan mi kaynaklaniyor cocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum yaaaa...
Çok.gecmis olsun, şuan sizi okadar iyi anliyorumki .Merhaba, okuldan dolayı uzun süredir yokum burada. Ama az önce korkunç bir olay yaşadım. Sarman 6 aylık bir kedim var, tasma takalım dedik deneme amaçlı, evde bazen onu arıyoruz hep çünkü. Neyse taktım tasmayı, nasıl yaptıysa tasmayı çenesine geçirmiş. Ağzının içine almış yani. Çenesini kitlemiş tasmayla böylelikle. Çırpınmaya başladı deli gibi, nasıl çığırıyor. Kendini yerden yere atıyor, durmuyor ki çıkaralım. O an Allahım dedim bu kedi ya ölecek ya da çenesi çıkacak bir şey olacak ya. Annemle zar zor tuttuk ama, ellerim kollarımı görseniz şuan trafik kazası yapmış gibiyim, çok kötü cidden. Neyse makasla kestim, çook zor oldu. Ama kurtardık. Derdim ellerim, kollarım değil. Bir travma yaşadım şuan. Kedim daha çok yaşadı.. Olayın yaşandığı odaya girmiyor şuan, bizden uzak duruyor. Görünürde bir şey yok iyi gibi, ama çenesi,ağzı, dili acımıştır illa ki. E bu kedi zaten önceki evden travmalıydı yani küçük kızları çok sertçe oynadığı için, dokunulmasını sevmiyordu kendine. Neyse..
Aradan 1 saat geçti sanırım, anca yazabiliyorum el titremesinden ve ağlamalarımdan. Anlatamam o çaresizliğimi. Ellerimizi çizmesini umursamadık bile annemle, o an hissetmedim zaten, bir yerimi çok derin tırnak geçirmiş eti geçmiş, boşluk gözüküyor içi.. bilmiyorum şuan hala şoktayım.
Bu kedi ölüp gittiğinde ne yapıcam peki? Çocuğum gibi, onsuz cidden hayata küserim. Sadece yazmak istedim, içim çok doldu çünkü. Teşekkürler eğer okuduysanız, iyi akşamlar.
Ben sizi hatırladım iki evi vardı değil mi kedinizin?..çok tatlıydı o konu sonrasında kaybettiğinizi yazınca çok üzülmüştüm..o an bana çok uzak gelmişti kendi kedimi kaybetmek ama bende kaybettim oğlumu iki ay oluyor FİP belasından..geçmiyor değil mi acısı sadece alışmaya çalışıyor insan yokluğuna ..bende acaba yeni kedim olsa biraz hafifler mi acım diye düşünüyorum ama yeri dolmayacak onu anladım..kedi medi değil resmen birinci derece yakınını kaybetmekten farkı yok.dediğiniz gibi ölüm gerçeğini unutmamak lazım.kedim ölürse olasılığı hayatımdaki en korktuğum şeylerden biriydi. önümde araba çarptı öldü. uzun süre deli gibi yaşadım. hala tam atlatmış sayılmam. kuzenim sokakta bir yavru kedi bulmuş, onu bana getirdi o şimdi benimle. okey anlaşıyoruz ama o travmayı atlattığımı söyleyemem. neredeyse 8 ay oldu.
o yüzden ölümü düşünmeden, dolu dolu yaşamayı önereceğim size. malesef ölümlüler, ölümlüyüz.
kedinin yaşadığı travmayı da çok büyütmeyin, bir iki güne unutur. bizim ufaklık genelde öyle. komşunun kedisine de araba çarpmıştı önümde mesela. takipçisi olmuştum bir süre. iki gün falan korkak takıldı, sonra normale döndü.
Ben doğduğumda 7 kedimiz varmış. Sonra 10 oldu. Birisi ben 8 yaşımdayken hala yaşıyordu koyun koyuna yatardık. Bu işler aileden geliyor. Bildim bileli hep evimizde kedi vardı.Hayata kuserim filan diyosunuz ya cok sasiriyorum bu hayvan sevgisi nasil birsey acayip ozeniyorum oyle insanlara heralde hic tadamiycam bir duygu evde hayvan besleyenlere bayiliyorum ne olurdu sanki bende bu sekilde alisaydim..
Hayvanlara dokunamiyorum dokunsam o eli yikasam bile yemek yiyeniyorum ben niye boyleyim hayvan besleyen birinim evinde yemekte yiyemem o elden yapilan hic biseyi agzima alamam.. iaterdimki sokakta gordugum her hayvana(zararsiz olana) dokunayim sarilayim ama yokkkkk..
Ailenin yetiştirme tarzindan mi kaynaklaniyor cocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum yaaaa...
