Ayyy
Şimdi bebek gelince bu misafir nereden geldi gitsin derse karışmam
Şaka şaka bebeklere çok iyi davranıyorlar
Bana yaptığının beşte birini oğluma yapmıyor ki benim oğlan Kocaman yüne de ona farklı davranıyor
Çok Geçmiş olsun. Kedilerin duyma duyuları çok hassas, çıngıraklı tasmalar onları inanılmaz rahatsız ediyor, her hareketinizle çok güçlü ses duyduğunuzu ve başınızın ağrısının katlanarak arttığını düşünün. Dolayısıyla bundan kurtulmak istemiş.Merhaba, okuldan dolayı uzun süredir yokum burada. Ama az önce korkunç bir olay yaşadım. Sarman 6 aylık bir kedim var, tasma takalım dedik deneme amaçlı, evde bazen onu arıyoruz hep çünkü. Neyse taktım tasmayı, nasıl yaptıysa tasmayı çenesine geçirmiş. Ağzının içine almış yani. Çenesini kitlemiş tasmayla böylelikle. Çırpınmaya başladı deli gibi, nasıl çığırıyor. Kendini yerden yere atıyor, durmuyor ki çıkaralım. O an Allahım dedim bu kedi ya ölecek ya da çenesi çıkacak bir şey olacak ya. Annemle zar zor tuttuk ama, ellerim kollarımı görseniz şuan trafik kazası yapmış gibiyim, çok kötü cidden. Neyse makasla kestim, çook zor oldu. Ama kurtardık. Derdim ellerim, kollarım değil. Bir travma yaşadım şuan. Kedim daha çok yaşadı.. Olayın yaşandığı odaya girmiyor şuan, bizden uzak duruyor. Görünürde bir şey yok iyi gibi, ama çenesi,ağzı, dili acımıştır illa ki. E bu kedi zaten önceki evden travmalıydı yani küçük kızları çok sertçe oynadığı için, dokunulmasını sevmiyordu kendine. Neyse..
Aradan 1 saat geçti sanırım, anca yazabiliyorum el titremesinden ve ağlamalarımdan. Anlatamam o çaresizliğimi. Ellerimizi çizmesini umursamadık bile annemle, o an hissetmedim zaten, bir yerimi çok derin tırnak geçirmiş eti geçmiş, boşluk gözüküyor içi.. bilmiyorum şuan hala şoktayım.
Bu kedi ölüp gittiğinde ne yapıcam peki? Çocuğum gibi, onsuz cidden hayata küserim. Sadece yazmak istedim, içim çok doldu çünkü. Teşekkürler eğer okuduysanız, iyi akşamlar.
Evet hem kedi var hem köpek ama köpek bizimle kaliyor kedi annemlerde. esim istemiyor elektronik cok esyasi ve kablosu var esyalarda yeni mahveder diye. Haftada 1 bazen 2 gidip seviyorum zaten bizimkiler onu cok seviyoe vermezler bana :)Kedimiz yok bu aralar , bazen alıp getiricem eve diyorum eşim ya kedi ya ben diyor.Senin hem kedi hem köpek var diye hatırlıyorum.
Benimkide tasma taktgmzda cirpindi ben 1 saat gozlemlemstm hep tasmayla uğraştı çırpınınca hemen çıkardım bazı kediler asla kabul etmiyor tasmayi
Benim kedi de böyle
Hiçbir travma da yaşamadı 2.5 aylıkken anasının babasının yanından sokaktan aldık, bodrum gibi bi yerde yaşıyodu. Herkesten her şeyden kuştan sinekten korkuyor
Bi eşimle bana alışkın üstümüzden inmez ama mesela karşıdan elektrik süpürgesini görsün daha çalışmadan o dakika ortadan kaybolur
İlk eve getirdiğimizde 15 gün halının altından çıkaramadık
Niye böyle bunlar ya
Al bendende okadar.
Hiç sevmem özellikle kedileri.
Ama zarar verecek olanında alnını karışlarım.
Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm her gördüğü kediyi alıp seven,öpen insanlara şaşırırdımAl bendende okadar.
Hiç sevmem özellikle kedileri.
Ama zarar verecek olanında alnını karışlarım.
Eskiden bende sizin gibiydim.Her gördüğü kediyi öpüp,koklayan insanlara şaşırırdım.5 ay önce Almanya’ya yerleştim hiç tanıdığım yoktu çalışmaya alışkın olduğum için eşim işteyken evde tek başıma durmak çok bunalttı beni.Burda hemen hemen herkesin köpeği var muhtemelen kedisi olanda çoktur ama daha sokakta bir tane bile kedi görmedim.Onları gördükçe çok özendim ve eşime kedi alalım dedim.Oda sanki benim dememi bekliyormuş gibi hemen bakmaya başladı.Kısa sürede scotish fold cinsi maviş oğluşumuzu aldık.Hayata kuserim filan diyosunuz ya cok sasiriyorum bu hayvan sevgisi nasil birsey acayip ozeniyorum oyle insanlara heralde hic tadamiycam bir duygu evde hayvan besleyenlere bayiliyorum ne olurdu sanki bende bu sekilde alisaydim..
Hayvanlara dokunamiyorum dokunsam o eli yikasam bile yemek yiyeniyorum ben niye boyleyim hayvan besleyen birinim evinde yemekte yiyemem o elden yapilan hic biseyi agzima alamam.. iaterdimki sokakta gordugum her hayvana(zararsiz olana) dokunayim sarilayim ama yokkkkk..
