- 14 Ağustos 2018
- 20.660
- En iyi cevaplar
- 2
- 77.799
- 598
Sonradan atacağınız hayvanları almayın yazık günah. Herkese ağzının payını verirseniz bi daha cahil cahil konuşamazlarArkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsunArkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Eşinizin ailesinin sizin evdeki bir birey olan kediye karışma hakkı yok.Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
İkinize de hak veriyorum ama bu kedi evinizde ne zamandır var? Yani beslenen bir kedi sokağa atılmaz elbet tamam çocuktan uzaklaştırın doğru söylüyor ama atmak bi çözüm değil hayvanları bu yüzden almayın eğer bakamayacaksınız diyorum hep :) Ben de bu tüy olayından alamıyorum inanılmaz seviyorum kedi köpeği ama o tüyleri havada uçuşurken gördüm ya Allah bilir ne kadarını yuttum dedimArkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Istagramda o kadar güzel videolar var ki eşinize izletseniz gerisi kolay .Yani nedir şu kedi düşmanlığı ya ,küçükken köye giderdim anneamm de ,babannem de bir sürü kedi vardı, kuzenlerim olunca hiç evden atmazlar yani büyük kentte ne bu korku anlamadım .Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Bence kedinin kaynanaya karşı uzaklaştırma alması gerekayyy korkuncc
boyle dıyen bır kaynanam olsa kedıyı uzaklastırıcagıma mahkemeden karar aldırtır kaynanayı uzaklastırırdım tehtıt altındayım dıye
o kadından hersey beklenır
Kedimi evden göndermeyi hiç düşünmedim. Sadece çevremdekilere bunu nasıl anlatmalıyım diye fikir danıştım. Sorun yok yani :)İkinize de hak veriyorum ama bu kedi evinizde ne zamandır var? Yani beslenen bir kedi sokağa atılmaz elbet tamam çocuktan uzaklaştırın doğru söylüyor ama atmak bi çözüm değil hayvanları bu yüzden almayın eğer bakamayacaksınız diyorum hep :) Ben de bu tüy olayından alamıyorum inanılmaz seviyorum kedi köpeği ama o tüyleri havada uçuşurken gördüm ya Allah bilir ne kadarını yuttum dedimaşı olsalar da tüy beni de rahatsız ediyor. Ama siz sahiplenmişsiniz bir kere konuşun çocuktan uzak tutacağını ama atılmaması gerektiğini söyleyin tekrardan ben vicdan azabından duramazdım herhalde atsam. En kötü sahiplenecek akrabanız arkadaşınız varsa onlara bir sorun
Evet kayınvalideniz ve eş tarafınız aşıları tam bir ev kedisinin zararsız olduğunu bilakis ileride astım vs türevi hastalıklarda kanıtlanmış şekilde bağışıklığa olumlu katkısı olduğunu bilmeyen cahiller.Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Ne isterler şu hayvancıklardan bilmiyorum, bebeklik dönemimiz hariç kaçımız yıllık aşı takibindeyiz?3.5 yaşında kedim var, yaklasik 2 ay sonra doğum yapicam. Kedim benim ilk evladım, bırakın evden göndermeyi düşünmeyi, fikrini bile ortaya atanlarla kavga ediyorum direk. O zaman siz de çocuğunuzu sokağa bırakın diyorum.
Ne isterler şu hayvancıklardan bilmiyorum, bebeklik dönemimiz hariç kaçımız yıllık aşı takibindeyiz?
Kusura bakılmasın ama kişisel temizlik bile neredeyse çoğumuza pandemi sayesinde geldi, toplu taşımalar evler dezenfektan ve kolonya kokmaya başladı, doğru dürüst el yıkama alışkanlığımız bile yoktu.
BDV'de kaç tane wc sonrası el yıkamayan eş, kayınvalide, kayınpeder konusu açılıyor.
Kedi-köpekler her yıl düzenli aşılanır, iç-dış parazitleri için ilaçlanır, kediler zaten kendini temizler, evde yaşayan köpekler de yıkanır, evcillerin kişisel temizliği bakımı yanısıra birlikte yaşadıkları aileler her gün ev temizler ama maalesef en ufak bir şeyde evciller günah keçisi ilan ediliyor, insan saçı kedi tüyünden tehlikeli.
Biz evde 3 hatunuz, ben, kızım ve 4 bacaklı kızım:) Bizim saçımız daha çok dökülüyorBizim evde üçlü kanepelerden birinin bir ucu kedimizin, diğer ucu benim yerim. İkimiz hep kendi yerimizdeyiz.
Geçenlerde eşim koltukları süpürdü, "şu kedilere tüy döküyor deyip haksızlık ediyorlar valla. Senin taraftan daha çok saç çıkıyor" dedi.
