Kedim önümde ölüyordu

valla bence çok kıskanacak
hele ki yüksek sesten falan hoşlanmadığından bebek ağlamasından kaçabilir bile
ama toleranslı bi kedi, öyle tırmalama vs yapacağını sanmam
inşallah iyi arkadaş olurlar
o benim ilk yavrum

Çok Geçmiş olsun. Kedilerin duyma duyuları çok hassas, çıngıraklı tasmalar onları inanılmaz rahatsız ediyor, her hareketinizle çok güçlü ses duyduğunuzu ve başınızın ağrısının katlanarak arttığını düşünün. Dolayısıyla bundan kurtulmak istemiş.

Kedimiz yok bu aralar , bazen alıp getiricem eve diyorum eşim ya kedi ya ben diyor. Senin hem kedi hem köpek var diye hatırlıyorum.
Evet hem kedi var hem köpek ama köpek bizimle kaliyor kedi annemlerde. esim istemiyor elektronik cok esyasi ve kablosu var esyalarda yeni mahveder diye. Haftada 1 bazen 2 gidip seviyorum zaten bizimkiler onu cok seviyoe vermezler bana :)

Benim kedim de tasma takınca alt dişine geçirmiş halkasını ağız öyle açık kaldı çıkaramıyor da. Neyse makasla kesip çıkardım ben neyse ki inçe birşeydi. Veteriner kediler genelde böyle yapıyor tasma çoğu için uygun değil dedi. Geçmiş olsun size de böyle yorumlar için benim evde kalın bir eldivenim var eğer bir türlü sakinleşemiyorsa onunla tutuyorum. Benim de iki gözü olmayan kedim tuhaf sinir krizi gibi birşeyler geçiriyor evde fiziksel sebebini bulamadık dün gece bir arkadaşıma götürdük. Orada iyi görünüyor ana ben de o sinir krizlerinin travmasını geçiriyorum hala buraya yazasım geldi

Benim kızım kısırlaştırma ameliyatından sonra elizebet dedikleri o huniye yaptı aynısını ve ben de epey panik olnuştum. Korkmayın bu kadar kedicik düzelir zamanla. Geçmiş olsun.

Kimin önce gidecegi belli değil hayatimizda..
Belki anne acısı belki evlat belki evlat gibi kedimiz.

Allah hepsini bağışlasın.

Ve merhamet edene merhamet edenden inşallah siz de nasiplenirsiniz.

Bence tasmayı bol bağladığınız için olmuş. Yavru Siyam kedim var benim de. 3 aya yakındı aldığımda, tasmayı taktığım ilk günler ya kolunu ya çenesini geçirdi o şekilde, gözlemledim ve düzelttim her seferinde. Tasmasını da güzelce sıktırdım, gevşemedi. Şimdi de alıştı tasmasına (alalı tam iki ay oldu), illk günler dışında da gevşeme olmadı hiç. Tasması bizim için iyi oluyor, ev çok büyük dubleks, bir yere girdi mi bulması da zor oluyor sonra. Geçen kapıdan dışarı sıvışmış da tasmaya rağmen fark etmemişim, tüm gece ve ertesi gün sabahtan onu aradım evde, gece seslendiğimde de çanını duyuyordum. Ama meğerse evden kaçmış da, apartmanın çatısındaki boş odada sinmiş, kutular arasında sabahlamış. Onu bulduğumda da çok korkmuştu, birkaç gün boyunca kanepere uyumuştu sadece. Hiç kalkmamıştı yerinden.

Buna benzer olayda biz yasadik artik tasma kullanmiyoruz cazibemizde (kedimizin adi) lutfen kendi haline birakin, seker veya yicek verin sakinlessin.

Hayvan yada kedi kopek diye dusunulmesin onlar gercekten sizin bir parcaniz oluyor. 10 yildir kedimiz var ve ona birsey olacak diye korkuyorum malum yasida baya oldu.

Benimkide tasma taktgmzda cirpindi ben 1 saat gozlemlemstm hep tasmayla uğraştı çırpınınca hemen çıkardım bazı kediler asla kabul etmiyor tasmayi

Yok bizimki ağzının içine geçirmiş onu, boğuluyordu yani.. Neyseki atlattık bir daha takmam zaten

Benimki travmasından ötürü kendini sevdirmiyor. Kucağımıza hiç gelmez, bazen kucağıma alıp öpüyorum 1dk sonra gitmek istiyor. Kediyi alırken önceki evindeki küçük kızın kedim Herayı yüzünü sıkarak, canını acıtarak sevdiğini ve havaya atıp tutmaya çalıştığını gördüm.. sanırım temastan soğumuş artık. Tek tesellim onu ordan kurtarmış olmak, umarım uzun, güzel bir ömrü olur hepsinin

Al bendende okadar.
Hiç sevmem özellikle kedileri.
Ama zarar verecek olanında alnını karışlarım.
Al bendende okadar.
Hiç sevmem özellikle kedileri.
Ama zarar verecek olanında alnını karışlarım.
Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm her gördüğü kediyi alıp seven,öpen insanlara şaşırırdım
Eskiden bende sizin gibiydim.Her gördüğü kediyi öpüp,koklayan insanlara şaşırırdım.5 ay önce Almanya’ya yerleştim hiç tanıdığım yoktu çalışmaya alışkın olduğum için eşim işteyken evde tek başıma durmak çok bunalttı beni.Burda hemen hemen herkesin köpeği var muhtemelen kedisi olanda çoktur ama daha sokakta bir tane bile kedi görmedim.Onları gördükçe çok özendim ve eşime kedi alalım dedim.Oda sanki benim dememi bekliyormuş gibi hemen bakmaya başladı.Kısa sürede scotish fold cinsi maviş oğluşumuzu aldık.