Ailenin yetiştirme tarzindan mi kaynaklaniyor cocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum yaaaa...
Benimde kedim var ama evde iken takmiyorum esim de taktirmiyor bu konuda hak veriyorum ama tek birseyi var bizde gögüs tasmasi var hergün yarim saat veya 1 saat yürüyüs yapiyoruz kedimle alistirdim iran kedisi oldugu icin saglikli yasam olsun onun icin diye yürüyüs yaptiriyorum onun haricinde evde ne tasma falan seyler takmiyoruz bu yüzden dikkatli olmak lazim yarin bi veterinere götürün isterseniz cene kisminda bi kontrol etsin kendine gelmediyse eger suan bi travma gecirdigi icin o odada bulunmuyor mutlaka bol bol sevgi ilgi verin olayin unutmasi zamanla unutuluyor gecmis olsun bu aradaMerhaba, okuldan dolayı uzun süredir yokum burada. Ama az önce korkunç bir olay yaşadım. Sarman 6 aylık bir kedim var, tasma takalım dedik deneme amaçlı, evde bazen onu arıyoruz hep çünkü. Neyse taktım tasmayı, nasıl yaptıysa tasmayı çenesine geçirmiş. Ağzının içine almış yani. Çenesini kitlemiş tasmayla böylelikle. Çırpınmaya başladı deli gibi, nasıl çığırıyor. Kendini yerden yere atıyor, durmuyor ki çıkaralım. O an Allahım dedim bu kedi ya ölecek ya da çenesi çıkacak bir şey olacak ya. Annemle zar zor tuttuk ama, ellerim kollarımı görseniz şuan trafik kazası yapmış gibiyim, çok kötü cidden. Neyse makasla kestim, çook zor oldu. Ama kurtardık. Derdim ellerim, kollarım değil. Bir travma yaşadım şuan. Kedim daha çok yaşadı.. Olayın yaşandığı odaya girmiyor şuan, bizden uzak duruyor. Görünürde bir şey yok iyi gibi, ama çenesi,ağzı, dili acımıştır illa ki. E bu kedi zaten önceki evden travmalıydı yani küçük kızları çok sertçe oynadığı için, dokunulmasını sevmiyordu kendine. Neyse..
Aradan 1 saat geçti sanırım, anca yazabiliyorum el titremesinden ve ağlamalarımdan. Anlatamam o çaresizliğimi. Ellerimizi çizmesini umursamadık bile annemle, o an hissetmedim zaten, bir yerimi çok derin tırnak geçirmiş eti geçmiş, boşluk gözüküyor içi.. bilmiyorum şuan hala şoktayım.
Bu kedi ölüp gittiğinde ne yapıcam peki? Çocuğum gibi, onsuz cidden hayata küserim. Sadece yazmak istedim, içim çok doldu çünkü. Teşekkürler eğer okuduysanız, iyi akşamlar.
Rabbim size bagislasin oglusunuzu..Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm her gördüğü kediyi alıp seven,öpen insanlara şaşırırdım
Eskiden bende sizin gibiydim.Her gördüğü kediyi öpüp,koklayan insanlara şaşırırdım.5 ay önce Almanya’ya yerleştim hiç tanıdığım yoktu çalışmaya alışkın olduğum için eşim işteyken evde tek başıma durmak çok bunalttı beni.Burda hemen hemen herkesin köpeği var muhtemelen kedisi olanda çoktur ama daha sokakta bir tane bile kedi görmedim.Onları gördükçe çok özendim ve eşime kedi alalım dedim.Oda sanki benim dememi bekliyormuş gibi hemen bakmaya başladı.Kısa sürede scotish fold cinsi maviş oğluşumuzu aldık.
İlk aldığımız gün yatağa koltuğa çıktıkca çok tuhaf oldum.Deli gibi internette ne kadar tüy döktüğünü filan araştırdım.Bir kediyi bu kadar çok sevebileceğim hiç aklıma gelmezdi.
3 hafta önce kısırlaştırma operasyonu geçirdi.Operasyondan bir hafta öncesinde bende stres başladı oğluma baktıkça kötü oluyordum.Devamlı aklımda ağrısı,acısı olursa ne yaparız gibi düşünceler vardı.O günü hiç unutamam herhalde.Oğlumuzu kliniğe bıraktık almaya gittiğimizde dahala baygındı.Eve geldik gece 3’e kadar narkozun etkisi geçmedi devamlı kucağımızda yatmak istedi.Ertesi sabah oğlumuz gayet normaldi ne ağrısı oldu nede dikiş yada yarası vardı.Eskidende kucağımızda uyumayı çok severdi ama o geceden sonra daha da bağlandı bize.Şu an bende onu kaybetmekten çok korkuyorum bebek gibi her hareketi yatması,sevdirmesi,oynaması.Hayat onlarla daha güzel iyiki var annesinin kuzusu
Belkide annemde tiksinir mesela babam kediler sevmez hic zamaninda tirmalamis oni cocukken bizide cocukken yaklastirmazdi zarar verir diye..Ben doğduğumda 7 kedimiz varmış. Sonra 10 oldu. Birisi ben 8 yaşımdayken hala yaşıyordu koyun koyuna yatardık. Bu işler aileden geliyor. Bildim bileli hep evimizde kedi vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?