Kedimiz yok bu aralar , bazen alıp getiricem eve diyorum eşim ya kedi ya ben diyor.Yazık yaaaaaa . Bunlar var ya can cann bambaska. Bir de nasil beceriyorlarsa mis gibi kokuyor kediler
Suanda varmi peki kediniz :). Kediler evi sahiplenir köpekler sahibini . Bizimkine sesleniyoruz taaa oteki odadan kosa kosa geliyor kedi daha asil sallamamasi harika :)
Benim de travmali-kendi gölgesinden korkan bir kedim var.
Misafir sesi duyunca,elektrikli süpürgesi görünce hemen gider çarşafın içine saklanır,saatlerce çıkmaz.
Bir gün annem dedi,kedi nerede?
6 saat kadar önce süpürge açınca kaçtığını hatırlıyoruz ama hiçbir yerde yok. Annem yorganlari katlayıp yatağının üstüne koymuş,artık amacı neyse. En az 6-7 tane yorgan! Allah bilir kaç kilo.
Şeytan dürtü,dedim bunun altına saklanmış olabilir mi?
Bir cesaret kolumu uzattım en altta,kedim orada ! Ve hiç hareket etmedi. Üstünde kaç kiloluk yorgan!
Öyle bir bağırdım ki 'annee' diye,kadıncagiz da geldi panikle. Benim ayaklarimin dermanı çekildi çöktüm yere.
Annem de anladı tabii kediye birşey olduğunu. Ama cesaret Edip kaldıramadı yorganları.
Derken...
Onca tantanadan rahatsız olmus kedi çıktı, bize baktı ve esnemeye-gerinmeye başladı!
Kısa sürdü panigimiz ama o kediyi kaybetme hissini tırnaklarıma kadar yaşadım.
Çok kötü birsey. Kedim ölürse yine 'iyi bir hayat yasadi' diyip kendimi teselli edebilirim ama benim ihmalkarlığimdan ölürse Allah korusun, ne yaparım bilmem
Bence iyi ki konuyu acmissin herasmom.
Daha da hayatta tasma takmam güzel duruyor diye
Çok geçmiş olsun
Benimkinin sebebi var,epey ameliyat falan geçirmiş benden önce.Benim kedi de böyle
Hiçbir travma da yaşamadı 2.5 aylıkken anasının babasının yanından sokaktan aldık, bodrum gibi bi yerde yaşıyodu. Herkesten her şeyden kuştan sinekten korkuyor
Bi eşimle bana alışkın üstümüzden inmez ama mesela karşıdan elektrik süpürgesini görsün daha çalışmadan o dakika ortadan kaybolur
İlk eve getirdiğimizde 15 gün halının altından çıkaramadık
Niye böyle bunlar ya
Benimkinin sebebi var,epey ameliyat falan geçirmiş benden önce.
İnan ki onla zaman gecirsen kendi kedine ikinci isim olarak cesur adını verirdin :)
Evde onu kucağıma alıp bir yerden bir yere götürecekken dış kapının önünden geçtiğimizde deli gibi tirmalayip kaçmaya çalışıyor. Başta anlamadim,çünkü sesi asla cikma,ani hareketleri yoktur. Sonra anladım ki kapının yanından geçince dışarıya atılmaktan korktuğu için saklanıyor!
Eski kedim evden kaçardi,arar zor bulurduk. Bunu kapının yanına yaklaştiramazsin asla.
Tüm misafirlerden nefret eder, kimse evde kedi olduğuna inanmıyor, misafir sesi duyduğu an nevresim altına saklanır çünkü :))
Ananem yatiya gelmisti,gitsin diye kadının açık valizine işemişti pasif agresif :) evden biri biryere gitsin birkaç gün ortalıkta olmasin hemen gider dolaba işer,tepkisini belli eder..
Bazen sokakta hasta , gucsuz, bebek kedi bulur eve getiririm sahiplendirmek için. O ezik - ölüm döşeğinde kedilerden bile dayak yer, kaşi gözü çizilir hep:)))
Deli yaa :) patates kafalı
Ayy evet benimki seninkiyle yarışamaz ama yine de benZer huyları var
Balkona asla çıkmaz bi adım bile atmaz kapıdan bakar öyle
Muhabbet kuşundan bile korkar
Dışarıdan asansör sesi geldiğinde kaçar
Misafire asla görünmez
Daha gelip gören olmadı, ancak 2-3 gün kalan biri olacak ki mecburen mama yemeye çıkacak
Sürekli nevresimin altında
Şu an bile
Yazın 40 derece sıcakta bile kendi Polar battaniyesinin altına girer leş gibi terliyor
Eve sinek girse bizimki ondan önce kaçar
Bi de biz 2 günlüğüne falan evde olmayınca geldiğimizde bizi tanımıyor
Tekrar hatırlaması 2 günü buluyor
Fellik fellik kaçıyor bizim biz olduğumuzu anlayana kadarben böyle acayip modeller görmedim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?