İlk aldığımız gün yatağa koltuğa çıktıkca çok tuhaf oldum.Deli gibi internette ne kadar tüy döktüğünü filan araştırdım.Bir kediyi bu kadar çok sevebileceğim hiç aklıma gelmezdi.

3 hafta önce kısırlaştırma operasyonu geçirdi.Operasyondan bir hafta öncesinde bende stres başladı oğluma baktıkça kötü oluyordum.Devamlı aklımda ağrısı,acısı olursa ne yaparız gibi düşünceler vardı.O günü hiç unutamam herhalde.Oğlumuzu kliniğe bıraktık almaya gittiğimizde dahala baygındı.Eve geldik gece 3’e kadar narkozun etkisi geçmedi devamlı kucağımızda yatmak istedi.Ertesi sabah oğlumuz gayet normaldi ne ağrısı oldu nede dikiş yada yarası vardı.Eskidende kucağımızda uyumayı çok severdi ama o geceden sonra daha da bağlandı bize.Şu an bende onu kaybetmekten çok korkuyorum bebek gibi her hareketi yatması,sevdirmesi,oynaması.Hayat onlarla daha güzel iyiki var annesinin kuzusu

Oy kıyamam ikinize de ya...
Bol bol neşeli, sağlıklı, uzun ve mutlu ömürünüz olsun ikinizin de ...
Güzel yavrularımız hep bizimle olsun..

tasma takmakta çok geç kalmışsınız. Ben kedime 2 3 aylıkken tasma daha ilerleryen zamanlarda da isimlik takmıştım. Tasmayi gevşek bırakmamak da önemli tabii

Benimde kedim var ama evde iken takmiyorum esim de taktirmiyor bu konuda hak veriyorum ama tek birseyi var bizde gögüs tasmasi var hergün yarim saat veya 1 saat yürüyüs yapiyoruz kedimle alistirdim iran kedisi oldugu icin saglikli yasam olsun onun icin diye yürüyüs yaptiriyorum onun haricinde evde ne tasma falan seyler takmiyoruz bu yüzden dikkatli olmak lazim yarin bi veterinere götürün isterseniz cene kisminda bi kontrol etsin kendine gelmediyse eger suan bi travma gecirdigi icin o odada bulunmuyor mutlaka bol bol sevgi ilgi verin olayin unutmasi zamanla unutuluyor gecmis olsun bu arada

Rabbim size bagislasin oglusunuzu..

Soyle bir durum var esimde dokuanamaz hadi ben herseye uyum saglarimda esim imkansiz asla dokunmaz..

Sanirim uzaktan sevnekten cok mutluyuz ama dedigim gibi cocugum da benim gibi yetismesin istiyorum

Ben doğduğumda 7 kedimiz varmış. Sonra 10 oldu. Birisi ben 8 yaşımdayken hala yaşıyordu koyun koyuna yatardık. Bu işler aileden geliyor. Bildim bileli hep evimizde kedi vardı.
Belkide annemde tiksinir mesela babam kediler sevmez hic zamaninda tirmalamis oni cocukken bizide cocukken yaklastirmazdi zarar verir diye..

En azından kizim yaklasmaya çalışınci korkutmuyorum uzaktan da olsa sevdiriyorum umarim kendi aşar bu konuyu o sever

Kuzum 2 kedi annesiyim. Biri 6 yaşında biri 5 yaşında.. Değil ellerimin çizilmesi, ne olursa olsun onlar iyi olsun yeter. Onların sevgisi evlattan farksız. Onların tüyüne zarar gelse benim içim gider...
Ben tasma kullanmıyorum kedişlerimde. Bunalırlar gibi geliyor, sevmiyorlar zaten. Hiçbir kedide hoşlanmaz, zorlamaya gerek yok. Hele şu tasmaların zillileri yok mu, kendinizi düşünsenize yürüdükçe şıkır şıkır ses kulağınızın dibinde. İşkence gibi...
Çok üzüldüm miniğe ya. Şu hayvancıkların başına gelenler ah ah.. Travma yaşamış evet. Allahtan kötü bişey olmamış. Size tavsiyem koşun marketten ıslak mama falan birşeyler alın seveceği. Ödül gibi olsun morali düzelsin miniğin.

bırebır aynı seyı yasadım
degıl o saatden sonra tasma ıplı oyuncaklarını bıle kaldırdım korkumdan boynuna dolanırsa gormedıgım yerde dıye
bazı kedıler durdurmuyor tasmayı yapacak bırsey yok

gecmıs olsun

çoooook geçmiş olsun. Ben de aldım ama cesaret edip deneyemedim bile iyikide öyle yapmışım. Can onlar hatta candan öte. Allah korusun hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…