Kedimi ben mi hasta ettim ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598

Merhaba, konum lütfen bir süre taşınmasın Şu an kendimi suçlu hissediyorum ve kedime bir şey olacak diye korkuyorum.

Geçtiğimiz hafta epey sokak beslemesi yaptım, hasta kedilerle hiç temas etmedim ama şu sıra kedi nezlesi yaygınmış ve sağlıklı görünen kedilerde de olabilirmiş mikrop.

Eve geldiğimde kedilerimi asla ellemedim, elimi yıkadım hatta üstümü de değiştim. Kendimce bir şey olmayacağını düşünüyordum çünkü hep kedilerle iç içeyim hele dükkanımda kedi annesi olmuştum geçen sene.

Pazar akşamı kızım hapşırmaya başladı ama tek tük. Düne kadar izledim dün kum değiştirdik silikadan pudra kokulu bentonite geçtik ve dün daha da arttı hapşırması. Tüm gece sürdü diyebilirim. Ben de uyumadım ve onınla ilgilendim ateşi vs. yoktu. Ve bu sabah da veterinere gittik. Ciğerleri temiz, ateşi de yok ama boğazları biraz şiş ve hafif burunda mukoza var dedi veteriner ablamız. Antibiyotik iğne ve hapşurmayı yani nezleyi engelleyecek bir iğne daha yaptı, serum fizyolojik ve immunex verdi. İmmunex ve serum fizyolojiği diğer kedilerime de yapacağım bağışıklık güçlenmesi için. Şu an onlarla bir şey yok.

Kızım eve geldi ilaç verdim, şimdi uyuyor veteriner biraz keyifsiz olur iğneden sonra dedi ama ben çok üzülüyorum. .%99 benim yüzümden oldu çünkü Şimdi korkum daha da ilerler mi bu durum ? Ciğerlere inmemiş zaten dediğim gibi düne kadar iki gün gözlemledim günde 2-3 kezdi dün arttı , kum değişimine de yordum ama ihmal etmek istemedim.

Kedime bir şey olmaz değil mi ? Kedi sahibi kızlar bir el atın bana çok üzgünüm

Kızım uyuyor şu an böyle annesi yesin onu evladım benim

bir şey olmaz. nasıl bir cocuık okula gittiğinde grip oluyorsa - be kedi köpek de hasta olacak.
ayrıca bu senden de olmamıştır. sen gripsen hayvana geçirirsin. sen başka kediden alıp kendi kedine götüremessin.
bende köpek bakıyorum. barınağada giderim, sokakda bulduklarımı evimde iyileştirir bakarım benim evdeki hiç aksırmaz grip olmaz kenesi biti olmaz.
sadece bir kere eve aldığım köpekde kanlı ishal varmış o bulaştıı. ikisinide aymı tedavisi yaptım ikiside iyileşti.

Kedi nezlesi de insan nezlesi gibi havadan geçebiliyor benim bildiğim kadarıyla kızın pembiş burnunu fazla çıkardıysa dışarı kapmıştır nezleyi.
İğnelerini olduysa geçer zaten. Dert etme.
Geçmiş olsun

veteriner bişeyi yok dediyse içiniz rahat olsun. arada böyle ufak tefek rahatsızlıklar olabilir çok doğal, korkmayın. benim de bahçemde baktığım kedim ağır bir grip geçirmişti ilaçlarla ve bakımla hayata döndü ki onun durumu baya fenaydı. şimdi kelebek gibi koşturuyor

bu arada kedişiniz çok tatlı allah ona uzun sağlıklı bir yaşam versin dilerim

Cnm çok pis bişey bu kedi nezlesi bizzat yaşadığım için kıyafetlerinden gelmiştir.Bir süre dışardaki nezleli kedilerle temas etme kızın düzelir çok tatlıymış maşallahhh benimde geçen yıl sokakta sokakta baktığım kedilerde salgın vardı bir türlü bitiremedim ilaçlarla damlalarla ama biri gözden kaçsa yine diğerlerine bulaştırıyor.Üzülme iyileşir bir haftaya kadar geçmiş olsun çok cnm

Çok teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için. Biz kızımla uyuklarken hepiniz yazmışsınız sağolun.

Kızımı hiç dışarı çıkartmadım bu yüzden de mikroplara karşı hassas oluyorlar sanırım. Şimdi yanımda uyuyor gece ateşine falan bakarken ben de epey uykusuz kaldım ikimiz de dinleniyoruz ana kız. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim çok seviyorum üçünü de ama kızım benim için çok başka çok özel bir kedi o. İnşallah iyileşir ben de çok daha dikkatli olurum artık.

gecen hafta "dışarda besleme yapıyorum ve korkuyorum kedime bulaşacak diyen sen değil miydin ?"
galiba sendin :) grip diğer kediden sana, senden ona kolaydan bulaşmaz..

Konu hakkında bir bilgim yok ama çok şekermiş ve bir o kadar da şanslı senin gibi bir sahibi olduğu için.
Keşke elinden gelen herkes bir hayvan sahiplenebilse..

pudra kokusuna alerjisi olup da bu hapşurmasını etkilemiş olabilir belki. çnkü hayvanlarda insanlar gibi birşeylere alerjileri olabilir

Pazar günü tek tük hapşurmaya başlamasa ben de pudra kokusundan diyecektim ama üç gündür hapşırınca veterinere gittim, neyse ki erkenden teşhis ve önlem yaptık. Çok teşekkür ederim.

gecen hafta "dışarda besleme yapıyorum ve korkuyorum kedime bulaşacak diyen sen değil miydin ?"
galiba sendin :) grip diğer kediden sana, senden ona kolaydan bulaşmaz..

Bendim evet :) Diye diye hasta ettim kediyi sanırım :)

Asla sizin yüzünüzden değil merak etmeyin. Siz alabileceğiniz bütün önlemleri almışsınız. Umarım kısa sürede toparlar.

Konu hakkında bir bilgim yok ama çok şekermiş ve bir o kadar da şanslı senin gibi bir sahibi olduğu için.
Keşke elinden gelen herkes bir hayvan sahiplenebilse..

Yaa çok teşekkür ederim İpek böyle düşünmen beni çok mutlu etti

Asla sizin yüzünüzden değil merak etmeyin. Siz alabileceğiniz bütün önlemleri almışsınız. Umarım kısa sürede toparlar.

Büyük kedim de dönem dönem hastalanır altı ayda bir böbrek rahatsızlığı nükseder tedaviler, ilaçlar bir haftada atlatırız ama o kronik bir durum buna ben mi neden oldum diye üzüldüm. İçimi ferahlattınız sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…