Evi 3 gün süpürmesek teksas filmlerindeki çalılar gibi yuvarlanıp uçuşur saçlarım yerde. Ama kedi kıl dökünce suç
Aynen öyle Mune abla. Eşimin çok yakın arkadaşı, teyzesi ve kayınvalidem dedi bana da. Verirsiniz artık diye. Sinirlendim niye vereyim çocuğumu? Ben onun sayesinde anne olma fikrine adapte oldum dedim. Sustular. Her şeyi tam, en iyi mamalarla besliyorum evladımı.Ne isterler şu hayvancıklardan bilmiyorum, bebeklik dönemimiz hariç kaçımız yıllık aşı takibindeyiz?
Kusura bakılmasın ama kişisel temizlik bile neredeyse çoğumuza pandemi sayesinde geldi, toplu taşımalar evler dezenfektan ve kolonya kokmaya başladı, doğru dürüst el yıkama alışkanlığımız bile yoktu.
BDV'de kaç tane wc sonrası el yıkamayan eş, kayınvalide, kayınpeder konusu açılıyor.
Kedi-köpekler her yıl düzenli aşılanır, iç-dış parazitleri için ilaçlanır, kediler zaten kendini temizler, evde yaşayan köpekler de yıkanır, evcillerin kişisel temizliği bakımı yanısıra birlikte yaşadıkları aileler her gün ev temizler ama maalesef en ufak bir şeyde evciller günah keçisi ilan ediliyor, insan saçı kedi tüyünden tehlikeli.
Hatta bir keresinde bu Corona yeni başladığında, veterinere geliyoruz kedimle. Otobüs bekliyorum. Kadının biri geldi yanıma, hep bunlardan geçiyor hastalık, beslemeyin şunları dedi. Dedim ne diyorsunuz siz? Virüsün nasıl bulaştığını biliyor musunuz? Yok. Hayvanlardaki aşıların ne kadar önemli ve zamanında yapıldığını biliyor musunuz? O da yok. Kedilerin insanlardan daha temiz olduğunu biliyor musunuz? Ona da yok.Ne isterler şu hayvancıklardan bilmiyorum, bebeklik dönemimiz hariç kaçımız yıllık aşı takibindeyiz?
Birkaç haber okuyor birkaç kulaktan dolma bilgi ediniyorlar ondan oluyor bunlar.Aynen öyle Mune abla. Eşimin çok yakın arkadaşı, teyzesi ve kayınvalidem dedi bana da. Verirsiniz artık diye. Sinirlendim niye vereyim çocuğumu? Ben onun sayesinde anne olma fikrine adapte oldum dedim. Sustular. Her şeyi tam, en iyi mamalarla besliyorum evladımı.
Annem de bebeğin yanına sokma, tüyünü yutar, kist olur diyordu bir ara. Attırmayın tepemi dedim en sonunda hepsine ayarı verdim. Kedim kırmızı cizgim. Hatta sevmeyen varsa gelmesin evime diyorum. Odaya kapatacakmisim onlar rahat etsin diye. Burası onun evi dedim. Kimse gikini cikaramiyor artık.
Aynen öyle abla. Ben de köpekle, kuşla büyüdüm. Lisede gonzalesim vardı. Kedi normalde sevmem eşimin israriyla sahiplendik, iyi ki diyorum sahiplenmisiz. Evladım o benim. Rabbimin sessiz kullarıBirkaç haber okuyor birkaç kulaktan dolma bilgi ediniyorlar ondan oluyor bunlar.
Her evcil konusuna yazdım artık insanlara da gına gelecekBebekliğimden beri evcillerle iç içeyim, şu yaşa kadar kaç kedi köpek baktım bilmiyorum, şimdi de var bir köpek cimcimem:) hepsini koynumda uyuttum ben tüyden kist olmadıysam kimse olmaz, şimdikiyle de ağız ağıza yatıyoruz, bazen kafası bazen kuyruğu ağzımın içinde, öyle deli yatıyor sıcağı görünce
Kedi köpekten hiç hastalık kapmadım ama insanlardan kızamık, boğmaca, kabakulak kaptım, ayrıca korona kedi köpekten insana bulaşmıyor tam aksine DSÖ açıklaması var insanlardan kedi köpeklere bulaşıyor, köpeğimi dışarı her çıkardığımda yere atılmış maskelerden korumak için ekstra çaba sarf ediyorum, insanlar evcillere laf edeceklerine yerlere maske atmasınlar, o maskeleri kedi köpek kokluyor, çocuklar yolda yürürken düşüyor elleri yerdeki maskelere değiyor, çocuk parklarında bile pis pis maskeler var ve ironiktir o parkların her köşesinde "lütfen çevremizi temiz tutalım" tabelaları var :))))
Ama sorarsanız kedi köpeğin ağzı pis, tüyü pis, tuvaleti pis, yerlere tüküren, maske atan, çok afedersiniz ağaç dibine tuvalet yapıp bir çocuğun başını okşayanlar temiz
Bu ne mantik ya ? 2. Cocugunuz olunca ilkini sahiplendiriyor musunuz .. sizin gibilere soyleyecek cok cift lafim var ama banlanmayayim.Bebekten fırsat bulup ilgilenemeyeceksiniz bile. Bebek doğmadan yuvaya veya sahiplenmek isteyen birlerine verebilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?